AW sporthorses ur Maddes synvinkel

Wohooa här kommer mitt inlägg om just mitt favorit ridläger, om själva upplevelsen och vad som gör att AW får den där extra jag-vill-komma-tillbaka-känslan.
Jag går igenom det punkt för punkt för lätthetens skull.
 
1. Addressen, Skåne
Alla har vi varit på ridläger i närområdet. Antingen på ridskolan där du rider eller med en kompis inom ditt län. Eftersom AW ligger så långt bort som hela vägen ner i Skåne gör det ridlägret mer exotiskt för oss i Stockholmstrakten då vi blir tvugna att åka tåg/flyg eller en lång bilresa för att nå fram till destination AW. Att hänga i Skåne är inte något vi gör varje helg 52 veckor om året, alltså blir det en upplevelse i sig själv att besöka något söder om Södertälje.
 
 
2. Resan dit
Som sagt behöver i stockholmsbor använda oss av långdistansfärdmedel och jag hat tagit mig dit med tåg båda åren. Tågresan ner är spännande! Jag gillar verkligen att åka fjärrtåg med mina vänner (utom den gången hem från Flyinge) för det är en otroligt mysig känsla att småprata och käka matsäck på ihopfällbara bord och kunna se höghusen bytas ut mot koängar och gödelstackar på nolltid. Det pirrar lite extra i magen när vi förstår att nästa station är vår avgång och vi måste hinna plocka undan kortleken, stoppa ner resterna av mackan och paxa en plats vid utgången för att kunna få plats med all packning innan tåget rullar vidare mot sydligare breddgrader.
 
 
3. Gården
Stora gröna hagar fyllda med söta och ädla hästar och ponnyer, gulliga små röda stugor, matsal med björkar och den enorma ridbanan med hela 70x100 meter. Det springer hundar och barn och hästar överallt som gör gården personlig och mysig samtidigt som den höga standarden gör att det känns professionellt.
 
 
4. Anna och ungdomsledarna
En härligare ägare av ridlägret känns svårt (om inte omöjligt) att toppa för Anna gör det asbra! Jag kommer ihåg när vi anlände andra året och skulle hälsa på Anna så kom hon ihåg alla våra namn! Det kändes verkligen roligt att vi inte bara var cash-flow-elever utan personer med namn värt att komma ihåg. Ungdomsledarna har humor och är galet roliga att vara med. De är personer jag ser upp till och jag hoppas jag kan uppfylla den rollen i sommar. Om jag behövt hjälp med något försöker de alltid vara till lags och sista utvägen för svullnader och andra märkliga hudbesvär är häst liniment har jag fått lära mig.
 
 
5. Hästarna och tränarna
Du får prova om och om igen tills du hittar en häst som passar just dig. Det finns både små B-ponnyer upp till stora jättehästar där någon av dem passar dig. Tränarna är roliga, speciellt Stefan och Anna. Jag och Emelie hade turen att hinna gå på ett Jump Camp C läger där gästtränare dök upp (bla Stefan), men i år är det bara JC A som har gästtränare (bla Maria Gretzer).
 
 
 
6. Maten och boendet
Mumsfillibaba! Maten gör ridlägret, helt klart. AWs träingar gör det till ett träningsläger, och på ett träningsläger behöver eleverna få i sick både proteiner, vitaminer och kolhydrater. Köket lyckas med det, även fast det var lite trångt förra sommaren jämfört med sommaren innan, men det påverkar inte matens kvalité. Boendet är antingen i sovsalar eller i små stugor, du får önska stuga om du vill sova helt ostört i din anmälan. (Se upp för Blåbärs sängen...)
 
 
7. Aktiviteterna
Utöver ridningen och maten bjuds det på golf, ring efter båt, badning, yoga, studsmatta, "sista minuten", gymkhana till häst och vattenkrig. Även teorilektioner hålls om lastning, foder och muskulatur. Dessa aktiviteter tillsammans är något som jag inte upplevt på andra ridläger och de är väldigt uppskattade. Som avslutning på ridlägerveckan hoppar eleverna två klasser i en Pay&Jump på anläggningen. Höjden får du bestämma som passar dig och din häst.
 
 
AW har inte varit känt i flera år så som Åby, Taffsnäs eller Sjöstjärnan (iaf inte i Stockholmsområdet), men populariteten har ökat snabbt de senaste åren och många kommer tillbaka året efter och tar med sig nya stallkompisar ner till Skåne. (Vi är ett levande exempel på den konsekvensen).
 


 
 
Postat av: lisa

Det låter så fruktansvärt roligt! Vill också dit nästa år! :D

2013-06-25 @ 20:54:36
URL: http://lisacandemyr.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback