AW sporthorses

Läser aldrig Nellies blogg i vanligafall, men kan inte låta bli att göra det nu när hon är på AW.
Börjar längta riktigt mycket till v.30 då Madde och jag ska dit!

Jag och min lägerponny Detleffe från förra året. Galnaste ponnyn jag någonsin ridit, hoppas faktiskt mer på någon av den lugnare typen iår.


Nikon D7000

Yey äntligen en systemkamera!

Det blev en Nikon D7000 och den är familjens. Fast jag kan säga redan nu att jag kommer ha "förtur" på den då jag kommer lära mig den snabbast vilket gör att jag kommer lära resten av familjen. Den här sommaren kommer bli så mycket roligare nu när jag har en kamera som inte laddar ur efter 50 bilder och som faktiskt kan ta riktigt bra bilder (om jag har rätt inställningar).


Betesläpp 2012


LD+5 på Sundby 6/6

Tänkte skriva lite om min första bortalokal som ägde rum den 6/6 borta på Sundby.

Jag slutade ju i princip att rida Mr Bean för ca ett halvår sedan, förr var han nämligen min favorit i ridningen. Började att hoppa Spirit istället. Vi hann hoppa många träningstävlingar, en hemmalokal och det var tänkt att vi skulle vara med i allsvenskan men efter ett antal lektioner då det verkligen gått åt skogen var jag inte längre så fäst vid honom. Vi hoppade i alla fall en klass på hemmalokalen nere på vallen i Maj där vi kom felfritt, ett bra avslut. Några veckor innan finalomgången i allsvenskan på Sundby fick jag sedan förfrågan om jag ville åka med och tävla Spirit eller Mr Bean. Som sagt tyckte jag att hemmalokalen var ett bra avslut på Spirit och jag valde därför Mr Bean.

Med min oerfarna pappa som aldrig kört transport tidigare anlände vi oskadda till Sundby. Var där i god tid så hann verkligen att försöka öva in banan. Måste nämna att jag blivit rätt så rädd för att glömma banorna efter hemmalokalen i november då jag hoppade fel hinder, haha! Inför första klassen fick jag hjälp både av min pappa, Linda (vår tränare) och Tilda som hade Spirit med sig. Behövde nästan inte göra något för vips så stod ponnyn färdig och jag kunde sitta upp. I väntan på att få gå in på framridningen skrittade vi bort en bit på en stig bort mot skogen. Givetvis skulle han backa och hålla på när man skulle försöka vända tillbaka. Vi kom ända lagom till framridningen när det var vår tur. Framridningen var ganska liten, 20x20 så väntade med galoppen och travade mest. På framhoppningen övade vi mycket på att få fram honom i galoppen då han hade stannat senast han var ute i hoppningen. Han gick fram bra och hoppade alla hinder som en klocka.

Första rundan gick kanonens. Jag kom ihåg banan, han var lagom pigg och hoppade allt utan att riva. 0 fel och en clearround rosett! Det stod sedan mellan Tilda och mig men blev ändå tillslut jag som fick lov att hoppa i lagklassen. Hann lasta in ponnyn, äta och gå banan tillsammans med resten av laget innan vi lastade ut igen. På framridningen red jag likadant, dvs travade mest. Behövde inte rida fram så länge utan gick sedan in på framhoppningen och tog några språng. Nu var han mycket piggare och tryckte dessutom inåt som attans. Men han hoppade bra i alla fall så jag tänkte inte så mycket på det.

På banan blev han överladdad och föll inåt som bara den. Han hoppade allt, höll på att riva ett plank i farten och la in ett kråkhopp. Kråkhoppet var mitt fel, kändes som han inte skulle räcka fram på tre så red iväg i hopp med att han skulle kliva av på två. Blev alltså tre ändå med kråkhopp på sista. På videon ser man att det skulle räckt gott och väl på tre om jag inte ridit iväg, fy på mig! Han hoppade ändå ganska bra och vi var felfria så jag var nöjd. Blev 51 stilpoäng, lägst i laget, så det var inte min förtjänst att vi slutade som tvåa!Foto: Alexandra Jensen

Bean laddar i transporten!

Efter lagklassenNy design


De här två senaste regninga dagarna har det verkligen suttit fint med att sitta inne och pilla på en ny design. Finns dock fortfarande endel att fixa men för tillfället får det hela duga.

Ha det fint!
/Emelie

Grattis Grynet 8år!

Finaste tjejen fyllde hela 8år igår :D <3


Sista ridpasset VT12

Och då fick jag rida världens bästa Grynet <3
Vi red fram som till en vanlig lektion med volter och skänkelvikningar. Red barbacka på henne och jag har aldrig ridit en skönare ponny barbacka!
I galoppen red vi slalom med tre stora bågar vilket gjorde att mittenbågen blev i förvänd galopp. Hon var så duktig!
Sen hoppade vi ett litet hinder två och två. Skulle hoppa det tillsammans med min lillasyster som hade Silvea (ni vet från ponnyakuten). Hon var jättepigg så de knuffade ut Grynet och mig så vi missade hindret.

Därefter började vi med lekarna och det var race dit och hem och sen hoppa hinder dit och race hem och lägga volter vid varje kon och dunka i väggen osv. Det slutade med att laget som jag, Julia och Amanda var med i vann! Vi körde ett litet ärevarv och efter det blev Grynet jättefin och travade på med fin bjudning.

En toppen avslutning för den här terminen!

En gammal bild på oss två. Så där "tung" var hon inte under lektionen haha :)


Ivanhoe

Red igen i onsdags i min gamla ridgrupp (Emelie red igen då oxå) och fick Ivan. Självklart barbacka när det var lekar under lektionen.
Det var i princip samma lekar som i tisdags. Vi skulle rida slalom baklänges och då ville jag pröva att trava men då bockar Ivan istället, haha så busig han är! Och på norskfylla körde jag 25 varv, på vägen bort till spöt gick det lite långsamt så jag la handen på hans rumpa och då bockar han igen.

Det är så roligt när de gamla hästarna busar loss och man ser att de tycker saker är roligt!

En gamla bild på mig och Ivan


Sommarlov

Ska rida ikväll och bada nu!


Tisdagen den 12

Började dagen med bowling med klassen på heron. Gjorde fyra strikar och mitt lag vann!

Shoppade kläder med Pontus och sen åkte jag till stallet. Red igen i P4an och fick Spirit. Valde såklart barbacka och han var rundare och skönare än vad man tror! Vi körde stafetter och på mitt lag var Matthias - Saga, Tuva - Grynet, Ebba - Grå, Tilda - Nova och Veronica - Lussan. Första grenen var galopp bort och slalom tillbaka med korsade tyglar. Sen slalom dit och galopp tillbaka. Gren tre slalom dit och norskfylla 10 varv och springa med häst tillbaka. (haha folk ramlade!). Sen minst 2 i laget rida baklänges dit (alt damsadel) och vanligt tillbaka. Alltså shit vad kul det var att rida baklänges! Om jag hade egen ponny skulle jag träna och bli OS-mästare i baklängesridning. Självklart vann det laget som jag var med i. Och så blev det ärevarv.

I hoppspecialen hade jag Mr Bean och han var perfekt till poänggrenarna vi körde. Först skulle vi galoppera över en bom och få så många galoppsprång mitt över bommen (inga omtramp osv) på 10 varv. Bönan och jag var de enda som fick full pott. Sen rida på en jättestor serpentinbåge med två hinder på medellinjen och få in så många galoppsprång respektive så få galoppsprång som möjligt. Kom typ 2a i många och delad 1a i få.
Därefter hoppade vi smalhindret på två olika höjder och Bönan klarade båda. Sen den stora vattenmattan, storavattenmattan + grön bock, storavattenmattan + grön bock + liten vattenmatta. Haha det sistnämnda blev det ett stort "plask" då han trampade mitt i.
Vi avslutade med höjdhoppning där kom vi delad etta med Alex och Lussan då båda hästarna bangade på 120, alltså hoppade vi 110.
En toppen avslutning för hoppspecialen den här terminen!


Snart är det sommar på riktigt

Fixade sommarjobb idag. Det ska bli jätte spännande och lärorikt. Och sista skoluppgiften lämnades in i fredags. Skönt att ha de avklarat. Min sommar är nästan helt perfekt. Ska bara planera in en vecka hos Grynets uppfödare.


Kultur och idrottsfestival

Var i stallet vid nio och hann borsta Kask innan vi som skulle vara funktionärer skulle samlas. Vi tryckte ihop oss i bilen med tavlor och häst hov och skor och allt möjligt ner till Hågelby Parken där själva festivalen skulle äga rum.
Jag och Becka ansvarade för ponnyridningen och allt gick jättebra. Vi har så otroligt snälla hästar. Till och med två killar som satt och skrek på sina kompisar på hästarnasryggar klarade de av utan minsta antydan till att bli rädda! Finafina ponnyer! Sen har vi ju Belle som inte pallade trycket där nere och efter två varv fick vi ta upp henne till stallet igen då hon dummade sig (dock utan ryttare på!).

Sen var det själva terrängnummret som vi alla väntat på. Vi funktionärer såg till att ingen kom innanför avspärrningarna. Allt gick jättebra där också när Anton hoppade Easy. Det blev ett filmklipp på det, inte ofta någon hoppar terräng i en park ;)

Är hemma och imorgon håller jag tummarna för. Kan säga att det blir en bilresa…


Ev ändrade planer

I skolan idag frågade Elin vad jag skulle göra nu på söndag. Det tog ett tag för mig att tänka och då sa Elin att jag var ledig, första gången på jättelänge. Inget plugg, inget stall, ingenting. Men sen slog det mig att jag tänkt klippa mig och köpa klänning till skolavslutningen. Haha där var söndagen uppbokad igen!

Fast efter ett samtal på eftermiddagen kanske planerna ändras… :)


Bästa ponnyn Grynet

Äntligen, första ridpasset på Grynet efter hennes skada!

Julia och jag började med att rida ut på slingan i skogen och shit vad kul vi hade. Sen blev det dressyr inne i ridhuset där vi skulle rida på kvartslinjena i galopp och hästarna skulle spåra och vara helt raka. Lättare sagt än gjort! Grynet sätter ut rumpan hela tiden och när man väl får in den blir hon stark och pinnar på som bara den. Men några gånger fixade vi det! Hon är verkligen rolig att rida. Hoppas på att få rida henne mycket nu (fast det är bara 2ggr kvar + 2 igenridningar).


Lokal dressyr Vallen

Först hemma lokalen över huvudtaget!

Blev stressigt på morgonen och därför blev framridningen till LC:1 dålig. Red ihop några poäng men det täckta inte långt.
Flera timmar till LB:1 så jag och Pontus åt lunch och pluggade till fysikprovet. Sen gjordes Nova iordning igen och leddes ner till Vallen för att ridas fram. Gud hon var en helt annan häst! Tror det är något med att det ska gå dåligt i första klassen och bättre i andra. Det var nästan precis samma känsla som på Siggesta och jag var så glad att jag helt själv hade hittat den på Nova. Men när vi kom in på banan släppte hon i munnen (på fel sätt) och det kändes inte bra. Kom ihåg banan iaf och log mot domaren. Vi fick 57,??% och hamnade näst sist. Jag är nöjd med känslan på framridningen och kan säga att det var svårare att tävla på hemma plan i dressyr än vad det är på borta plan.

Träffade en kompis från ULKen, alltid lika kul. Hästen hon var skötare åt vann LB av C-ponnyerna!

Efteråt fick Nova beta lite gräs och hon var nog nöjd över dagen :)


Nova 14 år

Grattis i efterskott till Nova som fyllde 14 år i söndags!


Dagen för doppardagen

En paus på donken för att sen plugga fysik och sen ta hand om Nova i stallet. Det ska badas, knoppas, putsas och borstas.


Helgen v22

Lördag bestod av en super slapp förmiddag som jag inte har haft på länge. Lyxigt!
Pontus och jag bakade en kaka och sen körde han mig på sin moppe till stallet i pissregnet. BRUS sista möte för terminen stod här näst. När det var avklarat fick jag skjuts hem av Elin L, supersnällt!

Söndagen råkades sovas bort då jag tittade på Ocean's Eleven kvällen innan. Hann iaf skriva (nästan) färdigt om Hästens Evolution som ska in på tisdag. Innan jag somnade på kvällen planerade jag hur jag skulle försöka fixa till mig ett sommarjobb. Har ju sökt flera olika sommarjobb nu under VT men inte fått ett ända, bortlottad eller att de gamla sommarjobbarna ville vara kvar osv. Sen somnade jag och drömde om Harry Potter.


Ritt längs E4an

I fredags tog jag hand om Daisy. Började med att fixa hennes mat och borstade henne ren från all smuts. Första gången jag använde Magic Brush måste jag erkänna. Den var riktigt bra, fick bort nästan allt skitigt på hästen.

Vid 17 red jag ut på Daisy tillsammans med Tilda och Sonella. Det var tänkt att vi skulle rida nere på Vallen och träna galoppombyten, men vädret ville sig inte då det regnade hela dagen = ridbanan var alldeles geggig!
Istället red vi bort till E4an och galopperade på galoppstigen. Mysigt värre!

Det är så synd att man inte har sommarhäst då skulle man kunna göra allt kul till häst ett helt sommarlov!

Pontus kom sen till Hågelby och hjälpte att borsta fina Daisy ännu finare medan jag mockade. Vi åkte hem först vid halv 9 på kvällen. En lång stall eftermiddag.

Se Daisys ägares blogg www.shezadaisy.blogg.se :D


Dressyr torsdag

Valde Nova och vi red lite olika övningar längs långsidorna och på volterna.
I slutet skulle vi arbete i galoppen på volter och fyrkantsspåret. Passade då på att göra kort skritt-galopp-kort skritt. Jag tycker Nova släpper vid den övningen med mig så på framridningen på onsdag blir det den till att göra!


3:e Juni

Onsdagen närmar sig med stormsteg och jag är riktigt taggad! Under helgen har vi fixat transport och inhandlat lite småsaker. Både måndagen och tisdagen blir fullproppade med saker som ska göras. Har bl.a lektion båda dagarna och hoppas på att få rida Bönan då.

När vi väl är på Sundby är min plan att bara ta det lugnt, rida som vanligt och framförallt ha roligt!
Bönan får gärna vara fin som han var i klippet här nedan, dock får jag gärna rida bättre, hehe. Men var ju trots allt 1,5 år sedan.