Ångrade mig

Tror jag kör på classic outfit imorgon... eller?

Haha, stort problem, jag vet! Men ni kan väll hjälpa mig att välja?

Taggelitagg inför imorgon!


Tagit fram lite saker inför imorgon, kör på en röd outfit! Bestämt mig för att knoppa Bönisen också, tror jag. Åh, är verkligen taggad inför imorgon! Älskar att tävla, även fast det bara handlar om en träningstävling LD+5.

Svar på kommentar

Fick en anonym kommentar som löd så här:
Något speciellt som händer för er i sommar eller efter sommaren?

Min sommar kommer som alltid tyvärr bli ganska hästfri i och med att jag inte har någon medryttarponny/egen häst. Dem veckor ponnysarna är hemma i stallet och ridlägrena är i gång kommer jag självklart ta mig dit ibland. Sedan ska jag ju själv gå på träningsläger på klubben v.32. Och det jag ser mest fram emot i sommar, är ytligare ett ridläger vecka 25! Det ligger nere i Skåne, på en stor gård där vi kommer träna hoppning. Åker dit med Madde och två andra tjejer och då kommer det bli väldigt spännande inlägg! Dem har nämligen internet att erbjuda där, så bloggning blir det allt. Tar dessutom med mig systemkameran och videokameran.
Med familjen ska jag ev bestiga Kebenikajse, eller hitta på något annat.

Efter sommaren blir det mycket plugg eftersom jag börjar åttan, och jag satsar på högsta betyg i samtliga ämnen (Med undantag för dem icke teoretiska, som idrott, slöjd) Ska också spendera mycket tid i stallet, träna, och tävla.


Jag och den blinda hingsten Mezcalito, ridläger på Bångbo gård 2010.

Knoppar eller inte knoppar imorgon?

Vad tycker ni?


Julovsdressyr på Bean. Super snygg outfit vi hade, haha! :)

Startlistan för helgens tävling uppe!

Nu har äntligen startlistan kommit upp för träningstävlingen som är nu på söndag.
Här är våra startnummer för klassen och hästarna:

11 Madde Berner Arda´s Green Spoot D
12 Emelie Eriksson Mr Bean D

Min första allsvenska: (titta på egen risk, inte vackert)

Madde och Mr Bean | BRS | Allsvenskan div 3 omg 2 2010


Sommar känsla

© by Madeleine Berner

SVAREN FRÅN FRÅGESTUNDEN

Vad är erat mål med ridningen?
Emelie: Mitt mål med ridningen är att utvecklas till en duktig och erfaren ryttare och framförallt att ha kul! Sedan har jag ju vissa drömmar som att hoppa Grand Prix tex, keep on dreaming!
Madde: Mitt är att utvecklas som ryttare och hästmänniska både från hästryggen och på marken. Jag skulle gärna vela utöva frihetsdressyr, men även tävla höga klasser i hoppning. Även att ha den bästa tiden i mitt liv med kompisar och få erfarentet som jag kan använda mig utav i framtiden.


Hur kommer det sig att ni inte har egna hästar?
Emelie: Som många vet så tjatar jag ju efter egen ponny otroligt mycket. Och mina föräldrar har börjat ge med sig lite grann efter ett år under ständigt tjat, men jag kommer fortfarande inte få någon på ett tag. Anledningen att jag inte får är nog främst pga tiden som mina föräldrar inte vill lägga ned på en ponny åt mig.
Madde: Det var mening att jag skulle få en foderhäst för något år sedan, men vi hittade ingen tom och bra boxplats inärheten (vilket var synd). Men annars är nog orsaken TIDEN. Jag har mycket pugg och ska söka in till gymnasiet för näste termin, men det skulle kunna gå att ha en ponny då både syrran och mamma rider.

Har ni märkes saker eller mest saker ifrån tex hööks?
Emelie: Jag har mest saker från Hööks, eftersom det är så nära och billigt. Sen har det på sista tiden droppat in lite enstaka märkes-saker. :P
Madde: Samma svar. För mig kar det ungefär en kvart att gå till Hööks.


Hur länge har ni bloggat?

Emelie: Sedan 2008 någon gång tror jag, fast inte regelbundet.
Madde: Sedan mars 2009 på en blogg (bremz.blogg.se) och därefter bytt till min nuvarande egna blogg (mylook.blogg.se). Och såklart här nu!

Har ni något favorit hästminne?

Emelie: Har otroligt många favorit hästminnen, men ett av dem var nog när jag hoppade min första terräng bana på welshen Whinnie med min kompis på ponnyn Cummin under ridlägret 2008. :)

Whinnie och jag, sista gången jag red henne under badet 2010.

Madde: Hm, otroligt svårt att svara på! Det får bli när jag hoppade terräng på en ridskoleponny vid namn Vic's Rocky (en connemara, D-ponny).
Först så skulle vi rida två och två iväg en raksträcka fram och tillbaka i trav. När jag och min kompis kommer till vändpunketn börjar Rocky studsa och bocka. Därefter skulle vi rida igenom en vattegrav och sedan upp på land och över ett litet stock hinder. Han gillade inte vatten så då tog han satts och hoppade en JÄTTE språng (med hopp om att landa på andra sidan) och landade mitt i vattnet istället!
Under samma ridtur så skulle vi också hoppa ett "fasanskydd". Vi hoppade det och efter hindret så tappade jag tyglarna (!) och han fortsatte galoppera iväg. Då skriker ridläraren och min mamma "Upp med huvudet! Upp med huvudet på honom!". Jag är i full galopp med långa tyglar och försöker komma på ett blixtsnabbt sätt att få stop på honom. Då drar jag upp händerna rakt upp i luften så att de långa tyglarna blir sträckta och håler kvar händerna där ett tag tills Rocky stannade. Som tur så bockade han inte vilket han brukar göra.
Jag och Rocky hoppar terräng 2008. Finns tyvärr inte filmat när han hoppar STORT över vattnet.
Höj volymen till sista delan av klippet :P

Hur högt har ni hoppat?
Emelie: 1,10 m
Madde: 1,30 m (barbacka)

Hopp eller dressyr, motivera vilket som ni tycker är roligast och varför?

Emelie: Hoppning! Det är mer fart och fläkt, action, och... underbart helt enkelt!
Madde: Hoppning här också! Känslan av att hästen spetsar öronen, bjuder frammåt, stampar av, lyfter, flyger, landar, galopperar på, söker efter nästa hinder. Awesome! :D

Vad tycker ni om eran ridskola?
Emelie: Våran ridskola är super! Mycket variationer mellan lektionerna, duktiga instruktörer ponnysar och underbara vänner! :)
Madde: Håller med Emelie starkt! Många roliga aktiviteter och roligaste ponnysar då det finna hästar/ponnysar för alla på olika nivåer. :D

Vad är era svagheter och styrkor i eran ridning?
Emelie: En svaghet jag har är mina händer! Jag får aldrig något ordentligt grepp om tygeln. Handen blir inte sluten och jag tappar därför lätt kontakten med hästens mun.
En styrka är att jag har en bra blick när jag hoppar bana.
Madde: Svaghet är definitivt mina armbågar/armar i ridningen. Det sticker ut från kroppen, speciellt i hoppningen. En till svaghet är att jag kan ibland "gunga" igång hästen i galopp, men har blivit mycket bättre på det!
Mina styrkor är att jag trampar ner hälarna, stadig och mjuk hand och lugn i stressade/knepiga situationer.
Foto Julia Holmqvist. Jag (Madde) och Mr Bean med armbååågar! Ett väldigt överdrivet exempel.

Vilken hästras är eran favorit?
Emelie: Jag är ganska förtjust i Welsh Cob och Connemara.
Madde: CONNEMARAPONNY!

Favoritfärg på hästar?

Emelie: Svart, fux, och mörka skimmlar!
Madde: Kolsvarta, mörka skimmlar och svettfuxar.

Vilka är era favorithästar/ponnier efter Kask och Spirit?
Emelie: Capitano och Mr Bean!
Madde: Arda's Greenspot (Grynet) såklart! Bland de stora hästarna så är det Chivas H.
Arda's Greenspot (Grynet)

Hur länge har ni ridit?
Emelie: Inte så länge, ca 5 år!
Madde: ca 9 år.
Jag och Kask 2005 rider gymkhana.

Vilken häst tycker ni är snyggast i ponnyakuten om ni inte får välja Fenja?
Emelie: Star!
Madde: Star och Bilbo.

Har ni ridit monté någon gång?
Emelie: Nepp
Madde: Nej, men kört häst och vagn.
Vilka dagar rider ni?
Emelie: Jag rider ’‘vanlig lektion’’ på Tisdagar och Lördagar. Sen så rider jag i en hoppspecial varannan Tisdag.

En hoppspecials lektion på Nikita.

Madde: "Vanlig lektion" på Måndagar och onsdagar. Sedan samma hoppspecial på tisdagar som Emelie!

Fråga till Emelie: 
När du var på Järvsö, vilken ponny/häst hade du ? 
Och är det bra där?
Första året hade jag en liten welsh, Ollies Whinnie. Dem andra två hade jag en engelskfullblods korsning, Starlight! Det är super på Järvsö! Underbar stämning på gården med hundar, hästar, trevligt folk osv. Inom ridningen är det också super kul om man ’‘inte kommit så långt inom ridningen’’. Med det menar jag att det är mycket basic i många olika grenar. Man får bl a prova på, Adventure, Western, Working equestrian, hoppning, bada med häst, gymkhana, riddarspel, dressyr, terräng, uteritt m.m! :D

Jag och Starlight, avslutningen 2010Scapa Sports Summer 2011


Grymt snyggt! Funderar faktiskt på att spara till ett orange eller blått! Har dock inte så stor användning av det eftersom jag inte tävlar så mycket.

Finns att förbeställa på Cheval för 599 kr!

Två dissar

Diss 1:
Att startlistan fortfarande inte kommit upp till tävlingen på söndag.

Diss 2:
Att statistiken kraschat enormt!


Vinnaren utsedd!

Dannielle från www.danzis.blogg.se
Kontakta oss för priset.Som sagt rätt höjd var 1,30m/130cm.


Videoklipp när jag drar vinnaren (lite failad, förlåt Tyra ska det vara och inte Tova).
Där hör ni också vad det "hemliga" priset är.
Om du inte kan höra så kommentera så säger vi ;P

svar på kommentar:

Fråga: Går Spirit själv där bakom? :O
Svar: Nej der gör han inte. Det ser bara ut som det. Men om man kolla noga så går det en ryttare bakom Mr Bean (den främmre fuxen i bilden).
*Spirit är ljussfuxen i bakgrunden

Titta på bilden här så är områderna där ryttarens syns inringade:
Tillägg: Den här bliden är lite skum. 1. Ser ut som att hästen bakom går utan ledare. 2. Jag håller i 2 piskor. 3. Jag leder hästen i käkremmen istället för tyglarna (aja baja av mig!) Kan säga att det är inget jag brukar göra, men gjorde det tydlingen där (ingen bra förebild där...)

Tempo

Vet du vad tempo är för något?
Om inte så kommer har en kort liten beskrivning:
Lagen rider i par eller i en liten grupp om tre. Man rider en slinga i skogen (på ridstigar) där man måste variera gångarterna med tanke på underlagen och sluttning. Ryttaren som rider först måste ha kolla på de/den bakom så att alla håller samma tempo som passar ryttarna och hästarna och så att ingen åker av. Det brukar alltid finnas en sträcka där man kan gasa på ifall man vill. Hela rundan klockas och vinner gör den som har median tiden. Alltså så går det inte ut på att galoppera så fort som möjligt utan att rida klokt och tänka säkert.

Jag red i igår kväll (i samma grupp som Emelie red istället för våran kompis). Jag hade en connemaraponny vid namn Grynet (Arda's Greenspot). Det gick jätte bra ute och hon skötte sig perfekt utan att busa. Blev stark ibland men då gjorde vi övergångar från trav till skritt, då lyssnade hon bättre. I sista biten av rundan så var det en uppförbacke. Där gasade vi på ordentligt (eller hästarna gjorde det själva) och det var balanserat och inte framtungt (vilket hon var i början när hon kom till stallet för 1 år sedan).
När vi kom in i ridhuset var hon som en "smörkola" otroligt mjuk och lyssnade på hjälperna.
Två tjejer från stallet i sommras rider iväg på en Tempo runda

Dagensridpass 27/4

Sry för dålig bloggning igår, hade fullt upp hela dagen!
Red istället för min kompis igår i hennes två ridgrupper på raken, red i c 2 h, kul!

Bärettar bara lite kort: först red vi tempo i skogen igen, det gick super snabbt när vi väl galoppera men blev mycket skritt pga att vi kom ikapp dem före oss. Där ute var han också super fin när vi travade på. Sen gick vi in i ridhuset och red lite dressyr. Här var han inte lika fin som ute, och jag tappade lätt kontakten med honom. Efter det var det hoppspecial och jag hade Bean igen! Behövde inte sitta av emellan för att bygga utan vi red ned till vallen (utebana). Här var han väldigt tittig och ostadig. När vi hoppade så kändes det som om han inte hade en ärlig bjudning, men var ändå väldigt taggad. Tog tillbaka honom ganska för mycket och då blev det lite fula språng här och var. Det var nog bara två som kändes bra. På hemvägen hoppade vi äver en stock i skogen under farten!


En bild på Bean och Madde från 2010!


Home from school

Ska fixa mig och sedan ta mig till stallet. Kommer inte bli någon stor upptadering ikväll!


Cappie får stå för bilden!


FRÅGESTUND

Komigen nu! Fråga på!


Tävling "Gissa höjden" del 1 avslutad!

Tack så mycket för alla som var med.
1, 30 m
Vinnarna av del 1 får en länking här:
http://dressyrponnie.blogg.se/
http://hastponnytjejen.blogg.se/
http://jagomindponny.blogg.se/
http://ryttarteam.webblogg.se/
http://ponniebrudarna.blogg.se/
http://danzis.blogg.se/
Natta (som ej har blogg)
Del 2 lottas ut och vinnaren får det "hemliga" priset. Vinnaren utses under veckan!
Blev så glad nu!

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jag har hållt på och pluggat hela dagen. För ett tag sedan så fastnade jag vid en läxa (NO-labbraport) där jag skulle skriva slutsats för "Elektrolys av saltsyra". Blandade ihop ädelgasstruktur, neutral, grunämne, elektroder och saltsyran. Fick panik då allt ska vara inne imorgon!
Men aldeles nyss så hittade jag avaret jag sökte <3
:D *happyface* :D
OKEJ, kanske inte det gladaste ansiktet, men åtminstonde en del av ordet x)
*face*

Dagensridpass 26/4

Trodde att jag skulle få välja ponny först men icke sa nicke, min instruktör delade ut ponnysarna istället. Fick ponny utdelat sist, och den jag fick var Lucien eller Lussan som hon kallas. Har bara ridit henne två gånger tidigare för ca ett år sedan, och hon var ingen ponny som föll mig i smaken. Kan ju säga att det blev ännu tydligare efter detta ridpass!

Först blev vi utsläppta i skogen tre och tre för att rida en runda på tid. Det var super kul! Vi gasade så mycket att vi red ikapp gruppen som släppts iväg innan oss. Kan även säga att vi red snabbast av grupperna.
Sedan red vi dressyr och gud så spretig hon var och tog inte skänkeln. Hon gick på och av hela tiden, ibland sprang hon ifrån mig och vissa gick hon bara under noll aktivitet.

Nästa vecka ska vi hoppa lite terräng hinder i skogen, kul! Önskade Bean och Nikita.


En bild på Madde och Lussan förra somaren!

Mot stallet

Skoldagen har varit flummig. Vi gick vilse i skogen under idrotten bla, haha!
Nu ska jag hoppa in i stallkäderna och ta bussen mot stallet.
Upptaderar ikväll om dagens ridpass!

Bean och jag, Maj 2010.


Pony Kidz Set

Pony Kidz set
(klicka på bilden för direkt sluss)

Komplett set för den lilla ryttaren
Ett utmärkt presentförslag!
Innehåller:
Fleecetäcke storlek 105 cm
Schabrak allround i fleece Ponny
Benlindor/4 st
Grimskaft
Grimma ponny
Väska med allt i rosa eller lila
Pris: 149 kr
Finns i lila också!
Väldigt gulligt, men inte något jag skulle köpa till hästen jag rider nu. Om jag hade varit minder så lugnt ja! (fast när jag tänker efter så har jag inte varit så förtjust i rosa sedan min lillasyrra o jag bråkade om en rosa penna på dagis). Kilcka på bilden för att komma till hemsidan.

Cykla och köpa tomater!

Nu ska jag cykla iväg till affären med syrran för att köpa lite tomater :P

Studiedag

 

Som rubriken säger så är jag lyckligt lottad och har studiedag. Jag kommer ägna den dagen åt att (som dagen heter) studier, eftersom jag har slarvat med dem i början av lovet.

Hoppas ni får en bra dag.

Jag och Kask i Nyårshoppet (vinst!) 


Undergång

Sitter i den hemskaste platsen jag besökt, sitter i skolan..
Vänter på att matten ska börja, sedan är det fullspäckat med undantag för en lång lunchrast, slutar 13:45. Ikväll är det markarbete och jag tror att det är min tur att välja ponny först inför lektionen. Är sugen på Bönan eller Capitano, men lutar nog mest åt Bönan.


Lite nya skrivstilar ner laddat!


Gissa höjden!

Vinnaren vinner ett hemligt pris!Hööks nya schabrak


Hiss åt Hööks nya sportiga-schabrak! Tycker det var riktigt fint för att vara Hööks. Att dem kopierar ganska mycket är en annan sak.

Scabraket finns även i dressyr-modell, är dock inte lika förtjust i den som allround-modellen.

Hiss/Diss?Bettvärmare - ngt för kalla vintrar!

(klicka på bilden för direkt sluss)
Praktiskt Pocket Pack!
...är det första jag tänker på när jag ser dem. En otroligt
smart idé tycker jag då vi i Sverige har kalla vintrar.
Kostar just nu 225kr tydligen :)
Hur du applicerar bettvärmaren.
Väldigt enkelt. Man aktiverar värmepåsen som är i och sedan
stoppar i bättet och knäpper fast med karborbandet. Så
simeplt att man dansar!
Fungerar även som...
- Handvärmare
- Kroppsvärmare
För den sistnämda så händer man den runt halsen.

ICA love eco ...kakor

två otroligt super mega swag goda kakor.
Den till vänster heter: Havrekaka
Den till höger heter: Bondkaka
Båda är produkter från ICA I love ECO. Vilket betyder att de är ekologiska (y)Bloggtips

Måste tipsa om en blogg, nämligen Hamreryttarna!
Bloggen drivs av 5 tjejer som rider på ridskola, precis som vi. Dem sköter även några ponnysar där, som dem flitigt tar hand om på fullt allvar och köper utrustning till osv.


Bläbär?

Vissa tryckfel kan man bara inte låta bli att skratta åt!

Outfit 1/5

Nästa helg ska alltså både Madde och jag tävla LD+5, träningstävling.
Vilken outfit tycker ni jag ska ha?


Min tävlings-outfit ''classic''
Vit Sjöhagen schabrak med mitt namn broderat och blå/gul kant, tävlingskjorta (Skippar nog blåa klubbtröjan över som jag har på bilden)


Röd outfit
Rött BR-schabrak, skjortbröst, röd tröja.

Kommer oavsett vilken av dem självklart även ha CO-hjälmen, säkerhetsväst, hoppspö, vita ridbyxor, handskar, och ridstövlar.


En vända till Hööks

Iphone pic!

 

Så, nu har jag vart på Hööks. Köpte ett skjortbröst, hästschampo, och ett hoppspö!

 


Grejen med klistrade inlägg:

Då kan de "viktiga" inläggen synas högst upp. Medan resten av inläggen som kommer upp efteråt syns nedaför.
Så ni kan fortfarande bläddra ner och se ifall vi har uppdaterat.

Ändrade planer

...Sitter i grönsakslandet och rensar ogräs!

Ponnyn Ulla, från Bångbo ridläger 2010.

 


Vart ska du på ridläger i sommar?
Mobil blogg

God morgon vill jag först säga!
Det andra är att just nu bloggar jag från mobilen. Eftersom blogg.se inte har lanserat sin app ännu så kan jag inte blogga med bilder, vilket är oändligt tråkigt!!
Jag älskar bilder i blogginlägg. Det fångar ögat och man vill läsa mer ifall bilden är spännande. Helt enkelt ett litet litet tips som troligtvis alla redan vet om :D
Kram Madde

To do list 25/4

Sista dagen innan man återvänder till skolan, sorgligt.

Idag ska jag:
- Städa klart mitt rum.
- Plugga inför tyskaprov och fixa klart inför redovisning.
- Njuta av ledigheten.
- Åka till hööks för att köpa ett hoppspö + en kortärmad tävlingsskjortaHemma från farmor

Ja, nu har jag nyss anlänt hemmet! Varit hos min farmor under helgen, som ni kanske vet. Madde har verkligen varit super på att uppdatera: hela 110 besökare som det ser ut just nu! Guldstjärna till er! :D

Nu ska jag sova, är super trött. Stor uppdatering imorgon, jag lovar!


Jag och Symfonie.

Föresten, nu när så många tittat in hos oss - vad sägs om en frågestund?


God Natt!

önskar

Om du besöker oss för först gången idag och ser detta inlägg KOMMENTERA för då är du en 100de besökaren!!


5 besökare till och vi är uppe i 100

bjuder på en snabb animering:
jag och emelie <3

Nu: fira mammsen!

Mamma fyllde år igår och nu ska vi ha gäster. Blir nog ingen mer bloggning för min del den här kvällen.

T-shits:


ON MY MIND <3


Nästa helg: hopptävling!

Både jag och Emelie ska starta i Träningstävlingen som är nästa söndag. Då blir det LD+5.
Hästarna jag har önskat:

Besöks rekord!

Får se hur många gånger det rekordet spräcks idag?

Skulle fånga in hästar i hagen...

...tur att man har sett några avsnitt av PonnyAkuten! Jag lyckades fånga in Lollipop med den tekniken! Givetvis så fick han en morot för att ha varit så duktig.
Tillskillnad från ett sto som vägrade komma in: Saga .
Vi prövade med allt. Locka, morötter, havrehink (med havre i) - det slutade med att vi fick släppa in alla hästar istället.
Ponnyn Lollipop!
Symfonie (brun), Kask (skimmel) och Saga (fux).
Och Evelina med havrehinken + ridlärare som håller om Kask för han sökte sig till hinken hela tiden!

Betesläpp 2010: Madde o Nick


Färgade sadlar.

Hm, ganskasnyggt med vit sadel. Men rosa?
Samma sak som med tränset så avgör hästens färg om sadeln passar eller inte. En vit sadel
skulle sitta fint på en svart häst. Egentligen en rosa också, svarta hästar passa i allt.
Om man matchar med lindor:
så skulle de nog fungera på de
flesta hästar/ponnyer.
OBS! Det är alltid snyggast på en
ponny. På hästar så ser det lite
"fjantigt" ut (men beror helt på).
KAN LIKA VÄL SKRIVA I CAPS-LOCK FÖR DEN HÄR TYP AV SADEL ÄR EN HELT ANNAN GREJ!
PASSAR BARA PÅ SHETTISAR (den är shettis söt, inte ngt som jag skulle ha
haft på en större ponny/häst)Vitt träns?


(klickbar bild)
Snyggt eller fult?
Det beror på. Hästens färg spelar stor roll där då tränset framhäver
det "rena" ur hästens färg eller tvärt om så att hästen ser "smutsig"
ut.
Det blir till att smörja nogrant!
Då lädret är vitt och smutsen syns extra tydligt. Det är bara att tänka
på hur smutsigt den vita fodringen på nosgrimman. Hur smusigt blir
inte den?
Vitt träns är snyggast på mörka hästar.
Tyvärr så hittade jag inten bild på en svart häst med vitt träns, så
jag fick rita en.
Galoppträns.
Det är alltid snyggt med färg i kapplöpningar!

Besök värt!

(klickbar bild)

DressyrPonnie är en blogg som handlar om häst, häst och häst.
De som driver bloggen heter Marre och Becka. De är skötare på Victors (FRÅN PONNYAKUTEN) hästar!

www.dressyrponnie.blogg.se
BTW - våra polare ;PVi är med på "DressyrPonnie"-bloggen!

klickabar bildKnoppar eller inte? Det är frågan!

Koppar är ybersnyggt tycker jag. Men otroligt jobbiga att fixa!
Hästarna är olika stora och har olika lätta manar. Om hästen är hög
så är det jobbigt att sträcka sig upp eller om hästen har en lång
och sliten man så blir flätorna jätte svåra att forma. Och ibland
(eller oftast) så blir man missnöjd med knopparna för att en eller flera
ser konstiga ut och helt missbildade.
MEN när man väl lyckas så ser det perfekt ut <3
Knoppar vid hoppning? Jag, helst inte...
Varför? Jo för manen är mycket mer är hår. Den kan användas för att
grabba tag i om man kommer fel på ett hinder eller att själva
språnget blir jätte stort! Jag föredrar utsläppt man i hoppning helt
enkelt.
Snyggast är när knopparna bara...
... har en snodd. Och den ska vara i samma färg som hästens man!
Annars så sticker de ut och det blir helt fel.


Miniatyr hoppning

...påtal om Maddes förra inlägg!För övrigt är jag hos min farmor, och lyckligt nog har jag hittat ett internet utan lösenords skydd! :D

Miniatyr Grand-Prix hästar?

tidsinställt

Browbands/Pannband: Classic

Classic Browband 01 Classic Browband 02
Classic Browband 03Classic Browband 04
Classic Browband 05Classic Browband 06
Classic Browband 07
Jag tycker de är någonlunda snygga. Det finns såklar mycket finnare bannband (tex. swarowski).
Men de här ä charmiga på sitt sätt!
Mycket populära i UK. Den syggaste är nog den först (ljusblå).

Vilken tycker du är snyggast?


tidsinställt

Pretty Ponies

Mjukt schabrak
Otroligt utstickande. Du kommer glänsa på ridbanan med ett av de har schabraken.
De finns i storlekarna Cob och Full. Ett måste för dig som vill synas.
Fluffiga Benlindor
Varför inte pimpa min ponny med ett par mysiga rosa benlindor?
False Tail
Din ponny kanske har en ur sliten svans eller väldigt tunn?
False Tail är lätt att sätta fast och stannar på plats tills den tas bort. Instruktioner medföljer.
False Tails
False Bun
Färdiga falska bullar. Fästes enkelt med hjälp av hårstrån och hårnät. Om du upptäcker att du inte har tid att göra håret, varför inte sätta den falska bulle under din ridningshatt. Ett snabbt och enkelt sätt att se ditt hår ser perfekt varje gång du tävlar dressyr.
False Bun

De får tala för sig själva...


Slutet av lovet

Slutet av lovet kommer bli så tråkigt! Idag har jag bara storstädat rummet, och är fortfarande inte klar. Imorgon åker jag till min farmor och stannar där tills på söndag, suck. Finns absolut inget roligt att göra där, ingen internetuppkoppling eller liknande. Får väll ta med massa HP-filmer, skolgrejer (Måste fixa en redovisning, ops!) och böcker. Sen är det måndag och då ska jag nog bara njuta av sista dagen innan jag återvänder till helvetet.

Visst har lovet varit underbart? Med det fina vädret har det känts som sommarlov!


Kanske ska bli dressyrryttare istället?...

ÄR  GLAD !
Duktiga Grynet och jag lyckades skrapa ihop poäng i dressyr programet till en första plats! Hela 176p vilket motsvarar 65,19%
Vi red, som jag tror (?) jag har skrivit här, LC:1. Har ridit den fler gånger, men detta var första gången med Grynet. Faktigst första gången öht med henne.
Vi startade som nummer 3 och det var varmt och skönt ute. Efteråt skrittade jag och Maja av ponnyerna. De fick beta lite gräs runt om stallet. Sedan posade vi lite framför Nikkis kamera och jag sprang in för att hämta min sporrar att låna ut till Tilda (som hade Falköga).
När det väl var prisutdelning så kom jag på

Dressyr:
1a Jag och Grynet.
2a Maja och Nova (grattis!)
3a Lill-Elin och Bönan (grattis!)

Tidshoppning:
1a Nikki och Symfo (grattis!)
2a Nicole och Lollipop (grattis!)
3a Sara och Saga (grattis!)

PåskCupen:
1a Nikki och Symfo (grattis!)
2a Nicole och Lollipop (grattis!)
3a delad: Jag och Grynet | Lill-Elin och Bönan (grattis!)
Alla vi fick göra ärevarv! Jag galopperade på Symfonie som var jätte snabb! *thumbup*
En otroligt duktig Grynet med mig på ryggen
Jag o Grynet | Nicole o Lollipop | Sara o Saga

För trött för att skriva nytt så:

På framridningen känndes det bra, någolunda. Hon var inte taggad. Hon brukar kännas pigg och frammåt, men nu så var hon stark och lite slö när jag tänker efter. Det var också otroligt varmt på utevolten (där vi red). Känner av en vätskebrist, men kunde inte få vatten just då.
Väl inne på banan var det svalt. Hoppade fram på ett lägre hinder, sedan 5, 7 (plank) och 3 (oxer). Tror vi rev något av hinderna. Sedan gick startsignalen och vi seglade över först, andra och tredje hindret. Rätt galopp, check. Gasa lite (det är tidshoppning) och hopp över fjärde hindret. *klonk* Rev jag? Oj, vänta, här ska jag svänga! SVÄÄÄNG! Nu mot femte hindret ( snabb blick, nepp 4an ej riven). Hopp, nu mot 6an *orkar inte rida*. Grynet hoppar ifa <3 Sedan fortsätta rak fram mot 7an hopp. *duns* 4 fel. Vänta var ska jag nu? *panik!* Frågar ridläraren medan jag galopperar runt "vart är det 8e?" svar: "fortsätt rid".
Skrittar av sötnosen och hon får en morot i munnen <3
LD (80cm)
9 hinder
16 felTävling, CR 21/4

Åh, Bean var så duktig idag! Två rundor fick han gå, en med Elin S och en med mig. När jag tog in honom var han genom svettig.

Trodde jag skulle hoppa LD som vanligt men Linda sa att jag skulle hoppa LD+5 istället. Skiljer ju bara 5cm men har ändå aldrig tävlat det förut på Bean. Efter en felfri LD runda med Elin tog jag över honom, satt upp, och begav mig mot ridbanan. Fast väl där ville han inte gå in och krånglade. Fast med lite hjälp kom vi förstå in. Det var jätte skönt att rida fram eftersom det bara var jag och Sanna på fd ridskolehästen Nalle Puh som red där. Jobbade med övergångar, tempoväxlingar, och volter. Vet inte varför, men varje gång jag rider fram honom inför tävling i padocken blir han super fin och trevlig. Ärligt talat, så går det alltid bättre att tävla honom än att ha honom på träning.

Sedan var det in på banan som gällde! Fick hoppa fram på 1:an lite lägre, sedan valde jag att hoppa fram på 3:an, 4:an och 5:an direkt efter varandra. 3:an var nämligen en oxer, och vägen mellan 4:an och 5:an var en skaplig sväng. Det gick bra och efter det fick jag starta. Han var väldigt reglerbar och kom super på dem flesta hindrena! Det var bara vid 5:an som han klev av lite större, alltså ett tokhopp.

Det var min bästa runda på honom, och fick hem en till blåvit cr.rosett. Nu taggar vi tills 1:a Maj LD+5 och hoppas på att jag får Bean även där!

Pay 'n' Jump på Bean, Ld, som var i början av mars.CR imorgon på B

Imorgon ska jag hoppa en bana (Förmodligen LD, 80cm) på Bean! En clearround i så kallade ''påskcupen'' är det. Ville egentligen vara i med i hela cupen som ni kanske vet, men Bean var redan upptagen. Nu, dagen innan tävlingen så tyckte Linda (Min instruktör) att det är ok om han går två rundor, det har ju varit så många avbokningar denna vecka.

Nyårshoppet på honom, tredja plac (Madde vann på Kask)

Teckande film hästar:

Khan i "Mulan"
Shang's häst i "Mulan"
Detail Shang's horse

Spirit i "Spirit hästen från vildmarken"


Rain i "Spirit hästen från vildmarken" (hästen till vänster)


Maximus i "Trassel"


Jolly Jumper i "Lucky Luke"


Philippe i "Skönheten och Odjuret"


Frou Frou i "Aristocats"
Bildminnen: Silfur-Seidur

Fina

Silfur-Seidur

en islandshäst på Sjöberga där vi hyrde (andra) islandshästar.
Saknar honom, han hälsade alltid på en i hagen och följde en när man gick.

"Häst"-hinder

En lite specialare:

Körning i miniatyrform

Foto och redigering: Madde Berner ©
i mobilen ;P


Jag just nu...


Natti natti

Nu är det dax att krypa i kojs då jag hoppas på att bli frisk till imorgon! Har nu varit sjuk hela lovet, inte kul då jag har missat en ridning och missar morgondagens hoppsecial :(
Har ägnat min tid åt att plugga, tittat på Trassel och HP7 (!) och läst böcker <3

God Natt önskar Madde
Natti natti

Nu är det dax att krypa i kojs då jag hoppas på att bli frisk till imorgon! Har nu varit sjuk hela lovet, inte kul då jag har missat en ridning och missar morgondagens hoppsecial :(
Har ägnat min tid åt att plugga, tittat på Trassel och HP7 (!) och läst böcker <3

God Natt önskar Madde
Påsklovet so far

Wops, ett tag sedan jag bloggade! Ridpasset i lördags var mega roligt! Tjugonde gången jag red Cappie blev en toppen tur ute i skogen. Lite busig var han allt, bockade ned i diket men jag satt kvar. Vi avslutade lite på vallen, och då var det så varmt att jag inte orkade rida ordentligt. Sedan åkte vi till ett släktkalas på en islandshäst gård. Det var inte alls roligt: man åt mat, pratade, åt mer mat osv. Blev ingen ridning heller som jag trott.

I söndags ugglade jag lite hemma. Åkte till Kugenskurva senare under dagen och köpte Harry Potter och dödrelikerna + ett par vita converse. Skorna var dock en aning väldigt för stora så vi ska se om det går att byta dem. Såg filmen på kvällen, kärlek!

Idag åkte jag till stan med mum för att handla vårkläder. Fick med mig ganska mycket - En blå topp, två T-shirts, två linnen, en vit skjorta, ett par leggins, två jeans, m.m.

Imorgon blir det äntligen stallet för att rida dubbelpass och sköta Spirit!


Blir till att träna dressyrprogram

Eftersom jag ska vara med och tävla i PåskCupen på Grynet.
LC:1 blir det.
Inget svårt. Vet inte hur många gånger jag har ridit det! Men aldrig på Grynet förrut - det ska bli kul. Men hade ändå hoppats på typ LC:2 (tkr om det) eller LB:1 (ser roligt ut).

LC:1
1. A      Inridning i arbetstrav    ADXGC Arbetstrav 2. C   Höger varv   CM  Arbetstrav   MXK Vänd snett igenom i arbetstrav   KA  Arbetstrav3. A Volt med ca 15 m diameter4. AC Serpentin över medellinjen med 3 bågar       vid passerandet av medellinjen övergång till skritt       ca 6 steg - Framridning i arbetstrav5. Övergångarna arbetstrav - mellanskritt -    arbetstrav på medellinjen6. CH  Arbetstrav   HXF Vänd snett igenom med förlängd steglängd        (lättridning tillåten)   FA  Arbetstrav7. A Volt med ca 15 m diameter8. Mellan A och K Övergång till fri skritt   (A)KXM       Fri skritt9. Mellan M och C Ta tyglarna - Mellanskritt10. CH          Arbetstrav    Mellan H och E Vänster arbetsgalopp11. EBE På mittvolten ett varv i arbetsgalopp12. EK   Arbetsgalopp    KAFB Arbetstrav13. B Vänd till vänster    X Halt - stillastående ca 6 sek - framridning i arbetstrav    E Vänd till höger14. EHCM        Arbetstrav    Mellan M och B Höger arbetsgalopp15. BEB På mittvolten ett varv i arbetsgalopp16. BF Arbetsgalopp    FA Arbetstrav17. A     Vänd rätt upp    ADXG Arbetstrav    G     Halt - Hälsning
Om du inte kan se: klicka här!

Vad sött!


Påsklov

Underbara påsklov, det kommer verkligen bli toppen! Början blir bra med dressyr på fm och sedan fira en i släkten på en isis-gård. Vi ska ev rida isisar också när vi är där.


Hoppas på min fina imorgon.

Nu Vampire Diaries

Ska kolla på avsnitt jag missat. Tror jag är på avsnitt 13 säsong 2 :P
Ha så kul ikväll!

Redigerat: Mobil / Dator

Här är en bild som jag fotat med mobilen

Här har jag redigerat den i mobilen

Här har jag efterredigerat den i datorn
Pannkakor :D

Missar "önske lunchen" i skolan idag för att man är sjuk. Var endå tvungen att kliva upp 7 för att vara i skolan kl 8 då jag skulle ha Nationellt prov i Muntlig Svenska. -.- jippi! Men det gick bra hoppas jag :$
Hursomhelst så är önskelunchen pannkakor med sylt OCH grädde!!!
Själv får jag göra egna pannkaror, det är gott. Men jag har ingen vispgrädde så kan inte fixa ngn grädde :(
Synes senare :D

4 ponnysar på 3 dagar

Har blivit mycket ridning för min del den här veckan (och den är inte ens slut).
I måndags så red jag Grynet nere på vallen. Gick asbra!
I tisdags så red jag igen lite hipp som happ. Då var det en snabb uteritt på Spirit och sedan dressyr nere på vallen. Det gick oxå bra. Brukar ramla av honom. Varesig det är hoppning, dressyr eller show. Men då var det lugnt och sansat.
Igår, alltså onsdag, red jag först i min vanliga grupp. Då var det dressyr (inomhus) på Falköga. Tyckte det gick extra bra i övningen med ställao böja på rakt spår. Sedan fick jag rida istället för Marre i onsdagshoppspecialen. Då red jag söta Mr Grey. Typ vägring på varanat hinder. Men att kvar och kom sist i tidshoppningen :P
nu måste jag dra till skolan, har tema dag (typ vulkaner och jordbävlingar) + ska se 4D film på Tekniskaamuseumet.


Jag o Mr Grey terränghoppning 2010.Piggelin Cappie

Sitter i skolan och har rast. Igår fick jag Capitano i hoppspecialen, gulle ponnien! Han var lugn och fin under framridningen, men när vi började att hoppa drog han i väg efter hindrena, var lite obehagligt men slöppte det sen. Han var lite som i lördags när jag hoppade honom, fast värre. Vissa språng tog han jätte fint, andra var det bara rakt igenom under farten!Han var inte alls som här: Lyssnade fint när jag tog tillbaka och var reglerbar mellan hindrena. Igår var det bara upp med huvudet och rakt fram i farten som gällde!

Hopprep


Igår och idag

Igår red vi först ut en runda och sedan dressyr på vallen. Mr Bean var inte med, så jag tog Arabella! I början var hon trippig på stället och hade nosen upp i vädret, men efter att ha jobbat med tempoväxlingar och böjning blev hon finare.

Idag ska Madde och jag rida istället för två tjejer i hoppspecialen, blir nog därför inge mer bloggning från min del.


Rebecca och Arabella i sommras.

ULKen avklarad!

Nästa helg (i maj) så får vi våra efterlängtade jackor! <3
+ att vi ska bada och basta. Och träffa alla återigen :D:D:D:D
Det tråkiga är att det är sista gången.....hoppas att vi träffas igen.
stökigt värre

Hanna (bla facerapade mig och åt 20+ äplen under helgen)

Ridning idag!

Nu sitter jag i skolan och väntar på att dagens första lektion ska börja. Slutar 13:45 och då ska jag hem och sedan till stallet. Har ridning ikväll, dressyr. Hoppas att vi rider ned till vallen (En ute bana)i Vill ha Mr Bean, var så länge sedan jag red honom.

Bad me and Madde!

Dålig bloggning, bad me and Madde! Igår var det alltså allsvenskan, jag Julia & Erica följde med som hejarklack! Det gick bra för laget, vi blev felfria i lagklassen men räckte tyväärr inte till en placering.

Idag ska jag förutom skolan bara vara hemma och plugga tror jag. På tisdag och onsdag blir det ridning!

Elin och Flickan igår.


Allsvenskan div 3

Nu ska jag snart bli hämtad av Julia, tillsammans åker vi + Erica till Sorunda för att fota, heja, och pusha BRS-laget! Laget består av: Maja Cuba, Tess Örnen, Sara Saga, Carro Borris, Elin Pärlan.

Capitano 8/4


Han var väldiigt stark och dragig efter hindrena, kändes som han skulle rusa rakt in i väggen och lyssnade inte alls på mig. Klippen på videon är när det gick något bra. Annars var han jätte lugn och fin på framridningen och emot hindrena. :)

Vi hade en vikarie idag, som bara lät oss i gruppen hoppa mini-hinder!

ULK II för Madde

Japp. Imorgon, närmare bestämt kl. 8.30, drar jag till Lillsved för Ungdomsledarkursen (del) 2. Det ska bli super kul att träffa alla polare där igen! :D
Jejja från vårat stall + Maja en tjej från MRS sammåker dit/hem med mig. De är super shyssta!

Aja, måste nog sova nu. Fast hoppas att Patryk hinner logga in och chatta lite med mig (a).


Godnatt

Säger godnatt med en bild från idag! Imorgon ska jag och Cappie hoppa, hoppas att det går bättre än dressyren gjorde idag.


Bilder från idag

Privatlektion för Elin Andersson på Cappie! Det var roligt, jobbigt, och lärorikt. Capitano var dock svår idag, inte stak men svår att böja och lösgära. Ser helt sjukt dåligt ut på filmen! Men jag har bestämt mig, jag ska lära mig att rida denna fina ponny plutten.

Imorgon blir det hoppning på honom, 18:e gången jag rider honom.


Vi finns på Bloglovin nu!

Följ våran blogg med bloglovin

LindaLidstom.blogg.se


Outfit 8/4Cappie kommer få ha det röda schabraket + lindorna från BR. Jag kommer ha på mig det jag bär på bilden. (Jag är i mitten)

Bilden är fotad av Maja Sverin.

Dressyrponnie

Klicka på bilden för att vara med du också! :)


Ridpasset 6/4

Red igen i Maddes grupp igår. På vår ridskola väljer man alltid sist när man rider igen, och konstigt nog var det Capitano som blev över till mig! Har tagit hem mina ridstövlar så var tvungen att rida i mina för storta ridskor, lyckat! Vi red ned till vallen som Madde skrev. Solen sken, och det var super härligt! Väl där nere så var Capitano väldigt på tårna och lite tittig. I galoppen tog han ett språng upp i luften och bralla, haha, söt ponny! Hela lektionen var han på tårna och vi arbetade lite med lösgörande. Han blev ganska lugn i och med lektionens gång. Men varje gång vi galoppera skulle han hitta på något.

Kände att jag inte kunde rida ordentligt med mina super stora fladdriga skor utan chaps, men det var kul och edt är det som är en stor mening med ridningen!

Imorgon (Fredag) ska jag rida privatlektion förmodlgen på Cappie. Tänker inviga mitt röda BR-set. Ni vill väll se bilder från det va? Isf, behöver jag en fotograf, som kan fotografera antingen med min eller en egen kamera. Det blir i lilla ridhuset runt 18 00 om jag minns rätt. :)


Första gången jag hoppade Cappie, i Januari.

Vallen dressyr för både mig och Emelie!

Idag var det dressyr nere på Vallen. Det är vår stora utebana "anläggning" med 3 paddockar och en stor gräsbana + terränghinder i skogen och på ngn bana.
Jag red ingen mindre en Grynet (ni kommer märka att jag rider henne ganska mycket) och en riktigt bra dag idag också.
Söta Emelie hade Capitano som hon är så duktig på. Såg riktigt bra ut, även om han blev rejält taggad ibland!
Vi red på volterna och gjorde mycket lösgörande där. Mycket självständigt blev ridningen ockå, vilket är nyttigt och roligt. Grynet blev jätte fin och bra på tygeln. Det var balanserat och rytmiskt. Jag tänkte på att räta på mig och lyckades + in med armbågarna. :D
Inga bilder där ifrån :/


Emelie och Bönan, jag o Grynet, Nikki o Symfo
Hopptävling 2011

Grynet power

Nu sitter jag i skolan men ska försöka blogga lite om gårdagens hoppspecial.

Jag hade min "tävlingsponny" Grynet, som jag har haft hela terminen och förra i specialen.
Det gick mycket bra, eller rättare sagt JÄTTE BRA! Hon var både uppmärksam på hjälperna och mer uppbalanserad än vanligt. Vilket är ett stort + i hennes och min utveckling.
Hon hoppade av bra och väntade innan hinderna, blev lite sämmre efter hinderna då hon rann i väg (men inte mycket). Och bytte galopp jätte bra gjorde hon och lyfte på benen.
Alltså det här var en toppen lektion!

I slutet fick vi hoppa en oxer lite högre (vi rev en bom) och sen hoppade vi studs utan tyglar och stigbyglar, blundade och höll ut händerna. Det har bara varit roliga hopplektioner den här veckan :P


Jag och Grynet i sommras på ridläger.
Foto Emelie


Flygande köttbulle

Hoppade lille Spirit, det var såååå längesen det förekom sist! Gick sådär, han var trött, jag var trött = segt och flängit. Nu är jag helt slut, ska fixa lite, sen sova. Bloggar imorgon, film kommer upp i veckan!

Arkiv bild.Hoppning på sköthästen igår!

Jag och Kask i vintras (hoppkurs)
Igår blev det en efterlängtad hoppning på min sköthäst Kask.
Vi hoppade mycket diagonaler där man skulle få in 3 eller 4 galoppsprång. Det lyckades vi med ganska bra, inte perfekt, några misstag blev det ju! Men han var framåt och lydig (som alltid) mot hinderna.
I slutet fick vi hoppa tvärsöver två hinder, vilket jag och Kask tycker är jätte roligt!
Mellan ekipagen när vi skrittade så jobbade jag honom i form, och resulatet blev mycket bra kan jag säga. Han är inte den lättaste hästen att få på tygen då han beskrivs som "Ingen planka utan en järn stäng". Kask var riktigt duktig så det blir tumme upp för lektionen!

Vad som händer idag

Nu ska jag mot bussen till skolan, blä! Efter skolan blir det stalet för att sköta pollen, och ikväll har Madde och jag träning i hoppspecialen. Blir därför ingen bra uppdatering under dagen.


Hoppspecial på Symfonie.

Kära Lova!

Hon var den som lyckades först att kommentera. Grattis till henne!
Här är hennes två bloggar som hon så gäran ville bli länkad till:

www.ponniebrudarna.blogg.se

www.vinterponny.blogg.seIch bin zu Hause

Skulle ju anmäla mig till cupen idag, men Bean var redan(!) upptagen så blir inget av det. Vet inte vem jag vill ha annars, är ju trots allt 300 kr som det kostar. Spirit var inte inne så jag mockade och gjorde rent hans spiltväggar än aning, sedan tog jag bussen hem.

Just nu pluggar jag lite tyska. Såg även nyss på hemsidan att det kommit upp info om en hopptävling 1:a Maj! Då ska jag vara med på Bean (hoppas jag), blir debut på LD+5 (85cm)

Jag och Bean på P & J. Foto: Annelie Elfsö


Back to school

Då var man tillbaka i skolan då! Slutar 14:50 och då tar jag bussen direkt mot stallet för att sköta Spirit och anmäla mig till Påsk cupen.Två bilder från igåt. Foto: Madde

Läsvärt inlägg!

Ett inlägg om skitsnack på läktaren!
Check out this:


Kära läsare!

Jag skulle bara vela säga att ni är de bästa och,
den som kommenterar detta inlägg först får 1 länking utav
mig!

Latmask

Ser ni tungan?
Den ser ut som en mask.
Alltså en latmask!

Dagens duktiga Frida och Emelie:

Frida Tibbling och Grynet
Emelie Eriksson och Symfonie


Tävling 3/4

Det gick inte alls bra, jag red som en kratta och Symfonie var pigg, spänd, och ostadig. Fick inte ut han i hörnen, hade för lång tygel, samt red med ena stigbygeln åt fel håll. Fick mest 4, 5, och 6:or, en 7:a också. Slutade på 52,59%, och kom 2:a av 3 starter. Var min tredje start i dressyren, och dem tidigare har det varit snällare bed. typ ''blåbärsdressyr''. Symfonie var duktig ändå, fina ponnyn!Godmorgon

Senast jag tävlade dressyr, ponnyn heter Mr Bean.

 

Jag har fått hostattacker under natten och hostar just nu, men näsan är bättre. Nu ska jag förbereda lite, öva på programet och så. Ingen bra upd. idag, men när vi väl kommer hem så kommer en bildbomb!


Morgondagen hästskötare åt Estelle

Är taggad inför morgondagen då jag ska gå upp vid 10 för att sedan följa med Estelle (min bff) till stallet. Hon ska tävla i samma tävling som Emelie, fast i hästklass. Så jag ska få vara hennes lilla hästskötare/slav/bitch vad ni nu vill kalla det för dagen.
Estelle ska rida Queen så det blir till att knoppa hästman imorgon :D

Kram Madde

Sitter ensam i mitt rum...

och kollar på Katjakaj och Benteben! Jag dör, haha!

Taggar tills imorgon


Tagit fram grejerna tills imorgon och kollar på 101 sätt att åka ur en gameshow.
Imorgon ska Elina fota massor med bilder på mig och Symfonie, tack till henne!

Tack till Madde också ♥ och visst har hon lagt upp gulliga bilder? 'Host'

Dagen i bilder:

Frida Tibbling och Emelie Eriksson
foto & redigering Madde Berner

Vi hälsar krya på dig till Emelie!


Hästar med coola namn

Vissa går efter hästens utseende, andra meriter, en tredje efter psyket och sen kommer jag som tittar på hästens namn.
Det är kul att gå in på sajter där man säljer hästar (tex. Hastnet) och kolla vad de heter och om man känner igen någon. Man brukar alltid hitta någon häst som man tycker om som man kan drömma sig bort med.
Eftersom överskriften för inlägget var "hästar med coola namn" så måste jag självklart nämna några.
Här är hästnamn jag sett som hamnar på "cool"-listan:
 • Harry Potter
 • Edward
 • Milky Twilight
 • Biffen
 • Magnum
 • Farbror Frej
 • The Mare

Dagensridpass 2/4

Idag red jag mysiga Capitano, en grå c-ponny från Tyskland född 2003. Det var sextonde gången jag red honom idag faktiskt, lilla skrutten. Sedan december 2010 har jag haft honom varje lördags lektion. :)

Vi hade markarbete idag, och övningen handlade om att man skulle göra ungefär 10m volter på långsidorna över bommar på böjt spår. Cappie (Som jag kallar honom) skötte sig fint och hade ett bra gung över bommarna. När jag inte red in på volten gjorde jag tempo växlingar och ställde honom inåt och utåt. När vi rullat över bommarna ett par gånger skulle vi lägga in en halt direkt efter sista bommen. Han var fin över bommarna, men tog dock några till steg innan jag fick igenom halten. Efter några gånger förstod han vad som skulle göras och lyssnade fint istället. Efter halva passet galopperade vi på volterna. Cappie var super fin i galoppen idag, finare en någon annan gång med mig i sadeln tror jag. Han satte sig ganska bra på bakbenen och hade inga problem med att få plats. Det jag behöver jobba med när jag rider honom är att verkligen lätta i övergångarna. Jag minskar och bryter av väldigt gärna med tyglarna istället för sätet. Vi avslutade med ökningar på diagonalen där han var super super duktig och fin! Dock händer samma sak här, att jag minskar med tyglarna när jag ska fånga upp honom efter ökningen. Sista ökningen gick bättre, då fångade jag upp honom med sätet istället.

Att jobba med inför nästa lektion på Cappie:
- Att använda mindre tygel tag och mer säte.Capitano i hagen förra lördagen, söt ponnie!

Innan lektionen ryktade jag Spirit riktigt noga, samt smorde hans träns och sadel. Var tvungen att åka hem efter lunch i caféterian då jag blivit värre i halsen och näsan efter lektionen... nu ska jag vila upp mig och öva på programmet inför imorgon!On my way to…

… the stable. Blir bloggning i kväll, då både Emelie och jag har kommit hem från stallet. Jag ska hålla i skötarkursen och Emelie ska rida.

Hemma och skypar

Hej!
Nu sitter jag med min klasskompis Anna och skypar med en annan klasskompis (Martin). Vi har jätte kul och de försöker få mig att äta choklad. Blä! Jag gillar INTE choklad. Finns det något värre?What I did today:

Nothing, as yesterday and the day befor that day! Blev varken skola eller stall som planerat, är nämligen fortfarande sjuk, men mår lite bättre trots det. Imorgon ska jag till stallet tidigt, vid halv nio. Ska se om jag kan rida igen i en grupp, sedan blir det min vanliga träning och efter det sköta Spirren!

Detta köpte pappa idag efter min order via telefon - Spirits mule mjuk och glansig nästa!


April April!

Madde gick på mittt skämt, gick ni på det?
Lite busigt av mig, men jag förblir nog ridskoleryttare ett tag till!

Klicka här för att komma till mitt april skämt!

På tal om 1:a april... April för mig är en riktig vårmånad! Men just nu ser det ganska grått ut här utanför. Har dock hört att det ska bli 14+ grader under helgen.


En bild från våren förra året!

Mitt andra intresse...

..är fotografering! Mitt favorit motiv är självklart hästar.


Bildminnen #2

BildFilmminnen!

Min första 70 cm runda.
Ponnyn heter Lollipop.


December, 2008


Besökare

Madde länkade till bloggen igår via fb, och vips så hade vi 46 besökare!
Vi får se hur många som kikar in idag.Kan man få bli lyckligare?

Jag ska få en egen ponny!