Dagensridpass 31/10

Hoppningen blev inte av idag heller! Surt! Istället blev det dressyr på lille Max. Idag gick det rätt så mycket bättre än förra gången. På volterna var han loss i båda sidorna och blev riktigt fin. Sedan skulle vi börja flytta från C till långsidorna och då gick det inte lika bra. Han har väldigt svårt att korsa bak så blev väldigt många protester på olika vis. Sedan gjorde vi framdelsvändningar på en liten fyrkant på halva ridbanan. Gicka ganska bra i vänster men sådär i höger, hans svåra varv. I galoppen var det stjärnkikare som gällde, men överlag är jag nöjd över ridpasset!


Vill tävla!

Hej igen!
Har tävlings-absinens. Senaste tävlingen var med Grynet på träningstävlingen, blev felfri där och rundan känndes super bra så är jätte taggad inför nästa. Men det blir inte förens KM i hoppning i stallet.
Ibland (rätt så ofta) önskar jag att jag hade en egen ponny att kunna busa på, men skulle inte ha tid med det då skolan tar upp i stort sätt hela dagarna.
I onsdags hoppade jag Daisy i privatspecialen och det gick så himmla bra, speciellt för att vara 3dje gången jag red henne och första gången att hoppa henne. Det var i stort sätt bara att driva på tempot i galoppen och sen styra mot hindret så skötte hon resten! Underbar häst. Vi hoppade "ponnycups banan" på 90-95 cm utan att riva eller vägra. Något jag gärna gör om kan jag säga.
Daisy och jag

Status: sjuk

Hejsan! Självklart har man turen att bli sjuk när lovet börjar.
Missade Halloween övernattningen i stallet (som var igår) och fick va hemma idag också. Inget roligt alls. Min data är i stallet så när den kommer hem så kan jag blogga roligare.
Kram Madde

Skepp o'hoj

Väldigt typiskt mig att börja bli sjuk ett höstlov som denna. Hoppas det inte blir värre utan ger sig.
Ska snart ta bussen till stallet. Om vi inte har hoppning får jag lust att, jag vet inte vad. Den har inte blivit av på ca 4 veckor nu.

Då jag inte har något bättre för mig tänkte jag visa tröjan jag köpte igår... så vad tycker ni? Hiss/Diss? (haha...skämt åsido) Nej, bäst jag går innan det spårar ut. Adjöss.


Höstlovet

Hej!
Slänger ihop ett litet inlägg såhär en söndagskväll. Det är äntligen höstlov. Dessa två första dagar har jag tillbringat hos min farmor i Katrineholm. Idag, innan vi körde hemåt handlade vi på Vingåker Factory Outlet. Fick med mig en tröja jag tänkt rida i, ett par jeans, en skjorta, två T-shirts och ett par skor för väldigt bra priser i jämförelse med det vanliga priset.

Startlistorna är uppe och jag är helt sjukt taggad! Startar som nummer 16 i LD:n och nummer 8 i LC:n. I fredags åkte jag till Hööks och fick med mig idomin, en grimma med grimskaft, nos och nack ludd, samt nya sporr-remmar nu till veckan. Vi ska se till att köpa nummerlapp också.

Helgen kommer spenderas till mesta dels i stallet. Imorgon har jag (förmodligen) hopplektion på Spirit, om inte dressyr. På tisdag har jag markarbete och hoppning, båda på Spirit antar jag. På onsdag och torsdag blir det pyssla om hästarna som vanligt och på fredag kväll blir det schamponera, göra rent, putsa och knoppa inför llördagen! Nu kör vi!

Bästa ponnyn ♥


Halt?

Hej! Idag var jag i stallet och skötte hästarna.
När jag kom fick jag reda på att Spirit var halt? Han fick avbryta en lektion och så sprang dem med honom, tydligen. Ingen aning om det var en större eller mindre hälta men sedan gjorde dem ordning honom för lektion igen? Vet inte om det blev någon missuppfattning eller om han helt enkelt var bra.
Halt eller inte, han måste vara bra nästa helg!

Sedan har KM-proppen kommit upp. Det kommer vara bed A:1a och tydligen så delar personalen ut hästarna.
Får se till att anmäla mig! Är verkligen på tävlingshumör!
Veckans ridpass

I måndags red jag älskade Spirit! Vi arbetade med lösgörande dressyrarbete, som vanligt. Han kom verkligen igång med bakbena i slutet och var super fin! Synd att det bara gällde sista kvarten.

Igår red jag en ponny jag aldrig ridit förut, Max. Han var rolig, dock väldigt svår i galoppen. Gick sådär i början men bättre ju längre in i lektionen vi kom. Kan tänka mig att rida honom mer.


And away we go


Fina Riella i onsdags!

Nu ska jag snart ta bussen till stallet, sköta dem fina hästarna och jag hoppas verkligen på att vi ska hoppa ikväll, annars blir det ett dressyrpass.

Vi ska vara med i lokalen!


Igår hade jag Spirit i hoppspecialen (vilket numera blivit en vana) fick även reda på att vi ska vara med i LD:n och LC:n i lokalen under höstlovet! Det blir min allra första lokala tävling och jag är super taggad! Har registrerat mig på TDB igår och nu ikväll beställde vi licens. Ska bli jätte roligt!

Träningstävling 16/10

Vilken fin ponny jag skött dem närmaste 5 åren! Han är bästbästbäst!
Var stressad i onödan innan framridningen men väl inne så insåg jag att jag hade ganska gott om tid. Hann känna mycket på galoppen där han var ganska seg så fick försöka snurra igång honom. Några språng klämde han in några onödiga galoppsprång men överlag var jag nöjd och kunde känna mig lugn inför starten. Min pappa följde mig ned till ridhuset för att ta några bilder innan han gick den korta biten till läktaren. Jag hann skritta några varv där utanför, komma in, fatta galopp, starta och min pappa hann inte ens komma in på läktaren och filma innan jag var klar!  Riktigt synd eftersom det gick så bra! Han var jätte härlig i sin inställning och tog i riktigt fint. Någon gång var han lite svårstyrd i en sväng, tittade lite på ett svartvitt hinder, men det är små saker som blir bort knuffade av allt det bra! I och med att vi var dubbelnolla och det var en bedömning A fick vi med oss en blågul rosett hem.

Ingen film alltså, men bjuder på lite bilder.Foto: Edwina S och Frida V


Träningstävling imorgon

Hej!
Idag har jag fotat barnen i stallet med sina favorithästar och imorgon är det träningstävling!
Är super taggad, även fast det bara blir en LD bed A. Har faktiskt bara träningstävlat Bean tidigare men det blir ändring på nu! Har tänkt att ha kavajen på mig och mitt tävlingsschabrak med mitt namn på till Spirren.

Imorgon lär det komma upp ett inlägg om hur det gick tillsammans med film och ev. bilder.

image description

Fina ponnyn.


Dagensridpass 10/10

Kände för att rida en ponny jag inte rider ofta och valde därför Falköga. Vi red ute i mörkret på den halvbelysta utevolten. Han var ganska pigg för att vara den sega ponnyn han är men framför allt stark! Vi arbetade med lösgörande voltarbete i hörnen och på en större volt där vi bl a skulle minska, öka, och flytta. Ibland bara ''dog'' han och hängde i tygeln men andra gånger blev han ganska fin!


Sweet 16

Fyllde år igår och fick presenter från kompisar o släkt. Mest smycken o pengar, men även boken Hungerspelen och lite kläder. Tyvärr ingen klocka som jag nu väldigt gärna ville ha, men får väll köpa en för mina pengar ist! :D

Kan säga att jag fått hem min BRS-onepiece nu och det är jätte mysig! Vilket betyder att du Emelie får din så fort vi träffas i stallet under veckan :D Inget att ha på sig under stallsysslorna, men perfekt till halloweenövernattningen nu under höstlovet, kan säga att den kmr bli spännande...

Blev ingen häst iår igen.... men julafton är inte långt borta! :D Haha.
Foto: Julia Holmqvist
/Madde

Ännu en söndag

Idag har jag både städat mitt rum och kaninernas bur. Sedan har jag försökt plugga lite, vilket fungerat ok. (Det slutar alltid med att jag hamnar framför datorskärmen) Nu ska jag plugga lite till för att sedan lägga mig i skaplig tid.

Imorgon kväll har jag hopplektion. Eftersom de ska lägga om ridhusbottnen kommer vi få hoppa i mörkret, mysigt!


Pure Gold

Red istället för min mamma imorse och hon rider i en stor hästs grupp. Mickis i luckan (där väljer eleverna hästarna inför lektionen) sa "Madde du som är liten, du kan ta PG!" haha....
Han är en av de "största" hästarna i stallet, är lite stel och tung. Aldrig ridit honom förrut så det blev spännande.
Är jätte nöjd med lektionen då vi övade galoppfattningar på rakt spår utan vägg som hjälp. Vi red på kvartslinjerna och skulle fatta galopp och galoppera rakt fram och ut i nästa hörn för att sedan bryta av till trav. Det gick riktigt bra, han tryckte sig mot väggen i själva fattningen men det gick att parrera upp ganska lätt och fick beröm för att jag kände när han inte var rak även utan spegeln som hjälp att titta i.
Lektionens
+ Bra och raka galoppsträckor
+ Han kom loss i alla gångarter då och då
- Trångt i lilla ridhuset (det var dressyrtävlingar i stora)
- Måste få fram PG bättre i början av lektionen
/Madde

Anslagstavlan v. 40

Hej!
Jag sitter hemma med feber och svullnad i halsen sedan två dagar tillbaka. Under min meningslösa tid framför datorskärmen ville jag plötsligt slänga ihop ett inlägg, vilket resulterade detta - Anslagstavlan. Denna kommer publiceras då och då fylld med olika informationer, nyheter, m.m.

Fotot i collaget här nedan är taget av Maja Norin.Ponnycups säsongen inleds med förlust på hemmaplan mot Södertälje
Och så började den efterlängtade Ponnycups säsongen igen - Denna gång på hemmaplan mot Södertälje. Ponnysarna blev riktigt välryktade och snygga med klubbens nya tävlingsschabrak under sadlarna och med knoppar i manen (Med undantag för Saga, ponnyn med den kanske allra svårknoppade manen i hela stallet) När Södertälje fanns på plats och banan var framme kunde dagens ekipage ur laget: Edwina och Nikita, Tuva och Nova, Tilda och Spirit, Amanda och Saga, Julia och Symfonie och Emelie och Mr Bean, starta. Både ponnysar och ryttare var laddade vilket gav fina rundor. Tyvärr blev ett ekipage uteslutet pga hopp av fel hinder och ett annat drog på sig 4 fel då det prasslades på läktaren ovan. Södertälje red felfritt men fick en uteslutning pga avramling, detta ledde dock ändå till vinst för dem. Guldmedaljen gick till Emelie på Mr Bean och silvermedaljen till Södertäljes ryttare på Spirit.
Vi vinner nästa gång!

Träningstävling i hoppning
Nästa söndag är äntligen terminens första träningstävling i hoppning! Höjderna kommer ligga mellan 70-1,20 cm.
Emelie kommer vara med på antingen Spirit, Mr Bean, eller Nikita.

Lokal ponnyhoppning på hemmaplan
Botkyrka har sällan lokala ponnyhoppningar, faktum är bara en gång per år. I november blir den äntligen av och dessutom väntas några ridskoleekipage få vara med.

Globen Horse Show
En helg då många hästmänniskor samlas i en och samma glob. Man får tillfälle att shoppa galet och beskåda hoppning, dressyr, shownummer, m.m - allt hästrelaterat. Emelie kommer vara på plats hela söndagen med två kompisar.

/Emelie

Min fina Spirit´s Friend

Visste ni att Mr Bean inte längre är min favorit i hoppningen?
Efter att ha hoppat min fina skötponny Spirit ett par gånger i specialen så har han blivit min nya favorit. Han har en så himla härlig inställning i hoppningen, ställer upp och tycker det är kul! Självklart gillar jag Mr Bean fortfarande men han kan byta inställning och tempo från en dag till en annan. Hans galopp är dessutom svår att känna av, den är liksom så ''platt''.

Nästa vecka är det träningstävling och hoppas på Spirit i LC.


Kan inte förstå...

Att ca 30 besökare fortfarande tittar in här dagligen!
Vi har nog inte nämn det, men ni har nog själva märkt att vi tagit en form av bloggpaus?
Jag är fakktiskt riktigt bloggsugen igen och ska påbörja en ny design idag (Kan dock inte lova att den blir färdig idag).
Så vad tycker ni? Ska två ridskoleryttare komma tillbaka?

/Emelie