(nästan) inlåst

Slutade vi lunch idag och fick ett härligt telefonsamtal mitt i lektionen när jag självklart lyckats missa sätta mobilen på ljudlös. Det var inte dåligt samtal utan nu har jag äran att få skutta hinder med hoppkanonen Daisy.
Har varit (rekord?) snabb på att fylla påsar, hönät, kvällsmat, vattenhinkar samt mockat åt lortgrisen på mindre än en timme.

Om ytliggare en timme ska vi vara uppe vid stallet. Får se hur det går - för göra iordning privathästar är något jag är långsam med.

BTW det jag menade med rubriken var att påsarna fylls i en stor gammal lada som bara kan låsas utifrån. Jag var där inne längsbort i mörkret och vips hade en hästmänniska kommit in och sedan fort gått ut och stängt dörren. Jag trodde jag var inlåst, och då är det ingen som hör ens ekande skrik…


Hoppning på denna ponnyplutt


Pepp på att hoppa

Ikväll är det hoppning! Må vara i lilla ridhuset men ska ändå bli kul.
 
Här kommer lite blandade hoppbilder:
 
Max för ett år sedan då han var skitrolig att hoppa. Hann dessvärre endast hoppa två pass på honom då han var sådär jäkla fin i hoppningen.
 
Sprutten på vallen förra året.
 
Och så Bönan på Sundby. Att tävla är verkligen bland det roligaste som finns! Önskar att man fick göra det oftare.

Vad händer med mig?

Den senaste veckan har jag känt mig väldigt trött på lektionerna i skola, men även när jag kommit hem. Som idag har jag inte orkat annat än att plocka ur diskmaskinen, styrkt några kläder samt tittat på TV (där TV tittandet tog upp 75% av tiden). I vanliga fall brukar den tröttheten bestå av lathet men jag har denna vecka verkligen känt mig urpumpad. Det kan bero på allt intensivt pluggande under kort tid, men jag har haft hela helgen + måndagen(studiedag) att återhämta mig och jag har inte lyckats.

Frågan om jag håller på att bli sjuk poppar upp i hjärnan, dessvärre är den skrämmande och jag försöker tränga undan den. Att vara sjuk är inte min grej, även fast jag är bra på det.
Istället kör jag på teorin att jag inte får i mig tillräckligt med näring och energi. Jag får bombardera mig själv med frukt och se ifall det gör någon skillnad.
Har ni något tips på en god energikicksdrink?


Dagens ridpass 29/1

Orkar inte skriva så ingående om gårdagens ridpass på Silus. Tar det lite snabbt.
 
Det var första gången jag red han i tisdagsgruppen. Eftersom vi är fler som rider där än på torsdagar så blev det givetvis svårare. Inte blev det lättare när han både var starkare och piggare än vad han varit de två andra gångerna. Flyttade lite till och från spåret i traven och han gjorde det bättre än för två veckor sedan. Efter att vi flyttat några gånger började han äntligen slappna av lite. Blev inte mycket till galopp när vi galopperade allihopa. Han har ännu inte styrkan för att kunna korta ihop den och få plats bland de andra. Fick vara själv på en volt och galoppera lite och då gick det givetvis bättre.
 
/Emelie

Stopp i galoppen!

Fick en smärre chock och var tvungen att läsa boktväverna X antal gånger innan jag förstod att mina ögon inte lurat mig. Bokstäverna kommer från helgens startlista där ett speciellt efternamn fastnade för mina ögon. Ett mycket coolt efternamn, nämligen Enhörning. Var det ödet att fru Enhörning skulle hålla på med hästar?
 

Titeln på mina kommande biobiljetter

Var inne på SFs hemsida igår kväll och scrollade igenom alla kommande filmer för året. Jag säger i år blir det ett år i biografenstecken, så många bra filmer!
De jag mest ser fram emot är Dumma Mej 2 (jag stavar alltig mig som mig, inte mej - det är fel! - men filmen heter så) och Hunger Games 2. Ofta brukar uppföljarna inte nå upp till den nivå som den första filmen hade, men jag skjuter de tankarna åt sidan och håller tummar och tår (tills de blir blå...) att dessa no2 är awesome på bioduken.
 
Bara för att jag tänkt gå och se många filmer, börjar nog med Röjar Ralf, beställde jag hem ett Bioklubbkort igår. Att jag inte har gjort det tidigare har varit på grund av 16-årsgränsen och sedan att jag inte tänkt tanken efter jag fyllde 16 + av lathet.
Jag väntar nu spänt varje dag jag kommer hem från skolan att kortet ska ha dunsat ner i den vita brevlådan. Det ger mig vuxenpoäng att ha många kort i plånboken, hehe.
 
För att motivera er andra till att gå på bio under året lägger jag ut en list på de filmer jag tänkt gå på. Någon som vill hänga på?
 
 • Röjar Ralf - 8 februari
 • Beautiful Creatures - 13 februari
 • The Host - 27 mars
 • Iron Man 3 - 26 april
 • Dumma Mej 2 3D - 1 juli
 • Monsters University - 31 juli
 • Percy Jackson och monsterhavet - 16 augusti
 • Hunger Games 2 - 20 november
 • Hundraåringen (som klev ut genom fönstret......ja ni kan resten) - 25 december

Exotiska träns

 
Den sista har till och med Zebra hår. Onödigt dödande...

Tjäna pengar så har du också råd

När jag var liten sa jag att jag aldrig skulle låna pengar - det kostar bara mycket mer än om du hade samlat ihop dem från början. Fast jag inser nu att om jag ska ha råd med något utan att låna (till tex bil och hus) kommer jag behöva bo hos mina föräldrar tills jag är 30 + jobba varje dag + ta en billig utbildning så att alla jobbpengar inte går åt till utbildningen utan till sparandet.
Eftersom jag inte kommer börja jobba varje dag inom en snar framtid kan jag skrota mina drömmar om att slippa gå till banken för att låna pengar.
 
 
Än så länge har jag ingen aning om vad jag vill arbeta med när jag blir stor. Jag ser studenten som ett fallskärmshopp där du har tur om fallskärmen utlöses. Helst av allt vill jag inte tänka på den dag då jag står med en vit klänning och en vit mössa på huvudet med blommor i handen, men det är mindre än 1 och ½ år dit. Skolan ger mig trygghet med dagliga rutiner och känslan av att det här måste jag göra för att kunna bli något. Min största rädsla är nog att vandra omkring och inte ha någon sysselsättning (sommarlov ej inräknat!) att inte veta vad som kommer här näst - om det ens kommer något. 
Det enda jag vet om mitt framtida jobb är att det inte ska vara ett ekonomijobb i kontorsmiljö, i ett laboratorium med främmande kemikalier, i en svinstia eller på McDonalds. Jag vill ha det där typiska jag-tröttnar-aldrig-på-men-som-fortfarande-ger-mig-bra-betalt-jobbet. Här är lite förslag (som jag inte har kvalitéer för):
 • Författare; ger ut en triologi med temat fantasy = blir lika rik som JKR och leva lycklig på en stor hästgård i usa där det inte regnar så ofta
 • Marinbiolog; rädda hajar, delfiner, valar = även fast jag inte får alla stålar jag vill ha kan jag leva lycklig med tanken på att ha räddat alla fina djur från de dumma och korkade människorna
 • Astronaut; hur coolt är inte det att få vara i rymden? = jag gissar på att det är bra betalt att sätta livet på spel för forskningen.... + att jag får sväva tyngdlös helt gratis
 • Forska om människans kommunikation/hjärna (inspiration från Vetenskapensvärld om hjärnan); får reda på intressant fakta om oss människor och kan utnyttja det till att ta över världen mohahahah....
Även fast pengar och att ha det roligt på jobbet är viktigt för mig prioriterar jag allra högst att jag gör något värdefullt - något som gör skillnad och som någon uppskattar. Då menar jag inte att mocka en box även om hästen uppskattar det och det luktar betydligt godare än en box med skit samlat från ett år sedan.
Utan mer åt det hållet att rädda djur, eller att få förgylla flera personers vardag - vad sägs som att upplysa folk och lära/utvecka dem till något positivt. 
 
Dock lär jag starta med ett jobb bakom kassan på ICA, eller Donken.

Like a pro

Samma tid och poäng som ettan = en delad 1a plats!


Vilken förtjusande dag vi har idag idag idag - ett kilo mjöl (google it)

Idag är en dag då jag saknar att ha en häst väntandes i stallet. Jag skulle ha gått upp tidigt och åkt ut till stallet för att pyssla om pollen alldeles extra mycket för att sedan ta en härlig sväng ut i skogen i dagsljuset.
-Prooo, har inte du skola?
-Nej för jag har lyxen att ha en hel studiedag idag!
 
Eftersom jag inte har äran att ha en vit springare, eller vilken färg den nu väljer att ha, väntandes på mig i stallet får jag unna mig med en peanutbutterjellysandwish till frukost och en extremt lång sovmorgon. Samt galet mycket datorhäng. Har uppdaterat några presentationer på stallets hemsida och vill att vi alla ska ha en photoshoot med våra söta ponnyer så att vi får snygga bilder på oss själva + en cool gruppbild.
 
Just nu är detta den coolaste vi har, och då saknas en av oss på bilden. Så om det finns någon frivillig fotograf där ute som vill spendera någon timme med oss en dag framöver med en kamera och lite ponnyer säger vi inte nej.
 
Min mage knackar försiktigt på dörren till mitt medvetande. Jag kan glatt meddela min mage och alla med intresse att det blir hemmagjorde chikenbits.
Här är det inga chickens till ponnyer!

Ridsportens brist på kreativitet

Eftersom det blingblingar och glittrar i vilken ridsportsaffär du än är i. Vare sig det är på ett pannband, skärp eller glitter till pälsen är det ett under att inget designföretag har kommit på idéen att pimpa upp kragarna på tävlingskavarjerna. 
Ni måste hålla med mig om att kragarna är så ofantasifulla att Kontoret förtjänar pris för bästa skämt. (tolka det som ni vill)
 
Kolla denna krage. Jag säger bara wow tre "färglada" ränder, vilket lyft!
 
Eller denna. Vi slänger på lite glasyr så blir det en pepparkasdräkt till kommande maskeradhoppning!
Titta här har vi min kavaj. Inte så spännande den heller. Men det ska den bli när jag lyckats sy på något flashigt för att dölja tvättmisshandeln.
 
Ridsportens mode verkar inte få nog av glitter av glamour så hjälp mig att komma på idéer.
 

Kliver ner ett steg på pinnen

Nu har jag gjort min insats (min roligate någonsin) och låter nu nästa person ta över tyglarna. Det är året har varit otroligt lärorikt för mig både om ledarskap och om mig själv. Jag har haft så roligt jag bara kunnat, men samtidigt aldrig varit så orolig i hela mitt liv. Nemo kan genmföras med den känslan.
 
Självklart pratar jag om BRUS, ungsomssektionen i stallet. Ordförande var min post förra året och jag ångrar inte att jag tackade jag till den uppgiften. Jag kanske inte var fullt mogen för den uppgiften för ett år sedan, eller jo det var jag - bara att idag har jag mer erfarenhet av ansvaret som ordförande. Känslan att det kunnat gå ännu bättre om tvåtusentretton var mitt år är självklar på grund av att jag lärt mig mer. Istället för att fortsätta ridturen låter jag nästa person ta över. Hon är jätteduktig och kommer klara av uppgiften att hålla koll på oss fnitterfior under 12 månader. Hon är lika gammal som jag var när jag fick ansvaret och hon har uppbackning av en toppen styrelse!
 
Allting har inte varit en dans på rosor. Förra året var vi bara två som satt kvar från den gamla styrelsen, varav den andra inte hade så mycket tid för ungdomssektion, men känslan av att ha någon mer med kunskapen om hur möten och protokoll genomförs kändes tröstande då. Vår fritidsledare var också en pelare att luta sig mot. Första terminen gick i stort sätt ut på att lära upp alla om mötesteknik och hur aktiviteter planeras och genomförs. De som brann mest för aktviteterna tog ett stort kliv fram och visade framhovarna. Vårterminen var den lättaste av de två, som en härlig uteritt på nyfikna och pigga ponnyer.
 
När löven blev röda blev det omöblering inom styrelsen. Någon flyttade till Kina, medan en annan slutade rida helt och hållet. Två nya personer hoppade på för att fylla upp de tomma sadlarna. Höstterminen betyder tyngre aktiviteter och parallellt med det höjs svårithetsgraden i skolan för alla. Om jag ska fortsätta beskriva vårt arbete som en ridtur var den här inte alls lika bekväm. Några hästar hade fått bära för tungt och deras energi var inte på topp, medan de andra hästarna började vandra iväg på andra äventyr lite då och då. De hade tappat respekten för ungdomssektionen och ridturens mål. När det blev dags för show började det blåsa under uteritten och plötsligt kändes det som att showen inte skulle gå att ro hem. Genrepet gjorde det inte bättre med känslan av att de där 60% för showen låg långt borta. Men ett dåligt genrep ger en bra show stämde verkligen in och vi alla kunnde rida hem med glada miner!
 
Inför detta Årsmöte (som var igår) var det bara fem ryttare som sadlade av för gott = vi fick fem nya och pigga kompisar att ta med på vår ridtur genom vattenkrig och övernattningar!

Gunghäst

På något mystiskt sätt fick jag välja först i torsdags (igen) och tog Grynet även fast jag bör rida någon annan. Som Emelie skrev var Bettan tillbaka! Hon är min favorit att rida för på botkyrka, alltid roliga och lärorika övningar där hästarna (och vi ryttare) blir tvugna att rida. Det var lite bommar inblandade där alla ben skulle lyftas över dem så att det blir studsigt i stegen. Efter några kliva-på-bommarna-istället-för-över-bommarna lyckades vi också få till studsen. En härlig känsla, speciellt på Grynet som aldrig får något schvung i kroppen. 
 
Här har vi Calle.
 
 
 
 
 
 
 

I mataffärens labyrinter

Jag hittar väldigt bra (enligt mig själv) i vår stora mataffär i Kungens Kurva. Tills igår då jag var och letade på alla möjliga hyllor och i 10 olika frysdiskar. Hittade jag det jag sökte? Nej, pappa var lyckosten som hittade skatten.

Kan ni försöka gissa vad det var jag letade efter? Här kommer lite ledtrådar:
1) Det är i en burk av plast med skruvlock. 10p
2) Inte från Sverige. 7p
3) På mackan ska det va! 5p
4) Kladdigt, men gott. 3p
5) Är det jord i? 2p
6) Kan innehålla spår av… 1p

Nå hur många poäng fick ni?
Svaret: römsstöndroj


Torsdagens ridpass

I torsdags red vi äntligen för Bettan igen! Vi hade markarbete och jag hade alltså Silus.
 
I början gick det sådär. Fick han inte loss från handen och stark som han är så "hängde han i handen". Fick inte honom mellan mina hjälper och hade svårt att styra honom. Men när vi satte oss ned gick det mycket bättre. Kontakten blev bättre och fick han mer mellan hjälperna. Vi jobbade över lite travbommar och han var duktig. Över sista bommen orkade han dock aldrig riktigt med och "snubblade" över. I galoppen gick det, likt förra gången, sådär. Han tar fattningarna bra faktiskt, men har ingen "aktion" och kommer iväg i galoppen. När han väl kommer in i galoppen så hinner jag inte rida särskilt mycket i den, eftersom hans galopp är så stor så vi lätt kommer i kapp de andra. En galopp i högervarvet blev dock relativ varaktig och bra.
 
Gillar Silus bara mer och mer.
Finfina ponny. :)
 
 

Andra ridpasset på Silus


It's time to drop your jaws

Chockerande saker i min vardag:

• När min lärare säger "Du får strypa henne tyst".
• Tågen på båda spåren är endast södergående, och jag ska norrut.
• Först blir jag bestulen på mitt kodlås i skolan, en vecka senare har någon annan satt ett annat lås på mitt skåp - med mina saker i!
• Inte nog med det, låset försvinner mystiskt inom loppet av en halvtimme.
• Vi kommer fram till att någon måste trolla med mig.
• Vår (andra) lärare (som är den strängaste) har sympati för att vi har 5 prov på 2 veckor, där vi inte prioriterat hans prov.
• Har tackat nej till gratis ridning 2ggr + låtit min syster rida istället för mig 2ggr.
• En vuxen man hade en likadan mössa som jag har, har aldrig hänt tidigare.


Bättre sent än aldrig

En julklapp från bästa vännen idag. Ett par otroligt übersnygga tummvantar. Jag har en tendens att slarva bort, eller finare sagt lägga ifrån mig mina vantar.

I stallet försvinner den bästa stallvanten någonsin: 3fingrad vinter vante.
På tåget försvinner mina vardagsvantar.
På ridläger försvinner ridvantarna.


Håll ut

För nu börjar Ponnyakuten!


Bilder från STHLMcups matchen mot UBRF

Här kommer ett urval av många bilder från dagen. Kan säga att jag utnyttjade min morgon väldigt bra med att gå upp tidigt och åka till Upplands Bro för att fota matchen och träffa Cilla (som sov?!) och Frida. Annars skulle jag ha sovit bort den tiden... PS en av hästarna är 1,80m. Kan ni gissa vilken? DS
 

Björnbröder låten

Sitter på ett tåg med beteckning Spånga för att ta mig till Stockholmscupsmatchen mot Upplands Bro. Kameran hänger med, väl dold i min skruttiga (gamla) ryggsäck.

Det var nästan tomt på folk på Centalen och jag fick lusten att ta upp kameran och ta lite härliga forever alone bilder, men jag har en släng av paranoja och tror att varenda kotte vill ha mina värdesaker (ja tänk det var 2 personer inom 7m avstånd från mig). Därav lät jag kameran bli. För hur ska jag kunna försvara mig om någon försöker sno min kamera? Slå den i huvudet på personen och hoppas att h*n tuppar av och att kameran fortfarande är hel?
Nä, det låter inte som en bra idé.


Ponnycup @ Enskede

Förra helgen red jag min sista bortamatch i Ponnycupen hoppning någonsin! Det var på Enskede, där vi red ponnycupen semi + final för några år sedan.
 
Fick rida den ponnyn jag red i semin: Faramir. Han var verkligen jätte rolig då. Helt flippad, busig och jätte pigg! Var livrädd när jag red honom då, klen som jag var.
 
Hur som helst var det inte samma Faramir då som jag red förra helgen. Han har tappat jätte mycket muskler och var inte alls pigg. Sådant som händer med ridskoleponnysar tyvärr.
 
Var fortfarande väldigt sjuk när jag red matchen, så var riktigt matt och kunde inte rida ordentligt. Som ni ser orkade jag varken driva eller rätta galoppen. Mot sista hindret tog han chansen och bröt av till trav. Vi kom runt felfritt ändå och det var huvudsaken. Matchen slutade lika.
 

Film kväll?

En video från Nyårshoppet med jätte dålig kvalité... Filmen startar vid anridning mot hinder nr 2!
 
Svängen mot andra hindret i omhoppningen... haha. Stackars ponny. Han trodde vi skulle hoppa det gröna hindret så det blev lite tokigt.
 

Tävlingssugen

 
Sista tävlingen med Spirit.
LD nere på vallen 17/7 2012.

Helgen v.3

Hej! Är ganska nyligen hemkommen efter ett födelsedagsfirande bestående av bowling och pizza med mina fina klasskompisar! Äntligen Fredag!
 
Imorgon blir det en härlig hemma-dag. Har inga stora inlämningar eller prov i skolan kommande vecka så behöver inte råplugga som annars. Lite studier blir det ändå. Ska se till att ta en skogspromenad på morgonen också.
 
På söndag blir det stallet för att heja på laget i ponnycupen. Vill ock så rida! Särskilt på Silur! Han var så himla mysig. Men ridning blir det inte förrän på tisdag då det är dubbla hopppass. Ska hoppa Fenja ett av de passen. Vi får se om jag sitter kvar, haha!
 
Foto: Madde

Ta mig i kragen

Min krage på kavajen har gått sönder i tvätten på något oturligt sätt. Det är ingen vanlig tråkig svart krage utan mörkt vinröd i fluffigt "sammet".

Ingen tid till att gråta över spilld mjölk utan häll upp ny mjölk i glaset! Jag har tänkt sy kragen och samtidigt piffa upp den lite extra till tävlingsbanorna. Har ni något tips på vad som jag kan tänkas sy på?

Tror jag har pärlor som jag skulle kunna trä på, men det skulle säkert gå sönder i tvätten det också nästa gång kavajen blivit smutsig.


Silus

En prick som kommer dyka upp på bloggen framöver är Silus. Silus, som egentligen heter något mer avancerat, är en brun D-ponny valack född 07 som tillhör ridskolan. Kommer rida han två gånger i veckan under mina lektioner för att sedan hoppa honom i specialen när han blivit lite mer hoppvan med hjälp av personalen.
 
Red han för första gången idag i min ridgrupp. Det var även hans första gång att gå bland de andra ponnysarna, så han var lite överallt och okoncentrerad. Han är lite stark och svår att svänga, fin i skritten och traven. Han lyfter verkligen på bena! Något som behöver stärkas hos honom är fattningarna som han springer in i. På volterna gick det ändå ganska bra, men på rakt spår blev det bara pannkaka och ingen galopp över huvudtaget.
Är tacksam över att få börja rida en ponny på det här sättet. Tycker att det ska bli jätte roligt! :)
 
Hann tyvärr inte knäppa någon bild på honom!

Ole, dole, doff

…kinke, lane, koff.

Nu är det dags för mig att välja mitt Individuella val (använde fusklapp för stavningen) för 13/14. Här nedan ser ni vilka kurser vi får välja på.
Jag har markerat några som jag kan tänka mig gå på nästa år. Det är:
•Engelska 7
•Retorik
•Skrivande
(inte psykologi)

Kruxet är att jag inte kan välja mer än en kurs per block och det krockar med mina tänkta val. Retoriken och Skrivande ligger i varsitt block, det är bra. Sedan har vi Engelska 7, den finns i två omgångar och en av dem ligger i samma block som Retoriken och den andra i samma block som Skrivande. Ni förstår problemet.

Jag kan alltså bara välja två utav mina tre önskemål. Hur ska jag då välja?

Retorik:
+Jag KOMMER ha användning utav det. Både i skolan och i stallet.
+Det är roligt.
+Vill ha ett jobb där jag kan/kommer ha användning av det.
+Att ha bra retorik är bra i arbetslivet och i sociala sammanhang. Det är bra för ledarskapet.

Skrivande:
+Jag behöver lära mig skriva bra och intressanta texter.
+Jag kommer ha användning utav det i skolan och på fritiden. Jag får då bättre resultat på inlämningsuppgifter och prov i andra ämnen.
+Får större chans att eventuellt skriva en bok senare i framtiden.

Hittills låter de två kurserna som självklara val. Engelska kan jag ju lära mig genom media.…men:

Engelska:
+GER MERITPOÄNG 1.0!
+Jag gillar Engelska. Har alltid tyckt det är roligt.
+Vill åka mycket utomlands - jobba utomlands - och behöver kunna språket korrekt.
+Troligtvis kommer min nuvarande lärare ha den kursen och jag vill helst inte börja om på nytt med en ny lärare.

Har tills den 1 Februari på mig att välja. Helst skulle jag vilja gå alla tre kurserna. Hur skulle du göra?
Hittills lutar det mot Engelska 7 och Retorik, men skrivkursen behöver jag (OM den är bra, annars är den skit).

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/2626276/images/2013/pic_50f828109606ee557ff35e2a.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2626276/images/2013/pic_50f828109606ee557ff35e2a.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/9-2/2626276/images/2013/pic_50f8282d9606ee5593f9e99d.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/2626276/images/2013/pic_50f8282d9606ee5593f9e99d.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/2626276/images/2013/pic_50f828899606ee55d66ec263.jpg" class="image">


Heta ämnet Ponnyakuten

Den här bloggaren tog orden rätt ur munnen på mig. Eftersom jag inte har lärt mig att skriva ner mina åsikter på ett välformat sätt får ni läsa dem från hennes blogg.

Länken till inlägget finner ni här:
http://iams.blogg.se/2013/january/0015.html#comment


Detalj

Detta skärp red jag med på KM med Mr Bean. Självklart till ett par vita ridbyxor. Visst är det snyggt?

Fick det förra året, 2011, av min syster i julklapp. Är jättenöjd med det speciellt att jag kan ha det både med vardagsbyxor och på tävling i stallet.


(kl)Appar i mängder

1. Direkt länk till BRS.
Istället för att klicka upp safari och skriva in webbaddressen kan jag med ett klick surfa in på stallet hemsida.

2. Schema.
Vem orkar gå in på skolans hemsida för att kolla schemat? Inte jag. Jag använder mig utav Schema appen som uppdaterat mitt schema varje dag. Jag kan se vilken lektion, när, med vem och var lektionen håller hus.

3. Blogg.se
Även fast appen suger så skulle jag inte kunna skriva detta inlägg just nu, vilket vore synd. Appen behöver funktioner som att göra tidsinställda inlägg och att kunna redigera inlägg i efterhand.

4. Messenger
Ni som har iPhone vet att den inbyggda mejl appen tar bort mejl från inkorgen (eller alla korgar över huvud taget) efter ett visst antal dagar. Cirkus 4. Messenger är lite krångligare men låter mig se alla mina mejl.

5. Instagram
Har haft appen i flera år nu (innan den blev populär) och där håller jag koll på vad som händer i mina kompisars liv, samt alla coola hästägare i USA.

6. Dayviews
Mina fina och lite närmare vänner är mina kompisar där = jag kan ladda upp lite privatare bilder där än på instagram.

7. Res i STHLM (när det inte snöar)
Checkar alltid min bussresa innan jag somnar för att kunna ställa väckarklockan. Idag åker bussen kl11.00, chill för mig.

8. Ficklampa
Senast använd på BRUS övernattningen i stallet när vi hade disco. Något måste lysa på discokulorna eller hur?

9. Spotify
Musik i mina öron (bokstavligt och bildligt talat). Behöver ingen mer förklaring.

10. Ring
Huvudfuntionen för en telefon måste ändå vara den bästa? Alla ni vet vad man gör därav behövs ingen förklaring här heller.

11. SMS
Emoji appen räknas in här också eftersom det är här jag använder den. Det är hur kul som helst att kunna piffa till min sms med små söta jordgubbar (ja jag har det - den är från 2010) och hästar galopperandes med gröna filtar samt pommes frittes.

13. Safari
Ascoolt namn men varför just det? Kanske för att på internet lurar mysko personer bakom varje länk och de vackraste bilderna (vyerna) hittar du där.

14. Sist men inte mist Facebook
Måste kunna gratta alla jag känner även om jag inte kan deras födelsedagsdatum.

Vilka är dina favoriter? Har vi några gemensamma?


Postis Per

Titta vad som hade trillat ner i brevlådan igår. Det höjde min dag efter att ha suttit i en källare utan fönster och skrivit slutprov i fysik i 4 timmar.


Det underbara med en hästfamilj

Vi ar varit och ridit islandshästar X antal gånger, Nicole och jag byggde våra otroligt vackra käpphästar 07 och jag fotade för första gången själv. Min häst är den som ser arg ut men små näsborrar.

No 9

Torsdag
Bestod av allt ifrån att jag råkade stänga av mitt alarm i sömnen, ett besök till Heron City och en timmes läsning i Tumba Centrum. För att inte glömma en ridlektion med Ta-Inget-Skit-Ponnyn. 
 
Josse i luckan (där vi har upprop) bad mig välja ett nummer mellan 1-12 och självklart valde jag 9. Mitt lyckonummer som jag kan förknippa många bra saker med, som att jag fick välja först och min bästis Elin tvåa. High five!
Ridläraren som guppen har nu har jag inte ridit för tidigare med hon var bra, gav kanske inte så mycket kritik MEN hon berättade hur hästarna hade varit under dagen och vad vi behövde tänka på! Det var något nytt för mig, väldigt roligt med en ridlärare som lägger märke till och bryr sig om hästarnas dagliga form. Grynet hade tydligen varit stel i höger sida tex.
 
Grynet och jag kämpade med att hålla galoppen och samtidigt trycka in bakbenen under hennes bruna mage. Vilket inte är lätt enligt mig. Jag föredrar att trava på henne då hennes trav är lättare att påverka och nu de senaste gångerna har hon travat på väldigt trevligt med en bra takt. Ibland klarar hon av att till och med öka lite grann. Ridningen på henne för min del är mycket aktivering (vilket jag måste blir mer effektiv på) och att vara konsekvent, men samtidigt inte tjata utan renodla hjälperna (okej det lät som ridningen som ska utövas på alla hästar, men om jag säger så här att på henne ska det vara mer extremt).
 
Calle från Gotland

Tuffa Madde har tagit en paus

Tisdag
Hoppspecialens invigning av året som började med lite strul om det var jag som skulle rida, min syster eller en annan Nicole och som slutade med en lyckad lektion. (Alltså var det jag som fick hoppa). 
Lussan och jag kommer bra överens. Det är en ponny jag gillar att rida på träning då det krävs att jag rider henne annars stannar hon på hinderna och blir lååång i kroppen. Tävla henne har jag aldrig gjort och jag vet inte om jag vill göra det heller, hon har tydligen sparkat en annan ponny på framridningen pga av att hon blev lite väl laddad.
 
För er som inte känner till D-ponnyn Lussan så har hon en spinkig kropp med långa bakben = jobbigt att sätta dem under sig för att få till någon form av samling. Hoppa kan hon men om hon kommer i fullt fräs mot ett lite högre hinder (för henne räknas 80cm) säger det tvärstopp. Man kan säga att hon inte är en riktig ponny-ponny som hoppar allt bara ryttaren visar vägen och vågar trycka på med ett par ponnyskänklar.
 
Huvudövningen var att hoppa ett hinder, svänga, hoppa nästa, lägga volt, skarp sväng mot sista hindret. Det är verkligen roligt då det händer saker hela tiden och inga långa galoppsträckor som brukar förstöra rytmen. 
I ena volten, då hon har långa bakben, ville hon inte trampa på och bröt av istället. En snärt på baken och vips började ponnyn studsa och ha sig - vår ridlärare bara garvade för det såg så roligt ut. Att parera studsar och kikar har jag inga problem med (tydligen) för det var bara att vinkla Lussans huvud och vänta ut. Men jag har blivit fegare av mig när det gäller att lägga på spöt och hästen bockar pga det. Det är jobbigt för hästarna som gör sådant brukar vara de jag gillar och de blir fina när man väl fått igenom dem. Hur som helt kommer rädslan för det att släppa, BRS ridlärare är tuffa och jag vill ta mig igenom det och bli mitt tuffa jag igen. Inte vara en tant. Det har varit för mycket dressyr under året och för lite hoppning, haha.
 
 

Höstlovet 2007

BRS bilder från mina tidiga år. Kolla schabraken och vart vi förr sov på halloweenövernattningarna! 

Den eviga högen

Lite sådär snyggt som om min matta vore en ön i mitt rum och sakerna ovanpå den vore strandsatta zombies som inte flyttar på sig själva. Den lilla blå zombien kan väl räknas som halft levande för om jag petar på den kommer den till liv och vill hjälpa mig med mattetal.
 
Ibland händer det att högen är spårlöst borta och min gröna ön förblir en vanlig matta i ett städat rum. Men lika plötsligt som högen spårlöst försvinner hittar den alltid tillbaka, som en dåligt gjort zombie film där hur många gånger du än flyr från dem hittar de alltid tillbaka till dig.
Idag har jag lovat mig själv att ta kol på dem förgott. Dels för att det ser fult ut (jag menar vem vill ha zombiefaces på sitt golv?) och dels för att jag vill slippa snubbla på dem på kvällen när lampan är släckt.
 
Haha, detta måste vara den roligaste bilden jag någonsin tagit! Kolmården.. :)
 

Är månadens tema minnen?

Sitter vid datorn som har alla gamla bilder från fler år sen. Jätteroligt att mina föräldrar har tagit kort från när jag var liten och sparat dem.
Från 2005:
Från 2006:
Från 2007:

Min sommar

Har redan börjat tänka på sommaren. Kanske för att det är mitt sista sommarlov, tråkigt nog. Kännslan inom mig skriker som ett litet barn "jag vill inte! Jag vill inte!" för det är på sommarloven, har jag lärt mig, som det roliga händer. Det är ridläger, jag lär känna minst 20 nya personer och 5 av dem riktigt bra, alla härliga upplevelser äger rum då och jag kan slippa tänka på skolan och vila ut mig istället.
 
I sommar vill jag helst åka utomlands med kompisar (vilket troligtvis inte kommer hända), ha någon typ av koppling till hästar mer än en vecka nere på AW (bokat!) och passa på att göra roliga och minnesvärda saker med mina vänner!
Det ända som är planerat just nu är en vecka på AW. I år kommer inte världens bästa Nemo finnas som val där men jag kommer dit för att få träffa alla sjukt underbara vänner, och de jag kommer lära känna där. Hittils är det 4 som är lika gamla som mig, resten är typ 00 som har anmält sig, who cares ålder spelar ingen roll i stallet.
 
Sola, bada, ute och grilla... Jag 2005.

Minnen del 2

Som fortsättning på föregående inlägget: Det här var första gången jag hoppade Mr Bean. En julkurs år 2009.
 

Minnen

 
Hittade två bilder från min allra första 80 cm runda! Det var en Pay'n'Jump i början av år 2010. Minns att jag var livrädd och att jag grät på framridningen men att jag tog mig runt felfritt ändå. Haha!
 
 
En bild från vinsten i nyårshoppet. Fina älsklings Böna. Det är han som fått mig att utvecklas inom hoppningen!
 

Svartvitt på pappret

Jag är som mest kreativ när jag inte ska vara det. Som nu, denna eftermiddag, har jag klottrat i min anteckningsbok istället för att plugga i min anteckningsbok. Ajabaja. Men the doodle blev bra :)


Önskan som går i uppfyllelse

Snön är tillbaka! För första gången har jag nu prövat mina nya vinterskor ute. De är höga så de skyddar mina ben från den isbitande kylan. Men mest av allt förhindrar skorna att det trillar in snö innanför till mina fötter. Nu kan jag äntligen gå ute i höga snöhögar, eller hög snö över huvud taget, utan att behöva gå i slow motion.


"shiiit, det måste vara skitsvårt! Hur orkar du?"

 
Det är ofta den kommentaren jag får när jag presenterar min plugglinje på gymnasiet för en kompis/bekant. Natur-medicin, för er som inte vet.
Naturprogrammen har en fet fördomsstempel på sig för att det är mer matte och naturämnen än tex geografi och historia. Det är nästan som att folk är rädda för kemi, matematik och biologi (som för övrigt är det bästa ämnet!). De föredrar tråkiga genomgångar om hur vårt samhälle är uppbyggt samt varför gjorde Hitler det hemska under 1900-talet - vad var skälet till det? Hur? Var? När? Fick det följder? Hur påverkas vårt samhälle av det idag?
 
Nej, samhällsämnena kan få stanna borta hos samhällseleverna för jag lyckas aldrig få ett högre betyg än C/VG! Dels för att jag suger på att motivera mig och dels för att jag aldrig kan skilja på regering och riksdag. Helt enkelt går det lättare för mig i tex kemi och biologi.
 
Sen kommer frågan: är det mycket plugg?
Som följs av svaret: nä, det är precis som samhällslinjen. Det kommer i vågor.
Ni har säkert stött på att några veckor efter ett lov har ni eftermiddagarna fria till kompisarna, bio och vad ni nu har för er. BAM! En vecka innan nästa lov ligger plötsligt alla prov dagarna i sträck och ni blir tvugna att ställa in ert ridpass för att träna på ordböjningar i spanska, lära sig formler till fysiken och komma ihåg vad Martin Luhter åstadkom på stenåldern.
Alltså ser sam och nat programens plugg-schema likadant ut. Det gäller bara att veta vilken typ av ämnen som du har lättast för; natur eller samhälle.
På grund av den här "supermegasvårt"-stämpeln blir Sveriges 9or uppdelade i de som är mer studiemotiverade och de som lyckats få bra betyg på att disskutera en massa på proven. Jag ser det inte som en dålig sak för det är skönt att vara omringad av klasskamrater som verkligen gör något på lektionerna! Det smittar av sig på mig.
 
Hur som helst är det inte dö mycket plugg det gäller bara att hänga med från början.

Inläggssnattaren har varit i farten

Mitt fina och förklarande inlägg om tävlingen i söndags har inte publicerats? Eller inte texten och bilderna från den.

Jahap, får försöka hitta det på datorn. Annars blir det till att knåpa ihop ett nytt inlägg.


Svar på Frågestunden

Melissa                                       

            Hur många ridläger har ni varit på?

Madde:  Jag har varit på Taffsnäs, BRS, Karlshem, Marias Hästeri och AW. Alltså fem stycken.

Emelie: Jag har varit på fyra ridläger: BRS, Järvsö, Bångbo och AW.

Vilka bloggar läser ni?

Madde: Hm, det varierar lite beroende om bloggen är aktiv eller inte men jag skriver upp de jag läser (för stunden) dagligen: Ponnysanning, Dressyrmupparna, Pownieskvaller, Evelina Blomqvist, Frida Franzon, Lina Foto, Spiderchick och er blogg.

Emelie: Precis som hos Madde så varierar det. Just nu läser jag bland annat eran blogg, Ponnysanning, Tebsons, Frida Franzons, Sara Carlssons, Caroline Bågfeldts och Niotillfem.

Har ni haft husdjur, eller har ni?

Madde: Räknas dammråttor? 5 fiskar med barnsliga namn som GuldLisa, SilverSebastian, Prinssesan, Flamman och Stjärnan. That´s it!

Emelie: Har haft en hamster som hette Gullan, två kaniner; den ena hette Anna och den andra Kotten och så har jag haft två ökenråttor som hette Billy och Puzzel. Idag har jag ett x antal fiskar som inte blivit döpta och en kanin som heter Loppan.

Vill ni ha egen häst? Isåfall, hur ser drömhästen ut? :)

Madde: Nej, det är överskattat att ha häst. För mycket slit och vem orkar gå upp tidigt på morgonen för att mocka? Eller inte. Hur den ser ut... fyra ben, ett huvud och en fluffig svans. Gärna med ett horn i pannan och vingar på ryggen. Och hästen ska kunna prata med mig och vara intelligent. Drömhäst var frågan ;)

Emelie: Innerligt så vill jag ha en egen häst, ja. Men skulle jag bli erbjuden en av mina föräldrar skulle jag ändå tacka nej. Det skulle ta allt för mycket av min tid, särskilt eftersom mina föräldrar varken har tid eller lust att hjälpa mig med de dagliga hästsysslorna. Har inte någon självklar bild över hur drömhästen ser ut. Men en riktigt fin hopphäst som kan hoppa på de stora banorna.

 
Emma Johansson                                       

            1. Hur länge har ni ridit?

Madde: Jag tror jag började på BRS när jag var 7år, men jag red ett år (?) på Gömmargården innan det. Så 11 år.

Emelie: Red ett år när jag var 6. Sedan slutade jag och började igen när jag var 9. Sammanlagt har jag alltså ridit i omkrin 7-8 år.

2. Vem är eran favoritponny att hoppa?

Madde: Om jag får välja på alla jag har ridit säger jag Kask.

Emelie: Mr Bean.

3. Vem är eran favoritponny att rida dressyr på?

Madde: Nemo v30

Emelie: Har ingen favorit i dressyren.


This or that frågor:

Madde:

Ponny/Häst

Hoppning/Dressyr

Spö/Sporrar

C-ponny/D-ponny

Nellieberntsson/Dressyrmupparna

Chaps/Ridstövlar

Tävla/Träna

Vojlock/schabrak

Säkerhetsväst/Utan

Kingsland/Hv polo

Sadel/Barbacka

Rolf Göran Bengtsson/Malin Baryard

Hoppning/Uteritt

Dressyr/Uteritt       

 

Emelie:

Ponny/Häst

Hoppning/Dressyr

Spö/Sporrar

C-ponny/D-ponny

Nellieberntsson/Dressyrmupparna

Chaps/Ridstövlar

Tävla/Träna

Vojlock/schabrak

Säkerhetsväst/Utan

Kingsland/Hv polo

Sadel/Barbacka

Rolf Göran Bengtsson/Malin Baryard

Hoppning/Uteritt

Dressyr/Uteritt     

 

Maja

            Hur kom det sig att ni två började rida, och varför just på BRS? :)

Madde: Min mamma red när jag var liten. Började på Gömmargården men vi skrittade hela året med ledare och jag lärde mig inget därav bytte jag till BRS som min mamma red på.

Emelie: Min äsyster var min stora förebild när jag var yngre. Eftersom hon red och gillade hästar ville jag också börja rida. Eftersom hon red på BRS skulle jag givetvis också rida där. Sedan ligger BRS väldigt nära också, endast två busshållsplatser ifrån mig.


En gång i december

Varför försvann all härlig snö precis efter julafton? Nu när jag äntligen börjar rida i en vanlig ridgrupp är all härlig snö borta från marken. Förra året var det galopprace, efter galopprace med ridskoleponnyerna. Året innan (?) red jag till och med barbacka på Nikita ut i skogen och vidare till korshagen för att tävla mot de andra i ridgruppen. Det var galet roligt, till och med lilla Niktia försökte bocka!

7. Something you desire today

Ett längre jullov...

Dagen till ära

BRS fick finbesök av självaste Frida och Chadow på dressyrtävlingen idag. Det var jättekul att träffa Frida igen efter ett halvår sen sist. Det är något speciellt med människor som man lär känna på AW, jag kan inte sätta fingret på det men det finns där i luften när man träffar dem. 
 
Ett besök hos Daisy som innehöll mockning, borstning och en något hal skrittur i skogen. Snacka om att det blivit halt och isigt ute på ridstigarna. Det gjorde att gångarter högre än skitt ej var tillåtet tråkigt nog. 

6. The number 1

Min första bild med kameran!

Vinst!


Dagens ridpass 5/1

Dressyrkurs dag 2 på Glenn
 

Ett till klipp

Glömde visst att klippa in en del av ridpasset i det första klippet, så här kommer ytliggare ett klipp från dagen!
 

Dressyrtävling

Om 2 dagar är det dags för min första start för i år. KM omg två och vi är bara tre stycken. Det är jättetråkigt att vi är få när tävlingen är uppdelad i två delar så att resultatet blir mer jämt och att man får rida två olika hästar. Då visar man att man är duktig på fler hästar än bara en.


Dagens ridpass 4/1 - Dressyrkurs

Fick rida Glenn, en ganska liten storhäst.
 
Idag övade vi på lite grunder som har med programridning att göra samt red några delar ur LB:2. Vi jobbade framförallt med sitsen men även med att få till bra storlekar på 10 och 15 meters volter. Glenn är en väldigt lydig häst. Han skötte sig bra, däremot är det en hel del jag själv måste öva på! Annica, som vi red för, gav mig i slutet lite tips om saker jag måste förbättra. Jag måste framförallt jobba med mina skänklar. De måste bli stadigare, hålla om bättre, komma mer "under mig" och bli "längre". Ska därför rida mycket utan stigbyglar i fortsättningen.

Pappa följde med och filmade. Tycker det är jätte bra att kolla på sig själv när man rider; mycket enklare att se vad som bör förbättras än att känna det. Förutom skänkeln måste jag jobba på att rätta upp mig och få händerna närmre varandra.
 

Sjuk

Hostar som en dåre, det klias i halsen och rösten är för stunden försvunnen. Pallrar mig iväg till stallet och rider ändå, vi får se hur det går! /Emelie

4. Calendar

När jag var på Science Center i Trollhättan började jag göra min egna kalender med tecknade hästar. Har hittills bara kommit till juni...

Failbilder från 2012 del 3


3. Snapshot of your 2013 goals


Failbilder från 2012 del 2

Som ni ser är dessa bilder från AW. Vem som fotat dem har jag ingen aning om, det kan vara allt från mig själv till hundarna på gården.... med min kamera :)

Det finns sovmorgonar, och så finns det slösad tid

Det bästa som finns måste ändå vara att vakna utan att höra beep-beep från väckarklockan. Att kunna gå och lägga sig när man blivit trött och sedan vakna när man väl vaknar. Det ger mig en frihet att ha hela dagen till att hitta på vad som helst, eller i alla fall inte ha något planerat på förmiddagen så att ett alarm måste ställas in kvällen innan på 7:00.

Men det värsta är när jag sovit bort halva dagen, speciellt flera dagar på raken som jag lyckats göra nu. Egentligen har jag tusen smågrejer att göra men eftersom de är smågrejer läggs de åt sidan för tillfället så att jag kan unna mig ett sovmaraton, dumt nog.

Småsakerna är allt ifrån att städa mitt rum och packa upp ryggsäcken, till att verkligen sätta mig ner och plugga inför alla prov som ligger och lurar efter lovet.

Lite duktig kan jag säga att jag är för i detta ögonblick (okej, ögonblicket innan jag började skriva inlägget) pluggar jag, är påklädd och har käkat frukost. Till och med startat diskmaskinen.


2. You with the word that you hope 2013 will be

Genomföra.'
Jag vill kunna genomföra alla mina planer och mål som jag hittar på under årets gång. Som att göra en bättre bild än den här som suger.

Ridsugen

Är riktigt sugen på at rida. Längtar till den 4:e då dressyrkursen börjar, på storhäst! Ska bli spännande. Senast jag red storhäst var för två år sedan då jag hoppade Don Pedro i specialen. Det var inte så kul... haha!

 

1. Leftover fireworks

Detta fyrverkeri var den sista som fångades på kameran. Den spardes då till sist och räknas därför som leftover enligt mig.

-Januari-


Nyår - näst bäst

Enligt mig är Julafton the no1 av Sveriges högtider, därefter kommer Nyårsafton. Jag kan inte få nog av alla fyrverkerier som avfyras och känslan av att ett nytt år ligger framför mina fötter. Nu är det bara att ta sats de sista dagarna av jullovet för att sedan ta 2 0 1 3 med storm.

BTW, midsommar ligger längs ner på min högtidslista...

Tuta och kör, så du dör

Provkörde för första gången idag. Finns det ett bättre sett att starta 2013 på än att lära mig något helt nytt?
Många av mina vänner kommer ta körkort i år, och det ska jag också. Har redan planer på att köra upp på Gotland till höstlovet, då har jag fyllt mina 18 år.
Det är lite ironiskt att lilla jag ska bli myndig om bara några månader. Jag som folk tror är yngst av mig och Nicole, en tjej trodde till och med att jag var 13 år i somars.
 
Istället  för att avsluta inlägget med något klatchigt som "se upp på vägarna under året" eller "E4an här kommer jag" väljer jag att skriva: inom ett år har jag körkort - annars har det hänt något galet!

?????????

Japp vi kan se hur många ni är som kikar in på bloggen varje dag. Därför börjar vi året med en frågestund där alla frågor som vanligt är välkomna!
 
 

Failbilder från 2012 del 1

Enjoy!
 
 

Gott nytt år

I år har vi rika grannar. Så många raketer som färgade himlen har jag aldrig sett tidigare. Vi har även iq-befriade grannar som lyckas faila 6 gånger med sina raketer som inte lyfte från marken.