Varför tvärtom?

Det går alltid bättre för mig på dressyrtävlingar än hopptävlingar. Den senaste tiden har det gått bättre i dressyren är hoppningen med Lussan. Två steg fram i dressyren och tre steg bak i hoppningen. Varför?
Det är ju hoppning jag tycker är roligast och vill lyckas bäst i, men jag kan inte klaga på att det går bra i dressyren utan bara att det går sämre i hoppningen.

Med denna muntra inledning kan jag meddela att jag valde Lussan till ridningen igår. Eller som jag sa "jag fortsätter med Lussan".
Det gick mycket bättre redan från början av lektionen än förra veckan. Att få henne att acceptera skänklarna kräver ett evigt snurrande men tillslut mjuknar hon till och bjuder framåt och åt sidorna. Idag krävdes det inte heller lika många krussiduller till varav. Kunde tillslut galoppera en hel långsida och hon var kvar på tygeln. Dessvärre suger galoppfattningarna, speciellt i vänster varv.
Lussan kör in med baken, upp med huvudet, pinnar på med benen och tillslut går det så fort att hon måste galoppera. Höger varv var bättre den här gången.

Övningen var att vi delade upp ridhuset i 2 "ridhus" där medellinjen var avgränsningen. Långsidan i trav -> vända halft igenom och rida skänkelvikning mot B/E. Fortsätta i andra varvet och göra samma sak (fast från andra hållet).
Den övningen klarade vi även om formen och bjudningen försvann gjorde vi övningen.

Sedan var det nästa övning. Istället för skänkelvikning skulle vi ställa hästen mot det håll vi red åt och böja bålen åt det hållet. När vi kommit ut till väggen ska frambenen gå där och baken innanför spåret så att bålen böjs från rörelseriktningen.
Alltså det är jättesvårt att förklara för jag red halva övningen med hästen böjd åt fel håll (typiskt mig). Alltså kan min beskrivning vara felaktig!!!

Tredje övningen bestod utav galopp! Haha det var den roligaste. Samma vägar som tidigare fast utan skänkelvikning/böjd bål och i galopp. Alltså fattar man galopp på mitten av långsidan/hörnet och vänder halvt igenom. När man kom ut till spåret ska man bryta av och sedan fatta ny galopp. Det är så man lär hästarna göra galoppombyte. Högervarv hel okej, men i vänster blev det in med baken och tjoflax med resten av kroppen. Hur som helst lyckades Lussan och jag göra ett galoppombyte från vänster till höger. *fett stolt*


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback