Dagensridpass 29/2

Fick hoppa Max i specialen, en relativt ny ponny jag endast hoppat en gång tidigare. Det var i lilla ridhuset på småhinder och han var väldigt vinglig då, men idag var han jätte fin!

Vi hoppade bana och i början gick det kanon. Han är himla lydig på hinder, minskar och ökar mot hinderna när man ber om det. Han hoppar väldans med ryggen och därför hoppas man lite ur sadeln och det blev svårt att ta tillbaka i landningarna. Lyckades därför precis som Madde bara få in sex språng istället för sju på en linje vi jobbade med i början av passet. Sedan är han ju väldigt storgalopperad också. Vi hoppade en liten bana med långa distanser och då var han jätte jämn och fin. Sedan avslutade vi med en lite längre bana och då gick det lika bra första halvan av den, men sedan blev han lite stretig och starkare och sprången blev inte lika bra. Jätte rolig var han hur som helst! Skulle jätte gärna vela fortsätta att hoppa honom!Hopptävling på fredag

Anmälde mig idag till Sortlovshoppet som är nu på fredag. Ska hoppa Kask men vet ej vilken höjd.

Kask kommer troligtvis (dvs om jag kmr ihåg) ha strasspannbandet och mitt egensydda schabrak.


Banhoppning

Hoppade Grynet nere i stora ridhuset med onsdags specialen. Lektionen gick helt OK, men Grynet måste börja sätta sig på bakbenen. I en övning där vi skulle få in 7 galoppsprång mellan två oxrar klarade vi bara 6 galoppsprång. Det berodde på just det med bakbenen.


Dagens planerBjuder på två till bilder från igår!

Ska till stallet alldeles strax för att hoppa istället för en kompis i hennes special.

Mätning i januari


Fullt ös medvetslös!

Tänkte att ni kanske ville se bilden från idag då Kask gasar iväg på framridningen?
Kolla in min fläta…


LC:1 Grytåsa Kask

Startade först av alla 14 startande och det var bara positivt. Under framridningen var det någon som prasslade vid ytterdörren och Kask flög då iväg i full galopp. När jag och min syster var själva i lilla ridhusen blev han fin i skritten men det släppte så fort jag började trava.
Under programmet blev han loj men det var fina vägar!

Slutade på 64,07% och kom precis utanför placering. Och när jag säger precis så menar jag det. Det skiljde 1 poäng mellan 4an och mig. Vi var totalt 3 poäng ifrån en 2a plats!


Dagens resultat:


68,99% och vinst!
Bästa ponny!

Skillnad från senast jag tävlade dressyr. Red samma program på ponnyn Symfonie och slutade på 51,85%.

Taggar tills imorgon!

Det var ett tag sedan jag tävlade dressyr sist. Har gått så dåligt i dressyren förut och jag har aldrig lyckats rida ett program över 60% vilket talat för sig själv. Känns dock ganska bra inför imorgon då jag utvecklats sedan senaste dressyrprogrammet jag red + att jag ridit in mig på Capitano ganska skapligt. Ska bli roligt! Kameran hänger med imorgon. Jag ska fotografera Madde och hon mig, så ni kan vänta er nya färska bilder!

Jag och Mr Bean i våras, omkring 58% och 2:a plac.


Två stall på en dag

Åkte först med min syster till stallet och hade hinderbana i lilla ridhuset med deltagarna till "Pulkaracet". Det finns ingen snö så vi fick hitta på något annat! Det blev väldigt lyckat.

Sen åkte jag med Becka till Sjövreten och vi borstade på Fenja, Birdie och Prim. Mysigast var Fenja och hon var bussig nog att ge både mig och Becka massage. Vilken lyx!


Veckoplanering v.9 i hästväg

Måndag
Hoppning

Tisdag
Sportlovsdressyr på Capitano
Hoppning

Onsdag
Ev. hoppning.

Torsdag.
-

Fredag
Sportlovshoppet

Lördag
-

Söndag
-

Veckansridpass v.8

Måndag
Red markarbete på Capitano i stora ridhuset. Han brukar alltid vara stark i vänster men den här gången spjärna han emot otroligt mycket i vänstersidan! I bom övningen var han också ovanligt stark, nästan som "gamla Capitano". Kan sammanfatta ridpasset som helt ok.

Tisdag
Red Mr Bean och han var jätte trevlig. Vi red i den lätta sitsen på en långsida med två sockerbitshinder där vi skulle kunna reglera antalet galoppsprång emellan. Lyckades rida på 8 galoppsprång som högst och 5 som minst.

Sedan hoppade jag Spirit och det gick kanon! Vårat bästa pass på länge! Han lyssnade bra och var positiv. I slutet hoppade vi en 85 cm - 90 cm bana.

Idag
Idag var det säsongens sista PC-match på Hufvudsta. Fick en mini c-ponny och då menar jag verkligen mini! På gränsen till B och jätte tunn. Den var bland det segaste jag ridit sedan ridskoleponnyn Sunny. Fick sitta och tjata med skänkeln hela banan och tur nog kom vi runt felfritt. Tur att han var söt iallafall. Matchen slutade lika.


Bild från idag.

Blogg.se appen

Buggar er app fortfarande efter den nya uppdateringen? Fungerar det inte att skriva nya inlägg från mobilen?
Lösning:
1. Ta bort appen från mobilen
2. Ladda ner blogg.se
3. Logga in
4. Klart!


Sportlov vecka 9

Måndag Pulkarace m stallet!
Tisdag Dressyrtävling m Kask
Onsdag Hoppspecial (ist för Edwina)
Torsdag Ridning
Fredag Cafeterian 12-14
Lördag Hoppning (i mammas ridgrupp)
Söndag -

Torsdag P5

Uppsutten teori
Vi red två och två på varsin häst (inte samtidigt). Jag och Becka delade på Grynet och under lektionen var fokuset på hästens bakben och skänkelvikninger.
Bild från sommaren 2011

Fotografera, vill du?

På onsdag nästa vecka så kommer hoppspecialen hoppa 11.45 -12.45 och jag undrar ifall någon vill fotografera oss då?

Bytt hoppspecial!

Iallafall för en dag.
Eftersom jag har varit sjuk (är) så hoppar jag över att rida ikväll. Frågade Edwina (hopprytttarnas)om hon ville rida istället för mig och det passade perfekt då hon inte kan rida i sin hoppspecial nästa vecka. Vi bytte helt enkel så jag kommer hoppa nästa onsdag!
Foto: Tuva Mårtensson/Veronica Lengquist

Semla eller inte semla?

Ingen för mig idag tyvärr.
Brukar alltid äta en på fettisdagen, men inte i år. Får ta och äta semla någon annan dag istället, semeldagen-i-efterskott haha. Gillar när det är mycket socker på hatten och inte för besk/sliskig mandelmassa i. Gillar du semlor, varför/varför inte?


Fast när man ser dem på bild måste jag erkänna att jag mår lite illa...
Bildkälla: google

Inställd tävlingsdag

Hej!
Jag har varit sjuk hela helgen så det blev igen Pay&Jump igår med Grynet. En kompis till mig hoppade henne istället och de blev felfria!
I lördags pallrade jag mig till stallet i alla fall för att gå på stallets Årsmöte. Fick min buckal där för KM vinsten i dressyr!
I lördags var det Årsmöte för hela stallet. I slutet av det var det prisutdelningen från KM. Vill först säga grattis till Julia H som tog hem 3 priser, en med ridskoleponnyn Saga och två med sin egna ponny Sonella. Jag fick ju mitt pris för klubbmästare i dressyr med Grynet! Tycker ordet klubbmästare låter så coolt haha. Fick massa applåder och det var roligt att fler tyckte de var roligt att jag fick pris haha! Pratade även mycket under själva årsmötet då jag representerade BRUS, presenterade vår Verksamhetsberättelse sida för sida och presenterade mig och Tyra som kommer sitta med i stora styrelsen som representanter. (haha typ ordupprepning)

Fotograf sökes

Måste ragga upp någon som kan fotografera idag. Startar sist i 70cm, någon som har lust?


Pay and Jump

Pay and Jump imorgon och även fast det bara är en Pay and Jump är jag riktigt taggad! Senast jag "tävlade" Spirit var under KM:et och jag känner för att sätta en bra runda denna gången. Spirit får ha det på bilden ovan och själv tänkte jag ha vanliga ridkläder, alltså inga vita ridbyxor.


Torsdagspass P5

Lektion: Dressyr
Ponny: Silvia Lady

Yttliggare ett dressyrpass stod på schemat och vi var bara 7 stycken i ridgruppen som var där. Valde näst sist och tog Silvia Lady framför Saga.
Lektionens tema var hörnpasseringar och ridläraren hade ställt upp tre koner diagonalt i två hörn (på samma kortsida). Då blev hörnpasseringen uppdelad i vid/mellan/tvär och vi skulle planera våran väg i god tid samtidigt som vi gjorde en övning innan.
Övningen innan kunde vara halt, avsaktning eller galoppfattning (från skritt/trav). Några fattningar i höger varv var jättebra men mot slutet så stressar jag till det hela då jag vet att fattningarna har varit bra, vilket gör fattningarna dåliga. Måste bli bättre på att ta det lugnt när det har gått bra och göra allt lika nogrant som innan!

+ Högerfattningar bra
+ Traven bra
- Hålla galoppen
- Hålla mig lugn


Stämmer det?

Källa: Horse Junkies United

Prel. Startlista inför söndag

14 Madde Berner Arda´s Green Spoot
Har alltså startnummer 14 och ska hoppa Grynet i LD (80cm). För första gången ska Grynet gå yttligare en runda (70cm) innan vi startar tillsammans på en hopptävling. Jag hoppas det bara blir positivt, tex att hon hinner se hinderna innan det är vår tur osv, men hon brukar inte ha något problem med hinderna att de är läskiga. Det jag mest ororar mig för är att hon blir tröttare under vår runda, hon har varit trött den senaste veckan och fick vila vår hoppspecial förra gången. Det går nog bra iaf, hon borde ha fått bättre kondis än vad hon hade för 3 månader sen (var så länge sen det var hopptävling?).
Foto: Maja Norin

Veckansridpass v.7

Måndag
Red först en trav sträcka ute i snön på Capitano och sedan red jag och 3 andra in i stora ridhuset och red lite dressyr självständigt. Fanns så gott om plats att jag inte behövde tänka på att hålla mig ur vägen utan det rullade på jätte bra! Han lyssnade fint och var reglerbar i formen. Sedan kom resten av gruppen och då blev det inte lika bra. Men Capitano är bäst ändå fina fina ponny! Ska till stallet imorgon och försöka anmäla mig på honom till LC:1 under sportlovet.

Tisdag
Red dressyr på Nikita och det gick jätte bra! Hon var riktigt loss och gick att böja fint i traven. I galoppen är hon svårare men den kom den med i slutet. Vi red minskningar på öppna delen av volten och försökte få upp dem i formen. Lite roligt att instruktören ansåg att det var det bästa dressyrpasset hon sett mig rida, kul! Känns som det börjar stega uppåt i ridningen just nu.

Startlistan till söndag har kommit upp och jag ska ha Spirit, men inte 80 cm som jag hoppats på utan 70 cm. Är så trött på LD med honom, samma gamla visa varje gång och det känns inte som en utmaning. Under lokalen hoppade jag 80cm och där känndes han mycket bättre än 70 cm som jag hoppade samma dag. Vet att det bara skiljer sig 10 cm men ändå! Det är ju en Pay n Jump!

<3 Lycklig Alla Hjärtans Dag <3


US-galan 2012

Är det någon som vet när den är iår?
Skulle väldigt gärna vela gå dit för det verkar spännande och roligt. Står inget om årets US-gala på SvRF hemsida förutom alla kategorier som priser ska delas ut i. Om det är någon på din klubb som du tycker passar för den kategorien så går det att nominera sin person! Då skickar man in sitt förslag på person + en liten motivering om varför just DEN personen ska få hyllas med priset.
Låter det inte spännande?
Det är även tävlingar där på plats som Årets Hästvetare och Bäst utklädnad!
Ange alt-text här.
Bästa samarbete mellan ungdomssektioner - Stockholms Fältrittklubb 2009
Källa: www.ridsport.se
Känner ni igen några av personerna på bilden?

Vi är populära i blandade åldergrupper!

Gulligt av er att vi är länkade på era bloggar! Har sett flera olika (och bra) bloggar som har länkat till oss.
Den är bilden nedanför är tagen från Stockholmsryttare.

Hittade fd ridlägerponny!

Ridlägerponnyn som var med på ett inlägg som publicerades igår hittade jag här jag sökte på "häst miniatyr" på Google. Kände igen henne direkt! Hon står nu tydligen hos en familj på en gård i Bergviken där familjen har massor utav andra hästar och djur. Roligt att se att hon fortfarande lever!

MICHEN

IMG_0454.JPGIMG_0452.JPG


MICHEN Russ sto född 2001 Mankh. 122 cm efter Grafit 477 u. Bonnie

Källa:http://www.daloro.se/MinaH%C3%A4star/tabid/289/Default.aspx


Skvallerblogg

Hittade en skvallerblogg som bara är några månader gammal! Och den är verkligen en av de bästa jag läst hittills. Det är två tjejer som driver bloggen, står att de är 13år och kommer från Göteborg. Jag har inte sett några elaka inlägg om någon person/häst så man kan få en riktigt trevlig läs upplevelse! Perfekt om du vill hålla koll på hästvärldens unga kändisar utan att behöva gå in på varenda en av deras bloggar. Tidssparande + att de bara har med det smarriga i "kändisarnas" inlägg. Tumme upp för den här skvallerbloggen!
http://pownieskvaller.blogg.se
klicka på bilden för att komma till bloggen!

På SvRF hemsida!

Hittade en artikel om Emelie på Ridsportsförbundets hemsida nyss.
http://www3.ridsport.se/Distriktssajter/Stockholm/Ungdom/Vi-i-stallet/Vi-i-Stallet-2009/
Källa: www.ridsport.se

Svar på läsarfråga!

lovisa om Bildminne: sommaren 2008:
awwe gud va söt ;O <3
SVAR: tack Lovisa! Det var på avslutningsdagen och vi skulle klä ut oss och rida ett kadriljprogram i paddocken för föräldrarna.
Synd att det inte går att kommentera din bloggs senaste inlägg! :P <3
Kram Madde

Bildredigerings program

Är så trött på att inte ha något bra bildredigerings program. Hade 30dagars Photoshop förrut men det gick som sagt ut efter 30 dagar. Nu har jag paint.NET men sidan där man kunda ladda ner ett översättningsprogram till paint.NET har lagts ner så hela skiten är på engelska och jag pallar inte det.
Är det någon som orkar ladda över photoshop på en ubs sticka och låna ut till min dator? (a)
Kram Madde

Bildminne: sommaren 2008

Jag och ridläger ponnyn Michen

Länge sen någon fotade

Mina ridbilder är jätte gamla. De "senaste" är från när jag red Daisy och de är fotade med min mobil. Det suger.
Om man hade egen häst så skulle man kunna fota hur mycket som helst, dvs om någon ville följa med. Men om man skulle locka med att fotografen fick rida lite så skulle det inte vara så svårt att få med någon!
En gammal bild på Lucien och mig (Madde) från 2010

Längtar till tävlingssäsongen!


Veckoplanering v.7

Måndag Plugga
Tisdag Hos Pontus (alla <3 dag)
Onsdag Simma med klassen
Torsdag Dressyr
Fredag Plugga
Lördag Årsmöte, Årsfest
Söndag Pay&Jump
Kask på Julafton

US-kurs på Djursholm

Idag var BRUS iväg på US-kurs (ungdomssektions kurs) på Djursholms ridskola. Vi fick lära oss om hur man sköter en ungdomssektion (orkar inte skriva det ordet så skriver usek istället), bla stadgar, årsmötet, planering av aktiviteter och lite andra saker. De andra klubbarna som var där var följande:
-Djurgården
-Rastaborg
-Täby
-Enliden
En liten kul grej av att Evelina som hade hand om kursen har jag träffat tidigare på ULK förra året! Det var jätte roligt att just hon skulle undervisa oss, men det mesta hade jag redan hört tidigare.
Foto: Frida Vahter | BRUS på bowling förra helgen.

Veckansridpass v.6

Måndag
Red Silvia för första gången och hon var mysig! Lite lat i arbetet, tog inte skänkel så bra men annars var hon jätte fin.

Tisdag
Första lektionen red jag dressyr på Bönan och det var omkring ett årtionde sedan jag gjorde det sist. I och med att han stått och vilat på grund av hovböld var han ganska laddad. Under framridningen kändes det helt ok, men när vi kom igång med en galopp övning blev de pannkaka och jätte rörigt i ridhuset. I slutet däremot släppte han både höger och vänstersida, blev låg och kom upp i ryggen.

I specialen fick jag Spirit. Hur vi hoppade kan ni läsa i Maddes inlägg nedan (hehe, lat) I början var han fin, "plopp" sa det och så hade han plötsligt börja hoppa med ryggen! Kändes jätte konstigt, inte som Spirit och det kändes annorlunda att följa med i dem sprången. I slutet höjde vi upp lite och då tyckte Spirit att det blev jobbigt och lade av mitt i serien, kröp intill sista hindret jätte mycket men hoppade ändå, rakt upp. Söt ponny.

v6 - Madde

Tisdag hoppspecial
Pontus hängde med till stallet och så var det stora Styrelse möte. Var med i 30 min och sen hoppade upp på Silvia Lady som en kompis gjort ordning åt mig. Prövade för skojs skull det här med "rött ljus" och "grönt ljus" som de gjorde i förra avsnittet av PonnyAkuten. Det röda ljuset fungerade alldeles utmärkt! Hon stannade lydigt när man tänkte på det röda ljuset som stopp.
Själva hoppningen var jag väldigt nöjd med. Var så himla roligt att rida henne när hon var så taggad mot hinderna!  Vi hoppade med galoppbommar på medellinjen mellan två räcken och en oxer. Sedan skulle man svänga vänster eller höger över ett sockerbits hinder. Var svårare att svänga till höger då hennes vänsterbog åkte ut. Efter att vi hoppat det några gånger hoppade vi hela medelinjen och ett räcke med en låda istället för att svänga. Det var jätteroligt, och ridläraren höjde det sista språnget lite. Silvia är verkligen en rolig ponny att hoppa, och om jag inte får Grynet på söndag vill jag ha Silvia eller Max.

Torsdag dressyr
Valde sist och fick Lucien/Luccan/Lussan vad hon nu heter, namnet uttalas iaf "Lussan". Vi red sluta, eller det skulle likna sluta, längs långsidorna. härifrån försvann min text och jag orkar inte skriva om den! Ridpasset var bättre än vad jag trodde det skule gå.

Ponnycupen 5/2

Foto: Z-power@bdb

 

Kanske känner ni igen ponnyn? Det är Hugo Boss från Ponnyakuten 1, jätte söt ponny. Tyvärr var han dock inte alls min typ av ponny i ridningen. Han var jätte seg och tom, förvånad över att han inte stannade. Sedan jag börjat rida Capitano har jag börjat rida mer i den lättasitsen i galoppen, därför gjorde jag det även mycket på Hugo under framridningen men märker nu i efterhand att jag borde ha suttit ned och rida galoppen ordentligt på honom eftersom han var så seg! Första språnget i framhoppningen blev kråka då jag "över-red" och inte var stilla. Sprången efter det gick mycket bättre. På banan blev han ännu mer off, men vi lotsade runt den felfritt ändå. Matchen slutade oavgjort!

 

01:00 haha!

Kick off med BRUS

Igår åkte BRUS in till stan för att först bowla och sen spela laserdome!
Jag kom sist på bowlingen men topp 2 på laserdome i procent ligan. Vi körde på Laserfortet vilket var super skoj. Min väst hette Matrix vilket är lite coolt.
Sen åkte vi till Tumba och handlade tacos + godis och fick skjuts till stallet. Väl där lagade vi mat och svabbade golvet och efter maten planerade vi terminen och sportlovet. En halvtimme senare satt vi framför Amandas dator och tittade på Melodifetsivalen (rätt bidrag som gick till finalen) och live från Världscupen i hoppning. Malin B-J slutade 5a med sin häst "Räven".

Ponnycup

Åh, imorgon är det säsongens första bortamatch i ponnycupen för min del!
Dessutom är det borta matchen jag sett fram emot mest, på Upplands Bro som vi aldrig varit hos förut + att två AW ridlägerkompisar är där.

Bortamatcherna är alltid roligast!


Från LD+5 på Mr Bean


Horze - It´s a lifestyle

Passade på att klicka hem lite grejer från horze nu när de har fri frakt + en massa rea!
Det blev en långärmad piké, en tävlingstop och ett schabrak.

 

Tycker bättre om schabraket jag köpte nu än detta jag köpte för ett tag sedan från Hööks. Blir att åka och lämna tillbaka det!Buy me a pony, dad

Pappa - Ska du verkligen kasta dessa gamla skötarkurs papper?
Jag - "Hur man borstar en häst", haha ja!
Pappa - Men kanske behöver jag kunna det här?
Jag - Ja, när vi köper en ponny måste du ju det!
Pappa - Fast vi har ju en massa böcker.


Hoppning P5 - Grynet

Valde först och tog Grynet, orkar inte ens skriva "som vanligt".
Framridningen kändes inte bra, fick aldrig loss hennes bogar och hon sprang mest på i galoppen.
När vi hoppade så blev det lite bättre, men vi rev oxern. Vi skulle även hoppa över ett räcke i en 8a där hindret stod i mitten. Jag flängde typ över henne kändes det som bara för att landa i rätt galopp. Lyckas alltid trampa ner i höger stigbygeln så försökte trycka till i vänstern över hindret (inte vackert).

När vi ledde av hästarna 2o2 stannade Grynet hela tiden och tyckte hon var färdig. Hittade godis i fickan och lockade med det framför henne så då följde hon mig lydigt utan att någon ledde henne. Skulle gärna vela pröva frihetsdressyr med henne bara för att få bättre kontakt med Grynet.
Foto Lari

Bildlänkar

Ska vi börja med bildlänkar? Vad tycker ni?
Kanske gör så att fler hittar hit till Två Ridskoleryttare.


Dagensridpass 1/2

Tänkte skriva om ridpasset i onsdags.

Under framridningen pendlade vi mycket med att rida med/utan stigbyglar. Blev trött och orkade inte rida ordentligt. Måste verkligen få en bättre kondition! Ridläraren tyckte jag skulle trycka på honom istället till skillnad från min ridlärare på måndagar som tycker att jag ska minska. I galoppen flyttade jag in framdelen i galoppen och jag blev förvånad över att han orkade bära sig själv i den utan att bryta av!

Sedan hoppade vi fram på en liten bana med några svänger. Man fick hoppa banan om igen tills ridläraren tyckte att det räckte. Orkade fortfarande inte rida, inte lyfta upp honom och hålla om med skänkeln som man behöver göra. Därför bröt han av några gånger och kröp intill hindrena. Sedan hoppade vi 5,50 vilket jag tycker är svårt på Capitano. Han går med näsan ned i backen så när han "hoppar" över hjälphindret kommer han kort och kan inte nå fram på ett till nästa. Första gången kom han på två språng emellan, andra gången försökte jag lyfta upp honom och då kom han på ett men blev något konstigt emellan så jag tappade tyglarna, haha! Duktig han är som hoppar ändå. Tredje gången gick det bättre. Vi avslutade med en banan med ett par ovanliga svänga och de blev minst utsagt korta eftersom den här specialen är i lilla RH. Nyttigt var det och det gick helt ok! 

Varken min bästa eller sämsta lektion på honom. Han får hellre vara så lugn som han är nu än för ett år sedan då han inte gick att stanna.


Drar till stallet nu

Hoppträning för Maria Gretzer på bilden (haha, fast jag ska hoppa för Bettan nu.)

Färg glad outfit

Källa: klicka

Häst helg

I helgen blir det mycket stall som det inte har varit på länge! Behöver verkligen det.
Först in till stan för Kick-off med BRUS som avslutas i stallet med en ---------. Dagendärpå ska jag med PonnyCups laget till Upplands Bro för att hejja på dem i hoppningen + träffa Emelies och mina kompisar Cilla och Frida som vi lärde känna under ridlägret isomras!

Capitanovecka

I måndags red jag mitt bästa dressyrpass på Capitano någonsin! Det känns som att jag "åkt häst" allt för länge, men det här passet försökte jag rida med sits och skänkel. Vi red lite skänkelvikningar, minskningar och volter, han blev jätte fin och ärligt eftergiven och han är bara bästbäst!

Igår hade jag Capitano igen, vi red längst staketet i sjöhagen vilket är ett väldigt långt varv! Först travade jag med en annan från vår ridgrupp. Capitano var lite spänd och stark men vi kom runt ändå. Andra varvet var det tänkt att man skulle galoppera men jag kände för att ta ett till varv i trav och blev utskickad ensam. Det var mysigt, men Capitano var ganska orolig och kasatade blickar åt kompisarna på andra sidan åkern.

Nu ska jag snart till stallet och hoppa istället för en kompis. Blir tydligen Capitano igen, skoj!