Introkurs för bil

Hej!

Har nu gått min tråkigaste kurs någonsin (hoppas jag) som var på 3 timmar, men helt nödvändig för att jag ska kunna ta mig runt i landet självständigt. Ett steg närmare körkortet!

Träffade även en gammal ridlägerkompis där - hon heter också Madde - vi gick på Taffsnäs tillsammans för flera år sedan.


AW dag 3

Uppe med tuppen! Den väckte oss iaf.... :@
 

Startade dagen med ett dressyrpass för duktiga Maria! Vi red volter i olika storlekar och andra övningar som jag glömt bort. Bus ponnyn bockade lite så sadeln åkte fram. Det var bara att hoppa av och sadla om och sedan upp igen i full galopp!
 
Eftermiddagspassat bestod utav hoppning för Anna Wemlerth på Sveriges största ridbana (100x70). Vi red en bana på 9 språng med lydnadsövningar mellan hinderna. Nemo svarade jättebra tillbaka, inte så förvånande ;)
 
Efter middagen gick vi bort till golfbanan och puttade på greenen och slog på drivingranchen. Svingen från golfskolan sitter fortfarande kvar haha - holeinone på greenen!
 

AW dag 2

Upp och hoppa!
 
Eller inte. Longering stod på morgonens schema och jag fick äran att longera Edwina och Dekkina. Lätt och trevlig häst att longera, tendens till att springa lite fortare när folk runtomkring smackar. Sedan longerade Edwina mig och Nemo. Haha vilken latmask han var! Men vi gjorde alla övningar, inkl galopp i damsadel, typ tre steg innan tjockisen bröt av haha. Fick beröm av lägerkompisarna för min balans (y).
 
Senare hade vi markarbete för Maria Bornhov på eftermiddagen och det var så mycket häst att rida ihop att jag mot slutet var slut i kroppen. Vi gjorde galoppvolter och byten över cavaletti. Skänkelvikningar och 10m volter i trav.
 
På kvällen hade vi yoga och yoga-tjejen kände igen mig och jag råkade göra en kullerbytta, standard. Vi fick sova i sovsalen Polen/Haga beroende vad man vill kalla det och jag råkade välja blåbärssängen - hahah!
 
Madde
 

AW Sporthorses & Country Club

AWesome. 
PUNKT
 
Finns det något bättre ord som beskriver denna fantastiska plats i Sverige? Vecka 30 gick ovanligt fort, önskar att alla skolveckor gick lika fort. Tågresan ner till Hässleholm är en del av upplevelsen med detta träningsläger. Vi, 5 tjejer från BRS, läste, åt godis, skrattade, delade minnen och förväntningar inför veckan på resan.
 
Okej jag ger upp. Jag är inge bra på att skriva fina färgstarka texter om saker jag gjort. Jag vill för mycket och då blir sammanhanget knas. Prövar att skriva kortfattat istället.
 
Jag prov red totallt tre ponnyer första dagen. Först Beauty som var väldigt grön och lyssnade inte alls för innerhjälperna. Sedan Kim som jag sammanfattar som galen. Hon sprang på fort med stor galopp och när jag försökte bromsa lyssnade hon inte. Kim blev inte stark eller släppte bettet utan vägrade bara lyssna! Jag frågade om jag kunde få rida Nemo, jag hade ju trots allt honom förra året och då hade det gått bra. Allt hängde på ifall tjejen som prov red honom gillade honom eller inte... Och hon tyckte han var för långsam! Yes, jag fick rida Nemo i år igen. Lycka! 
 
 
Detta var dag 1. Madde.

Låter bilden tala


Är det bara jag...

...som har problem med att få upp Youtube-klipp på bloggen med nya blogg.se? Kopierar klippets htlm-kod som vanligt och klistrar in den i inläggets htlm-ruta men den vill ändå inte komma upp.

BRS-bladet

Pappa rensar ut vårt gamla förråd och kom nyligen upp med en mindre hög tidningar. Tidningarna var inte vilka tidningar som helst, utan gamla klubblad från föreningen år 2002-2003 då min syster red på ridskolan. De gav mig en underhållande lässtund med både bilder och namn av både personer och hästar som man känner igen.

Mr Grey som fortfarande finns kvar på ridskolan i yngre version.


De här dagarna innan

Att dagdrömma och längta till AW verkar vara de enda sakerna jag gör om dagarna. Jag kikar ofta med Edwina: Det enda vi tar upp har att göra med lägret; vi upprepar hur enorm vår längtan är, hur grym veckan kommer bli och hur talet som anger dagarna som återstår innan vi sitter där på tåget ned till Skåne tycks bli mindre och mindre. Och ändå känns de där dagarna som en evighets tid.
 
AW är ett bra läger, nog det bästa av de fyra läger jag varit en del av under dessa år. Det innefattar så mycket mer än att bara "vara på ett ridläger". Det innefattar gemenskap, att ha roligt och framförallt - Att utvecklas. "Det här är ponnyakuten på riktigt," sade Anna som äger gården den första dagen vi var där.
Men denna längtan som lever inom mig, den törstar nog mest efter att få sitta på en hästrygg igen.
 
Jag älskar att rida och det känns som att min kärlek till ridningen är större nu än vad den varit tidigare. Mycket på grund av att jag under vårterminen började hitta "det" i min ridning.
 
Det här med att utvecklas på AW, den chansen sumpade jag totalt förra året och jag vet inte egentligen hur eller varför. Plötsligt satt jag i en stolsits värre än någonsin förut, vilket olika ledare ständigt påpekade för mig. Den här stolsitsen hade aldrig funnits där förut. Den bara kom. Kom för att stanna veckan ut för att sedan mystiskt försvinna. Inte nog med att jag hade världens stolsits: Det ända jag gjorde när jag satt på den heta ponnyn jag blivit tilldelad var att dra i tyglarna istället för att överväga att ge några andra hjälper i försök att lugna den pigga ponnyn som bara ville springa framåt.
 
Fast när jag tänker efter sumpade jag nog inte chansen att utvecklas helt och hållet. Jag lärde mig att det krävs så mycket mer än vilja för att bli duktig och kunna rida alla typer av hästar. En mål utan en plan är ju trots allt bara en dröm. Jag lärde mig att även fast den där gästtränaren som ridit OS säger att man kommer rida ihjäl både sig själv och ponny om man inte börjar bromsa, även fast bromsa är det ända man gör, gäller att själv bli sin egen instruktör i situationen för att hitta lösningar och inte bara loja runt med samma ridning en hel timma när den riktiga instruktörer inte kommer med några instruktioner.
 
På söndag åker jag tilll AW sporthorses i Skyrup med viljan att utvecklas det enda tillfälle under lovet jag får, precis som förra året. Skillnaden är att jag denna gång kanske lägger upp en plan för att nå ett mål när jag väl sitter på min lägerponny för första gången.
 
 
 
 

1 vecka kvar tills AW

Första gången jag bloggar via blogg.seappen! Har ju aldrig riktigt fått chansen då appen krånglat en del. Nu är det i alla fall 1 ynka vecka kvar tills AW och jag tänkte posta lite mobilbilder från förra året. //Emelie

 


Ännu en ny design

Gjorde en ny design för inte alls länge sedan, men blev inte alls nöjd med den i efterhand. Ville ha något mer "proffsigare" och stilrenare och med de två orden i bakhuvudet skapade jag denna nuvarande designen. Den är inte fulländad, har ännu lite att fixa i menyn te.x. Det ser lite tokigt ut bland de äldre inläggen med för stora bilder men det får ni som bläddrar bak i arkivet stå ut med! Skapade även en egen loggotyp åt oss.
 
Vad tycks än så länge?
 
 
//Emelie

Bloppis (SÄNKTA PRISER)

Vill så gärna bli av med sakerna som finns kvar och därför har jag nu sänkt priserna! Skynda att fynda! De sakerna som är kvar är oanvända och säljs för riktiga panpriser!
 

 
Lindor Hansbro Basic
Aldrig använda! Dock klippta från 4 m till 3 m långa
Nytt pris: 199 kr
Mitt pris: 90 kr 60 kr!
 
Rött BR schabrak
Storlek Full
Använt 5 gånger
Nytt pris: 340 kr
Mitt pris: 150 kr!

SÅLD!
 
Röda BR lindor
Klippta från 3 m till något under 3 m
Använda 3 gånger
Nytt pris: 185 kr
Mitt pris: 80 kr!

SÅLD!
 

Fleecetäcke från Sjöhagen
Storlek 135
Aldrig använt, endast provad
Nytt pris: 300 kr
Mitt pris: 180 kr! 150 kr!
 
Produkterna rengörs innan de lämnas (Om behövligt)
Kontakta mig via facebook, sms eller genom att lämna en kommentar här nedan.
Tyvärr kan inget skickas, utan bytet av pengar och vara sker direkt på bestämd plats.
 
Håll utkik; fler saker kan komma upp!

//Emelie
 
 

Tävling hos Nellie Berntsson

Jag är med & tävlar på nellieberntsson.se om att vinna en valfri vara hos horsemeup.se för 1000:-