Nytt schabrak

Här om dagen fick jag äntligen hem dressyrschabraket jag beställde för några veckor sedan. Det är vitt med klarblå/silver kant och kom precis i tid så att det hinner invigas på söndag. Kommer ha Mr Bean i LC:1 och målet är att det ska gå bättre än alla andra program jag ridit i stora ridhuset, dvs att jag rider ihop procent över 58 med någorlunda bra känsla.

/Emelie


No action

Nemo släpptes ihop igår med Cocotroll och allt hade gått jättebra. De är båda två matglada ponnyer så de brydde sig inte så mycket om varandra utan ägnade sin tid åt att äta gräs i hagen.


Dryga avgifter och långa dagar

Dressyrtävlingar i allmänhet borde ju vara billigare än hopptävlingar då de är tråkigare, mindre underhållande för publiken och oftast går det inte som man vill. 
Tråkigt nog behövs det en domare, le boss, som utser och poängbedömer toppen med finast poäng. Domaren vill självklart ha betalt för mödan att sitta i X antal timmar och bedömma samma ritt 40 gånger om. Det skulle jag iallafall vela ha, då domarna på vintern sitter i ett dåligt isolerat ridhus och fryser arslet av sig.
Det hela gör att priset för en lokal dressyrstart är cirkus 150kr dyrare än en lokal hoppstart. Och om jag då ska starta i två klasser blir det plötsligt 300kr extra! Det är ju 3 hoppstarter totalt. 
 
För att inte tala om den långa väntetiden mellan klasserna. Förra terminen när jag tävlade Nova vaknade vi vid 5 på morgonen och kom hem vid 7 på kvällen för att äta middag. Och då red jag bara ca 8 min inne på banan + framridning för två klasser. Som tur var det bra väder båda gångerna och vi hade med oss fika som vi underhöll oss med mellan klasserna. Låter inte så roligt ifall det skulle spöregna hela dagen.
 
Fast priserna är mycket finare i dressyr än i hoppning. Allsvenskan hoppning fick de antingen ridspön, ryktvante eller annat små skräp medan vi som red allsvenskan dressyr, på samma tävlingsplats!, fick catago boots i matchande färg (guld, silver, brons) och en glas buckla. 
 

Det lyxiga med hästfamilj

Jag kan koncentrera mig på skolan medan de tar hand om hästen några dager i veckan.
De vet hur man hanterar hästen.
De ställer gärna upp som chafför till tävlingar.
En syster som gillar att borsta extra länge när en själv har mjölksyra i armarna.
 
Det var en liten lista, men nu ska jag sova för jag är en trötter som somnar vid tio!
 
Nova på Blåkulla

Tävlingsplaner

Nu till helgen blir det Debutantdressyr med Nemo. Våran första tävling tillsammans och jag hoppas han vill fatta högergalopp ordentligt. Har även anmält mig till förklassen i Allsvenskan div2 dressyr med honom och förhoppningsvis rider vi lagklassen också!
 
Jag har blivit så taggad på att komma ut och tävla efter att ha följt min vän Fridas framgångar med hennes Chadow. Nyss debuterade de LA i dressyr och det såg riktigt snyggt ut!
Jag vet att man inte ska rusa sig ut på tävlingsbanorna det första man gör, men jag kan inte låta bli att verkligen få uttnyttja min sista chans att på riktigt tävla ordentligt på ponny. Speciellt när ponnyn är så söt som fisken i boxen är :')
 
Foto Frida Franzon

Visste ni att...

Den här stor hästen kanske vi skulle ha hyrt/köpt under året. Den har vunnit alla 110 klasser under året. Fast nu har vi ju bästa Nemo! 

Att vara med i ungdomssektions styrelsen, del 2

..........................
 
Mötesteknik
Om alla i ungdomssektionen ska kunna hålla glöden tänd gäller det att själva styrelsen har det gott då och då. Hm, kanske dags för en BRUS middag nu i skrivandets stund? Det gäller även på mötena att de inte ses som jobbigt-men-måste-göras. Nyckeln till det för mig är struktur och fika! BRUS har alltid en dagordning som vi följer och en sekreterare som mejlar ut ett protokoll där alla beslut från mötet finns med. Vi har alltid tillgång till saft och något bakverk under mötena då vi börjar med att fika och sen när alla är på plats så rullar mötet igång automatiskt. Då har alla hunnit prata av sig (utom möjligtvis eftersläntarna) och den första hälften av mötet går fort. Sen blir det lite mentala pauser när någon letar efter en viss pärm eller ska kolla hemsidan efter ett tävlings datum så att aktiviteterna inte krockar där man pratar fritt. Självklart fortsätter mötet sen när ärendet är utfört. Utan de mentala pauserna blir det ganska tufft att sitta och vara helt koncentrerad i 2 timmar, vilket gör pauserna positiva.
 
Press ≠ stress
Det är verkligen jätteroligt när jag har genomfört en aktivitet som blev lyckad, det lyfter allt jobb som görs inför aktiviteten. Egentligen är det inget svårt att göra en bra genomförd övernattning eller vad det nu må vara men alla i styrelsen går i skolan och några av dem i gymnasiet, vilket gör att vi inte har all tid i världen att lägga ner på BRUS. Plus att några har andra fritidsintressen utöver ridningen som fotboll eller orientering och då har man plötsligt fem grupper att lägga ner sin tid och energi på; skolan, ridningen, ungdomssektionen, idrotten och alla vänner/familjen. Inför slutet av den här terminen kommer det bli tufft för mig, det vet jag redan nu. Jag har ett stort slutprov i ett av de tuffaste ämnena iår - matte - och BRUS kommer ha sin största aktivitet - Lucia Showen - vilka kommer ta upp all min ork och (förhoppningsvis inte) min lediga tid. Det kommer bli press på mig vilket inte gör så mycket för jag är väl medveten om det. Det värsta är om pressen skulle gå över i stress och att jag faller för trycket, helt enkelt misslyckas. Men om jag bara förbereder allt i god tid och att alla i styrelsen fortfarande har kvar sin motivation kommer Lucia Showen underlättas och där med förberedelserna inför slutprovet.
 

Att vara med i ungdomssektions styrelsen

Att vara med i ungdomssektions styrelsen kan vara pest och pina, men för mig är det glitter och glamor!
 
"Mötets öppnande, godkänner alla dagordningen? Vem vill vara justerare? Bra då fortsätter vi med föregående protokoll." 
Det är ett sätt att öppna ett möte. Ren och helig formalia som man måste ta i tu med, och det slutar inte där. Genomgång av skrivelser, rapporter för ekonomin och skriva protokoll som ska skickas ut till hela styrelsen. Ett möte kan hålla på i en timme, oftast i två, och under den tiden ska styrelsen ha hunnit bestämt vad månades aktivitet blir, vilka som ska ansvara för den och hur allt ska gå till väga. Inte det helt lättaste om motivationen inte finns där. Vilket drygar ut hela mötet och gör konversationerna gråa av tafatta försök till planering.
 
Förtroende
När man blir vald in till en ungdomssektion har man föreningens ungdomars förtroende och hopp om att det kommande styrelseåret blir spänande och fyllt med energisprudlande aktiviteter och lekar. Det betyder att personerna som väljs in i styrelsen måste ha motivation. Med det och lite fantasi kommer man långt. Allt det här gäller självklart mig också, som har blivit vald tre år på raken och just nu som ordförande. 
När jag var en liten stalltjej var jag med på rykttävlingar, lucia tåg och halloweenövernattningar bara för att allt det var så roligt. Jag hoppas att ungdomarna i stallet tycker likadant om aktiviteterna vi lägger ner tid på att planera, inhandla och genomföra, framförallt arkivera. 
 
To be continued ...
 

Bästa underhållningen på toan:

 

http://evelinablomqvist.blogg.se/
http://fridafranzon.blogg.se/

Värt att läsa mellan fisarna! Nä nu gick jag för långt...

 

Om ett år

Jag har alltid velat göra ett sånt här inlägg men har aldrig orkat lyfta på fingrarna och börja skriva.
 
Om ett år vill jag ha gjort:
  • börjat sista året i gymnasiet
  • tävlat lokal hoppning LB
  • haft världens bästa sommarlov (sista för den delen)
  • tjänat pengar
  • mer medveten om vad jag vill göra efter gymnasiet
  • fortfarande vara tillsammans med pontus
  • en bra genomförd lucia show
  • tolka efter häst (aldrig gjort!)
  • åka utomlands
  • kommit ihåg inlägget och gort ett nytt inlägg med jämförelser
 

Gratis saker, stenar och superhjältar

Lördag kan tyckas va den lataste dagen på veckan. För mig är det fullt upp som vanligt!
 
Åkte till stallet vid 9 och ponnyn släpptes ut i hagen och box, påsar och hinkar fixades iordning snabbt och effektivt. Letade efter BRUS frysta bullar som låg gömda någonstans i cafeterian och satte dem på tining. Sen samlades hela 6st från ungdomssektionen och började konka ner saker till grillplatsen som skulle vara med på loppisen. Det som lockade folk mest var nog utbudet av bullar och saft - helt gratis! Och förvånandsvärt blev bullarna väldigt goda, inte vad vi trodde när vi bakade smeten.
Några av hästprylarna blev faktist sålda och vi tjänade ihop cirkus 50kr fast vi körde "2kr för allt på bänken!". Ja och sen var det några grejer som skänktes bort, ups...
 
Alla småflickor och vi "stora" åkte flak efter le traktor ner till Vallen för att måla terränghinder och hugga träd. Jag fick den ärofyllda uppgiften att kånka stenbumlingar från vägskanten till ett hinder som skulle ha en snygg inramad stengång. Resultatet blev skitsnyggt! Därefter blev det en stenblomsrabatt och lite charader innan vi drog till stallet för att säga godnatt till ponnyn och sen följa med vår "chaufför" tillbaka till Vallen för att kolla när hennes syrra träningshoppade på Zara. Jag säger bara syskonkärlek <3
 
Väl hemma latade jag mig med min syrran innan Pontus och och vi käkade mat och kollade på Iron Man 2! Så grym cool karaktär den där Stark. Gillar verkligen IM filmerna och musiken I am Iron Man dannananananana...
 

Nollställd

Hej! Första skolveckan har passerat och till skillnad från många andra så har vi i min skola fått lov att sätta igång med studierna direkt. Halva helgen har därför spenderats studier, precis som alla vardagskvällarna då jag inte ridit lektion. Måste dock bekänna att en eller två timmar för mycket har lagts ned på TV-tittande eller slösurfande denne lördag. Därför är alla punkter i min "Att göra lista" ännu inte i-kryssade. Morgondagen väntas förutom studier, en powerwalk till stallet för att anmäla mig till LC:1:an nästa helg samt en joggingtur i skogen, men nog om mitt så noteringsvärdbara liv, jag hade tänkt att skriva lite om veckans ridpass.
 
I tisdags valde jag nästsist och fick Nova. Vi red nere på vallen. I början kändes det otroligt enkelt och fint, hon bar sig bra i både trav och galopp och jag kunde koncentrera mig på sitsen. Men när vi kom in på övningen som handlade om att komma rätt in på en i bom galopp blev hon en aning hängandes i handen och inte lika rolig.
Sedan hoppade jag den nya ponnyn i specialen. Vi hoppade lite olika linjer och en bana lite snällt i och med att det var terminens första special. Har inte så mycket att säga mer än att hon är stel i sidorna, snäll och allmänt tråkig.
 
I torsdags valde jag att fortsätta med Nova vilket inte gick så bra. Det blev bara glappkontakt, ostadigt, flängigt och pannkaka av det hela.
 
En inte så charmig bild på mig och Nova i tisdags.
 
 

Fuxar, flugnät och foto


Lilla Dalen


Historia är tidsskrifter

Betyder det att detta inlägg är historia?
 
Hade min första Historia lektion idag med vår nya lärare herr Svärd. Han verkar riktigt bra, han har struktur på lektionerna! Struktur är trygghet för mig. Då vet jag precis vad jag ska göra och vad jag kommer göra. Vi har honom i Samhälle också vilket är ett nytt ämne för hela min klass also. Om jag jämför herr Svärds lektioner med vår ryska professors lektioner så föredrar jag den förstnämdes lektioner även om de andra är matte och fysik som egentligen är roligare.
 
Och sen har vi spanskan. Vill knappt tala om den. Mina känslor är splittrade. Vår nya lärare är snäll, jag känner inget obehag inför spanska lektionerna längre. Vi tar det lugnt, man får göra fel och allt är lätt, för lätt. Alltså nivån har sänkts grovt mycket. Tänk er från Roffes 1.60 höjder till mina 80 centimeter! Fritt fall som vår fysik lärare skulle ha sagt. En del av mig säger att det är fett chill och jag slipper ha all press på mig, men den andra delen säger att jag inte kommer lära mig något att jag kommer sakna Marlenes höga tempo på lektionerna. Till och med hennes konstiga val av filmer (apocalypto och någon film där duschen började brinna), och då är det grovt för jag gillade inte ens dem.
 
Nä slutpratat om skolan nu är det helg och den ska spenderas på hästloppis och brännboll!

Kärt barn har många namn

Smeknamn hit och smeknamn dit. Du har ett riktigt namn och sen är resten det första som kommer ut ur munen på folk.
 
Här är några av mina fina tilltalsnamn som folk genom åren kallat mig
Madde
Paddan
Mamma
Mormor
Jonas
Matematik
Hästen
Älskling
Bajskorv
Magdalena
 
Det vanligaste är ju såklart Madde (och det jag helst föredrar) men det har hänt att jag blivit kallad de andra namnen både avsiktligt och oavsiktligt fast alla flera gånger. Den sista var av min spanska lärare jag hade förra året, hon lyckades aldrig lära sig mitt namn men det lät kul när hon sa det med spansk brytning.
 

Mera mål, mål, mål

Mål är vägen till framgång. Punkt. 
Precis som möten med struktur leder till beslut. Punkt.
Och att McDonald´s currysås funkar till allt. Punkt.
 
Mål för HT12 med Nemo
Rida finalen i allsvenskan div 2 dressyr
- Träna upp Nemos och min kontition för att orka tävla
- Rida fina rundor så vi kommer med i lagklassen
- Träna på ryggningar
Tävla LC borta i hoppning
- Fortsätta med hoppträningarna
- Ut och klättra i backar för att stärka ryggen
Lära Nemo galoppombyten
- Öva, öva och öva
 
Mål två kanske borde formuleras som bra känsla i LC rundor borta då jag uppskattar en bra känsla mer än ett bra resultat. Galoppombyten för att kunna vara eftertivare i banhoppningen, slippa ödsla tid på att bryta av till trav mellan hinderna vid fel galopp. Fast det optimala vore om jag hela tiden kunde se till så att han landade i rätt galopp...

Rida rida ranka, hästen heter planka

Här är de ända ridbilder jag har på Nemo. Enjoy, för de är oskarpa och vanskapta men med väldens bästa motiv. Ifrån lördags:
 

Spark i baken

Timmar, dagar, veckor, år går fort. Veckans snackis för oss tvåor är att ettan gick så galet fort och att när vi blir 80 kommer det kännas som ett år är en dag och vips så har du fyllt 90! Även att alla ettor ser så små ut. Bokstavligt talat. Tror den årskullen hade krympningsmedel i bröstmjölken för de är till och med kortare än mig. När jag endå är inne på att påpeka alla ettor så går tjejerna runt med handväskor på armarna hela tiden. Det kommer förhoppningsvis försvinna fort för det ser så högstadieaktigt ut.
 
Idag var första riktiga skoldagen om jag får lov att säga så (looooooov saknar redan sommaren). Vi hade Engelska som förvandlades till Svenska där vi fick vara försökskaniner till ett ev kommande nationellt prov för ettorna och slutligen Samhällskunskap som är nyttämne för min klass i år. Samhälle blev en lektion bestående av diagnoser och klassrumsmöblering. Dagen till ära bjöd mattanterna på köttbullar och möglig pasta, dvs färgade pastabitar! 
 
Brum brum med Pontus moppe och hoppla hoppla med Nemo i skog och i paddock och wroom wroom med pappas bil och en dusch senare ligger jag i min säng redo för en ny spännande dag imorgon.
Jag har varit varje dag hos Nemo i en vecka nu och imorgon har jag tråkigt nog en Nemo-fri dag. Den dagen ska spenderas åt eventuella läxor, fix av naglar, mejla runt till brus och koppla av.
 
Det jag ville säga med rubriken är att nu har skolan börjat och det är dags att ta sig i kragen och hitta flytet från början. 
 

Inköpen v32

Här kommer det "efterlängtade" inlägget om inköpen jag gjorde för någon vecka sen. Enjoy!
 
Bomull 89kr
 
Kompress 99kr
Jodopax 199kr
Regntäcke 549kr
Reflexskrittäcke 369kr

Stalltäcke Go for Gold 50% ~250kr
 
Plus ett begangnat rött stalltäcke (lämnades tillbaka), idominsalva och temp.

Hyrt väldens bästa ponny från AW

Ja detta år blir allt annat än tråkigt. Jag kommer ta tillvara mina sista ponnyår på det bästa sätt jag kan tänka mig och med den underbaraste av dem alla. Nemo kommer nu stå på Botkyrka i ett år framöver innan han ska tillbaka till AW (som för övrigt är världens bästa ridläger - men det vet ju alla redan) och det är jag, min lillasyrra och mamma som kommer rida honom. Självklart blir det massa tävlingar om allt går som det ska och den första är LB:1 dressyren på hemmaplan. 
 
Ni kanske undrar hur jag lyckats övertala mina föräldrar att hyra en ponny och ärligt talat så fattar jag inte heller att Nemo kommer bli ompysslad av mig i ett helt år. Såklart har jag alltid dröm och önskat mig en ponny, men det har just alltid varit en dröm för mig något som jag skulle få köpa själv när jag hade utbildning och tjänade mycket pengar. Nu hade vi turen att stallet byggde nya boxar och sökte då nya uppstallade. Vi passade på att ansöka om boxplats och lyckades få en på ett bananskal (går ej in på detaljer). Sen var det själva hästen vi skulle ha. Antingen en liten stor häst eller en stor ponny. Detta bestämdes dagen innan jag åkte till AW och då föreslog jag att vi kunde hyra häst från AW. Det lät helt ok för min familj bara att jag inte tog med mig ponnyn jag hade året innan (alltså Nemo). Haha snacka om att jag ville hyra just honom! Hur som helst när Emelie, jag och resten av gänget var framme så upptäckte jag att det bara fanns några få hästar kvar att hyra. Av dem stod valet mellan Armina (stor häst) och Nemo (väldens bästa ponny). För mig var valet självklart men inte för min mamma och syster de tyckte Nemo såg så lite och tråkig ut.
Redan första dagen på ridlägret var det två tjejer som kom för att provrida Nemo och jag var så rädd för att de skulle vela hyra honom - men de tyckte han var för liten och valde Armina istället. Då blev mitt val ännu lättare eftersom det fanns bara en tänkbar häst att hyra. Efter flera dagars telefonsamtal med mamma och flera frågot till Evelina (som är Nemo expert) så var det bestämt. Vi skulle hyra ponnybusen!
 
Sen är det en helt annan historia om hur vi fick hem honom... 22.30 anlände han och det var inte en kotte kvar i stallet.

Jag är med och tävlar om ett rött schabrak

http://teamjumpers.se/2012/august/rott-schabrak.html


Jag är med och tävlar om ett rött schabrak


Känner ni igen honom?


Dagensridpass 14/8

Första lektionen av terminen igår valde jag sist och fick Belle. Vi hade mest sitsövningar, alltså inga övningar som får hästarna lösgjorda. Belle satt mest fast i marken, ville varken trava eller galoppera och var stel i sidorna. Hela lektionen gick i princip ut på att få henne framåt, men hur mycket man än fick lov att använda både ponnyskänklarna och spöt till hjälpreda så gick det inte. I galoppen fick jag i princip "släppa tyglarna" för annars bröt hon av. Hon satt mest fast i höger. I slutet när vi galopperade åt vänster släppte hon äntligen något och började gå framåt. Det var inte förän då hon blev ridbar och slappnade av lite.
 
Och av någon anledning går det inte att ladda upp bilder.
 
 

SÄLJES: Vändbar HV Polo väst

Fin vändbar HV Poloväst i brunt. Säljes på grund av fel storlek. Använd 2 gånger. Som ny!

Storlek: M
Nytt pris: 999 kr
Mitt pris: 500 kr

/Emelie


Har personalen försovit sig?

Jag skulle in på Horze idag vid Upplands Väsby. Söndag, vilket betyder att de ska öppna kl11.00. Har de gjort det? Nej!

Det stod flera andra kunder utanför och väntade men ingen personal kom. Vi kikade in genom fönstret men där stod bara en stor vit plasthäst.
Åker tillbaka dit när syrran ska springa final i 80m häck på U SM.


Lägerponny 2012: Bello

Bello var den enda jag behövde provrida, även fast han inte alls var den typ av ponny jag helst rider; seg och stel. Men det kändes ändå som att veckan skulle fungera på honom, särskilt efter avtravningen då han äntligen kom ner i formen och började trampa på lite. De ponnysar och hästar om fanns kvar att provrida såg nämligen inte ut att fungera bättre, så det fick bli den helrasiga lusitanon i maxad D-ponny format född 2001 så kallad Bello.
 
Om veckan fungerade på honom? Det gjorde det väll, fast lite medelmåttigt. Jag började inte få jox på ridningen förens sista dagen. Som en av tränarna sa till mig: "Han är verkligen världens snällaste, hoppar allting, dessvärre med ingen teknik. Eftersom han är så snäll brukar han gå med de mindre rutinerade ryttarna."
Så det kändes trots allt ganska bra att sista dagen kunna få han att röra på hela kroppen under sig, sådär så att man verkligen känner det, samt få han att skumma på bettet.
 
Emelie
 

Fota SM

Sitter i bilen oh är på väg för att fota SM. Nej inte i dressyr (hejja Victor och Prim!) utan i friidrott. Min lillasyster ska bland annat vara med och springa så det blir nog mest videor på hennes lopp.

Visste ni att deltagarna i SM inte får se videor på deras lopp mellan de olika löpen? Då blir det diskning…


Still alive

Hej, det är Emelie här: Jag lever alltså fortfarande, även om det så inte verkar. Förra veckan deltog jag i samma hoppkurs som Madde. Hade Capitano och det var ofantligt skönt att få sitta upp på en ponny med lite mer motor igen efter en hel vecka på den lite segare ponnyn jag hade nere på AW (Hm, har jag ens nämnt något om min vecka där nere på lägret?) Jag tycker att Capitano skötte sig fint. Han besitter ett sådant mod och en sådan vilja och att tekniken och styrkan ännu inte finns gör ingenting.
 
Det är med ett Äntligen! som höstterminen sätter igång igen nästa vecka. Jag känner bara för att ge järnet och prestera i ridningen som aldrig förr (Vi får se hur det blir med den saken). Mina kompisar påpekar med jämna mellanrum om hur dressyrtantig jag börjar bli och att dressyren blivit roligare på sista tiden kan jag inte förneka, men den kommer aldrig överträda hoppningen, det lovar jag. Ser verkligen fram emot höstens träningstävlingar i dressyren. Tidigare har jag tagit mig igenom programmen i hast utan att rida ordentligt, vilket resulterat bottenpoäng. Det känns som att jag skulle kunna göra det så mycket bättre nu, men det vill inte visa sig förrän nästa tävlingstillfälle, som råkar vara den andra september.
 
Jag vill avsluta med att säga att bloggandet från min del kommer fortsätta ligga på en låg nivå.
Till hösten väntar inte bara sista året i grundskolan, utan kanske även ännu mer ridning än tidigare (Nyfikna?) och jag har lovat mig själv att försöka välja bort dator-sittande. Men detta är inte ett farväl, jag kommer blogga de gånger jag har tid och lust.
 
Emelie
 
 
 

Hm, vad har jag köpt?

Härlig dag med spännande kür (gillade spanjorens och han med house musik i piafferna! Självklart Edward Gals felfria ritt) och en rejäl shoppning i hästbutiker. Vad jag köpte tänker jag hålla inne än så länge... avslöjas nästa vecka.
 
Medan jag var och handlade och sulle precis gå in i en butik såg jag en kille (17-19?) springa i full fart längs Toysrus med något i handen. Första tanken var tjuv, men han kanske bara hade brottom till bussen? Men sen runt hörnet kom två män springadens efter honom och då bekräftades min första tanke! Alla på parkeringen stod och stirrade på tjuven och de två männen som jagade honom. Det sista jag såg var att tjuven slängde stöldgodset i en buske och kutade vidare och en av männen hade nästan hunnit ikapp honom... spännande!
 
Kändes lite som i en film där jag var en statist haha.
aaaah, ponnyn välter!

Måndag

Dagen har gått åt till att träffa Pontus som jag inte sett på 2 veckor, ut och jogga med honom och baka sockerkakor med hans mamma. Mysigt värre! Imorgon ska vi springa i spåret vid skolan där själva konditionstestet äger rum. Det är därför jag tränar för att klara en tid för att kunna få de högre betygen + att bättre kondition ger bättre ridning och imunförsvar!


Det perfekta greppet

Något jag länge funderat på att införskaffa ett par stigbygelplattor från Mountain Horse med SCS3 Grip systemet. Vilka passar med mina Richmond ridstövlar. Kanske köpa ett par nu när jag har lite egna pengar?


Trötter


Hoppkurs dag 2 - Lucien

Andra (och sista) dagen på hoppkursen i stallet var i fredags. Jag och min syster åkte buss till stallet och gick direkt till ponnyhagen istället för att gå upp till stallet. I hagen hälsade vi på alla ponnyer och fångade in Saga som inte ville följa med oss in första dagen. Vi hade tagit med oss ett grimskaft på bussen och hon hade redan grimman mpå sig så vi knäppte fast henne och lät henne beta medan jag ringde till ridläraren och sa att vi hade fångat henne. En stund senare kom Edwina ner till hagen och fångade Mr Bean som följde med oss upp till stallet.
 
Eftersom Grynet varit skadad under VT har hon inte hoppat något = jag fick ta en annan häst denna dag då vi skulle hoppa ordentligt. Först var jag lite skeptisk mot Lucien hon brukar kunna rusa mot hinderna och sedan stanna. Fast redan vid uppvärmingen kändes hon bättre än alla andra gånger jag ridit henne. 
Vi började med att hoppa fram på ett räcke och sedan göra halt på rakt spår, det gick bra. Sedan skulle vi svänga höger mot väggen efter hindret och gasa på längs långsidan, nemas problemas. Vi hoppade lite linjer med muren och någon oxer. Även en S-båge med räcke-oxer-räcke. På slutet hoppade vi en bana med 8 språng som gick jättebra. Först några stopp då jag antingen hade dålig galopp eller att jag släppte iväg henne innan hinderna, sedan en klockren bjudning till hinderna och jag fick känslan att jag kunde lita på henne. Känslan var så stark att jag ville ut och tävla på henne, hahah, undra hur det hade gått?
 
Passet gick så bra för att jag inte lät henne rusa mot hinderna utan hon skulle vänta, och jag var tvungen att vara klar mot hinderna - inte hålla på att ändra något i det sista. Jag fick en aha-upplevelse av att jag verkligen tagit åt mig av vad Anna W under ridlägret sagt åt mig och de andra i min ridgrupp när vi hoppade, såklart också vad min ridlärare här hemma sagt. Allting kändes så positivt och jag kände att jag verkligen fått ut något utav ridlägret och min ridning under vårterminen! Underbart.
 


Ny ridhjälm

Min ridhjälm gick som sagt sönder under ridlägerveckan så nu har jag köpt en ny på Hoppla Ridsport. En Euro Lite hjälm i svart med silvermetall i pannan. Den sitter perfekt och är jätteskön! Hjälmen jag red med på ridlägret, alltså låne hjälmen, var en likadan i samma storlek fast av tidigare modell. Man kan säga att jag har provridit i hjälmen innan jag köpt den. Kostade under tusenlappen - ett riktigt kap!
 
Madde

AW dag 5

Blod, svett och tårar.
 

Yey! Terrängträning för Anna Hassö hela dagen! Stekande sol idag med, fast duktig som jag är red jag med långärmat ifall jag skulle ramla av. 
Första passet innehöll mycket linjer och att kunna kontrollera hästen i lättsitts utan att sätta sig ner i sadeln. Nemo bjöd på bra och han tittade inte alls på hinderna vilket gjorde att jag kunde koncentrera mig på min sits.
 
Vid lunch hade Hassö lite fälttävlansteori för oss om de olika klasserna, hur tävlingarna går till och hindertyper osv. De största droppen är 2m höga! 
 
Sen sadlade vi hästarna igen och red ner till ängen där hinderna stod för att börja värma upp igen. Nemo var lite segare nu så jag försökte gasa igång honom, men då flög jag av. Fick ta en paus och drack vatten medan de andra hoppade en bana som de själva kom på. Efter en stund hoppade jag upp igen och red med den andra gruppen. Hoppade fram och red min bana felfritt. Efteråt märkte vi att min hjälm hade gått sönder och jag hade ett skrapsår på hakan som behövdes tvättas. Fullt med blod och smuts.
 
På kvällen gick vi ner till vattnet och badade. Vi grillade hamburgare och marsmellows och åkte ring efter båt. En riktig avramlingsdag för mig då jag åkte i plurret 2 gånger!
 

AW dag 4

Destination: Hovdala
 
Dagen med sovmorgon, och så blev det inte det ;PPpPPPPpPpP
 

Eftersom vissa av AW hästarna delade sadlar fick ledarna dela upp oss i två grupper när vi skulle rida på långritt. Jag var i den första så direkt efter frukosten var det att ta in Nemo från hagen och börja borsta och sadla. Sedan red vi iväg bort mot Hovdala. Nemo, trygg som han är, fick gå sist i ledet vilket ledde till att vi hamnade på efterkälke ibland. Fast det gjorde ingenting, speciellt inte när det kom till galoppen.
Först red vi bort till en badplats vid Finjasjön där vi fick bada med hästarna i vattnet. I år tog vi inte av sadlarna (som alla väldigt gärna ville göra) men det hans inte med då vi bara hade en halvdag på oss. Nemo plaskade ut i vattnet utan några problem (är han rädd för något öht?) och vi försökte oss på att rejsa in mot stranden. Stackarn höll på att snubbla vid samma ställe som förra året då hela hans huvud hamnade under vattnet. Vi lyckades få en hel bildserie på det!
Efter allt badande red vi bort mot rastplatsen i full galopp. Det gick verkligen fort! Tur att man är sist i ledet och kan bromsa lite så att man slipper dammolnet av galopperande hästar som skvätter upp små stenar. Framme vid rastplatsen åt vi frukt och lät hästarna dricka vatten. Därefter red vi en entimmesslinga med flera galoppsträckor. 
 
När vi kom hem släppte vi ut ponnyerna i hagarna och jag tittade på när Jump Camp B hoppade för Douglas Lindelöw. Lite teori om hur man lindar ben och knoppar. Denna dag var riktigt varm 25+ vilket ledde till att vi drog och badade (utan hästar). Underbart! Vi tryckte ihop oss 14 pers i en bil och körde. I LIKE IT!
 
Dagen avslutades med "Gissa Artisten" då vi blev indelade i 5-6 lag och körde precis som i Dobidoo att 1 person från laget ska försöka sjunga på en artists låt och resten av lagmedlemmarna ska försöka gissa sig fram till vem det är. Det gäller att hinna med så många artister som möjligt! Galet roligt måste jag medge och på slutet var vi 6 stycken som hängde kvar och körde mot varandra i 2 lag. Jag tillsammans med Cilla och Frida. Och vi lyckades vinna!! Grattis till oss!
 
Jag fick artisten Lady Gaga och fick black out på låtar hon gjort. Istället för att sjunga skriker jag "KÖTTKLÄNNING"!
 

Vill ni se bilder från Lilla Dalen?


Juste höll på att glömma!

Träffade Kasks nuvarande ägare för första gången idag. Kask som var min sköthäst i över 6 år blev pansionerad nu i sommras. Det förtjänar han verkligen! Nu går han i en stor fet hage, kolla stallets hemsida för bild, men massa kompisar och det är två barnbarn som rider på honom. Kunde han få ett bättre liv? Tror inte det :')
 
Kask och jag några dagar innan han pensionerades <3

Hoppkurs dag 1 - Grynet

Vi startade med att hämta ponnyerna i hagen och Grynet var snäll som valigt och stod stilla. Tempa, borsta, sadla och sedan bygga banan i stora ridhuset. Vi började med att hoppa tre hinder på volt med en övning som inebar att hoppa över varanat hinder och sedan lägga till när det kändes bra alla hinder.
 
Mot slutet av lektionen hoppade vi ett varv på volten galopperade vidare som på en serpentinbåge och hoppade ett varv (4 hinder) på stora mittvolten och slutligen en serpentinbåge ner till tredje volten och hoppa ett varv (3 språng) och sedan klappa om hästen. Grynet var jätterolig att rida hon blev mjuk och kunde hoppa i en lugnt tempo och vi kom rätt på nästan alla hinder. Hon har inte hoppat något sedan innan skadan så allting var på låg cavalettihöjd men hon skötte sig utmärkt. En perfekt avslutning!
 
På eftermiddagen hjälpte jag till med lite anläggningsarbete och följde sedan med in till kliniken med ridskoleponnyn Nala. Fick springa fram och tillbaka med henne och hon var så lugn och snäll. Det är inte ofta man tänker på deet men våra ridskoleponnyer är väldigt snälla och lugna av sig. Nala stod snällt stilla i  boxen på kliniken och lyfte på benen när hon skulle böjas och lät sig longeras.
 
Här kommer lite bilder som Maja Norin (för övrigt Nalas skötare) har tagit under kursen idag.
 

Dagarna rullar på

Det är redan den 2a augusti, vilket betyder att skolan börjar om 20 dagar. Jag har sett mitt schema och det är helt okej, inga håltimmar vilket är perfekt.
 
Under onsdagen har jag hunnit hänga i stallet och ridit Banjo i en halvtimme. Denna vecka är det bara intro och nybörjarläger vilket betyder att ponnyerna inte rör på hela fläsket (speciellt om de bara går introt, som Banjo). Måste först klargöra att han är en B-ponny. Haha, men en stark och tålig sådan. Snacka om att han kändes liten!
 
Hjälpe sedan till att rida tillbaka några ponnyer till beteshagen, barbacka på Belle. Hon är en övervuxen ponny på 150cm. Hon är känslig för sätet och vikthjälperna så hon gick där jag ville utan onödiga tygeltag. Perfekt!
Vid klockan 5 började vi fixa med terrängbanan och spikade plankor och målade. Fast vi började med att grilla hamburgare/korv vilket var helt utsökt. Och vi fick åka i bakluckan (första gången för min del!) upp till stallet.
 
 
 
 

Double Deluxe

... kan ta sig i brasan. Köpte den på loppis för 5kr och tänkte här ska det spelas The Sims! Men nej så blir det inte. Skulle installera det idag och när jag skrivit in serienummret står det att den är fel. Jag skriver in den igen men installationen vill inte godkänna den. Jag läser igenom manualen och det visar sig att det saknas en manual i förpackningen = jag kan inte spela spelet! Ja då blev min dag lite mer tråkig än vanligt.