Rosett, plakett och hederspris

Jag fick bronsboots och en glasbuckla som hederspris!


Allsvenskan div3 omg1 dressyr

Gick upp klockan 5.15 och kom hem igen på kvällen vid 20.00, under den tiden hade jag jätteroligt!

Mormor körde mig och Nicole till stallet så att vi var där vid 6.15 men ingen annan var där som kunde öppna åt oss. Vi hängde med katten Vilma som ville komma i i stallet. 45min senare kom någon som låste upp dörrarna och vi skyndade oss att packa in allt i bilen/transporten och sedan in med Nova som snällt klev rakt in.

Väl framme var det nästan inga andra där så vi kunde chilla när vi lastat ut. På med sadeln och in på framridningen. Där kändes hon seg och jag visste inte riktigt hur mycket jag skulle trycka på henne så hon förblev seg.
När vi var i collectingring som var inne i ridhuset fick jag panik för jag glömde bort vägarna i LC:2! Och Nova blev ännu segare och mitt i allt det kom överdomaren och frågade ifall jag hade någon plastrong. Nej det hade jag inte, visste knappt vad det betydde för några veckor sen, så hon sprang och lånade en från Sundby (tack!) och så red jag med den på. Som tur kom jag ihåg programmet och så red jag in. När domaren blåste i visselpipan sa min lillasyster (efteråt) att Nova blev ännu segare precis då!
Red på 63,214% och låg på 3dje plats men blev ner petad till en 7e plats av 5 placerade.

Till lagklassen dröjde det ett långt tag, hela D-ponnyklassen skulle köra sitt race och sen hade jag startnummer 10 i lagklassen. Pontus kom och han hade staplat hela vägen från bussen till Blåkulla på kryckor! 1km lr ngt?

Vi lastade ur och gjorde om allt igen. Nu kändes Nova bättre och jag tänkte mer framåt på framridningen. Det blev tomt där ett tag så jag skrittade på långa tyglar hela programmet + lite till tills det kom in andra. I den här klassen var det en Bponny hingst som startade före mig därav fick min collectingring vara vid framskrittningen.
När det var min tur var hon mer framme för hjälperna och programmet gick bra. Fick en 8a på den fria skritten! 64,074% red vi på och låg då på en 1a plats! Vi blev ner petad av en ryttare som hade samma procent men bättre koeff och sen självaste Ronja och Capitano! Ronja vann även förklassen. Grattis!

Det blev alltså en tredje plats för Nova och mig på våra första lokal tillsammans. Prisutdelningen var rolig men ärevarvet kunde ha varit lite mera fart och fläkt haha, hoppryttare som jag är.

Sen var det jätte skönt att åka hem, fixa Nova och åka hemhem. Pontus fick såklart skjuts hem han oxå. Han har varit hästskötare han också. Hållit i Nova och borstat och tränat programmet med mig osv.

Och nu är Nova och jag redan anmälda till nästa omgång den 17 maj på Siggesta, fast bara lagklassen ;)

 


3a


Äntligen helg

Nu väntar en spännande helg och två lovdagar från skolan. Först ska jag pröva att färga Nicoles hår lila :S wish me luck!


Sista passet innan tävling

Vi som ska tävla i helgen fick våra hästar och de andra kom överens om vilka de skulle ha.
Jag red i dressyrsadel på Nova och jag hittade henne snabbare och hon kändes mjukare från början. Tänkte på att vara före henne i alla övergångar och det gick faktiskt bra, till och med galoppen satt idag! Happyface :D

Känner mig jätte taggad inför söndag nu och på måndag och tisdag är jag ledig och ska rida båda dagarna! Yey!


Nu

Mot stallet. Äta mat, sagospelsträning, rida och sen gå på första hjälpen kurs!


Checklista!

Igår fixade jag snabbt ihop en checklista inför allsvenskan. Den innehåller saker att göra, saker att köpa in och saker att ta med (de syns inte på bilden).


Dressyrspecial

Fick rida i dressyrspecialen i tisdags för att träna inför söndag. Nova var självklart den jag red på, vem annars?

Målet med lektionen var att få henne i uppvisningsform så snabbt som möjligt och att hon skulle vara lydig. Jag tog fram mina händer mot henne öron (inte hela vägen!) bara så att mina armbågar inte var bakom mina axlar. Tidigare har det sett ut som att jag haft handen väldigt låg och vid manken på henne och nu när jag tittade i spegeln såg det bra ut med den "nya" handställningen.
Uppridningar, halter, galoppvolter och långsidor övade vi mest på. Det som går sämst är höger galoppen och alla fattningar/övergångar. Måste vara före Nova i tänkandet där.

Red i dressyrsadel och den satt mycket bättre på Nova än hennes vanliga, den gled inte fram och jag blev mer "seriös" i min ridning haha. Det är något med dressyrsadlar som gör att jag skärper mig lite ;)

Hoppas på att få rida henne ikväll!


Tips till programridning:

Var ska rörelserna göras?

En rörelse som ska starta vid en viss punkt ska påbörjas när ryttarens axlar är vid punkten. En rörelse som ska avslutas vid en viss punkt ska på samma sätt avslutas när ryttarens axlar är vid punkten.

 

Om hästen vinglar på medellinjen.

Öka tempot lite, men inte så mycket att det blir mellantrav/ mellangalopp.

 

Om du inte kan göra volterna exakt rätt storlek.

Att göra volten en aning för liten ger mer poäng än att göra den lika mycket för stor, eftersom en mindre volt är svårare. Gör du volten alldeles för liten blir det förstås dåligt betyg, det måste åtminstone se ut som om du försöker göra rätt storlek.

 

På stora mittvolten.

Gå ända ut till spåret vid B och E, men gå bara ett eller möjligen två steg PÅ spåret, annars blir inte volten rund. Se till att gå tillräckligt nära kortsidorna, hellre lite för nära än för långt bort.

 

På diagonalerna.

Vänd direkt vid första bokstaven, men sikta lite före den bokstav du ska komma ut vid, då kommer nämligen hästens bakben ut på spåret precis när du själv är vid bokstaven.

 

Serpentiner.

Serpentinerna börjar direkt vid bokstaven mitt på kortsidan, man ska alltså inte göra hörnpasseringar i början och slutet på serpentinen för då blir första och sista bågarna fyrkantiga.

 

Om hästen inte står still i halterna.

Lägg ner handen på manken och tryck lite lätt.

Tack till Kickie som skickat in tipset.

 

Mellan-och ökade gångarter.

Hästen ska ta längre steg utan att ändra takten. En mindre längning med bibehållen takt är bättre än att hästen bara springer fortare.

Var extra noga med hörnpasseringarna före och efter längningen.

Har hästen svårt att länga sig, korta steget en aning före och efter längningen, men korta inte så mycket att du drar domarens uppmärksamhet till det.

 

Ökad skritt.

Hästen ska även i ökad skritt ta längre steg utan att ändra takten. Den ska ha stor frihet att pendla med huvud och hals men man ska fortfarande ha kontakt med tygeln. För att kunna ge hästen den friheten men ändå hålla kontakten så måste man länga ut tygeln lite och framför allt följa med i hästens rörelser med handen och underarmen.

 

Om hästen inte går stadigt på tygeln.

Utnyttja alla svängar till att runda hästen runt innerskänkeln utan att 'fippla' med handen. Håll en stadig, mjuk hand så att hästen inte upplever obehag.

 

Galoppomslag / fel galopp.

Om hästen slår om i galoppen eller fattar fel galopp, rätta till det så fort du kan. Dels visar du då att du uppmärksamamt felet och dels visar du att du kan korrigera det. Ju längre tid det tar för dig att rätta till det, desto sämre betyg får du. Samtidigt får du inte jäkta och kasta in hästen i rätt galopp, den ska fortfarande gå i balans. Om hästen slår om och ni är säkra på galoppombyten så kan du byta tillbaka till rätt galopp, är ni inte säkra på byten så bryt av och fatta rätt galopp, det är bättre än att rida vidare i fel galopp. Är det en galoppfattning som blir fel så gör om den, då duger det inte att göra ett galoppombyte.

Källa: www.stallbacken.com

Startlista och RM

På Equipe har startlistan lagts ut och RM. Jag och Nova har startnummer 8 i förklassen och själva laget startar sist.


Måndag (y)

Hade bara en lektion idag så slutade vid halv 10. Pontus och jag drog till Heron för att äta lunch och sen satt vi i massagestolarna på Media&Mark och spelade Wii Super Mario OS London 2012!
Därefter gick vi till Hööks och jag köpte ett par vita benlindor (89kr), hårspänne med nät (35kr) och hästgodis (16kr), även hårspännen inne på rusta.


Allsvenskan hoppning

Följde som sagt med Amanda på hennes första borta tävling/allsvenska igår med Saga.

Vi tittade på de andra BRS ryttarna Maja, Sofia, Elin G och Elin S när de hoppade och sen fotade jag med Amandas kamera när hon red/hoppade fram och inne på banan. De var felfria i förklassen och sen var det laget som skulle tas ut.
Amanda kom med vilket var superkul och skulle starta sist av BRS ryttare. Två var felfria och en utesluten från BRS när det var Amanda och Sagas tur = hon måste hoppa felfritt och få höga stilbedömningspoäng! Amanda klarade 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 och sista hindret!
BRS låg då på topp placering med laget men hemmaryttarna petade ner oss till en 2a plats.

Amanda och Saga kom hem med två rosetter, en plakett och ett hederspris (neon grönt spö). Grattis!


Lokal dressyr på vallen

Anmälde mig i fredags 18.00 när de släppte anmälningarna till Nationaldagsdressyren nere på vallen. Anmälde mig till LC och LB med Nova. Hoppas på att Grynet blir bra så jag får rida henne istället.


Lördag 21

Pontus och jag firade 7 månader <3

Åkte till stallet och var där strax efter 11? Åt mat och sen var det BRUS möte. Majshowsnummret kommer bli bäst! Sedan red jag på Grynet min lilla syster följde med in och hon filmade lite. Tolle reds sammtidigt så Grynet var verkligen taggad. På kortsidan vid läktaren i lilla trodde jag att jag skulle åka av! Hon lade av en super bockning kändes det som och hon försökte busa ännu mer men det var bara att ställa igenom och trycka till med skänkeln så slutade Grynet. Fick även trava 3 varv men då var hon seg som kola, fast jättesnäll.

Åkte hem till Elin sen och vi hade dö kul! Åkte hem tidigt för nu (idag) ska jag följa med Amanda på Allsvenskan i hoppning.


Torsdag 19 april dressyr

Valde sist fast ändå inte kändes det som, har ingen aning. Valde hur som helst Nova!

Vi började med att flytta hästarna sidvärts mellan koner och sen red vi dem böjda runt dem. Det var mycket svårare att böja igenom i höger och det har jag även märkt på protokollen på tävlingarna.
Sedan turades vi om att flytta bakdelen innanför spåret och framdelen. På kvartslinjen flyttade vi bakdelen åt båda håll. Nova var väldigt duktig, hon har lätt för sig så det var nyttigt för mig att rida henne i den typen av övningar för bara man gör rätt tekniskt gör hon som man vill kändes det som. Allt det i skritt och trav.

Sen skulle vi få igång bakbensaktiviteten genom att korta upp hästarna och låta dem gå långsamt samtidigt som vi aktiverade bakkärran. Först i skritt, där hjälpte ridläraren mig för jag är för "snäll" och vips så släppte Nova i handen och blev mjuk och fin! Sedan i trav och sist i galoppen. Då var hon jättefin, bästa gången i galoppen!


Hoppspecial på Nova?!

Hoppade fina Nova igår på specialen. I början kändes hon väldigt fin bjöd på alla hinder! Vi hoppade på serpentinbågar, doggyleg och långsida. Även ett hinder på medellinjen parallellt med långsidan hoppade vi diagonalt över. Mot slutet hoppade vi två banor. Den första gick bra den andra sämre. Jag märkte att jag ändrade min sits och ridning mot hinderna vilket inte blev bra, tror jag spände mig lite och satte mig i en position där om hon skulle stanna så skulle jag garanterat sitta kvar. Det blev bara värre för då stannade hon! Försökte komma tillbaka till den tidigare ridningen, lättare sagt än gjort. Tillslut så kom vi runt hela med bara ngr stopp på oxrarna.
Bra jobbat då jag inte hoppat henne på år och dar!


dröm ponny för mig?

Surfade runt på Hästnet och hittade en av Grynets många halvsyston från hennes pappa sida. Och ponnyn ser nästan precis ut som henne!
Kolla in annonsen här:
http://hastmarknad.hastnet.se/sok/annons.php?aid=600174
Långarnö Jessiebell. Hästar säljes
Typ: D -  Inriktning: Avel -  Kön: Sto -  Födelseår: 2003
Namn: Långarnö Jessiebell
Trevlig renrasig connemara född 2003 e: elithingsten Janus RC71. 146 cm. Säljes som
ridponny eller avelsto. Avelsdiplom, fått 1 föl. Startat LC dressyr med godkänt resultat. Livlig och energisk ponny som är snäll i alla lägen. I stallet, ridbanan eller skogen. Säljes med utrustning. Ring för mer info och pris. Rätt hem är viktigare än priset.

GRATTIS VÄRLDENS BÄSTA KOMPIS!


Framhoppning i bilder

Foto Danielle Hansevall

LD med Mr Bean (sista dagen på lovet)

Åkte buss till stallet med Danni och Kajsa vid 9-10 tiden och sedan fick vi åka hästtransport sista biten upp till stallet med Julia!
Foto Danielle Hansevall
Sen gjorde vi (Danni och jag) iordning Grynet och tog ut henne till ridhuset. Idag var hon jättesnäll igen att leda och rida + mindre stark. Har ridit henne 8 gånger under lovet räknade jag ut idag och eftersom det är sista dagen på lovet kommer jag inte rida henne något mer... Ska fråga ifall jag kan få hjälpa till med Grynet på lördag efter BRUS mötet!
Stod i cafeterian i 30min eftersom ridgruppen som hade den tänkte stänga vid halv 1. SedaN byggde vi fram banan och jag gick upp för att sadla Bönan. Hans skötare var där och hade redan borstat honom = me gusta! Det var en väldigt kort framridning (alltså med tiden, inte längden på ridhuset) och hinderna var först på 50 och oxern på 70 när vi skulle hoppa 80 på själva tävlingen så min mamma och en privathästägare fick mäta och höja hinderna. Han kändes bra på framridningen och framhoppningen. Inne på banan kändes han också bra men jag red som ett arsle mot hinderna. Kortade honom för mycket så han trampade om eller så lät jag honom springa på så att han hoppade flakt. Vi rev 4an i grundomgången och till och med min pojkvän tänkte "vad f*n gör hon" haha. Ingen placering för oss två!
Var banpersonal från 90 till 110 och det var bara 1 startande i 110 och det var en C-ponny! Den var super cool. Det blir MsvB för den och ponnyn var felfri.
Bilder kommer!

Stillbilder

Från dagens lektion!


Lördag (näst sista dagen på lovet)

Stallet, stallet och stallet!
Har varit där alla dagar utom i söndags och ska dit imorgon igen.

Idag hoppade jag istället för en person i mammas ridgrupp och valde en häst jag aldrig ridit tidigare, Lolita.
Det var en serie med tre hinder vid läktarlångsidan med galoppbommar i mellan. Vi fick värma upp självständigt, i höger varv ville Lolita inte ställa igenom utan vred huvudet åt sidan istället men i vänster varv var hon ganska trevlig. I galoppen sprang hon på men efter ett tag hittade vi ett bra tempo.
Jag tycker det är svårt att känna hur "fort" det ska gå på stor häst. Det är lättare med en som springer på framåt än med en stor häst som går långsamt. Det är lätt hänt att det går i ponny fart på tex PG eller Glenn för de har inte direkt någon egen bjudning.
När vi kom på bommarna första gången blev hon lite förskräckt och tittade fundersamt på dem medan hon travade över dem. Ridläraren byggde upp ett hinder för varje gång som gick. De första gångerna gick det sådär då hon först bjöd på som bara den och sen bromsar upp vid bommarna för att hon är försiktig/förskräckt. Sista gången var bästa gången då jag först bromsade när hon ville öka och sen drev på när hon bromsade. Då hoppade Lolita fint!

Pontus filmade så det kanske kommer upp film sen…

Senare prövade jag att äta foccatia för första gången och det lär inte vara den sista! Det var super gott med kyckling smak, åt 1 och 1/2. Med sallad till var det det godaste jag ätit under veckan.

När klockan var 13.00 tog jag in Grynet och borstade och kratsade hovarna på henne. Hon har blivit så duktig på att flytta på sig i spiltan när man ber om det och lyfta på hovarna när man ska kratsa! Inne i ridhuset red Kajsa Tolle samtidigt så Grynet fick lite extra bjudning. När Tolle började trava ville Grynet också göra det och försökte busa lite men slutade så fort jag tryckte till med skänkeln och ställde igenom (som Helena sa att jag skulle göra häromdagen). När Tolle började galoppera, det låter som åska, blev hon ännu busigare och pep till och försökte trava/galoppera. De sista fem minuterna var hon riktigt avundsjuk på Tolle, när han kom nära drog hon bak öronen!

Nu är jag hemma och har fått reda på vilken häst jag ska tävla på imorgon utav Ronja…


Fredagen den 13

mohahahahahahahahaahahahahah

Fick skjuts till stallet vid 11.15 av Pontus och klockan 12.00 var det Käpphäst Gymkhana som jag och Alexandra höll i. Det var superkul och i slutet fick vi två också göra finalgrenen: ta upp ett äppla med munden ur hink med vatten och hitta en sockerbit på en tallrik med mjöl.
Snacka om att vi blev dö snygga i ansiktet!
Red Grynet, eller red och red, skrittade på tygeln i 15 min. Pau var snäll och följde med mig idag igen! Grynet var snäll hon också och skötte sig hela tiden. Men hon var väldigt stark idag... Tror hon tröttnat på att skrittas runt i ridhuset, hon vill busa istället!
Bild i repris!

Torsdag hoppning

Hängde i stallet sedan 12. Började med att skritta Grynet i en kvart och Pau följde med mig in i ridhuset. Grynet var verkligen jättesnäll att leda och rida då, tror Pau har någon lugnande aura!
Sedan kom Pontus till stallet som jag inte träffat på en vecka. Vi hängde med Ebba, Tilda och Tim och borstade på Grynet och Kask. Vi var självklart med på Äggjakten! Jag, Pontus och Matilda var ett lag och vi kom "2a". Grattis till Tilda, Ebba och Linnea som var lite klyftigare!
Därefter upp till Smedjan för att kolla på Lejonkungen och det var som allstång på Skrevsta, haha! 
Känner att jag kan lika gärna göra en punktlista för jag kan inga fler ord än sedan och därefter.
  • Valde först och tog Symfonie.
  • Vi jobbade med blågar längs långsidorna och hästarna skulle jobba. I alla gångarter! Det var super skoj men jag red inte så bra som jag kunde ha gjort. Han är väldigt stark i sin vänstra sida och vill inte ställa/böja igenom = skulle behövt flytta honom mer för att få igenom honom!
  • Vänster galopp, halvtigenom och hoppa en låg oxer ute vid spåret.
  • Ridläraren längde hindret ganska mycket och då var jag beredd på att Symfonie skulle hoppa av stort, men istället tog han det på studs, hahah! Synd att det inte kom på film.
  • Gången efter vägrade han (enda gången på lektionen!) för att han tyckte det var jobbigt. Vi kom på det en 3dje gång men då tog han det på studs igen...
  • Pontus fick ta in Symfonie och tränsade av och tog av benskydden. Så duktig han är! Satte även på grimman alldeles själv!
Kram Madde!
Foto Veronica Lengqvist

Vinst i Påskäggsdressyren med Nova

I onsdags, dagen efter övernattningen, tävlade jag med Nova. Först var jag skrivare till de första 6 starterna vilket är mycket givande då jag lär mig hur domaren tänker och dömer. Programmet var LB:1.
På framridningen kändes hon helt ok, bättre än på träningstävlingen, men jag märkte att jag red väldigt mycket vägar från programmet istället för att försöka lösgöra henne "lättare" med volter och sidförande rörelser... Något att tänka på till nästa gång!
Inne på banan gick det bra. Glömde inte bort någon väg, men Nova var seg fast jag inte riktigt tänkte på det. Märkte det först i skritten som är i mitten av programmet. Efter galoppen och delvis under galoppen gick det lite sämre därav inga högre poäng på de sista 10 bedömningspunkterna. Slarvade även med högerställningen och längningarna var svaga i både traven och galoppen. Något vi måste jobba på, även hitta ett bra tempo!
Det slutade på 181p och 62,41% en 1a plats! Fick ett stor påskägg som jag siter och äter ur nu.
Nova från igår :)
Fler bilder kommer!

Tisdag 10 april

Kom till stallet vid 12 och red Grynet i lilla ridhuset. Hon var snäll och fin.

Sedan fixade vi iordning inför Påskövernattningen. Jag grillade bla ute i piss vädret.

Orkar inte berätta så mycket mer. Men vi såg filmen Hopp som var jättebra!


Träningspass 2

Som sagt direkt efter "tävlingsdagen" ut och springa.
Började med att lyssna på musik samtidigt som jag sprang bort mot långsjön och idag klarade jag hela vägen ut på bryggan utan att stanna (ca10-15min)! Väl där började jag med 10 armhävningar, 11 dips, 10 crunches, 26 tåhävningar, plankan, sidoplankan åt båda håll x2 och plötsligt ringde Pontus så han blev min coach.
Perfekt att ha någon som peppar en i hörlurarna!
Försökte mig på några smala armhävningar men klarade bara 1 (haha snacka om taskigt tränad) och sen breda men även där bara typ 3 st. Ritade med benen i luften och snacka om att det kändes i magmusklerna! Avslutade med rygglyft där armarna var utsträckta rakt fram. Det på 10min.

Sedan sprang jag hemåt men hade inget vatten med mig så jag tog några pauser när det blev som värst. Men puchade mig själv "lite till" hela tiden. Pontus peppade mig i telefonen och hjälpte mig att hålla koll på min andning. Spurten klarade jag idag också men det gick långsammare idag. Tog 15 min att ta mig hem.

Imorgon blir det vila med promenad. Det är påskövernattning i stallet då! :D

Bild från igår på rygglyft med armarna mot huvudet.


Hästskötare åt Daisy på Sundby

Gick upp vid 6.00 idag och gjorde havregrynsgröt till frukost för att sedan åka till stallet. Lämnade grejer till övernattningen som är imorgon och gick/halv joggade ner till Hågelby.

Åkte med Daisys ägare till Sundby för att vara hästskötare medan Sofia tävlade henne i LD+5 och LC.
Träffade Maja, Elin, Emma, Tess, Mickan, Pauline och min granne.
Kändes skönt att komma in i borta tävlandet då det är annan rutin än på hemma tävlingarna. Slutade med precis utanför placering i LC! Synd för det var en bra ritt!

Sen bar det av hem till stallet, fixa med Daisy och transporten och sen upp till BRS för att kolla på dressyrtävlingarna.

Väl hemma var jag trött men bytte om till träningskläder och ut för att springa!


Tips på putsning

Kika in här för att lära dig det magiska med nylonstrumpa och läder:
http://carlssonpataket.se/?p=7814

Kanske pröva till någon tävling?


Inköp från Hööks

- Latexsulor till mina stålhätteskor. 35kr
- Hårnät till mitt bångstyriga hår för tävling. 15kr
- Hästschampo till allsvenskan. 55kr

Totalt 105kr
(Fick för mig att människoschampo kostade över 100 spänn och att hästschampot var jättebilligt då, tills vi gick in på Rusta där schampo kostade 18 spänn… Det funkar jättebra med människoschampo till hästar, typ barnängeln).


Träningspass 1

Åt Havregrynsgröt till frukost med mörkt bröd och ost. Mums!

Sen snodde jag lite utav syrrans träningskläder och tog med henne ut för att springa. Hon sparkade på vår sparkcykel eftersom jag råkade tömma ur all luft ur cykeln.

Sprang bort mot långsjön (10min) och sen hade syrran styrkepass i 11min ute på bryggan med mig. Armhävningar, dips, utfall, utfallshopp, plankan, sidplankan, tåhävning (med sprakcykeln på ryggen), baksideplanka och crunches.

På hemvägen sprang jag igen och sista biten med spurt. Sedan stretching på baksidan av huset.

Behöver verkligen träna upp min kondition då vi har uppföljning av konditionstestet om några veckor, vill klara av tiden.


…and I am not a fake one


Ett gott skratt förlänger livet, men tiden går fort när man har roligt?


Följer Beckas och Mirjams tips!

Detta är 2l vatten.
Utöver det dricker jag såklart mjölk som stärker skelettet och innehåller 18 av 22 dagliga näringsämnen.


Grynet som föl!

Hittade bilder på Grynet när hon var ett litet föl i hennes pass idag!
Hon ser lite ut som ett Gotlands russ haha.


Allsvenskan dressyr

Har anmält mig till allsvenskan omg1 som är på Blåkulla. Känner dottern till de som äger ridskolan och även några som ska tävla för dem. Det ska bli super kul!

Ska självklart ha Nova, eller Sira som hon så fint heter vid tävling, men hennes licens är inte klar så fick anmäla mig på Grynet istället. Kommer byta häst så fort licensen är klar. Om ni tycker det är konstigt så var Ronja tvungen att anmäla sig på Saga haha!


Sovmorgon!

Det var länge sen jag hade sovmorgon på riktigt! Känner mig verkligen utvilad.
Drömmde att det av allsvenskan och vi skulle åka iväg med hästarna, men jag hade inte pluggat in programmen! Allt blev jättestressigt och folk skrek på mig. Usch hoppas det inte blir så den 29....
Kommer hem sent idag för ska hjälpa till att bygga inför dressyrtävlingarna som är imorgon och på måndag!

En sida du ALLTID kan ta bilder ifrån!

Är det svårt att hitta bilder utan copyrightskydd som du får låna? Vill du slippa skriva fotografens namn varje gång du använder bilden? Behöver du bilder på tex Barack Obama men har inte träffat honom?
Det finns faktist en hemsida som du kan ta bilder ifrån utan att behöva fråga någon om tillstånd eller behöva länka till, helt lagligt! Nämligen Wikipedia! Perfekt om du ska göra ett arbete om "Späckhuggare" och inte själv har fotat en.
File:Biandintz eta zaldiak - modified2.jpg

Fler bilder från tisdags!

Foto Veronica Lengqvist

Torsdag P5 markarbete

Nova, Ova, Va, A, Av, Avo, Avon, Sira!
Valde henne och kan kort sagt säga att allt fram tills vi använde bommarna gick dåligt.
Vi skulle vända halvt igenom i trav från vänster varv, sen fatta höger galopp och hoppa över ett hinder med galoppbom framför. Det klarade vi varje gång!
Kort, kort inlägg!
Foto Therese Garpås | Från v13

Finn 5 fel!

Bilden med 5 fel i:
Bilden med alla rätt:


Vallenfixardagen!

Gick upp kl.6.55 för att ta bussen vid 8 men pappa var snäll och skjutsade mig :D
När jag kom fram till stallet var hästarna ute i hagen och Baylie hade en kråka på sin rumpa. Den stod och plockade päls från honom! Tog några kort med mobilen, men när jag försökte gå närmare flög den iväg.
Tog in Grynet från sjukhagen och gjorde iordning henne och tog ut henne till lilla ridhuset. Där ledde jag henne 1 varv och skulle sen hänga ifrån mig grimskaftet i hörnet när hon plötsligt speedade upp sig och hoppade till, så det blev yttligare ett varv att leda henne tills hon lugnat ner sig igen. Hoppade sedan upp och skrittade i en kvart. Vid första varvbytet blev läktardörren jätteläskig! Den är självklart ond och vill hoppa på Grynet från höger varv! Så det blev lite volter och sedan var det nemas problemas.
Mickis kom in med Silvea efter ett tag och vi bytte då hästar. Jag travade 8 varv med henne, men skit vad seeeg hon var. Påminde nästan om Sunny, och hon tryckte in mot mitten hela tiden men det funkade att peta lite med spöt på halsen varje gång hon vinglade in.
Nog om hästarna, över till vallenjobbet!!
Vi började med att gå och plocka skräp runt gräsvallen/dressyr/terrängsommarbetshagen och låtsades att alla burkar vi hittade var som stjärnorna i "Star Shine" data spelat. Vi hittade hela 17(?) st och flera andra grejer tex en gammal potta!
Resten av timmarna bestod utav att kasta upp grenar/taggbuskar/träd/julgranar (haha) på ett flak. Var rädd att mina ögon skulle bli utpetade av alla grenar. Mitt i det hela började det snöa så det blev jättekallt om händer och fötter mot slutet. Vi grillade korv och åt kakor till lunch. Fikat bestod utav ännu mer kakor och gifflar.
Trotts det taskiga vädret hade vi jätte roligt. Vi åkte bland annat på flaket efter trakorn både med och utan hindermaterial, fick åka upp till stallet i skopan på traktorn som var värre än Gröna Lund! Elin A som körde höll på att höja/sänka och tvärbromsa/tvärsvänga och slalom you name it för att skojja med oss. Det var skitkul!
<p>:D</p>
Glenn, Kråkan och Baylie!

Utnyttja väntetiden

Är du trött på att vänta i evigheter på bussen eller tåget?
Passa på att utnyttja tiden till läxplugg eller träning.

På tåget är det perfekt att skriva text till din redovisning, på bussen kan du läsa ut svenska boken och medan du väntar på bussen/tåget kan du stå på ett ben 5min/ben eller träna på dressyrprogrammet.


Skärtorsdagen

Idag börjar jag kl.10.00 och slutar kl.16.00 vilket betyder att jag går upp kl.8.05.
Idag gick jag upp kl.8.05, åt frukost och startade mobilen. Någon minut senare får jag ett sms och det var inte från personen jag hoppats på (Pontus) utan från Vklass (skolans online webb, typ som fb). Där står det att min svenska/engelska lärare är sjuk och hälsar glad påsk, dvs lektionerna med henne är inställda!
Då slutar jag kl.14.30 och börjar kl.12.00. Alltså blir det en "halvdag" då 2/4 lektioner går bort. Men jag har nu gått upp 2 timmar förtidigt som jag istället kunde sovit bort…


Realhoppet anmäld

Önskade Mr Bean, Kask och Saga men jag har ingen susning om vem jag vill ha utom Bönan! Har inte hoppat någon annan häst på länge (Grynet har precis varit halt) och det blir spännande att se vem jag får tävla.
Blir ingen hopp allsvenska den här terminen så jag får rida "rest" hästarna i specialen framöver tror jag för de som ska tävla vill ju träna på sina hästar. Men det gör mig inget då det bara är nyttigt att rida flera olika, hoppar gärna Symfonie igen.

Symfonie

Foto Veronica Lengquist

Hoppspecial 3 april

Hoppade Killberry Symfonie igår. Hade inte ridit honom på år och dar! Han brukar kunna stanna och är osäker på sig själv. Om han får ryck i munnen krullar han ihop halsen över hinderna och hoppar inte igenom sig.

På framridningen jobbade vi med volter i alla gångarter och han ville inte böja sig åt vänster! Det kom loss när jag jobbade honom i traven och galoppen typ flytta vänster bog.
När vi väl började hoppa med galoppbommar var han superfin och sträckte ut halsen över oxern. Vi hoppade fristående hinder oxå och i vänster varv ville han inte ställa sig så det var lite svårt att "visa honom" hindret innan. Symfonie var även som två helt olika hästar beroende på vart han hade huvudet. Om det var "nere" stannade han men om man tog upp hans huvud fick han bjudning och sökte hinderna. Då blev han jätterolig att rida!

Bilder kommer :)


Vecka 14

Måndag: Tävlingslicens betald!
Tisdag: Hoppspecial
Onsdag: Ej bestämt
Torsdag: Ridning
Fredag: Ev hjälpa till på Vallenfixardagen. Handla.
Lördag: Funktionär
Söndag: Shoppa med Becka i SKHLM


Bilder från 1 april

Foto Maja Norin och sista bilden Emma Zetterberg

59,33% = 2a plats!

Var nervös inför tävlingen igår som jag inte har varit på länge!
Hann knoppa Nova och fick hjälp av en stalltjej (tack att det finns sånna!).

På framridningen kändes det lite allmänt virrigt och det stod ett hinder mitt på banan och en bom låg ut slängd på marken! Det blev distraherande och jag kunde inte rida de vägar jag ville öva på…
Hur som helst kändes det som i tisdags nästa, lite halvdant och flänigt. Hade glömt att spänna fast schabraket så det hade glidit bak + sadeln hade glidit fram. Fick sitta av och sadla om, sen var det min tur att gå ner.
När jag kom ner till ridhuset och skrittade utanför kändes hon död. Svarade inte ordentligt osv så kickade igång henne i trav.

Inne på banan blev hon trög och lyssnade inte och det kändes som att hon slog sig fri varannat steg. Det positiva var att hon tog fattningarna och blev piggare efter galoppen.
Det hela får jag vara nöjd med då det var min tredje gång jag red henne på ett halvår! Och det var debut på LB:2 som är på långbana.

Bilder kommer!