Födelsdag

Vi firar inte födelsedagar så mycket. För mig var det som en vanlig dag, med en bombad fb-logg, tårta, och 5000 kr som present. Blev ingen ponny iår heller. :(

Frågan är: Vad ska jag köpa för dessa 5000 kr? Är ganska säker på att jag vill ha en racesafe väst, men ridstövlar? Ska jag kanske lägga dem pengarna på andra häst grejor och utrustning?
Beanis, Foto: Julia H

Emil the unicorn <3

Emil från ridlägret såg verkligen ut som en enhörning utan horn

Klotter under tågresan till AW

Vilken är eran favorit? :)

GRATTIS EMELIE 14 ÅR!

önskar Madde och alla läsare! <3
BTW - känner du igen de tecknade hästarna i början av inlägget?

Fyller 14 år imorgon

Hoppas att det blir en ponny iår!


Vill det mer än vad ni anar!

AW sporthorses 2011 20/6

Rise and shine at 7 o'clock. Oj vad man inte var pigg - men taggad som hel-vete! :D
Vilken frukost man vaknade till (!) det fans allt ifrån fil i olika smaker till scones och meloner. Riktig bra start på dagen för att sedan hämta hästarna från hagen och börja borsta och pyssla.

Första riktiga passet på ridläger veckan var Bom och lydnadsövningar med Maria Bornhov (vid Strömsholm diplomerad ridinstruktör och tävlar dressyr). Vi blev uppdelade i tre grupper med 5st i varje. För mig så gick det riktigt bra det var roliga övningar och mycket variation. Det ingick skänkelvikningar, volt med bommar, u-sväng in på kvartslinjen från långsidan och bommar. Nemo var lite lat, eller rättare sagt han uttnytjade tillfället till att chilla lite då jag (när det inte är tävling) inte säger till hästen om den inte går frammåt.

Emelie:

Der gick det sådär. Stigläderna var på tok för långa så jag fick snurra dem några varv. Var jätte obekvämt för skänkeln som åkte framåt i sadeln, jag fick värsta stolsitsen! (Vilket jag hade hela veckan typ, undrar varför) Gick väll ok under lektionen, galoppfattningarna var nog det värsta. Hon liksom slängtravade hela tiden när jag la fattningen, fick göra om väldigt många gånger innan det blev någon galopp. Mot slutet av lektionen blev det något bättre och hon släppte.

Till lunch serverades det köttfärsbiff, kokt nypotatis, gräddsås och lingon med sallad och bröd. Gott!
Efter maten gick vi igenom longering, vad som är viktigt att tänka på och utrustning. Sedan longerade vi varandra och gjorde sistövningar. Säger bara att jag älskar att longera och tömköra så det var inte så dumt att longera ett stort sto vid namn Tinnie Top. Hon visste precis alla signaler och om man gjorde rätt så gjorde hon rätt, precis så man vill ha det!

Emelie
Jag fick till en början longera ponnyn Hamilton. Har var riktigt svår longerad, ville bara trycka sig mot mitten och hade svårt med galoppen. Sedan fick jag sitta upp på den stora hästen Lilla Liv och ha sitsträning. Kunde inte slappna av då det kändes som en mil till marken, och hon var den skumpigaste hästen jag ridit! I galoppen bröt hon av hela tiden, höll på att glida av flera gånger. Nej usch, det var nog det värsta på lägret - sitsträningen.

Vid klockan 17 på kvällen var det yoga pass för Fia Nordgren. Awesome pass och lärorikt som f*n! Om man gjorde som hon sa vill säga. Träningsvärk efteråt! Emelie gjorde ett litet inlägg om yoga tidigare idag, så bra och roligt var det så att vi vill fortsätta med yogan!
Till middagen fick vi spagetti carbonara, muma.
Madde och Nemo - markarbete | Foto Frida Franzon z-power@bdb


Detleffe i stallet.

Nemo i hagen.
Emelie och Detleff innan markarbetet.
Nemo och Madde i hagen :D
Nemo och Madde | Foto Frida Franzon z-power@bdb
Markarbete - Nemo och Madde | Foto Frida Franzon z-power@bdb

Nemo gillar att chilla!

Foto Frida Franzon

han har inte kolik ifa ngn tror det :)tidsfördriv

madeleine
madeleine
jqe3o3ej3
n<zsa,msdkb n
madeleinne
skriv ditt namn normalt: madeleine
skriv ditt namn och blunda: madeleine
skriv ditt namn med näsan: jqe3o3ej3
skriv ditt namn med hakan: n<zsa,msdkb n
skriv ditt namn med armbågen: madeleinne

Yoga för ryttaren

På ridlägerveckan fick vi prova på och lära oss om yoga och om hur det stärker oss som ryttare. Sedan jag kommit hem har jag utfört enkel yoga ca 40 min/dag, något som jag senare kommer utveckla.

Detta är draget från en artikel på Hippson.se

Bli en bättre ryttare - börja med yoga

- Om jag hade vetat det jag vet idag om yoga när jag var 20, då hade jag blivit en riktigt duktig ryttare, säger Annelie Andersson som tränat yoga i sex år och precis har startat grupper med yoga för ryttare.

Yoga är perfekt träning för ryttare eftersom man blir stark i bål, rygg, bröst och axlar, samtidigt som man blir smidigare och får större kroppskännedom.
- Du blir mjukare både fysiskt och psykiskt vilket gör hästen gladare, säger Annelie.

 

Läs hela artikeln här.

 

Du behöver inte alls vara smidig och duktig från första sekund. Yoga är något som alla kan börja med, dock med försiktighet om man te x har besvär med hjärta, diabetes, eller tar någon form av medicin. Här nedan finns en jätte bra video med övningar för ryttare.

 


AW sporthorses 2011 19/6 - Emelie

Klockan ringde 06:00 och jag flög bokstavligt talat upp ur sängen, så taggad som jag var! Jag gjorde ordning mig och packade ned det sista i väskan. Pappa skulle skjutsa ned mig och Melina till restaurangen där Frida och hennes pappa skulle hämta oss, men blev ändrade planer när vi klev ut ur dörren. Dem hade varit lite tidiga, och hämtade oss direkt istället. Vi körde vidare till Segeltorp där vi hämtade Madde, äntligen var vi påväg! Så kom vi till tågstationen, på plats vid perrongen och det var bara att vänta. Madde höll undertiden kontakt med en tjej som vi haft kontakt med på fb, som också skulle åka samma tåg och samma vagn till AW med en kompis. Vi hann träffas och bekanta oss lite innan vi kom på plats på tåget. En 4 h resa låg nu framför oss! Vi spelade kort, besökte matvagnen, besökte en tjej med namn Ebba i förstaklass vagnen som också skulle till AW, och bara snackade. De två tjejerna i samma vagn som oss hette Cilla och Frida.

Väl framme vid Skåne-stationen hittade vi våran ''chaufför'', lastade in väskorna i ett släp, och tryckte ihop oss i bilen, Ebba, Melina, Madde, Frida, jag och chaffisen! Cilla och Frida skulle bli hämtade lite senare vid en annan station. Bilresan låg på ca 10 min och vi rullade äntligen fram på gårdsplanen. Det såg inte ut som jag föreställt mig, jag hade trott att slottspark, golfbana, och hela bunten det stått skrivet om på deras hemsida skulle finnas på samma plats! Anläggningen var inte mindre fin för det - Hagarna var stora, likaså ridbanan som låg på 70x100, och huset framför oss såg riktig mysig och inbjudande ut. Den första som välkommnade oss var en hund med en stor tratt runt huvudet. Den stackaren hette Ville och hade gjort illa tassen. Inte långt efter möttes vi av en ledare som visade oss till sovsalen. Påvägen mötte vi massa annat folk som var i full färd med att röja efter förra veckans lägerbarn som åkt hem dagen innan. Sovsalen var ljus och öppen, det första jag la märke till var björkarna som låg utplacerade som pelare runt om i salen. Våningsängarna låg ihoptryckta två och två till en form av våningsdubbelsäng. Vi tog raka vägen till sängarna längstbort i hörnet, la ifrån oss väskorna, kikade på veckoschemat, bytte om till ridläder och packade upp kamerorna. Klockan var bara runt 13:00, samlingen skulle inte vara förens om 2 h. Under tiden fotade vi hästarna i den närmaste hagen, besökte privatstallet där ponnysarna i Jump Camp A började komma på plats, såg på när dem red på den enorma banan, och hälsade på lite andra lägerbarn. Tillslut var dem flesta på plats och vi samlades för att sedan ha lite teambuildinglekar. Därefter delade Camp C och A på sig, vi fick berätta om oss själva, våra favorit ponnysar m.m innan vi såg på en film om säkerhet bland hästar. Klockan 17:00 va det middag som bestod av lasagne, sallad, och bröd. Redan efter den första tuggan förstod man vad mycket och god mat man skulle proppa i sig under lägret. Under middagen var det även hästutdelning. Fick en ponny som hette Lussan som jag läst lite om på deras hemsida, kändes ok! Minns att jag hade sagt ''Lyllos dig!'' till Cilla. Hon hade nämligen fått ponnyn Detleffe som jag varit väldigt fäst vid genom att läsa om henne på hemsidan.

När vi skulle hämta hästarna talade dem om åt mig att jag skulle ha en ponny med namn Alma istället, lät ganska bra för dem sa att hon var piggare. Min första tanke om Alma var - vilken söt tjockis, men tror inte att hon är min typ av ponny. Jag gissade ganska rätt, för väl uppsutten på hennes rygg och ute på spåret så var hon så seg! Fick tjata med pisk och skänkel hela tiden! När vi samlades i mitten fick vi bäretta om våran ridning och hur mycket vi tävlade osv. Anna som instruktören hette berättade också om ponnysarna vi satt på. Alma låg på LC nivå, fin när man snurrat igång henne. Vi gav oss ut på spåret igen och fick känna på alla gångarer. Efter ca 30 min bad Anna mig att komma in i mitten för att byta ponny. Blev hur glad som helst när hon bad Cilla byta med mig, hon egentligen helt ofrivilligt då hon gillade Detleffe. Cilla och jag fick känna på alla gångarterna på stora banan medans dem andra fick känna på några språng. Detleffe var helt underbar, som en tickande bomb och absolut den piggaste ponnyn jag ridit! Med andra ord, en ponny i min smak! Vi blev nedkallade på banan och fick känna på några språng, fick knappt stopp på henne efter hindrena. När alla hoppat sa Anna att det var som vi nu satt på hästarna som det skulle vara under veckan, Detleffe skulle alltså vara min lägerponny och Alma Cillas. Vi fick gå ned och skritta av dem på ängen nedanför.  Deleffe taktade hela tiden. Efteråt släppte vi ut dem i hagen, och så var jag med Cilla ett tag. Hon var verkligen inte nöjd med Alma medans jag var hur nöjd som helst med Detleffe.
På kvällan hade vi fika och sedan vart det läggdaks.


Packat ur bilen, vid stationen i Stockholm.

Ridbanan

Jag och Alma. Foto: Frida Franzon
Värt ett besök: Julide


Klicka på bilden för att komma in på Julides awesome blogg!
Vi träffade henne på ridlägret och hon bloggar om sig och sin ponny Råbert som hon nu försöker kvala till Msv hoppning med. Lycka till med din sista felfria ritt! :D

AW dag 1: Söndag 19 juni

Uppe med tuppen (om han går upp kl 6.00 vill säga) och åt en snabb frukost, ut till parkeringen och sedan in i bilen med Emelie, Melina och Frida!

På tågstationen hände det många skumma saker. Bla att när ett tåg som stått på stationen åkt iväg ser jag en kompis från skolan på perrongen mitt emot och jag ropar då högt "HEIDI" (alltså hennes namn..) och alla på perrongen runt omkring stirrar. Några minuter senare får jag SMS av Cilla, som också skulle på ridlägret men som vi inte kännde mer än från facebook, att de (hon var med kompis) var påväg ut till tågen och då ropar jag (igen) personens namn, fast denna gång "CILLA".
På tåget: vi chillar och käkar lunch typ vid 9 :O och snackar och berättar om oss och hästarna vi rider för de två ny personerna som satt bredvid oss. BTW så heter de Cilla och Frida. Vi fick reda på att Cilla rider ponnyn Hugo som var med i ponnyakuten 1 och Frida rider en ponny som heter Tia och är hennes ögonsten. Vi hälsade även på Ebba som också satt på samma tåg men i en annan vagn, och inte vilken som helst utan förstaklass! Hon hade gratis internet uppkoppling! :D
Nog om tåg resan...
Väl framme på AW sporthorses and country club packade vi upp och bytte om till ridkläder. Vi valde våningssängarna längst in i rummet och tog varsitt skåp för att förvara kameror mm i. Senare strömmade det in deltagare och vi körde "lära känna"-lekar och gick igenom säkerhet osv. Sedan var det dax för provridning, som vi hade väntat så länge på!
Jag fick rida D-ponnyn Nemo (LB hoppning) och Emelie D-ponnyn Alma (LC hoppning - kapc LA). Jag blev helt såld! Det känndes så skönt med ponny byte från Grynet som är mycket mindre biff än Nemo och han är mer stabil och säker på fot och helt enkelt MER* än Grynet känndes det som (och det inkluderar hans rund-runda mage <3 ). Emelie var inte lika taggad för sin ponny så hon bytte med Cilla till Detleff (LA hoppning) och hade ett ursnyggt underbett! Hon var mer en "Emelie"-ponny än vad Alma var. Mycket mer krut i sig och energi.
Senare under kvällen var det kvällsfika och vi sommnade efter läggdax (22.00) för att det var vissa knakiga sängar (nämner inga namn...).
Slut på dag 1!
Madde provrider Nemo | Foto Ebba Hamrin ©
Emelie och Alma, ponnyn hon provred först | Foto Frida Franzon ©
Fina vyer! Sto hagen som innehåller 2 föl efter Click and Cash!
*Det betyder inte att Grynet är sämre på ngt sätt, bara att Nemo passade perfekt in i mitt hästschema (kan man säga så?)Parody på Ponnyakuten "Hugo och Josefin"

Det var några på ridlägret som skulle ta grönt kort så då hade vi lastning som ett av teori passen.
Vi fick även då köra en "Tobbe Larsson - lastning" med ponnyn Acora.
Här är en video när vi för med pekpinnar och GODIS!
Starring:
Jossan - Jag (Madde)
Tobbe - Cilla
Hugo - Acora (ponnyn)
Höj volymen ifall ni vill höra Cillas perfekta imitation av Tobbe Larsson!


AW sporthorses 2011

Nu är vi hemma. Massa inlägg och bilder är på G, håll ut!
Jag kommer skriva inlägg för inlägg om varje dag, något som uppskattas?

Uppdatering kommer, håll ut!


Ett år sedan

För ett år sedan var jag på underbara Järvsö gård. Känns konstigt att inte vara där iår igen, har blivit en vana under sommaren men bara att acceptera att man inte ska tillbaka.

Bombar med lite bilder från Järvsö!

Järvsö 2008

Whinnie och Jag. (Haha, plutt)

Järvsö 2009

Whinnie och Jag - ska ut och bada!

Starlight i sin box.

Haha, flummigt på studsmattan!

Järvsö 2010

Underbara, vackra Järvsö!

Trött och tjock ponny!

Duktig ponny!

Avslutningen, sista dagen tillsammans!

Utkast: Juni 22, 2011

Hej! Vi två har det bra här på lägret! Maddes ponny heter Nemo och är en tjock liten dykare. Emelies ponny heter Dettleff och är en tickande bomb.
Söndag: Teori "hästar och säkerhet".
Provridning. 
Måndag: Bom och lydnadsövningar med Maria Hornhov. 
Longering med sitsövningar. 
Tisdag: Terrängträning med Anna Hassö (OS-ryttare!) två gånger.
Teori med Anna Hassö. Golf. 
Onsdag: Långritt med bad. Åka ring efter båt. 
Torsdag: Markarbete med Stefan Sjögren (elitryttare).
Banhoppning med Stefan Sjögren. Gymakhana. Teori lastning, visitering och besiktning av häst. 
Fredag: Studs och serier med Hanna Holmström.
Lösgörande dressyrarbete med Hanna Holmström. Brännboll. 
Lördag: Barbacka skritt tur.
Pay&Jump två rundor. 

Betesläpp 2011 del2 (tidsinställt)


Betesläpp 2011 del1 (tidsinställt)


Nu börjar resan

Klockan är 08:21, och tåget avgår! Nu sitter vi pirriga, glada, och pigga på plats! Resan kommer ta runt 4 h, vi får se vad vi hittar på. (Tidsinställt inlägg)
Tillägg (Madde):

Sitter i min lila fake-onepiece och är TAGGAD! Vi kommer troligtvis inte kunna blogga med bilder :( MEN man vet aldrig! Min bärbara är trasig (där av inga bilder...) och det fungerar inte så bra från mobilen.
Kram!


Dröm sött

:D
Är så taggad inför ridlägret imorgon! Hoppas verkligen att jag inte glömt något nu. Hoppas ni har det bra och kommer ha det bäst (det är ju trots allt sommarlov).
Jag och Arabella 2009Kanske borde vakna?

Har inte fattat att jag verkligen ska på läger nu en vecka fram tills nu! Klias från topp till tå och jag är så taggad! Ska fösöka prestera och ta in allt som jag lär mig trots det dumma fingret! Underbart!
Man ska ha ett mål under veckan. Mitt blir i något av den här stilen:
- Hoppa en jämn och stadig runda på lite högre höjd!

Hejdå alla bloggläsare! Kanske blir några fler inlägg men nu ska jag packa ned det sista.


Våra gästtränare?

alt src=

Stefan Sjögren, gästtränare Camp A,B & C.Vi välkomnar populära tränaren/elitryttaren Stefan som bla har ett SM-guld individuellt och flera lag guld som merit.Han är en mästare på att få eleverna självsäkra och trygga. Boka Camps 2011!

Anna Hassö, gästtränare & föreläsare, terrängbanan Camp A,B & C. Anna är B-tränare i fälttävlan och grundutbildad ridinstruktör.Hon har erfarenhet från internationell fälttävlan, svår hoppning och St George dressyr. Hon har ridit 7 år i fälttävlandslandslaget och har vunnit flera SM guld. Anna kommer att erbjuda både A,B och C nivå en säker och rolig heldag i terrängen, med tillhörande teoripass. Även hopphästar bör kunna hoppa alla typer av hinder!:)


Till ponnyn


Detta ska jag kanske ha till ponnyn på tävlingsdagen! Har nämligen lite plats över i väskan.

www.klockren.nu


Senskydden Madde köpte

Madde köpte ju ett par senskydd till mig från Ullared! (Efter min beställning, jag betalar) Tråkigt nog ser dem jätte små ut, får testa dem på min läger ponny.


Fingerläget 2

 

- Aj!

- Kan inte vika helt.

- Tjock som en korv

- Med andra ord... värre!

 

Ni som tror att det kommer bli bättre tills på söndag: Det tror inte jag! Men vi får hoppas, tack! ♥

 


Fingerläget

- Svullet
- Ont bara man nuddar, klämmer, vrider på det
- Inte ont när man rör på det ''normalt''

2 dagar kvar tills AW, hoppas det läker nu!


Bild från förra årets ridläger, på Bångbo!

Saken jag ville ha men inte fick

<3
sjukt mjuk men endå hård, kunde ha sommnat med den i affären

Inköpt

med mera...................

Terräng Mr Bean Onsdag v23


Foto: Anna Björkdahl

Tråkigt värre

Hade velat vara i stallet nu dem sista dagarna, eftersom ponnysarna släpps på bete nu på fredag! Vad ska man göra hela sommaren utan dem igentligen? Imorgon SKA jag till stallet hur som helst, och sitta på hästryggen. Ska nämligen rida till betet, hoppas inte fingret blir värre bara.


Ny Kategori - Ridläger

Här komemr vi posta inlägg som har med ridlägret att göra! Ni missar väll inte att vi kommer uppdatera därifrån med videobloggar, bilder, härliga inlägg m.m?


Packar för fulla muggar


Så här ser det ut när jag packar! Sitter och funderar över hur jag ska få plats med allting... Bara kläderna som är i väskan och den är redan full. Hur ska jag få ned en ridväst, ett par ridskor, ett par ridstövlar, två hjälmar osv osv?

Tagit bort bandaget btw och tejpat ihop ringfingret med det skadade långfingret. Kan röra på det utan problem men aj så ont det gör! Tror faktiskt att det kan bli bättre tills på söndag, så pass bra att jag kan hålla i ett par tyglar.

Dagensridpass 14/6

Idag var det avslutning som gällde, under båda lektionerna. Äntligen fick jag rida Mr Bean! Det var nämligen ett tag sedan.

Barbacka lekar
Fösta lektionen hade vi barbacka lekar. Beans rygg är hur mysig som helst och man kan rida runt utan problem! Första leken vi körde var ''Hela havet stormar'' (Fast utan musik, utan att man behövde sitta av, och med koner istället för stolar''. Gick väll hyfsat för oss, kom femma om jag minns rätt. Sedan körde vi en klassik race-lek runt ridhuset. Vårt lag vann alla omgångarna! Sist körde vi vanliga stafetter, där vi förlorade.

Terräng hoppning
I specialen hoppade vi terräng som avslutning! Vi började med att hoppa upphoppet, gick som det brukar gå när man hoppar det, utan några problem. Sedan tog vi lillastocken, samma gällde här. Efter det tog vi oss ned till graven, det gick okej, ingen jätte bra känsla dock. Från graven släppte vår instruktör oss en och en att galoppera upp till fasanen och hoppa det. Mr Bean skulle gå sist hela tiden, eftersom han är den som är minst taggad, men så känndes det inte från hans rygg. När det var min tur behövde jag bara lätta och han flög iväg! Har aldrig upplevt honom som stark, detta var första gången. Väl uppe vid fasanen lyckades jag ruska om honom och vi kom över fasanen, ganska  bra. Sedan var det vattengraven som gällde, vilket gick bra, och efter det fick vi hoppa en ny linje! Det första hindret var den storastocken, efter det ned och upp från vatten graven, planket, och sist en annan stock. Bean var taggad eftersom han gick sist, men det gick super över den stora stocken! Bästa språnget för oss på dagen! Kunde verkligen känna ur han hoppade med ryggen, vilket jag annars inte gör. Vattengraven gick inte lika stiligt, han kom lite för stort både upp och ned. Resten av linjen gick bra. Sist hoppade vi lite hinder nere på vallen, till en början däcken, en stock, och sedan coffien. Coffien är en trekombination som innehåller en grav i mitten. Bean var som innan taggad och han kom därför lite stort. Som avslutning hoppade vi ettan, till limpan. Det gick bra, men jag stukade alltså mitt finger över limpan.
Film och Foto: Elin S med Maja S kamera!


The shoppaholic is home

Har kommit hem nu och ska snart somna. Det har varit jätte mysigt hos min kusin och i Ullared! Vill tillbaka genast, MEN ska ju på vårat härliga ridläger nästa vecka, så det får vänta (hoppas Emelie blir bra tills söndag (a) <3 )
Presenterar vad jag köpt (i hästväg) imorgon (för ni vill nog inte veta resten…). Ska även till stallet senare på eftermiddagen imorgon till fritidsgårdens avslutning, ska bli super kul!
God natt, Madde

Måste bara påpeka att…

…när Emelie skrev sitt stuka-finger inlägg så ströööömade det in med kommentarer, haha!
Kanske är det sådant som vi ska skriva om i fortsätningen, tragedier och olyckor? (:
Madde

Varför jag? Varför nu?

Stukade lång fingrat igår när jag hoppade terräng på Bean, som tur var över sista hindret. Fick rida hem med en hand. Varför jag och varför nu? Det har inte blivit bättre under natten sedan igår, det är svullet och gör mig ganska handikapp i den handen, högra. Som det ser ut nu kommer jag inte kunna följa med på ridlägret, jag som längtat och sett fram emot det hela året! Vi får hoppas på att det blir bättre.

 

 


Shoppar loss på Ullared!

Hej!
Jag har köpa massor utav saker idag i Gekås Ullared, och det blir mer i morgon. Har bl.a. köpt i hästväg tävlingskavaj, ridt-shirts, väst, pannband och senskydd fram o bak till Emelie. Juste ridstrumpor! Ska plocka på mig flera ridstrumpor imorgon då de slits med hälsan! Annars så är det massor utav kläder och några filmer samt sminkt och vise varse…
Kan inte lägga in någon bild och hoppas verkligen att blogg.se fixar sin app SNART!
Madde

Snart är det sommarlov


Ska snart ta mig till skolan, sen är det sommarlov, sen är det ridlektion, sen är det hoppspecial!

Mobil test

Testar att lägga  en bild

Två ridskoleryttares garderober

Ny Kategori!

På fyra ben går den som jag gillar allra mest

Som vanligt tjatade jag lite om egen ponny vid lunch bordet idag. Igår hade min pappa varit hos min faster där han bärettade vilka ridläger jag ska på i sommar. Då sa hon typ såhär  ''Herre gud vad mycket hon rider, måste vara jätte dyrt! Varför köper ni inte ponny istället'' (Alltså detta sa min pappa till mig påtal om mitt tjat)

Som ni borde ha förstått vid detta lag så vill jag ha egen ponny mer en gärna! Tyvärr tror jag inte att det kommer bli av, då det både kostar tid och pengar. Ni läsare som inte har egen ponny: Vill ni ha det? Varför/Varför inte? Hur försöker ni göra för att få det?


Jag och Bean för ett tag sedan. Foto: Maja Sverin

Förslag till tävling/utlottning på bloggen

Hej!
Har ni läsare något förslag på pris till utlottning/tävling på bloggen?
Kanske, hm, vad vet jag? Det är ni som ger förslag!!

Dagensridpass 11/6

Idag började jag med att rykta Spirit när jag kom till stallet, sedan var det ridning! Det blev inte Capitano, för jag valde nästsist och kunde välja mellan en ponny vid namn Falköga eller den ända B-ponnyn i stallet - Banjo. Det blev Banjo, eftersom hon efter mig var för lång. Det märks verkligen att han inte gått med på dem högre grupperna på sista tiden, han var trött men kämpade verkligen på. Mina skänklar flängde under hans mage och fick på något sätt svårt att inverka då. Efter ett tag körde vi lekar istället, eftersom det var avslutning! Under lekarna som gick ut på att galoppera och utföra olika saker (ibland bara gasa) så gick det jätte bra att snurra igång honom och han tyckte att det var jätte roligt!

Något som fick oss i gruppen att deppa över var att denna grupp ska spilttras till hösten. Det har varit himla mysigt att rida på lördagar. Helgen är ju dem bra dagarna under veckan, och vad vore då inte bättre än att rida, det roligaste som finns, just då? Till hösten kommer jag börja i Maddes ridgrupp på Måndagar. Jag kommer alltså rida en gång på måndagar och två gånger på tisdagar, känns lite tätt men fanns ingen annan grupp som passade bättre.

Juste! Efter ridningen gick min kompis Frida och jag till vallen där vi köpte läsk och kollade lite på dressyrtävligarna som hölls. Köpte ett hårnät och vita mansnoddar från en butik, suktade även framför BR-schabraken. Var himla sugen på att få med mig ett gult dressyr set hem, men så blev det inte! Hårnätet har redan gått sönder... skulle testa den och då bara föll den isär. Tråkigt, verkligen diss!

Nu är det bara en vecka kvar tills AW


Victor och Banjo i somras.

11.6.11 - Ridsportsförbundet

Den 11 juni 2011 lördag, Madde

Idag red jag igen i en annan ungdomsgrupp (häst) och fick Stella, en häst jag aldrig ridit tidigare. Inte så konstigt för jag är ponnyryttare.
Men det häftiga med dagen var att en fotograf från Svenska Ridsportsförbundet kom till ridskolan och skulle fota till böker/texter med temat "ung i ridsporten". Då fotograferade de ridlektionen och saftbrännbollen vi hade efteråt. Även lite i stallet för att få med ridskolemiljön.
Hur som helst så hade vi stafetter på lektionen då det var sista gången den här terminen. Stella tyckte det var jätte roligt och vi gasade på ordentligt, men man måste komma ihåg att i ett ridhus så finns det väggar. Jag stuttsade "3m" över sadeln medan hon bromsade in innan väggen, men satt kvar gjorde jag  :P Det slutade oavgjort och vi fick ställa upp oss utanför ridhuset och bli fotograferade ovanfrån. det blir nog fina bilder det.
På saftbrännbollen så förlorade det laget jag var med i. Det hela slutade med ett vattenkrig runt anläggningen och blöt blev man vare sig man ville det eller inte! Haha, roligt var det iallafall.
Tog hand om Kask under dagen också och smorde tränset innan jag åkte hem.
Stella. Foto Madde Berner

v 23 Madde

I måndags var det ingen ridning (var med på Allsvenskan då) och tisdagen var det bal på kvällen.
I onsdags slutade vi tidigt och jag åkte till stallet med min lilla syster och vår kompis Kajsa. På kvällen var vi bara 4 stycken som red (!) och vi hoppade terräng. Det var jätte skönt då vi hann hoppa mycket och bra utan stress.
Jag red Mr Bean och vi hoppade vattengraven på ett nytt sätt.
Vi hoppade ner i vattnet (det fans inte kvar något vatten) och sedan hoppade upp på andra sidan, över McDonalds hindret och sist stockarna mot branta backen. Det var en jätte rolig linje och jag gör gärna om den! (vilket vi gjorde).
I tordags så red jag igen i en ungdoms grupp (häst ej ponny) och fick rida Don Pedro. Vi red först ut i skogen (slingan) 2o2 och därefter dressyr i ridhuset. Det tog ett tag innan jag började hitta knapparna på honom. Men för att vara första gången jag red honom så är jag nöjd. DP blev bättre efter att jag hade galopperat inne lite och önskar att jag hade gjort det tidigare då han fick mer bjudning. Det gick helt enkelt bäst i skritten då han blev som finast på slutet i den :D

Igår så slutade jag skolan som Emelie skrev. Synd att behöva lämna alla klasskompisar då jag nu börjar gymnasiet :( men jag kommer nog träffa de flesta någon gång under sommaren.
Jag och Mr Bean innan terränghoppningen. Foto Anna Björkdahl
tillägg: ser ut som om jag har värsta gluggen på bilden, haha!

Sommar sommar sommar

Var i Lida (Ett frilufts ställe) idag med klassen. Det var sjukt varmt och sjukt härligt! Kunde inte låta bli att ta årets första dopp, med kläderna på! När vi skulle hem var vi 117 pers (någon räkna) i en liten SL:buss. Inga fönster var öppna så vi höll bokstavligt talat på att tuppa av. Planerade att åka till stallet, men var för trött när jag kom hem så blev inte av. Imorgon blir det avslutning på min lördags lektion! Sorgligt, tur att man har två till ridlektioner, och två veckors ridläger kvar att se fram emot i sommar! Hoppas på att få rida lille Capitano, isf har jag ridit honom varje lektion förutom tre st denna termin!

Madde den fulingen fick sommarlov idag, jag måste vänta tills tisdag.


Jag och Cppie i tisdags.

Wunchliste


- En ponny
Likadant varje år.

- Polo pad Eskadron
Behöver ett dressyrschabrak till tävling, detta är sååå mums! Tänk ett blått swarovski till också.

- Racesafe väst
Min nuvarande väst trivs jag inte i.

- Pengar
Som jag kan köpa kläder och ridutrustning för (hm, blått swarovski?)

- Mountain horse Supreme high rider
Mina nuvarande är jätte korta... dessa är stilrena och verkar super sköna!

Detta är årets önskelista!

8 Juni 2011

Idag hoppade både jag och Capitano våran första terrängbana i skogen, själva. Det var ingen bra första gång, han var stark och stack, så jag skippade tre hinder i skogen. Och dem hinder jag hoppade stack han antingen före eller efter. Det var nog mest mitt fel, Capitano är ju så snäll så snäll. Kändes inge bra och ville bara ta om allting, men fick hoppa stor-stocken på vallen innan vi gick hem. Det gick bättre, eftersom det var kompisar runt omkring. Alla fick rosetter när vi kom hem, eftersom det var som en debutant-klass i terräng (Även fast jag red förbi 3 hinder).

Älskar denna ponny så otroligt mycket och vill verkligen fortsätta på hans rygg många år framöver, även fast det kan gå dåligt som det gick idag. 26 gången jag red honom.

(Nu vill inte blogg.se ladda upp bilder igen...)


7 Juni 2011


Bästa Cupis!
Innan terminen är slut vill jag rida en till privatlektion. Snart är det ju sommarlov, vilket är väldigt plågsamt i och med det långa uppehållet från ridningen! Det är under sommarlovet jag vill ha egen ponny som mest, tänk att åka ut varje dag för att pyssla, rida osv. Keep on dreaming.

Skolan är så himla onödig nu dem sista skoldagarna. Vi har fortfarande vanliga lektioner, och under dem gör vi verkligen ingenting. Nu ska jag snart till stallet, härligt!

Ikväll bal

Slutade vid 11 idag så nu chillar jag och min klasskompis inför kvällens bal. Har klänning och allt klart.
Det är bara naglar och hår kvar att fixa!
Slänger upp några bilder från terränghoppningen som jag fotade i lördags (lektion).
TPIT - taggad ponny i transport

School = hell

No, sitter i skolan igen. Som tur är slutar jag vid lunch, så jag dör nog inte. Sen ska jag till stallet, tyvärr inte rida men sköta Spirit och fota när min grupp har terräng!

Kan inte ladda upp bilder...


Så får bli en arkivbild, på Ulla!

Allsvenskan div 3 Final

Jag hängde alltså också med till Sundby där finalen gick i ponny allsvenskan hoppning idag! Denna termin har vi bara tagit med oss en ridskoleponny, Saga. Lite tråkigt att vi har så få ridskoleponnysar som kan tävla, vore sjukt kul om vi kunde vara flera från ex specialen som åkte ut! Hur som helst...
dagen var varm och rolig! Tog en hel del foton, hejade på laget, och käka macka med Madde och mackponnyn (Saga). Förklassen gick super för alla men i lagklassen hade vi otur och fick med oss tre pet från vardera tre ryttare av fyra.

Blogg.se är dum så får bara upp en bild, dessutom med försämrad kvalité. Vill ni se fler bilder? Gå in på min foto fb-sida här!Hemma från tävlingen

Nu är vi hemma efter en lång och härlig dag på Sundby Gård. Såg flera ponnysar som jag kände igen bla från ridläger och ponnycuper.
BRS lag var jätte duktiga, Sara var felfri i förklassen (85cm) och fick tyvärr ett litet pet i lag klassen (85cm) men både hon och Saga var super duktiga som orkade i all värme. Tumme upp för dem!
Ännu en gång grattis till Sundby som vann Allsvenskan!
Det blev massa bilder, Emelie fick finast såklart så jag låter henne stå för bildbomben (?).
©Madde

@ Sundby med Mack-ponnyn

Hej!
Nu är jag och Emelie på Sundby. Förklassen är klar och sa art börjar lagklassen. Allting har gått bra, Sara och resten ur laget gick felfria!
Vi kallar Saga (ponnyn) för mack-ponny för hon gillar tydligen mackor med räksallad. Aj, hon spräckta nästan min trumhinna nyss.
Nu dör vi hej då!

BTW - Grattis till Rolf-Göran Bengtsson

I helgen tog Rolf-Göran Bengtsson sin största seger hittills.
FOTO: Stefano Grasso/GCT


Morgondagens planer

Det blir till att följa med min kompis Sara som ska tävla allsvenske finalen i hoppning imorgon på Saga. Upp tidigt då bussen går lite efter 7 för att sedan åka med henne från stallet.
HEJJA SARA OCH BRS! :D
Uppdate: Emelie ska också dit imorgon så då blir det troligtvis massa bilder! :D

Stjärnjakten!

Idag var det stjärnjakts ritt. Vi var några tjejer som hade samlat på oss 10 stycken stjärnor var under terminen och skulle idag få rida ut på långitt. Jag red Grynet och hon var jätte duktig då vi red på "skumma" ställen där hon inte varit på tidigaren.
Bland annat så red vi över Hågelbyleden (en trafikerad väg) och brevid fabriker (typ flytt firmor och busscentral). Vi red även upp på Botkyrka backen med cool utsikt ända bort till Tumba och Tullinge! Grynet skötte sig enda tills vi skulle över ett dike. Det blev tvär stop så några andra ponnysar fick gå över före henne, och då följde hon efter. Duktig tjej! Sedan red vi över diket på två andra ställen till så nu kan hon gå över diken utan problem! :D
Oj har glömt att berätta att vi galopperade mycket och fort! Alla tyckte det var jätte roligt och hästarna också, de fick såklart välförtjänta skritt pauser och en liten betes pause uppe på berget.
Jag och Grynet tredje från höger (uppe på Botkyrka backen)

Lördag & Söndag

Tänkte skriva lite om gårdagen!
Jag började med att smörja Spruttens träns, och sedan fixa med självaste honom. Sedan var jag med Tilda! Hann klippa Capitanos lurviga öron innan vi gick med och fotade när ena halvan av min ridgrupp hoppade terräng. Bilderna blev kassa pga dåligt ljus. Sedan fika vi lite vid cafeterian och efter det åkte jag hem! Resten av dagen gjorde jag ingenting.

Idag är det söndag och jag vet absolut inte vad jag ska hitta på. Ville så gärna åka till strömsholm men pappa måste arbeta. Får väll städa mitt rum och packa lite inför AW.

Finfina Capitano!


Fotodag med Estelle

Var i stallet idag kl.8.00 och fotade med Estelles Nikon när hennes grupp hoppade terräng. Sedan red min mammas grupp terräng så det blev foton därifrån också.
Estelle skulle senare på dagen rida Hero (en ridlärares häst) så då passade jag på att fota. Men minneskortet blev fullt (602 bilder) under lektionen, tur nog så hade jag tagit med mig mina minneskort så då bytte jag och fotade på slutet med det. Här är två bilder från mitt kort.
Dålig kvalité pga blogg.se

Fotoblogg

Detta är min nr 1 blogg! Men eftersom jag även gillar att fotografera, och det blir rörigt om jag blandar in fotograferingar här så har jag även en fotoblogg. www.emeliut.blogg.se


Underbara lördag

Fotograferingen igår blev lyckad! Nu ska jag till stallet, fota när andra halvan av min ridgrupp hoppar terräng, sköta Spirit, och vara med kompisarna. Sedan ska jag hem, kanske börja packa inför ridlägret, bara 2 veckor kvar nu!


Capitano i November. ♥

Signatur byte

Ett snabbt färg byte, de blir kanske till piffade i framtiden.

filmstjärna-snygg


HISS!

Diggar Bönans framben på bilden!
Sikta högt, satsa hårt, vinn stort
foto Maja Sverin

Terräng pics

Foto Linnea Kunosson

Grynet/Kask collage

Collage: Madde Berner
Foto: Lari, Maja, Linnea, Malin

3 nummer

"Min" Majshow var lite mer fylld/stressig med tanke på att jag var med i tre hela nummer! Varav två var precis efter varandra.
Det första nummret var Sagospelet - Shrek. Där var jag så klart med och spelade Prins Drömmis. Jag gillade upplägget och tyckte det var jätte roligit att uppträda (även om jag inte hade en av de större rollarena). De andra tjejerna var jätte duktiga och kom ihåg alla sina repliker. HISS!
Sedan följde en hel radda med olika nummer med allt från voltige till gubb/gumm kadrilj.
Därefter kom Popcorns nummret som Emelie och jag var med i. Det gick riktigt bra, men som Emelie sa så blev både vi och hästarna tröta mot slutet. Jag gillade våra färg matchningar.
Jag och Mr Bean - Orange
Emelie och Symfonie - Röd
Julia och Nova - Rosa
Marilyn och Saga - Lime grön

Direkt efter det nummret var det "hemliga" BRUS-nummret. (Botkyrka Ridsällskaps Ungdoms Sektion). Vi var bara 6 stycken som uppträdde och var uppdelade i två lag: indianer mot cowboys!
Jag var med i cowboy laget. Vi hade otur när vi kom ingaloppernade då en från vårat lag ramlade av så att vi blev tvungna att fortsätta som 2 st i laget. I slut endan så gjorde det inget då efter norskfylla, balansgång och flytta föremål låg lika! Finalen var som i ett tornespel där man rider emot varandra, fast vi skulle kasta gräddpaj istället för att spettsa varandra... Det började lite krongligt då jag spilde ut all min grädde för Kask var så taggad och vägrade stå still (lite svårt att styra honom med en hand då). Istället fick Sara och Saga från vårat lag starta och sedan fick jag en ny gräddpaj (indianerna fick poäng). Då satte vi av i full fart och jag försökte pricka min bästis Estelle (vilket jag tydlingen gjorde då cowboysarna fick poäng). Sara och jag hade slut på paj eftersom jag tappade ena, men indianerna hade fortfarande kvar 1 gräddpaj så deras sista ryttare (Linda) kom i full galopp mot mig och Sara och så hör vi en av indianerna skrika "pricka ansiktet!". Då satte vi av i full fart runt i ridhuset för att inte bli prickade av den sista gräddpajen!
Det slutade oavgjort så publiken fick rösta för vilket lag som skulle vinna. Och COWBOYSarna vann! :D
Foto Maja Sverin

Photo shoot tomorrow

Imorgon ska jag fotografera min kompis Amanda med några andra tjejer som hjälper till, stylar, osv. Vi kommer hålla till runt områderna vid stallet, mysigt! Inget hästigt imorgon alltså.


En bild från senast jag fota Amanda. (Dålig kvalité pga blogg.se)

Majshow 2011

Årets show var grym!
Varit i stallet hela dagen och haft fullt upp med showen. Egentligen hade vi ju knappt tränat någonting, men det gick ändå! På förmiddagen tränade vi lite i paddocken, och på eftermiddagen var det självaste showen. Vi red inte så fort, och både vi och ponnysarna blev trötta efter halva numret som man ser! Annars var det jätte roligt och fungerade bra!
(Madde är orange, Jag är röd)
Foto: Maja S

Portos

Red Portos för första gången idag, den feta lilla f.d körrponnyn. Han var SEG och absolut ingen favorit. Vi lekte lite i skogen, bara 6 pers som red. Vart lite blandat med gas och terränghoppning, även fast det var dressyr på schemat! Roligt var det ändå, även fast han knappt tog skänkeln och kom efter hela gänget när vi galopperade, haha!
Lyfta på benen kan han iaf, även fast han inte är någon stjärna i hoppningen.

När jag skulle hem kika jag lite på dressyrspecialen. Hann precis komma in, och då går Capitano plötsligt omkull och slår en kullebytta! Lilla ponnyn... han bara snubblade! Som tur var klarade sig både han och ryttaren oskadda.

Imorgon är det Majshow i stallet! Ni missar det inte va? Madde, jag, och två andra tjejer kommer bjuda på det bästa nummret!

Portos. Foto: Julia HNext stop - stallet

Ska till stallet nu i denna värme!
Och nu har den långa helgen börjat också, underbart!

Världens bästa Capitano i måndags!


Destination: Estelle

Idag fyller två viktiga personer år! Den ena är min mormor och den andra är min bästis Estelle <3
Grattis till er båda!
Så nu drar jag över till Estelle och sedan mot stallet för att rida ikväll :D
Mr Bean står för bilden: Elin och jag longerar hnm

Sista hoppspecialen...

... den här terminen för mig var igår!
Nästa gång (då det är den sista för resten av gruppen) så är jag bort rest.
Ska bland annat åka till Ullared och shoppaloss i hästavdelningen. Kanske hittar något att lotta/tävla om här på bloggen? :D

Ridpasset igår gick jätte bra tycker jag. Hoppade Mr Bean som jag bukade tävla sen ett år tillbaka. Brukar ha svårt med avståndet till hinderna på honom men igår så fungerade allt toppen. Det blev något språng som blev 5 ½ galoppsprång, men rättade till det till nästa gångn då jag lät honom fortsätta i samma galopp hela sträckan (vilket jag borde ha gjort från början) så att det blev 5 rena galoppsprång. Mot slutet så hoppade vi några språng på 90-95cm och han var jätte duktig!
Mr Bean och jag, PonnyCup (*host* armbågar)

Film från igår


Igår var en bra dag

Stillbild från film.

 

Ja, även fast det kunde ha gått bättre i ridningen så var nog dagen den bästa på länge! Skolan var inte alls så jobbig som den brukar vara, t o m tyskan var helt ok! Sedan kom jag hem och fick skjuts tidigt av min pap till stallet. Tog hand om Spirit, smorde hans träns och gjorde rent hans benskydd ute i solen! Sedan hoppade jag terräng på Bean. Det kunde absolut gått bättre, ibland plockade jag bort för mycket galopp och ibland höll jag honom inte jämn mot hinderna. Vi fick iaf ett bra sista språng! Senare var det första gången jag fick hoppa Capitano på specialen! Jätte roligt! Han var ganska avspänd men vissa gånger klanta jag mig så vi fick toksprång. Samtidigt kändes andra språng jätte bra! Linda tyckte jag red honom bra, och det är ju roligt att höra eftersom jag gillar att rida honom. Han är fortfarande ganska grön i hoppningen, men det ska bli kul att vara med i hans utveckling från hans rygg.

 

Film och bilder kommer senare.