Stallet 31/8

Hej!
Skulle ni vilja ha mer uppdatering från oss? Jag är faktiskt lite bloggsugen!

Kommer skriva lite kort då jag måste plugga och göra ordning mig:
Det första jag gjorde efter att Berit visat runt mig var att borsta A & R. Sedan smorde jag deras kandar och vanliga träns, borsta Spirit, plockade högar, såg på lektion, fodrade betfor, och smorde Spirits träns. Medans jag väntade på att bli hämtad hann jag kika lite på privathoppningen också.

Dagens ridpass 30/8

Idag red jag Capitano för 28:e gången!
Utdelat hoppning - Lite nervöst var det såklart eftersom jag inte hoppat honom på några månader, och Capitano kan vara hur lugn och fin som helst ena veckan och andra veckan en dragig liten snabb ponny!

Vi började med att hoppa på volterna, det gick super bra! Han var lugn, fin och väntade, super duktig ponny. Sedan gick vi över och hoppade på en linje med 3 galopp språng emellan. Han kom ganska lugnt in på första men sedan fladdrade han iväg och tog det andra i farten.

Ändå ganska nöjd med dagens ridpass, med tanke på hur bra det gick på volterna. :)
Imorgon ska jag till stallet direkt efter skolan. Berit ska visa mig lite i privatstallet, och sedan börjar jag sköta Aktai och Riella samtidigt som jag har lilla Spirit!

Dressyrtävling den 25/9

Anmälde mig igår till dressyrtävlingen i stallet den 25/9. Önskade Grynet och Kask.
Haha, är faktigst lite sugen på att tävla Kask i dressyr. Det vore så himmla roligt! Men jag vill helst har Grynet då det har gått så bra för oss. Hon har verkligen utvecklats enormt sen förra året!
Jag känner oxå att jag har förbättrats under sommaren. Inramningen har blivit bättre, speciellt på volterna, och taxeringen och tajmingen till hinderna. Kan trycka av Grynet i tid så att hon hellre hoppar av stort än litet (lång ifrån/nära). Det käns som om att det kommer bli ett toppen år framöver med massa tävlingar!

Glad

Denna veckans ridning har gått bra! Känns äntligen som jag är igång igen efter att ha ''trappat ned'' i ridningen på sistone. Något som gör mig ännu gladare är att jag ev ska få starta min första lokal i November på hemmaplan! Och i vår ska jag äntligen få starta div 3 på Bean!

:D

/Emelie


Sista dagen på lovet

Börjar gymnasiet imorgon :S
Lite spännande är det, men jag känner ingen i min klass!
Önska mig lycka till... :)

Har testat två nya redigeringsprogram

Funderar på ifall jag ska byta från paint.NET till BeFunky eller Aviary.
Har inte lust att köpa photoshop - ngn som vet var man kan ladda ner det gratis?
Provade lite snabbt att kladda i BeFunky...Ridpass 17/8

Hej!
I onsdags valde jag Grynet och vi red dressyr inomhus, kommer inte ihåg vad det var för väder men det var säkert dåligt som det är nu...
Vi började lektionen med att plocka av martingalen då hon hade fått nya tyglar men med bara en fluga/stopp så martingalen klinkade mot bettet och kunde närsomhelst fastna i tyglarna.
Kan säga att jag älskar att rida utan martingal, speciellt på hästar som brukar ha det. På något sätt så känns det som att man får mer kontakt med hästens mun när man rider utan, som om den automatiskt söker extra stöd till handen.
Hursomhelst så gick det mega bra på lektionen. Älskar den ponnyn. Hon blev lite trött/tjurig mot slutet och ville inte sätta sig under i halterna och blev stark och spjänade lite emot, men är totalt nöjd. Grynet har verkligen utvecklats under det här året (det var förra sommare vi gick omkull för att hon snubblade i en avsaktning från galopp ställd).

Bästis flyttat till Strömsholm

Min bästis bor nu på Strömsholm för att gå gymnasiumet där. Saknar henne otroligt mycket och väntar på svar från henne om hur hon har det. Som tur är så kommer hon hem (nästan) varje helg!
Jag önskar dig lycka till och hoppas att du utvecklas och hittar det du vill jobba med <3

Tankar...

När folk kommentarar och skriver 'Anonym' samtidigt som de länkar till sin blogg...
Skriva personligt brev till jobbplatser...
När fel personer Twittrar...
Epic låtar som försvinner från Spotify...
Det spöregnar och man blir helt dyngsur men ens mobil klarar sig...
Fina ponnysar som känner trygghet hos en...

Terränghoppning

iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
GALD CHEY
Fick vara med på ridlägrets terränghoppning idag.
Hoppade Grynet, och vi hoppade diken! Hon hoppade diken! Hon var jätte duktig! Super nöjd med dagens ritt, undra hur länge vi var ute (länge iaf). Vi hoppade först lite hinder på vallen sedan ett däck hinder, "ettan" till "limpan". På gräs vallen hoppade vi dike (utan problem!) och hindret gjort i trä/stockar upp till uppförshoppet. Resten av hinderna vi hoppade var fasanskyddet, vattengraven på två olika sätt + stock, ut på gräs igen och galoppera igenom vatten, hoppa stock till vatten, trä/stockhinder till upphoppet (igen), dike vid "hundängen".
Bilden har inget med inlägget att göra... Travbanan på Gotland.

Woops

Jag har faktiskt inte bloggat något alls, hoppsan!
Det går väll okej i hoppningen med Bean som jag har på lägret men hur sjukt dåligt som helst i dressyren! Har nog aldrig ridit så dåligt förut. Är trött i hela kroppen och orkar inte rida ordentligt. Tippar på att vi slutar runt 40% LB:1 som jag aldrig ridit på lördag.

Har föresten fått förfrågen om att börja sköta Aktai och Riella, två privathästar i stallet. Ska fundera på saken!

zzzzzzzzzzzzz

God natt

Hoppbilder

Tänke att när jag laddat ner ett bättre redigeringsprogram än Word Document 2010 och paint (haha) så ska jag ladda upp bilder från 130-140 klassen på Gotland. Här är tre bilder, 2 från 140 klassen och en från framhoppningen till 140.

Knivskurna hästar

Läste i tidningen att några hästar i stall Lövsta Gård hade blivit knivskurna.
Det har pågått i några månader nu och det började med hagstaket som var uppklippta. Hästarna i stallet går ute dygnet runt för de har inga stallplatser. Hästarna har inte bara blivit knivskurna utan också slag mot huvudet och en dag fann ägaren sin häst med benet fast i grimman. Hästen åkte direkt in till veterinären och den klarade sig men blev chockad.
Först så trodde hästägarna att det var olyckor i hagen ovh veterinär kallades för att kolla såren, men när en av hästarna fick sitt andra knivsår (15cm brett vid hjärtat) så kontakade de polisen.
Polisen utreder nu händelserna under djurplågeri.
Ungdomar som rider på Lövsta Gård har sovit över i ett hus på gården i flera nätter nu för att skydda hästarna.

Riktigt hemskt, så här ska det inte behöva vara. Vakta sin häst när den går ute på natten från galningar som vill förstöra. Det är helt sjukt! Hoppas verkligen att de får tag på förövaren/-na, snabbt också!

Hej då Portos! Hej Lolita och Max!

Idag åkte Portos, en köttbulls ponny som kom till ridskolan i våras. Han trivdes inte och fick då åka tillbaka idag.
Hoppas du får det bra killen!
Istället så fick vi 2 nya tillskott till stallet. En stor häst som heter Lolita, mörkbrunt hoppsto - ser fin ut och kommer passa jätte bra här (får vi hoppas). Sedan har vi skimmel valacken Max som är ögongodis, tysk ridponny på 7 år. Påminner om en welsh i kroppsbyggnaden och har fina bakben. Ska bli kul att få se den hoppad och riden mer.
Max (skimmel) Lolita (brun)

Bilden har inget med inlägget att göra

Red Grynet idag (igen) till o från hagen. Hon var dyngsur på ryggen så jag blev dyngsur i baken!
Som tur så har stallet ett torkskåp - så efter några timmar så var de varma och mysiga.
Hur som helst så märkte jag under skritt turerna att hon var mycket mjukare i munnen idag och lyssnade betydligt bättre än igår på sätet och tygeltagen (mest typ för att bromsa så att hon inte gick upp i hästen framförs rumpa, HALLÅ red på långa tyglar till hagen - inte behöver hästen jobba då!)

Idag uppgraderade vi svårighetsgraden i snickeri. Vi skulle sätta ihop 5 stora skåp till ett av privat stallen. Det slutade med att vi byggde ett skåp utan fastskruvad dörr (fett svårt ju!) men vi var duktiga, guldstjärna till oss!

Drar till stallet

Tilda hämtar mig o lillsyrran om 15 min.
Spännande dag, två nya pollar kanske kommer diga till stallet!
Bye Bye

Heeeeej!

Hejsan hoppsan!
Nu är jag tbx bakom datorn igen efter 3 veckors semester på Gotland. Har massor att blogga och bilder att visa, bla från Lojsta Hed.
Just nu är jag sommarvärd på Emelies ridläger, vilket betyder att jag är ridlärarnas lilla slav, hehe inte riktigt så, men jag hjälper till med det mesta och får vara med och rida på långritt/nattritt (vad det nu blir).
Kan säga att jag red Grynet till och från hagen idag. Gud vad jag har saknat henne! Men jag märkte av att bara skritta barbacka på långa tyglar att hon hade hårdnat i munnen (hoppas att det har en framsida och att hon söker mer stöd i bettet nu än vad hon gjort förr!), min lillsyrra har henne på lägret så jag hoppas att hon få bukt med det under veckan.
Här är en bild...


I´m back

Varit uppe i Kiruna några dagar, därav tomheten på bloggen. Vandrat från Nikkaluokta till Kebnekaises fjällstation men besteg dock inte berget; fick så ont i fötter, höft, och axlar efter att ha vandrat mil med tung packning. Att åka tåg 16 h var ju.. ja, inte så roligt! Känns fortfarande som hela världen gungar.

Nu är jag hur som helst tillbaka och imorgon är det äntligen ridläger på hemma klubben! Vill främst ha Cuppen, men det blir ju som det blir.

Nu blir det alltså tillbaka med en massa hästinlägg.
Vi får se om Madde också kommer igång.


Senast jag red ett ordentligt ridpass var på denna fina ponny.♥