15:e september

Hej, det var ett tag sedan. Tänkte bara uppdatera lite kring hur det har gått i ridningen på senaste tiden.
Dressyrträningstävlingen gick dessvärre inte så bra. Kändes hyfsat bra under framridningen,
men väl inne på banan förlorades allting; ponnyn blev spänd och jag satt och åkte häst. Detta inkluderat några missar resulterade botten poäng. Nästa helg är det LB:1:a och jag funderar på att anmäla mig och göra ett nytt försök. Problemet är bara att jag inte vet på vem. Nu när det gått så dåligt på Bean gång efter gång känner jag för att pröva någon annan. Men vem?
Har hunnit hoppa Capitano i specialen också sedan sist. Vi prövade ett delat bett på honom då han biter tag i det raka. Rent allmänt går han bättre på det delade bättre, men vågade inte ta så mycket i munnen på honom då han lätt går sönder i munnen. Capitano kändes trött redan från början, men trots det var han duktig och hoppade utan att springa förbi något hinder. I slutet hoppade vi en bana runt 90 cm. Trött som han var kröp han intill nästan varje hinder men trots det hoppade han!
Nästa vecka blir det mycket ridning. På tisdag blir det hela 3 ridpass på raken att ta sig igenom! Ska nämligen passa Julias ponny Duke några dagar. Fick provrida honom för ett tag sedan och han är en härlig liten prick.

Nu ska jag snart till stallet och ponnycupsträna. Blir mitt sista år i ponnycupen.
Ska ha Capitano, blir kul att se hur han sköter sig.
 
Lite ovisade bilder från hoppträning i slutet av sommaren:
 
Foto: Nicole Berner

Hey I just met you

Red ut med Fia och Daisy. Vi hittade värsta fina platsen att ta kort, speciellt vid en molnfri solnedgång. Får ta kort nästa gång jag rider dit <3


Slutkörd

Jag red LB:1 idag som programträning för domare. Det var jätteroligt och vi började med att rida igenom programmet en gång utan bedömning. Sen kom domaren ner och pratade med en och sa vad jag behövde tänka på och gav kritik. Det var att hålla ut i hörnen i galoppen, använda varannan skänkel i den ökade skritten för att hästen ska kliva på mer, att spänna av och det är okej om ridningen blir "flaxig", ställ lite extra innan högerfattningen. Jag fick rida om den ökade traven några diagonaler och den sista jag gjorde kände jag lite skillnad. Det som var bra var min mjuka vändning över ridbanan och serpentinbågarna. Efter det red jag programmet igen och då med bedömning :)