Brunt läder

Två urläckra bruna träns från Hööks. Gillar det lite dyrare tränset till vänset mer.
Källa: www.hooks.se

HV Polo för 579kr på Hööks

Gillar det lila schabraket mest. Bara för att det är lila.
Källa: www.hooks.se
//Madde

Färgbomb på Hööks!

Har så svårt att bestämma mig för vilken färg jag ska köpa...
Källa: www.hooks.se

Tävlig hos Sara Carlsson


Vill du också vara med? Klicka här och glöm inte att besöka www.chevalridsport.se

Veckansridpass v.4

Måndag
Valde Spirit och han var trevlig hela passet! Även i framridningen då han började komma igång i bakkärran. Hoppövningen bestod av att hoppa på 20m volter med 1 hinder vid varje vädningspunkt. Han var riktigt duktig, men det var jobbigt och ansträngande så ibland rann han i från mig en aning.

Tisdag
Första passet hoppade jag Spirit igen. Idag var det trängre i ridhuset och svårare att få igång honom. Det gick helt okej, kändes inte märkvärdigt bra eller dåligt. Vi hoppade böjda och raka linjer.

I specialen hoppade jag Capitano. Han var fin i framridningen och lyssnade bra. Försökte lyfta upp huvudet i galoppen utan att han skulle rinna iväg.  Vi började med att hoppa fram på en låg bana och det gick bra! Sedan hoppade vi hinder i följd vilket är ganska svårt på honom då man inte hinner fånga upp honom emellan. Blev några missar. Sedan hoppade vi två olika banor som gick bra överlag. Det har blivit så stor skillnad i hoppningen med honom och jag hoppas att det fortsätter åt det hållet!

Något roligt vår instruktör tog upp var att hon kanske skulle kunna ordna så att vi i specialen får åka ut och hoppa någon Pay n Jump! Kanske inte alla utan de som inte får vara med i allsvenskan i vår, eller något sådant.


Foto: Veronica L

Möte kl.10:00 imorgon

...i stallet så jag går upp vid 8.
Daisy från idag.

Torsdag P5

Har inte hunnit skriva om i tisdags eller torsdags så passar på nu när jag är ensam hemma.

Vi fick reda på att vi skulle rida ut och jag tänkte vilken tur att jag har mina täckisar! Jag köpte dem på Globen HS och de har dragkedjor längs med benen. Sen valde vi hästar och jag tog (såklart) Grynet. Alla trodde vi skulle bort till Korshagen men vi red i Sjöhagen istället som ligger precis bakom Stora Ridhuset.
Först travade vi två och två ett varv runt där för att värma upp och räka underlaget (lärde mig vad räka betyder under lektionen!). Jag red med Julia H som hade Max då. Både Grynet och han skötte sig fin fint, tillsklillnad från Silvea som fick av Rebecka i  snön. Sen galopperade vi två och två först i vänster varv och sen i höger. Sista varvet så fick vi gasa riktigt ordentligt på upploppet. Julia red i täten men Grynet var så på så jag bara
"Julia jag rider om dig!"
Och så brassade Grynet på som bara den och det kom fart tårar! Det var det roligaste på länge! Julias mamma tog kort med systemkameran med det var så mörkt ute så det blev inga bra bilder...

Hoppspecial 24/1

Red Grynet och sista rundan blev bäst. Har skrivit så många ridpass inlägg nu så jag antar att ni inte orkar läsa så mycket.
Här är lite bilder fotade av Tuva Mårtensson/Veronica Lengquist

Sjöhagen + hoppning!

Idag red jag istället för en person i min mammas ridgrupp (stor häst). Valde min lillasyrras sköthäst Chivas som jag redan har hoppat en gång tidigare. Var fett glad för då kunde jag skryta för henne att jag hoppat honom igen! Men ponnyn Max var tvungen att gå med på lektionen så jag fick byta bort Chivas till Max. Hade bara ridit Max en gång tidigare och det var när jag red istället för samma person i den här gruppen (haha!).
Vi hoppade mycket på böjd båge:
Det gick jätte bra, bara 1 stopp. Speciellt för att vara första gången jag hoppade honom! En ponny jag skulle tänka mig att hoppa fler gånger.
Efter ridningen så hade jag fått sms från Daisys ägare som undrade om jag kunde ta hand om henne idag. Vilket jag självklart gjorde! Så jag ringde Julia H och undrade om hon skulle rida Sonella idag och isåfall när. Så när hon kom till stallet och jag och mamma hade fyllt påsar borstat osv så red vi ut tillsammas.

Först skrittade vi den "långa" vägen till BRS från Hågelby och där stod det en bil och två personen som var ute med sina hundar, haha våra pollar frös och stirrade på dem som om de var tjejen från the ring eller något. Väl i Sjöhagen travade vi först ett varv och sen galopperade. Malin, Ebba och Elin kom och fotade lite med mobilerna. I slutet så ville Sonella bara rusa så Julia fick lägga volter, vi skulle köra ett race då så jag fick en "tjuvstart" men Sonella kom ikapp och gasade om Daisy hur lätt som helst!

Det var skit roligt och hästarna tyckte det också! Ännu ett skäl till varför jag vill ha en egen häst.

Snabb uppdatering

Denna vecka har jag ridit finaste ponnyerna: Spirit & Capitano. Mer om det i ett annat inlägg!
Ska till stallet nu för licensmöte. Bye! /Emelie


Ridpass från 2010

Foto Amanda Emanuelsson 6/9

Vad har hänt?

Snälla säg att du skojar med mig som vanligt...

Avis på biljetten? Ja

Träffade en gammal klasskompis på bussen hem idag. Han hade en biljett till Love&Peace och där ska bla Skrillex uppträda! Lyckosten säger jag bara.

Har pluggat jättebra nu och känner mig nöjd så passar på att surfa runt lite på datorn innan jag ska äta middag. Har kommit på att jag gillar Katy Perry och 3OH!3s låtar, bra texter och musik.

Visste ni att jag och några kompisar har gjort en dans koregrafi till låten Starstrukk av 3OH!3 feat Katy Perry?
Haha, nu vet ni det iaf!


Foto Sofia Olofsson

Konkret rubrik

Har väldigt svårt med att komma på en bra rubrik och vägrar skriva "rubrik sökes" som låter så muppat.
Fick tydligen B i matte 1c (y) fett nöjd!
Nästa vecka är det Kemi prov och Biologi. Det värsta är att vår biologi lärare inte har sagt VAD vi har prov på. För vi kan väl inte ha prov på allt han gått igenom? Eller?
Om en kvart drar jag till stallet och hoppas att TM fortfarande är kvar, annars ajabaja på mig som inte sa vilken tid jag skulle komma.
Kram Madde
Jag och hästen Kalle från Gotland 2011.

Min mobil heter tydligen:

Joe Tartakoff
hahaha!
//Madde

Hästfotboll

Jag sitter på russet till höger.

14:14

Vi har svenska nu och har precis lämnat in min skrivuppgift. "Adidas Invalid" var en novell som vi skulle skriva slutet på och blev ganska nöjd med det. Skulle vara max 400 ord och råkade skriva 422, hehe.
Nästa lektion är spanska och jag hoppas den går super fort för vill hem så fort som möjligt och sen vidare till stallet.
Hoppträning för Maria Gretzer

Fail bilder del 2

Foto: Malin "Molly Mus", Anna Björkdahl, Maja Norin

Fail bilder del 1

Foto: Maja Norin, Maja Sverin

Hittade så många bilder så det här blir del 1. Del 2 kommer senare...
//Madde

HästbloggRåkade av en slump kika in på Melinas dayveiws och fastnade. Klickade sedan vidare till hennes blogg och då visade det sig att hon bloggade tillsammans med PA3 Tilda och hennes vackra ponny Kimberley.
Klicka här för att komma till bloggen!

//Madde

Sommarjobbs planer...

Det blir troligt vis inget sommarjobb hos AW i sommar, som jag hade hoppats på. Tråkigt, men blev uppsatt på deras resevlista ifall någon av de som jobbar kvar plötsligt inte kan. De gamla ville alltså vara kvar den här sommaren igen.
Vill verkligen ha ett häst sommarjobb och inte jobba på McDonalds eller klädbutik. Men om det blir "vilket jobb som helst" så ska det vara bra betalt! När det gäller häst sommarjobb så är ju en del av lönen att få vara bland hästar och kanske rida.

Så vet ni någon som är öppen för en sommarjobbare 2012, skicka mejl/hemsida till mig!
Bilder från AW. Foto jag, farasi@bdb, z-power@bdb, flumbarn@bdb


Terminé la escuela para hoy

Sitter nu och pluggar för vi har tydligen två prov nästa vecka. Biologi som är mitt bästa ämne och Kemi som är ett utav mina sämsta.
Men först gör jag färdigt spanska läxan som är tills imorgon. Vi håller på med Preteritum av olika verb, ganska lätt men jobbigt att översätta. Har jätte dåligt ordföråd i spanska.

Imorgon blir det hoppspecial och är taggad! Hoppas såklart och som vanligt på finsate Grynet. Grejen med att gå på ridskola är att man inte vet i förväg vem man kommer att rida och det är stor variation på hästarna så man kan aldrig "tröttna" helt och hållet på någon av dem.
Grynet, Kask och Mr Bean


Bildminne 22/1

Januari 2007 - Julkurs på favoritponnyn.


Dagens shopping 22/1

Åkte till Hööks innan de stängde ikväll för att kika lite på deras nya vårvaror. De har verkligen lyckats bättre nu än tidigare, så fick därför med mig mitt första Hööks schabrak hem - ett stilrent marint schabrak. Jag vågade tyvärr inte ge mig på något av de skrikfärgade schabraken.
Fick även med mig en mörkgrå tröja.

En mörk webcam bild som får duga för tillfället!


Ordförande

Årsmötet avklarat.
BRUS styrelse vald.
Nytt år väntar.
Massa aktiviteter och ideér på tur.
Jag. Kan. Knappt. Vänta!
kreativitet är ett nyckelord

2 faced hoodies

Junior Two Faced Hoodie
Hittar ni här: http://www.horseswithattitude.co.uk/Two-Faced-Hoodies-Children/c124_126/p707/Junior-Two-Faced-Hoodie/product_info.html

Snabba omkörningar?

Med den här reflexvästen så kan du rida ut lite säkrare, lite bättre.
Ni hittar dem på http://www.equisafety.com/
POLITE Pink Aspey Jacket LIMITED EDITION - ONE SALE £30 OFF

Vinnare!

Design nummer 3 tyckte ni läsare var finast!
Och i utlottningen av de som valde "rätt" vinnare vann Elin (http://slowmotionphoto.blogg.se/) som får den här länkingen till sin blogg.
Grattis^^

21/1-12

Hej!
Lyckades fixa internetdelning från mobilen till mobilen så nu kan jag surfa i stallet! BRUS Årsmöte är om ~3 timmar och vi hoppas på att så många som möjligt kan komma och vara med. Vi bjuder självklart på fika!
Idag är det så att Pontus och jag firar 4 månader tillsammans så han kommer över ikväll efter sin hockey match <3

Sitter och käkar i Smedjan och väntar på att klockan ska ticka på. Ska bli så himmla skönt när Årsmötet är avklarat och allt bara faller på plats. Synd att Emelie inte vill vara med...

Hörs senare!


Arabellavecka


Arabella och en ridskoletjej från stallet.

Red Arabella både på måndagen och tisdagen denna vecka. Båda passen bestod av markarbets-övningar.

Måndag
Passet var egentligen lite blandat dressyr/markarbete. Vi red igenom alla gångarter på volterna halva passet. Hon kändes stretig och spänd, men efterhand mjuknade hon och blev jämnare i takten. Andra halvan av passet galopperade vi på en åtta med en liten upphöjd bom i mitten. Vet inte riktigt vad instruktören ville få ut med det: vi red igenom den två gånger och sedan tog passet slut. Arabella var duktig.

Tisdag
Det här passet kändes mer givande: vi red över sockerbitshinder och bommar på böjda spår. Arabella blev bara bättre och bättre under passet. Desto längre in i passet vi kom, desto mer hittade jag rytmen och suget i henne. Hon vände bra för hjälperna och i slutet avslutade vi med lite raka linjer. Då sög hon verkligen emot bommarna och klev av fint! Sista sockerbiten låg på kring 70 cm.

Linda frågade om jag inte vill ha henne i specialen nästa vecka, men jag svarade nej!

"en häst"

Red Grynet igår på lektionen och det gick verkligen bra! Vi började med att rida hästarna långa och låga (långa tyglar tillomed) på volt och skulle.... är lat och citerar Becka från hennes inlägg, för vi rider i samma grupp = vi gjorde samma övning. "...vi skulle rida dom långa så dom blev avslapnade, vi arbetade mycket på volterna med att på ena halvan korta hästarna i formen och arbeta lite extra och sedan på den andra halvan ge handen och få dem att skjuta på lite extra med bakbenen." (källa: se här)

Och det i alla gångarter och så avslutade vi med att rida dem i hög form. Gick bäst i höger varv där hon lyssnade bäst på överskänkeln/låren. I slutet så sa ridläraren att Grynet gick som "en häst och inte två; en bak och en fram"och jag trodde jag hade hört fel så jag fick fråga igen, hehe. Är jätte nöjd med lektionen och kom verkligen på trix hur jag ska tänka när jag rider.

Jerringspriset var beviset...

...nu behövs det bara mod att hjälpa medierna fram till vår fantastiska sport!

Läste den här artikeln på SvRF hemsida och fastnade för den, ni hittar den här:
http://www3.ridsport.se/Svensk-Ridsport/Nyheter/2012/01/Vanjervidhastkrafterna/


//Madde


Intressant...

Intressant om Madde
Är duktig på teoridelar inom hästvälden. Var bla den enda som fick alla rätt på Grönt Kort provet, har vunnit tsm med lagkompisar Vi i Stallet och HästkunskapsCupen.
Har alltid fallit för alla connemaraponnysar jag ridit. Tex. Vic's Rocky, Grytåsa Kask och Arda's Green Spoot.
Har haft väldigt tur när jag ramlat av och inte brutit nåtot eller fått någon allvarlig skada. Då har jag tillochmed gått omkull!
Blev skötare på Nicko på min födelsedag när jag fyllde 10år. Gick alltså skötarkursen när jag var 9år (dock inte för att bli skötare utan bara lära mig mer).
Jag kan fortfarande inte gångertabellerna, och jag går naturvetenskap-medicin på gymnasiet.
Jag har svårt att slänga saker, tänker alltid "tänk om jag behöver det senare..." haha.

Kurrrr

Har varit vaken i snart 14 timmar. Gick alltså upp 6.10 bara för att få skjuts till skolan! Annars tar det mig 40-50 min att ta mig till skolan kollektivt.
Började 8.40 och var i skolan 8.00 för vi gjorde ett stopp på vägen så då han jag göra färdigt min engelska läxa som är tills nästa torsdag. Det jobbiga med att gå upp så tidigt är att lunchen är så sen på tisdagar. Så under tredje lektionen så sitter man med kurrande mage och har svårt att koncentrera sig... inte roligt!

Håller på med en sammanfattning av Lucia Showen till BRUS verksamhetsberättelse. Synd bara att det inte finns några bilder att lägga till då ingen som har fotat har lagt ut dem :/

Grattis RGB!

Källa: svt.se

Fullspäckat!

Började dagen med att vakna och sen snoozade i 20 minuter (hehe vad busig man får vara!). Efter frukosten och en promenad för att hämta bilen så var jag i stallet för att stå i cafeterian med hoppspecialen. Emelie och jag snackade lite och hon har en ****** på G. Efter mina 2 timmar där så fick jag skjuts till busshållplatsen och stod och väntade där. 5 minuter senare så såg jag en buss längre bort på vägen och tänkte att den var tidig. Men när den kommer närmare så såg jag att det stod "Ej i trafik" på den. Där försvann mina förhoppningar om att slippa frysa fingrarna av mig. Men bussen blinkade in och stannade vid hållplatsen. Busschaffören frågade mig om jag skulle till Tumba och det skulle jag ju så då fick jag hoppa på. Han skulle lämna bussen där och var schysst nog att plocka upp mig på vägen. Snacka om att ha tur!!
Väl i Tumba C så gick jag till Ishuset och väntade på Pontus (kom dit 3 min före honom). Sedan flängde jag efter hans mamma och hjälpte henne med lite grejer innan matchen. Fick vara utvisningsbås öppnare för hemma spelarna och räknade då också skott på mål. Matchen mot Farsta slutade med vinst för Botkyrka med 10-5!! Grattis Pontus!
Nu är jag hemma och har precis kollat på Ponnyakuten säsong 3. Spännande! Ponnyn Kimberly var väldigt fin tyckte jag med sin härliga långa man.
image description
Jag och Grynet hos veterinären

Detta visste ni kanske inte om mig...

...förens nu!

- Jag har en relativt stor synnedsättning och bär därför glasögon... förutom när jag är i stallet! Vet inte varför det blivit så.
- Min "ponnyförälder" är min pappa. Han är svensk, så när vi vistas i stallet tillsammans tror de flesta att jag är adopterad...
- ...men jag är egentligen halv sydkoreans och halv svensk!
-  Jag älskar att lära mig saker...
- ...och läser samt studerar därför ganska mycket under min fritid.
- Mina favorit ämnen i skolan är matte och de naturvetenskapliga ämnena.


Glasögonen på. Ser jag ens det minska svensk ut? Jag är ju trots allt lika mycket svensk som sydkoreansk.

Veckansridpass v.2

Red dressyr på ponnyn Arabella i måndags. Hon var riktigt stretig i början, men efter lite arbete blev hon riktigt fin. Dagen efter red jag dressyr på min fina Spirit. Han är ganska svår i dressyren, men vi arbetade lösgörande bestående av små volter vilket gjorde han lösgjord till slutet. Sedan skyndade jag mig in och bytte ponny till Capitano som jag hoppade i specialen. Gick inte lika bra som under kursen men han var ändå relativt lugn. Övningen gjorde han lite okoncentrerad vilket fick honom att pinna på några gånger mot och efter vissa hinder, men inget farligt direkt.

För övrigt är Capitano slutmätt till 140 cm! Skönt att han blev maxad C och inte liten D!


FRÅGA: Vilken är eran favorit design?

1. 

2. 
3. 
4. 
Klicka på bilderna för att se dem större.
Kommentera och vi drar en vinnare bland de som röstat på det vinnande bidraget!

Mr Grey

Red söta Mr Grey igår på lektionen. Vi övade på att böja hästarna och forma sig på kortsidorna i trav och skritt + att göra skänkelvikning in från väggen och tillbaka. Det gick hyfsat bra.
Sedan gjorde vi öppna och Grå ägde på det i höger varv! Vänster var lite svårare men vi lyckades.
Måste ändå medge att vänster galoppen var ridletiones höjdpunkt då han kortade upp sig själv så jag bara satt där och kortade upp tyglarna och sen flöt det bara på i galoppen! Är super nöjd.
*tror Pontus vaknade nu*

Foto Anna Björkdahl, Maj 2010, jag och Mr Grey.

Slow Motion


Princess Celestia

Haha, enligt facebook är jag den här My Little Pony.
Hon är den som bestämmer i My Little Pony och alla ser upp till henne,
speciellt Twilight Sparkle.
Märks att jag geekade programmet i sommras?  :)

Kram Madde

Fullt upp i helgen!

Hej!
I helgen ska jag först ha BRUS möten på lördag och sen plugga Kemi och läsa ur vår engelska bok "Go Ask Alice" (den är skriven av en anonym person!). På kvällen blir det fest hos Daisys ägare.
Söndag består av en härlig sovmorgon och sen cafeterian kl.12.00 till 14.00 med hoppspecialen. Måste också fundera över hur BRUS ska arbeta under nästa verksamhetsår vilket betyder att jag ska läsa i böckerna från Ungdomsledarkursen + läsa "Go Ask Alice".
Det betyder att det blir dåligt uppdatering från min sida. Får passa på nu och göra lite inlägg medan Pontus sover i min säng haha.
Gick hem tidigare från skolan idag, mådde inte alls bra och på spanskan så pratade vår lärare jätte fort och ställde frågor till vem som helst så jag gick ut från klassrummet och under andra lektionen åkte jag hem. Snälla lärare (a).
image description
Jag och Grynet från beteshagen!

Silvea Lady i PA3!

Vår ridskoleponny som är vår nyaste har tydligen varit med i PonnyAkuten 3! Vi får se henne med den hopprädda Shirin el-hage som fått låna sin ridskolas ena ponny att ta med. Ridskolan heter Malmö Ridklubb.


No update tonight from me

Ska sova nu så jag hinner inte uppdatera ikväll och troligtvis inte imorgon heller för har ridning på kvällen. Får satsa på fredag eller kanske under en rast imorgon.
Kan säga att slutmätningen gick jätte bra och jag fick några bilder med mig oxå! Tack Julia H för donken också!

oj, är den nån som har länkat till oss?

Det trillade in massor utav kommentarer igår. Är det någon utav er gulliga läsare som har länkat oss? Snällt isf!
Snart drar jag till stallet och jag kanske bloggar ikväll beroende på hur sent det blir i stallet. Annar gör jag det imorgon.

Ha det gött!

Kram Madde
image description
En bild på privathästen som våra kompisar äger (och jag i sadeln)

Mankhöjd

Imorgon så ska jag följa med och mäta bla Grynet hos veterinären! Ska bli jätte kul. Har följt med till veterinären förut, fast då praoade jag i stallet. Har bilder där ifrån, vill ni se när Baron stegrar när han skulle longeras?
Får se till att ladda kameran och ta med den imorgon, annars har jag min mobil som ibland tar bättre bilder (höhö). Becka kanske oxå ska följa med, får se till så att hon tar med sig sin kamera också.
Vet att Victor ska mäta sin nyaste ponny, Daisy ska mätas, Grynet och tror det var Silvea oxå.*mobil inlägg*

Prövar att blogga från blogg.se appen. Har försökt förut men då har det krånglat tråkigt nog. Håller tummarna den här gången! Funkade inte den här gången heller kör från deras hemsida istället.

Idag är den hoppspecial och jag hoppas på Grynet (som vanligt). Just nu är jag i skolan och vi har 2h håltimme för vår matte lärare är sjuk (yey!) och alla är inne på sina mobiler, social klass jag vet :)

Igår så åkte jag till stallet efter skolan, samma buss som Edwina åkte på så vi gick den långa kalla vägen upp till stallet tsm. Mycket roligare än att gå där själv! Tittade på en privat lektion som kompis till familjen red på sin egna häst. Borstade Kask och kliade Chivas lite på halsen, stor häst den där Chivas!

Kram Madde

8 Januari 2012

Haha. När Madde är igång på bloggen, är jag inte det, och tvärtom.

Under min frånvaro har jag hunnit hyra Capitano. Lugn och riktigt fin var han i traven. Det var svårt att arbeta i galoppen då andra ständigt hamna i vägen.
Sedan har jag ridit en ponnycups-match på Mr Bean. Han är inte längre någon favorit att rida, men det fungerade helt ok ändå. Matchen slutade lika.

Är riktigt tävlingssugen. Vill tävla lokalt igen och få revansch från när jag red fel i LC:n i November.
Såg att det blir en Pay 'n' Jump i februari. Det är ju alltid något det med!


Connemaraponny världens finaste hästras


In your face!


Youtube vill inte samarbeta!

Försökte ladda upp ett videoklipp från Globen men det fungerade inte med Youtube. Prövar Videofyme istället. Är på 53% hittills. Laddar upp klippet här ifall det blir bra sen :)
Kram Madde

Vi borde ha den här typen av reklam i Sverige!


Bloggar Madde läser:

Här är en lista på bloggar jag läst under längre tid:
Lista på bloggar som jag nyligen börjat läsa (hoppas de fortsätter att vara bra!):
Hoppas det inte är någon jag har glömt nu.
Skicka en länk med eran blogg så går jag in och läser och säger vad jag skulle vela se mer av för att stanna kvar :)Återblick 2 0 1 1

Januari
-Första Ponnycups matchen med Grynet. Red totalt 2, båda felfria + silvermedalj och guldmedalj.
-BRUS årsmöte: vice ordförande och hemsideansvarig.
-Började skolan igen.
-Ponnycups övernattning.
Februari
-Skötarkursen startar som jag håller i.
-Sov över i stallet.
-Sista dagen för gymnasieval 1.
-Fick rida Cuba.
Mars
-Filmmysövernattning i stallet.
-Åkte skidor 1 dag i Romme.
-Pay&Jump med Grynet 80cm.
-ULK1 på Lillsved.
-Polackerna kom till Sverige och åkte hem.
April
-ULK 2 på Lillsved.
-Påskcupen med Grynet. Vinst i dressyren LC:1 65,14%. Hoppning 16fel. Delad 3a totalt.
-Målade ägg i stallet.
Maj
-Hopptävling LD+5 med Grynet, 8fel.
-ULK 3 på Lillsved.
-Hoppade terräng på Grynet för första gången.
-Klassresa till Gotland.
-Syddefärdigt schabraket i skolan.
-Dubbel terräng på Grynet.
Juni
-Majshow. Var med i 3 olika nummer.
-Fotade Estelle när hon red Hero.
-Stjärnjaktsritt på Grynet.
-Följde med Sara och Saga på Allsvenskan div3 omg3.
-Skolbal.
-Skolavslutning.
-Red igen och SvRF fotade när vi red och på saftbrännbollen!
-Ullared med familjen.
-Ridskolan slutade.
-Betesläpp. Släppte Grynet.
-AW ridläger i 7dagar! Hade ponnyn Nemo.
-Red för Anna Hassö och Stefan Sjögren.
-"Dök" med Nemo i vattnet.
-Tävlade 90cm för första gången, felfri.
Juli
-Kom in på Tullinge Gymnasium.
-Fick frågan att åka ner till Grynets uppfödare, kunde dock inte.
-Hälsade på hästarna i Lilla Dalen.
-Såg Harry Potter 7 del 2 på midnattsvisningen med Emelie och Frida.
-Fälttävlanskort check!
-Gotland med familjen.
-Besökte Lojsta Hed, Travbanan Skrubbs och hopptävling 1,30-1,40 klasser.
Augusti
-Ridläger på Marias Hästeri. Red Kastor som blev halt, och sen Calle.
-Sommarvärd på v32 ridlägret i stallet.
-Daisy kommer till Sverige.
-Ridskolan började igen.
-Skolan började.
-Red Daisy för första gången.
September
-Börjar spela Wordfeud.
-Såg Bilar 2 på bio med Pontus.
-Blir tillsammans med Pontus <3
-Dressyrtävling med Grynet. LB:1 kom 2a med 57,9%.
-3a i Agrias och tidningen RIDAs fototävling med temat "Sommarminne".
Oktober
-Pontus och jag fyller år.
-Använde en rakmaskin på häst för första gången.
-Såg Paranormal Activty 3 på bio med klassen. (ångrar i efterhand att jag såg filmen...)
-Hoppade Daisy i privat hoppspecialen.
-Träningstävling hoppning med Grynet. Blev felfri.
November
-Sjuk under Höstlovet.
-Såg In Time på bio med Pontus och Hanna.
-11/11-11 11:11:11
-KM i hoppning med Grynet. 4 fel i grunden = ingen omhoppning.
-Globen Horse Show, träffade Cilla och Frida från AW!
-Laddade ner Photoshop test verision.
December
-Lucia Show.
-Hoppspecial avslutning barbacka med Grynet.
-KM i dressyr med Grynet. Vinst med 66,55% LB:1.
-Skolavslutning + 3 månader med Pontus.
-Julafton och julaftonsridning på Gitano. (Kask var halt)
-Skidor och snowboard i Björnrike över nyår.
Foto: Linda Lidström, Emma Zetterberg, Alexandra Lengquist Maja Sverin, Ebba Hamrin, Maja Norin, Edwina Sävmarker, Emelie Eriksson och Madde Berner.

Trillade in kommentarer efter igår!

Ni läsare är underbara!
Vi försöker svara så snabbt som möjligt på alla era frågor!
Ha en bra dag :)

Längtar till tisdag!

Nu på tisdag så är det hoppspecial! Hoppas på Grynet, eller Kask men han kommer troligtvis inte gå med precis som alla andra gånger.
Under vintervilan borde Grynet ha taggat till lite och förhoppningsvis lyfta bätte på benen.

Foto Linnea Kunosson

Lurvig varning!

Den här typen av grimmskaft ser jätte sköna ut, men är de inte super hala också?
Tänk om hästen sliter sig och då har man inget att hålla emot med för grimmskaftet bara glider i händerna.
Skulle vela pröva att leda en häst i ett lurvigt grimmskaft bara för att se om det är så hal som det ser ut.
Borde ju fungera eftersom det funnits på marknade så länge...

Kram Madde
Foto www.hooks.se

Har lust att köpa:

De kostar 139kr och finns på Hööks.
Super sköna, har provat några av andra som har sånna i stallet.

Kram  Madde
Foto www.hooks.se

Sheza Daisy

Idag fick jag ta hand om Daisy som står på Hågelby. Åkte med mamma imorse och var framme i stallet vid 9.25 för jag följde med Pontus till bussen. Mockade bort all skit och kisskockorna och fyllde höpåsarna medans Daisy var ute i hagen. Passade även på att fylla på hennes vatten hinkar. Sedan gick jag upp till Skrevsta och åt lunch och tittade lite på en lektion. Hann aldrig gå upp till Kask och borsta på honom för var tvungen att åka ner igen till Hågelby för att borsta och göra iordning Daisy med sadel och träns. Skrittade den långa vägen upp till ridhuset och red dressyr där inne. Hade igentligen velat rida ut i skogen men det var så hårt underlag och jag hade ingen att rida med så den planen blev inställd tråkigt nog.
I mitten av passet så hade vi ridhuset för oss själva - jätte skönt då jag tycker det är lite jobbigt att rida andras hästar bland främmande folk (speciellet när alla rider självständigt). Hon blir hela tiden mjukare för varje gång jag rider henne, hennes ägare gör ett bra jobb då det går någon månad mellan de gånger jag får rida henne. Red mycket volter i början och serpentinder och övergick sedan till att flytta hennes bakben inanför/utanför spåret med och utan hjälp av väggen (hon är så duktig på det) och försökte få igång bakbena mer osv. Kortade upp henne lite och då blev det genast mycket svårare att jobba på tyckte hon. Efter ett tag skrittade vi hemmåt och så gjorde vi iordningen henne och fixade hennes kvällshink.
Och nu är jag hemma framför datorn.
Daisy i höstas

Grattis till er som fått ponny under året!

Vill passa på att säga grattis till er som blivit lyckliga hästägare under 2011 och även Elin som fick sin ponny här i veckan!2 0 1 2

Många säger att det här blir en ny start på deras liv, att det här är deras år och att allt kan bara bli ljusare. Jag håller med, iallafall till en viss del. Ny start på mitt liv, nej tack, heller en ny fortsättning. Att det här är mitt år, har svårt att tro det, men om jag verkligen vill det så kan jag åstadkomma det. Allt kan bara bli ljusare, ja, om det inte blir en solförmörkelse vill säga.

Det jag hoppas uppleva det här året är att
tävla Grynet i Allsvenskan,
höja mig i 3 ämnen i skolan,
åka snowboard igen,
sommarjobba,
en riktig hästsommar,
ett bra BRUS år,
fånga alla fina minnen på minneskortet.