SÖKES: Brand/pokemón/knall gult schabrak!

Vet du vart man kan köpa ett Brand/pokemón/knall gult schabrak så skicka länken eller gatan till oss (via kommentar)!!!

Design by Madde!

Vad tycker ni om mitt schabrak?
Har gjort den på slöjden och brodderat in "min" smiley.
Hoppas jag får MVG för den ;P

Dubbel ridpass den 30/5

Igår så red jag två gånger faktist. Första passet var på Grynet då vi red ner till vallen och fick välja dressyr eller ut och busa i skogen. Självklart valde jag och min bästis Elin att racea i skogen! Våra hästar var taggade så det blev mycket galopp, vilket alltid är kul, men det känns lite läskigt att gasa ordentligt på Grynet då hon inte har någon välsatt hals och blir ganska låg när hon är trött. Vi red slingan 2 gånger (med pause i mellan) och andra gången så tog vi det lite lugnare och skrittade längre. Väl tillbaka avslutade vi med att rida lite dressyr i 7 minuter och sedan var det dax att dra sig hemmåt.

Jag red sen i lektionen efter också och vi gjorde samma sak, bara att istället för dressyr så var det markarbete vi valde mellan. Portos heter hästen jag hade, en fd körponny som har fått vila och gått upp lite i vikt innan han kom till ridskolan. Han hade gått med på min tidigare lektion och var lite trött så tog det lugnt och red slingan en gång i lugnt tempo. På ridbanan var han fin och hoppade över de små cavalettierna, gulligt! Senaste gången jag red honom var det hoppning och det var för någon månad sedan, jag märkte tydlig skillnad på honom att han har mer ork och frammåt bjudning än förra gången + har lättare för sig att arbeta med bakbenen.
Terräng video: Jag och Grynet, Julia och Portos

Dagensridpass 30/5

När jag kom till stallet betade jag för första gången iår! Här på ridskolan brukar vi få ta ut hästarna och beta dem innan betet. Tog ut Capitano, eftersom Spirit inte var inne. Sedan tog jag in Jerry och började smörja på Spirits träns. Blev inte så mycket renare, hann nämligen inte smörja klart för sedan kom Madde och ville beta igen! Då tog jag ut Spirit, som hade kommit in.

Red Bean idag, mys och bus ponnyn. När vi travade ned till vallen lät jag honom sträcka ut både ben och hals, kändes redan då väldigt trevlig! Nere på vallen fick man rida självständigt, men även gasa i skogen en slinga. Jag valde att rida dressyr eftersom jag redan gasat så mycket i skogen för terminen. Ungefär det första han gjorde när jag satte igång honom i arbete, var att lägga sig ned. Mr Bean brukade lägga sig ned när han var ny, men har slutet med det sedan länge. Men på sista tiden har han börjat legat sig i vattengraven, och nu även på ridbanan. På med spöt och så var han uppe igen! Han kunde stanna och försöka lägga sig ned flera gånger när han kände att han inte fick vara med sina kamrater, så fick hålla mig där dem red. Efter ett tag la han sig igen, på med spöt igen, och så var han uppe igen. Trots att han la sig ned var han riktigt trevlig under lektionen! Arbetade ganska lågt med honom, eftersom han har så kort hals och behöver komma upp med ryggen. Arbetade mycket på volter och ökningar på långsidan där han var jätte duktig!


TV och dator

Suttit framför Tv:n och datorn ett par timmar nu, inte bra! Är super degig...
Får se till att ta mig till stallet snart. Ska sköta Spirit och rida istället för en kompis i Maddes grupp.


Den braiga veckan börjar inte så bra

Var ju sjuk i fredags, så missade informationen om att vi tydligen börjar 9 idag...
Får sitta här och uggla lite!


Arkiv bild.

Veckan kommer bli great!

Vet ni? På söndagar brukar jag alltid vara deppig över att det är måndag dagen därpå, men icke idag! Veckan kommer nämligen överlag vara super! Imorgon har vi halvstudiedag, på kvällen kommer jag rida. Och på tisdag gissar jag på att vi har studiedag, och på kvällen rider jag två pass. Onsdag är en vanlig dag både med stall och skola, och på torsdag börjar långhelgen! Då, på torsdag, kommer vi ha en show i stallet. Jag och Madde kommer vara med i ett galet hoppnummer på Symfonie och Mr Bean! Får inte missas! Resten av helgen blir nog mysiga dagar i stallet, kanske ska fotografera en kompis också. :)

Vad ska ni hitta på?


Jag och Nikita förra årets Majshow. Inte varje dag man hoppar med napp i munnen och med blöja på!

Bloggens andra look


Ny design! Bytt ut den kalla blå färgen mot en grön, lite sommar-känsla!
Hiss/Diss?

Spirit´s Friend

Andens vän.Vill packa packa packa

Sedan ett tag tillbaka nämde jag att jag ville packa inför ridlägret! Nu funderar jag seriöst på att ta fram resväskan och göra det, är ju trots allt bara 23 dagar kvar till ridlägret.

Ser ridbanan och omgivningen härlig eller härlig ut? Mumma!


Dagensridpass 28/5

28/5... året tickar verkligen iväg!

Idag tog jag mig till stallet, trots hostan! Började med att borsta av Spirit, sedan var det upprop i gruppen. Hade med kameran idag, för vi skulle ju ha halvgrupp två gånger sedan förra veckan. Eftersom jag hoppade terräng förut, var det min tur att inte rida idag. Så dem ropade upp och fick ponnysarna, satt upp och skrittade... och då fick vi reda på att vi skulle ha helgrupp av vikarien vi skulle ha! (Elin tävlade) Endel hade inga ridkläder med sig, så dem fick rida barbacka (med lånehjälm ofc) medan jag fick hjälp med att sadla ponnyn. Väl uppe i sadeln skrittade vi några varv och sedan satte vi igång! Redan från början var han väldigt avspänd. Kunde tänka mer på min sits än ponnyn som det inte brukar vara. Vi övade lite på tagen bakdel, och i traven var han jätte härlig! I galoppen skulle vi minska ena sidan, och där kunde jag verkligen sätta ihop honom mycket, utan att han bröt av eller förlorade energi. När vi avslutade kunde han bli väldigt låg också.

Var nog det bästa dressyrpasset på honom! Fina Capitano!
24 gången jag red honom.


duktig tjej <3

Grynet lyfter på benen!

Några terräng bilder

BTW - checka min jacka ;P

Veckan

Varit lite halvförkyld hela veckan men det är inte förens nu jag känner av den ordentligt, så stannade hemma från skolan. I veckan har jag ridit två ridpass, ett i tisdags och ett i onsdags. Tänkte berätta lite om dem!

I tisdags red jag Spirit. Han var stark men samtidigt seg, ingen bra kombination. Vi arbetade lösgörande med mellantrav, 15m volt, och sidvärts. Var när vi avslutade den sista kvarten som han blev något fin både i trav och galopp.

I onsdags red jag istället i hopp spec. Skulle ha Capitano om Elin (instruktör) fick veta det tidigare men istället blev det Lucien! Har knappt ridit henne då jag verkligen inte har henne som favorit, och ännu mindre hoppat henne. Vi hade temp/terräng och det är alltid lajban! Vi tog temporundan två gånger, andra gången så snubblade hon ganska rejält så jag hängde strax ovanför marken utan tyglar och stigbyglar. Lyckades sitta kvar hursomhelst men för säkerhetskull skrittade vi resten av biten. Väl där nere så var det inget fel på henne så vi kunde rulla på! Först hoppade vi ett litet kvist hinder. Hon blev väldigt lång emot och kom därför ganska nära, men det tog hon ändå i farten! Sedan hoppade vi däcken och stocken, gick något bättre har jag för mig. Resten av lektionen hoppade vi vattengraven, och påvägen did fasanen. Hon var väldigt lugn, näst intill seg men väl vid vatten graven taggade hon till och var som bäst! Vi hoppade den både uppåt och nedåt. Sista gången var hon taggad som mest under lektionen, hoppade på stället och trippa runt.Morgondagen


Ovisad bild på mig och Symfonie!

Imorgon ska jag fota finalen i ponny allsvenskan dressyr, på hemmaplan! Mot kvällen är det en bunt med läxor och plugg som gäller.

Dagensridpass 21/5 (200:e inlägget)


Idag hade vi halvgrupp, terräng. Roligt nog fick jag hoppa idag, på lilla Capitano! Vi började med att rida fram på ute banan. Lät han rulla på i alla gångarter samt få tillbaka honom ett snäpp. Innan vi skulle ge oss av hoppade vi även två språng var på ett räcke, vilket gick hyfsat.

Först hoppade vi upphoppet! Cappie och jag kunde inte fått en bättre start, kom in i en lugn galopp hela vägen fram till hindret, och så sprang han inte ifrån det mista efter. Sedan kom vi på lilla-stocken ett antal meter bort, gick lika bra här. Nästa stopp var diket. Första gången jag skulle komma var jag lite mesig och inte så övertalande så det blev ett långsamt stop. Fick komma igen efter alla andra istället och då fick han istället lite bråttom! Efter det tog vi oss till fasanskyddet, som vi hoppade ett antal gånger fram och tillbaka. Första gången var jag likaså här inte så övertalande så fick komma om, men resten av gångerna gick som en dans! Sen blev det vatten graven, gick bra här också, han var lugn och fin, men när vi skulle hoppa nedåt istället för uppåt så gick det inte. Han har aldrig hoppat det nedåt förut så gjorde inte så mycket, vi fick strunta i det istället för att slösa tid. Sist skulle vi hoppa ännu ett stock hinder, här hade han bråttom och hoppade det ''snett'' hela tiden. Men vi fick nöja oss.

Är nöjd över ponnyn och ridpasset! Han är MYCKET lugnare och bättre att hoppa terräng på än banhoppning. Finaste Capitano.
Foto: Jenna P

Wednesday's selections

Gillar du hästsport men tycker att det sänds för lite på TV?
Kika på Eurosport ondsdagar mellan kl.20.00-22.00 så burkar de visa ridsport.
Nästa onsdag visar de kl.20.10
RIDSPORT
Ridsport: Nations Cup Series i Rom, Italien -   (60*min)

Det är något att kolla in :P

Terrängen 17/5

Madde har ju redan bärettat om vad vi hoppade och så, det jag kan säga är att Spirit var pigg men fin! Han blir verkligen mycket finare både i dressyr och hoppning när man kommer ut.

Det som gick snett under passet var att jag inte hängde med i vissa språng, men ett helt ridpass kan väll inte vara perfekt? :)


Bloggtorka

Som ni märker har vi bloggtorka just nu.
Men jag (Emelie) kommer faktiskt tillbaka redan idag. :)

Hold on!

I väntan på inlägg...


Nedräkningen har börjat


2 nya foton från 1 maj

Foto Lari (http://jagomindponny.blogg.se/)


Emelie och Mr Bean

Madde och Grynet

Laddade hästar igår!

Dubbel terrängen igår var lite kryddad kan man säga.

Vi började med att rida fram ute i ögregnet. Undertiden så slutade det att regna.
Sedan hoppade vi uppförshoppet, (Grynet och jag hoppade den i måndags för första gången tsm, gick jätte bra då), men igår så "snubblade" vi över den. Portos, som Julia red, hoppade upp och sedan tvärstannade - så Julia flög av och Portos sprang runt i skogen liten stund + att tygels sprack! Som tur så sprang en tjej och hämtade en ny.
Medan så hoppade vi en stock fram och tbx.
Därefter skulle vi hoppa ett dike (ett terräng hinder, inte ett vid vägkanten). Grynet kom aldrig över det, vi har försökt tre tillfällen nu så ridläraren ska öva med henne under dagarna.
Sedan travade vi ner till vallen där vi hoppade däckhindret, stocken, limpan och ettan x antal gånger. När Sara hoppade ettan med Saga (ponny) så skulle hon bromsa henne och då sprack Sagas nosgrimma! Resten av lektionen så fick hon rida utan nosgrimman (hon blev riktigt söt).
Vi travade upp mot fasanskyddet och hoppade det alla en gång var. Grynet var lite skeptiskt mot det, men hoppa gjorde hon :D
Därefter red vi igenom vattengraven och upp på vänstersida. Genom vattnet -> upp på andra sidan -> hoppa en stock -> hoppa ett brunt hinder, den kallar jag för gallret: var det vi hoppade efteråt.
McDonalds hindret -> stock mot brant nedförsbacke: hoppade vi därefter då Emelie och Spirit fick vara först för att han kan sticka och så stog två mammor ivägen så att hästarna bröt av innan backen.
Vi hoppade de två sista sträckorna flera gånger var.
Lektionen avslutades med att vi travade och skrittade av dem i paddocken. DUKTIGA PONNYSAR!
Mer kmr + video
Jag och Grynet

Fet stil = ett unikt terränghinder, alltså nämns bara 1 gång som fet, det finns flera stockar i skogen.

Till min födelsedag

Fyller år nu i sommar så får nog börja önska mig lite saker!
Detta är vad jag hitills tror att jag önskar mig:
- Racesafe väst
- Ett schabrak (Tipsa om vilket, lutar lite mot något Lamicell, BR, Schokmölle eller ev. Scapa)
- Ev. Lindor till schabraket eller huva.
- Pengar
- PONNY!


Terrängen igår...

...var azum! Berättar mer sen!

Terminens roligaste lektion?

Imorgon ska vi hoppa dubbel terräng i hoppspecialen! Blir hela 1,30 min lektion, snacka om att vi kommer hinna hoppa många olika typer av hinder! Ska dessutom rida min vanliga lektion innan, så det blir 2 h 15 min ridning i sträck totalt.

Någon i stallet som har lust att fota? Vi börjar 18:30! :D

Jag och ponnyn Nova förra året.


Godnatt

Måste nog vara lite nöjd ändå har jag insett! Nyss börjat tävla dressyr, och det blev en 2:a plac bland 12 starter. Får se till att öva ännu mer både på lektioner och tävlingar.

 

Stänger datorn nu, så får väll säga godnatt.


Tävling LC:1 15/5

Slutade på en andra plac med 58,14%, inte ens godkänt, bara 1 i klassen red över 60%!
Gick inge bra, jag måste verkligen lära mig att hålla kvar tyglarna när jag kortar dem, så jag inte tappar kontakten med hästens mun. Ingen kontakt med munnen = rak giraff hals på ponnyn.

Orkar inte berätta mer, ni får lite bilder istället.Foto: Julia Holmqvist Redigering: Jag
Foto: Pappa
Bland dem absolut bästa ponnysarna i världen ♥

ESC

Tittar på ESC! Vill såklart att Sverige ska vinna men har inge förhoppningar, tror vi kommer ligga högt uppe iaf. När det slutar ska jag försöka sova, imorgon blir det alltså LC:1 på Bean!

ULK 3

Hej!
Just nu sitter jag och snackar med Mathilda, Catarina, Hanna och Rebecca från ULKen. Imorgon får vi våra coola jackor!
Nu ska jag dyka in i deras deep-talk.
Madde

Köpt idag


Köpte detta + stövelstrumpor! Pannbandet har dock förlorat en sten, så vi ska kanske åka och byta ut det imorrgon innan jag åker till stallet. Nu ska jag öva programet!


Mot Hööks

Ska bl a köpa fake swarovski!

Mot Hööks

Ska bl a köpa fake swarovski!

Kärlek

Så fin! Vill ha!

'

Jackpot, 2002.

Emelies Bildminnen #3

Första gången jag hoppade Bönan, Januaru 2010!

Måste själv säga att jag utvecklats på honom året som gått...

 

 

Nu

 

(Även fast detta inte är av våra bästa rundor)


Outfit 15/5


Min outfit, dock med skjortbröst istället för skjorta. Ska se om jag kan åka till hööks och köpa ett fake-swarowski och ett hårnät innan söndag också.


Startlistan uppe

Kommer tävla Bean på söndag, som förväntat. Startar näst sist för dagen.
Hoppas det går bra, satsar på över 60%.


Bildbrist.

Tävlar om JWset


Hur grymt vore det inte att vinna detta? Var med du också! Klicka på bilden!

Dagensridpass 13/5

Mr Bean
Valde Bean eftersom jag kanske ska ha honom på söndag, LC:1. Vi red ungefär på samma sätt som igår, på gräs vallen. Han var väldigt irriterad på myggen och stannade helt random mitt i banan och backade som han kan göra ibland, annars gick det ganska bra. I vänster var han super fin och tryckte inte alls inåt som han brukar göra i det varvet, var t o m bättre i vänster än i höger!

Saga
Hoppade Saga för första gången, nere på vallen där vi blev attackerade av myggor. Hon var helt ok, lite stark ibland men annars fin! Vi hoppade lite olika linjer, och avslutade på terräng hinder. Kan tänke mig att hoppa henne mer om jag inte hoppar Bean, Nikita, eller ev Capitano.

Saga och Julia!


4 weeks left

Red dressyr på Bean och hoppade Saga för första gången, mer om det senare idag! :)

Sara och Saga

Dagensridpass 10/5

Nikita
Valde nästsist i min vanliga grupp och tog Nikita! Vi red till gräsbanan på vallen och red, lite sidvärts, bågar, osv. Hon var väldigt spänd, ibland kunde hon bara flyga iväg och andra gånger nästan stå på stället och trava segt. I slutet blev hon något finare, speciellt på hemvägen då jag kunde plocka upp henne och sänka henne i formen.

Falköga
Red istället för Tessan i specialen som skulle ha Falköga! Har typ ridit han 2 gånger, senast var för nästan ett år sedan. i början var han tung i munnen och bara hängde, men när vi bytte varv blev han väldigt trevlig, både i traven, galoppen + i avbrotten och fattningarna. Sedan skulle vi börja med en övning, flytta hästarna på en öppen del, räta ut dem, och sedan fatta galopp. Här dog både han och jag, orkade inte aktivera, flytta, skänkla osv osv. Efter den övningen red vi Mellantrav/Minskning/Mellantrav på långa diagonalen. Han blev aktiverad och återigen fin! Vi avslutade med lite öppna på långsidorna.

Han var faktiskt inte alls seg, ibland sprang han tom ifrån lite på slutet.


Falköga (Skäcken)


Dressyrpassen, check!

Hade Nikita och Falken. Gick bättre med Falken än med Nikita, roligt eftersom jag inte rider honom alls! Bärettar mer imorgon.

Oops!

Dåligt bloggande av mig på senaste tiden. Men jag har haft massor av skoj i stallet! :D

T.ex i söndags så fick jag hoppa upp på en stor hläst och rida täten i en kadrilj då min lillsyrra (som är längre än mig :O ) skulle iväg till friidrotten. Hästen hette Carat och jag hann inte fixa stigläderna så jag stod nästan på tå i dem!

Därefter så hoppade jag Mr Bean (träning inför majshowen) och det höll på att bli värsta krocken där! Läskigt var det. Bönan var lite busig och började bocka i galoppen i full fart.

Måste också berätta att igår så hade vi lite terränghoppning ute. Jag red Grynet, hon brukar vara jätte modig ute och hoppa det mesta. Men igår så total vägrade hon att hoppa över ett dike (ett som är byggt till ett terränghinder). Vi försökte med drahjälp från hennes kompisar flera gånger, men vi kom aldrig över. Dock så har vi terränghoppning nästa vecka också så då kommer vi fortsätta. Sedan tyckte hon att vattengraven var lite läskig också. Men den kom vi igenom i både skritt, trav och galopp.Dressyrdag

Idag kommer jag rida dubbelpass i dressyr, först i min vanliga grupp där jag väljer sist, sen i dressyrspecialen där jag rider istället för Tessan. Får se vilka det blir, hoppas på Lollipop i specialen.


Josefin och Nova, September 2010

Still alive

Madde och jag lever...bara så ni vet!
Är bara för trött och degig just nu.

TÄVLING HOS LINDA

I´m in! Klicka på bilden för att vara med du också. (Tävlingen avgörs idag)


Suprise

Jobbar med en ny design, en lite ''vassare och skarpare'' typ. :)
Vi får se när den dyker upp!

Tjuvkik... Header påbörjad!


Stalldag + dagensridpass 7/5

Kom till stallet tidigt och började med att kolla på när en grupp hade hoppning. Efter det gjorde jag rent Spirits benskydd (Med hårspray, rekommenderas!) och tog in hästen Elbero från hagen innan jag skulle välja ponny inför lektionen. Tog Bean, vi red i storaridhuset, och gud så nonchalant han var! Under hela lektionen jobbade vi med lösgörande: ställa, böja, öka, minska, flytta, men han lyssnade inte alls! Flyttade bara in bogpartiet hela tiden och flydde från arbetet. Dåligt ridet av mig med, måste förbättra kondisen och skaffa mer muskler så jag får en stadigare sits. Kändes verkligen jätte dåligt under lektionen.
Åt lunch i caféterian innan jag gick upp till stallet för att göra rent all Spirits utrustning och rykta honom. Tiden sprang iväg och det blev tid för att kolla på hoppclinicen som hölls idag. Den var rolig och lärorikt, samlade på liten nya kunskaper som kan vara bra att tänka på inom ridningen.


Bean och jag, ett år sedan.

Gissa Gångarten!

Skriv ditt svar i kommentarfältet.
De 5 första som svarar rätt vinner varsin länkning.

Ny tävling på G!

En ny tävling här på bloggen kommer upp inom kort. Håll utkik ikväll!Hästar utomlands.

"Åh! Titta en häst! Mamma kan vi rida här?"
så brukade repliken lyda när man var liten och utomlands.
Men under de senaster åren så märker man att alla hästar kanske inte har det så bra utomlands (även hemma i Sverige).
De ser magra och undernärda ut, eller så står de i gasande sol utan skydd och vatten med taggtråd och gammla burkar i "hagen". Förstora människor som rider på dem. Djurplågeri helt klart! Men regeringen fukgerar inte så bra i de länderna och lagar och regler finns inte där det behövs för att skydda djuren. Även om lagarna skulle finnas så kanske de inte alltid följs?
När jag var i Cap Verde för något år sedan så stod det en dag 2 ponnysar (se bilderna nedan) på stranden. Man fick rida på dem för ett visst pris. De såg båda glada och snälla ut. Som tur så stod de i skydd av en mur så att de fick skugga. Männen som kom dit med hästarna gav dem vatten, men den ena hästan ville inte dricka. Blev lite fundersam då, men tillslut så drack hästen av vattnet.
De stod där i säkert flera timmar utan att någon kom och ville rida. När det var dags för dem att dra sig hemåt så hoppade de fullvuxna männen upp på ponnyerna och red iväg. Och de var inte några duktiga ryttare heller. Den ena såg ut att ha ridit i max 3 månader, kunnde knappt styra hästen!
Fy vad synd det var om hästarna som var tugna att bära männen på sina ryggar! Ser kanske inte så farligt ut på bilderna, men i verkligenheten var det värre. Ponnyernas utrustning var inte ultimat anpassad påp dem, tex sadlarna. De var för stora.
Men självklart så finns det jätte fina ställen utomlands med turridning på välskötta hästar och kunnig personal. Hiss för dem!

Äntligen helg

Som jag har längtat! Under helgen har jag stall & ridning inplanerat.
Har även lust att åka till Hööks för att shoppa upp mina kvarblivna pengar från i jul, får se hur det blir med den saken. Vad ska ni hitta på?


Älskar dig mitt hjärta

2 ovisade bilder

Jag o Grynet|Maja o Nova|Sara o Saga|Nikki o Symfonie|Elin o Mr Bean|Nicole o Lollipop
Jag o Grynet | Maja o Nova

Gästbloggsinlägg: Danielle!

Hejsan! Mitt namn är Danielle och det är då jag som fick den stora äran att skriva ett gästbokinlägg här på bloggen, då jag vann i utlottningen av tävlingen ''Gissa höjden''.
Jag blev väldigt glad när jag vann, då jag sällan brukar vinna något + att jag älskar den här bloggen!

Jag tänkte nu berätta lite om mig själv.. jag heter ju då Danielle som jag sa och jag är 16, fast snart 17 år gammal. Jag rider på samma ridklubb som Emelie och Madde, har även varit ridskoleskötare där, precis som dom. Jag rider stor häst en gång i veckan, fast funderar dock på att byta tillbaka till ponny.. ponny är och förblir roligast!
Förutom ridning är jag mycket intresserad av att skriva böcker och läsa Harry Potter. Min dröm är att en dag få bli författare.
Jag har två bloggar som jag dagligen skriver på. http://danzis.blogg.se är min vanliga vardagsblogg, där skriver jag om allt möjligt som har med mig och mitt liv att göra! Men det är nog min Harry Potter blogg, http://harrypottersweden.blogg.se som jag satsar mest på, nu när det börjat gå så bra för den också. Kika gärna in där och släng in en kommentar ifall ni har lust, då skulle jag bli super glad!
Nä men nu ska jag sluta babbla. Men ni får ha en fortsatt trevlig dag, och fortsätt följa den här bloggen för den är bäst!
Pusshej, leverpastej ;)
Ytligare ett ridpass för prins Varmkorv!

Igår blev det en igenridning i mina kompisars ridgrupp. Vi hade markarbete med mycket volter.
Jag red Grynet och det gick jätte bra tyckte jag! Väldigt nöjd med lektionen. Men vi behöver få mer bakbens aktivitet, då hon arbeter med dem i en och samma takt och elasticitet (kmr ej på ordet!).
Rubriken är för att jag ska spela Prins Charmtroll på Majshowen! :D

Vill packa

Plötsligt fick jag bara lust för att packa inför ridlägret...även fast det är över en månad kvar tills dess!


Min vilodag

Torsdagar brukar vara min vilodag, sitter bara hemma vid datorn och slappar, ev. pluggar.
Idag var skolan väldigt onödig. Vi började med 2 h håltimma, sen fick jag läsa i någon tyskbok eftersom jag pluggar ''klart'' inför provet på tisdag. Sedan så var det lunch och efter det SO, vi såg nästan klart på en film ''I Begynnelsen'' som handlar om gamla testamentet. Sist hade vi klassråd, slutade 1 h tidigare.

Just nu är det en gala i skolan, men jag orkar inte gå - varför tillbringa extra tid i skolan för någon gala som mest har med musik att göra? Sådana är jag!

Imorgon har vi bara lektioner på förmiddagen, sedan ska vi se på någon musikal. Mot kvällen blir det mys och kanske stallet.


Haha, hur tråkigt inlägg var det här egentligen?

Hästar och ridningen är verkligen mitt liv.

Utan det skulle jag inte vara någon alls eller ha något alls.


Drar till stallet för...

...Majshowsträning (sagospelet).
Lite kul att i år så ligger stallets Majshow den 2 juni!
Ett majshows nummer från 2010: Jag o Nikita, Julia o Saga, Frida o IvanFörsenat: hoppningx2

I tisdags så drog jag till stallet för att pyssla om Kask och sedan hoppa på kvällen. Men fick då ett SMS från Danielle (hon som gästbloggade) ifall jag ville hoppa istället för henne samma dag. Jag varade ja och gjorde mig iordning för att rida. Sedan kom jag på att hon rider stor häst!
Anyway, jag fick rida Pinnen en häst på ca 1,50 m. Första gången jag red honom + att det var hoppning!
Det gick bra, det var bara lite svårt att stämma av tempot då dat känns som att det går fort, men i självaverket så gör det inte alls det. Vi red anridningar från sväg mot hinderna och en liten bana på 4 hinder.

Senare på kvällen var det hoppspecial. Förvånandsvärt så fick jag Mr Bean och inte Grynet (som jag har hopppat sedan början av förra terminen). Det gick mycket bättre än vad jag trodde det skulle gå. I slute så hade vi omhoppning (som Emelie berättade). Jag sattsade rejält då jag vet att Bönan är en duktig hoppare. Så vi hopade första hindret, gasade och svängde och hoppade nästa hinder. Sedan smackade ridläraren på för hon trodde att jag skulle ta ut svängen till sista hindret genom att rida runt ett annat hinder. Men det var inte min plan. Jag hade skrittat runt och kollat vägen till det sista hindret och bestämmt mig för att svänga innanför hindret som "man rider runt". Så vi galopperade i bra tempo, svängde och försökte hålla ut svägen så gott det gick innanför hindret, gasade lite och hoppade!
Tror vi "vann" då vi var de enda som tog en vägen :P
En fin dag *host* (det regnade) på en Pinne och en Böna!


Camilla och Pinnen


Säsongens första terränghoppning!

Igår så hoppade min grupp lite terräng. Jag red Grynet (såklart!) och det var försata gången jag hoppade terräng med henne! Vilket var jätte roligt.
Vi började med att värma upp ute på Vallen (en utebana) och hoppade fram där på en bana med låga hinder. Hon bjöd bra frammåt och lyssnar någonlunda bra på galoppombyerna (byter bara fram).
Därefter hoppade vi terräng på ett däck hinder. Det gick som smort. Alla hoppade det en gång var och sedan fick vi välja ifall man ville hoppa samma hinder en gång till eller en större stock. Självklart valde jag stocken. Jag är glad att jag gjorde det för Grynet var så ärlig mot hindret (inte för att hon inte brukar vara det) och det var verkligen ett bra sug mot det.

Nu blir det till att surfa runt på datorn innan lektionen börjar. Har precis haft Matte och Spanska nationella på förmiddagen.


Januari 2011, PonnyCups match


Frågestund med Victor

Nu har våra polare ordnat en frågestund med självaste Victor från Ponnyakuten 2!
Ni missar väll inte detta? Klicka på bilden!


Åka till mitt rätta hem

Nu ska jag snart ge mig av till stallet. Funderar på att ta med kameran och fota när Madde hoppar terräng! :)


2010

Today


Jag och Bean i söndags. Foto: Nicole B, Redigering: Jag.

Mådde inte så bra imorse så stannade hemma. Känner mig bra nu dock, men känns onödigt att gå till skolan eftersom vi har simmning nu (Som jag inte kan vara med på) och sedan en liten Musik&Media lektion. Tänker arbeta med Matte och Tyska här hemma istället.

Ikväll blir det nog stallet!

Dagensridpass 2/5 och 3/5

i måndags red jag alltså istället för en kompis i hennes grupp. Valde Capitano, som jag inte ridit på lnge. Han var väldigt stark under lektionen, men övningarna var väldigt nyttiga och lärorika.

Igår var det först terräng som stod på schemat! Fick Mr Bean, jay! Vi började med framridning i ridhuset, sedan började vi med att hoppa upphoppet. Det gick jätte bra, Bean fick ett väldigt runt språng. Han tyckte det var väldigt roligt också så väl uppe satte han gång med att ruska på huvudet och försökte lägga in ett bocksprång (Men lyckades inte). Sedan hoppade vi ministocken, och efter det tog vi oss ned till vallen för att hoppa däckhindret och den större stocken. Gick bra, fast någon gång fick han ett kråkhopp på däcket. Det var bara det här vi hann/kunde hoppa, eftersom det var blött och alla terräng hinder inte är framtagna.

Sedan var det special på Nikita! Hon är väldigt liten, så känner mig ganska flängit på henne. I början jobbade vi med lydnad med volter innan och eter hindrena. Nikita ville hela tiden trycka sig inåt. Sedan var det en bana som gällde och där kändes hon bra! Gick av runt och fint på den flesta hinder. Som en avslutning skulle vi hoppa omhoppning. Hindrena var lite högre nu än vad hon fick hoppa på banan, så väl mot första hindret red jag iväg lite för mycket, hon kom för nära, stannade, och jag åkte av. Satt upp igen direkt och försökte igen, nu gick det bättre! Vi tog oss även över oxern, och red mot sista där det blev ett stopp. Tog en längre anridning, hon gick av, och jag hängde inte riktigt med.


En terräng video från förra året. Jag hoppar fuxen Nova. :)

Hoppning

Mot stallet, sköta Spirit, hoppa terräng(Kanske inte blir av, är så blött), och hoppa i specialen!
Bra kväll!

Dressyrpass: måndag

Igår (måndag) så var det dressyr på schemat. Skulle rida en ponny vid namn Portos, men lyckades byta häst (ursch, det låter hemskt) med min kompis så fick Grynet! :D
Emelie red istället för våran kompis Linda. Hon hade Capitano, en gråskimmel som hon har ridit mycket den senaste tiden.
Vi red tempominskningar och ökningar, ställa och böja på rakt spår samt bogen in.
En väldigt trevlig lektion, man märker att Grynet har utvecklats otroligt mycket under det senaste året. Hon har det lite svårare att samla sig i vänster galopp, förhoppningsvis så släpper det ju mer muskler hon bygger.
Jag och Grynet, hopplektion 12/10-10Hitta Bobby!

Hemskt... läs:

”Vi har under en tid haft vår ponny Bobby uppstallad hos en kvinna vid namn Kerstin Palmlöv. (Finns att se på facebook, Kerstin Fjunis Palmlöv) Hon bor i Åkersberga, Björnhuvudvägen 11.
När vi talade om för henne att vi skulle flytta Bobby blev hon rasande. När vi igår skulle hämta honom var varken hon eller Bobby där, hon hade låst stallet och lämnat de övriga hästarna ute. Hon måste alltså ha åkt iväg med honom någon gång mella…n kl 17-19. Vi väntade halva natten utan framgång, polisen var där men kan inte göra något. Hon påstår nu att hon äger Bobby och att vi inte har någon rätt att veta var han är, så vi är såklart oroliga för vad hon kan ha gjort med honom. Vi behöver därför all den hjälp vi kan få, hör ni eller ser något, tveka inte att kontakta oss!

För att klargöra det hela:
Vi har alltså haft Bobby(Ballinaclare Boy) i fyra år, han är en fullblodskorsning född 1999. Han kom till oss direkt från Irland och vi tävlade i hoppning under de första två åren. I november fick vi triangelmärka honom pga benskada. Pga tidsbrist har vi varit tvungna att leta nytt hem åt honom, och fick då tips av en stallbekant om att Kerstin Palmlöv söker ny D-ponny som ersättning för hennes ponny som nyligen avlidit. Hon var först intresserad men hörde inte av sig på två veckor eftersom en ridskola skänkt en D-ponny till henne och behövde därför inte en till häst. Dock kunde hon tänka sig att ta hand om Bobby mot en ersättning av 2000 kr i månaden, under förutsättning att det fungerar med de andra hästarna osv. Vi skulle resa bort en längre tid över jul och var därför tacksamma för denna lösning. Under tiden Bobby har varit där har han fått stå helt ensam i en liten hage eftersom han ”betett sig så jävla dumt” mot de andra hästarna, bitits, sparkats, osv. Detta beteende har vi aldrig sett hos honom förut, trots att han gått med många olika hästar i olika konstellationer. Kerstins löften om stora hagar och kompisar i hagen visade sig inte stämma, hagarna är jättesmå och steniga och Bobby har fått gå själv i hagen under hela tiden. Hon har hela tiden klagat på hur dum han är, att han har ett ”skumt” beteende mot andra hästar. Detta tolkade vi som att han inte var helt nöjd med tillvaron och vi har därför varit i jakt på ett nytt hem åt Bobby. Hon har dessutom ridit honom trots att detta inte var tanken från början, då hon är på tok för stor för honom. Nu när det har blivit varmare har hon planerat att släppa hästarna i fårhagar med fårstängsel, vilket är livsfarligt att ha hästar i. Hon har också tagit av honom alla skorna för att på nytt försöka släppa ihop honom med de andra hästarna för att han inte skall kunna skada de andra hästarna om han sparkas, vilket har gjort att han är extremt öm i fötterna eftersom han har så känsliga hovar.


Signalerna vi har fått av Kerstin under hela tiden har varit att Bobby endast varit till besvär och att det inte har fungerat. När vi nu hittat ett nytt hem till Bobby blev hon fullkomligt rasande och ville köpa honom på direkten. Under dessa omständigheter har vi inget som helst intresse av att sälja till henne och ville därför hämta honom lördag den 30/4 och meddelade detta till henne dagen innan. Eftersom hon blev så upprörd anade vi oråd och åkte direkt för att hämta honom, vi blev oroliga för vad hon skulle göra med honom. Vi skickade ett sms en timma innan vi kom dit, men det var redan för sent, hon hade dragit därifrån. Hon hade dragit ur alla handtag på stalldörrarna så vi inte kunde hämta Bobbys utrustning och lämnat sina övriga tre hästar utomhus och låst in sina hundar i huset. Vi väntade till klockan tolv på natten, hästarna var fortfarande ute, kalla och hungriga när vi gav upp och åkte hem. Polisen skickade en patrull och vi gjorde en anmälan, men det finns inget de kan göra innan en polisutredning tillsatts. Vi ringde och ringde till både Kerstin och hennes sambo(Elisabeth Ille Thornell), som först svarade och påstod att hon inte visste något om saken. Sedan slutade även hon svara i mobilen.
Dagen efter åkte vår pappa dit och försökte reda ut det hela. Hon påstod då först att hon köpt Bobby, men kunde ju såklart inte visa upp något köpekontrakt eftersom vi endast har ett fodervärdsavtal med option för senare köp, OM båda parter är överens. Hon ändrade sig sedan och sa att hon SKULLE köpa honom och att vi ”ska skita i vad hon gjort av Bobby”. Pappa lyckades hitta sadel och träns i stallet som nu var upplåst och informerade henne om att han tog med sig dem. Efter en stund vägrade de öppna dörren eller svara över huvud taget, inte ens när polisen ringde dem. Pappa stod och knackade på i över en timma och till slut ringde de polisen för att anmäla pappa. De kom då dit och fick höra hur det hela låg till(vilket var precis det pappa ville skulle hända eftersom vi ville ha hjälp att prata med dem av en myndighetsperson), men de kan fortfarande inte hjälpa oss innan ärendet är utrett.
Vi vill klargöra för sådana som på något sätt tvivlar på detta, att vi står som ägare, vi har hans pass och försäkringen skriven på oss – juridiskt sett har hon alltså ingen rätt till Bobby, eftersom det är vi som betalat henne för uppehälle, och inte tvärtom.


Nu gör vi vårt bästa för att nå ut till så många som möjligt för att själva hitta vår stackars häst. Vi har redan fått enormt mycket hjälp och stöd och detta är vi oerhört tacksamma för, men vi måste fortsätta arbeta för att kunna hitta honom så fort som möjligt. Lägg ut info på bloggar, hemsidor, tidningar, anslagstavlor, allt som kan leda oss till honom, vi behöver som sagt all hjälp vi kan få för att hitta honom!
VI har spekulerat en del och pratat med folk som känner till henne och de tror att hon eventuellt kan ha gömt honom någonstans i Dalarna, eftersom hon har kontakter där.


Bobby är en D-ponny valack(147 cm i mkh), mörkbrun med svart man och svans. Har en liten stjärn i pannan och en vit fläck på mulen, lite vitt på höger bakkota. Se bilder på eventet.
Kontakt:
Michaela Kalborg 0706831906
Carolina Kalborg 0733777330″


Smurfa

Sitter och smurfar (alltså otillåten surfing under lektion). Men jag är färdig med min inlämininguppgift om Norrmalmstorgsdramat, entligen! :D
Ikväll blir det ridning och jag hoppas på fina Grynet eller Kask.


Bild brist, blir en på Kask

Bildbomb från tävlingen:

Foto: Emma Zetterberg, Maja Norin och Nicole Berner
Kämpa sig igenom en ny vecka

Som rubriken lyder är vad som gäller. Längtar redan till helgen, och ännu mer till sommarlovet: 6 veckor kvar!


Gillar bilden:

Linda & Poppy, Emelie & Mr Bean, jag & Grynet
foto Emma Zetterberg

Debut för Grynet på LD+5

Håller med Emelie om att det var stressigt i början av tävlingen då vi byggde fram och gjorde iordning hästarna. Jag försöker alltid då att vara så lugn som möjligt när jag är inne hos hästen så att inte stressen smittar av sig.
Som tur så har man en jätte snäll lillasyster och hennes kompis som borstade och sadlade åt mig!

På framhoppningen så skulle jag skritta på kortatyglar och jobban henne lite innan jag började trava. Men eftersom det var 5 andra ekipage där inne så började hon stuttsa och krångla. Så kom fram i trav istället, då slappnade hon av bättre och kunde koncentrera sig på mig. Vi hoppade fram och allt känndes bra, till och med byterna över det lilla hindret/krysset. Det var den bästa framhoppningen på tjejen hittills då hon känndes taggad och balanserad. Hon hoppade var bra och lyssnade på hjälperna.

Inne på banan så fick vi hoppa fram på 1a hindret och det gick bra, sedan fick vi startsignal. Det fjärde hindret rev vi den översta bommen samma med det sjunde hindret (fast där var det en planka, (som man inte ska ha?)).
Är jätte nöjd med ritten då det var hennes första runda på 85cm. Det kan bara bli bättre!


Foto Emma Zetterberg: framhoppning

LD+5 1/5

Sjukt stressat det var på tävlingen idag! Banan var knappt framme och då skulle första klassen upp och hoppa fram. Själv hann jag gå den ett par gånger, och under tiden hann jag bli nervös över att jag skulle glömma banan, den bestod nämligen av ganska många språng! Sedan fick man skynda sig upp, göra ordning ponnyn och ta sig ned till framridningen. På framridningen var det trångt som bara den. Man kunde inte koncentrera mig på ridningen utan fick bara se till att man inte var i vägen. Hoppade krysset två gånger, kändes okej. Skulle ta mig över räcket, men han smet så fick göra en ny anridning, vi kom på, och han kändes super! Sen tog jag oxern, där var han också okej.

Väl inne på banan så gick det sådär. Det kändes som om jag var en fågel som flängde runt på hans rygg, Bean är så duktig som lyfter på benen ändå. Över hindrena gick det överlag okej, mot tre språng rann han ifrån mig och hoppade kråka. Hamnade på en 2:a plats efter rundan men blev nedputtad av dem två efter mig till 4:a, utanför placering.

Foto: Emma Zetterberg
Madde och jag. Foto: Pappa


Tidig morgon

Vaknade 07:00, även fast min klocka står på 09:00. Så vad ska man göra nu dem närmaste tre timmarna?


Min vän Melina på Bean, barbacka hoppning 1,20