En ridskoleryttare - Madde Berner

Heej!
Jag heter Madeleine och är 15 år. Har ridit större delen av mitt liv och har alltid önskat mig en häst. Istället så har jag världens bästa skötponny. Hans namn är Grytåsa Kask och är nu 20 år. Rider på samma ridklubb som Emelie och vi har känt varandra ett bra tag nu.

Jag har en blogg vid sidan som inte bara är häst utan min övriga vardag + vad jag känner för (www.mylook.blogg.se).

Foto Emelie Eriksson
Min sköthäst Kask. Han är en connemaraponny.

Morgondagens planer

Vi får se hur jag mår i morgon, men troligtvis ska jag till skolan. Efter skolan drar jag in på Ica och köper babyolja, som jag ska ha till Spirrens mule bl a. Efter det tar jag mig till stallet för att sköta och fixa honom. På kvällen blir det mys framför TV:n. Vad ska ni hitta på?


Nu är vi två!

Säg hej till Madde Berner!

 


En aning bättre

Finaste ponnyn ♥

 

Mår en aning bättre nu, skönt! Imorgon ska jag till stallet och fixa mycket åt Spirit, så är det bara! Tror att det blir skola också, sorgligt nog.


Bildminnen #1
Jag och Spirit, April 2009

Utrustning - Mina Hjälmar

Detta är min första hjälm - Den kommer från Hööks och kostar 649 kr, vilket jag tycker är ett bra pris. Den sitter och har hållit bra dem här tre år jag haft den, men är dessvärre inte så jätte snygg!

 

Jag använder den när jag hoppat terräng, rider ut, eller om jag rider en ponny då det finns extra stor risk att jag ramlar av.

 

+ Bra pris

+ Sitter bra på huvudet

+ Håller bra.

 

- Nästa alla har en sådan.

- Inte så snygg.

 

Och så har jag denna sedan några få veckor tillbaka, en Charles Owen Wellington classic!

Jag hade ett erbjudande och fick den för runt 1800 kr på Cheval Ridsport. Annars kostar den runt 2500 kr. Lite dyr, men värt priset ändå. Den sitter super bra på huvudet, är jätte skön, och super snygg! Min trycker dock lite på sidorna just nu, men har hört att den formar sig efter huvudet.

 

Använder den vid tävling, och träningar då risken inte är så stor att jag ramlar av.

 

+ Snygg

+ Skön

+ Bra kvalité

 

- ... Vet inte!

 

 


Bloggens första look


Detta är alltså bloggens första look!
Hiss/Diss?

Sadface

Bild från weheartit.cim

 

Orkar inte vara sjuk, det blir bara värre och värre! Idag ska jag stoppa i mig en massa medicin och tabletter, vill inte må såhär under helgen.


Påsk cupen

Har kommit upp en tävling hos klubben som kommer pågå i påsk för ponnyryttare! Tävlingen pågår i två dagar och består av en hoppklass bed A:0, och en dressyrklass LC:1. Vinnaren får både rosett, hederspris, och en träning i dressyrspecialen! Dessutom, kommer individuella vinnare koras i båda disciplinerna.

Jag ska självklart försöka vara med, men på vilken ponny? Ponnyn man väljer ska man ha båda dagarna.
Jag gillar ju att hoppa Mr Bean, men den gången jag startade dressyr på han gick det inte så bra.
Däremot så tycker jag att Symfonie är rolig i dressyren men i hoppningen? Nä...


Jag och Mr Bean en ponnycups-match.

Killberry Symfonie


Foto: Rebecka B

Outfit - 3/4


Detta är min outfit till söndag! Symfonie kommer få bära mitt fula Sjöhagen-hoppschabrak, haha!

En ko i halsen

Stannade hemma från skolan igår, och blev detsamma idag. Känns som en ko flyttat in i min strupe, alldeles täppt och tjockt är det. Och så gör det förstås förfärligt ont, usch! Nu missar jag säkert mycket i skolan, och jag hatar att ligga efter i plugget. Hoppas att det blir bättre snart, ska ju tävla på söndag.

 

Just nu sitter jag och bläddrar lite i boken, Köpa Häst. Super bra bok om ni som mig drömmer om att (eller ska) köpa er första ponny/häst!


En ridskoleryttare - Emelie Eriksson

Jag heter Emelie Eriksson, är född under en sommardag 1997 och älskar hästar! Jag har hoppat från blogg till blogg väldigt många gånger under början av detta år, men har nu bestämt mig för att försöka stanna här framöver.

Som ni hör på namnet är jag en ridskoleryttare. Jag har sedan 2006 ridit regelbundet på ridklubben i närheten: Botkyrka Ridsällskap. Det är en super ridskola med härliga personer och hästar!

Vill ni veta mer, är det bara att fråga!

Min skötponny Spirit, världens bästa ponny!
(Ja, han går på pessoa och NEJ han går inte ofta med tyglarna längst ned. Går endast så med vissa nybörjare då han kan bli stark. Tycker självklart att det är helt fel.)