Träna träna träna!

Har tränat in dressyr programmet som jag ska rida imorgon.
Är rädd för att jag ska glömma ökningarna :s


Denna dag: inte som alla andra

och det är väll ingen? Nepp.

Var i stallet idag och det är super mysigt.
Målade på BRUS brevlådan som snart ska komma upp och hläsade på Grynet i sjukhagen.
Hon är galen där sista halvtimmen innan hon ska in! Stegrar och fäktas med frambenen, snurar runt och har överskottsenergi så det kokar om det!
Hjälpte att släppa ut hästar och tvättade bort röd färg från Kask och smorde hans träns + martingal.
Med mera.
Foto Therese Garpås

Det går bra nu, pengar rullar in...

och så gör det inte det ;PPPpppPPppPPpPpP
  • Grynet mår bra
  • Betygen mår bra
  • Jag mår bra
  • Min gaderob mår inte så bra - men det fixas nästa helg!
  • BRUS mår bra
  • Pontus mår bra (och resten av familjen)
  • Min kondition mår..... nja halvtaskig - men tänkt att fixas under påsklovet!
  • Jobbet mår bra - ja det är det som är problemet jag har inget sommarjobb. Har sökt hos kommunen men jag måste söka vidare om jag vill ha ett roligt jobb som ger bra betalt! Får helt enkelt leta vidare så att pengarna rullar in... :)

Rulltårta Grand Delux!

Hej!
Om man tränar måste man sova och äta nyttigt. Om man går i gymnasiet måste man anteckna och plugga. Om man rider måste man borsta och mata hästen. Om man tränar, går i gymnasiet och rider måste man sova, plugga, borsta och äta onyttigt ibland!
Därför har jag nu bakat en jätte rulltårta till BRUS mötet på söndag fm. Det var länge sedan jag gjorde en rulltårta (över 1 år) och därför kan den, ja, ha expanderat lite, eller ganska mycket. Fast god det är den (tror jag..)!
Receptet hittar ni här.

En kluring: dressyr eller hoppning?

Får se hur det går på söndag, men blev sugen på "det andra" nu när hon är frisk, fast hon kanske inte blir så frisk. Hm, antingen får det gå skit dåligt på söndag så är saken avgjord eller så har jag ett val... (haha, en val).

Häststatus

Grynet är FRISK <3
Hon beräknas kunna gå lektioner igen i mitten av maj.
:Dimage description

Träningstävling i dressyr 1 april

Då var jag anmäld till dressyr tävlingen på Nova som är nu på söndag. Programmet är LB:2 som jag aldrig ridit tidigare men det blir spännande med något nytt.

Ska även tävla LB:1 med Nova under Påsklovet!

Wish me luck…


Torsdag 29 mars

Fick Nova utdelad till lektionen och vi värmde upp genom att rida ut i skogen. Det var super mysigt ända tills det började hagla!!

Väl inne i ridhuset jobbade vi med 10m volter i trav och 15m volter i galopp. Hittade takten bättre idag och i slutet kom schvunget fram. Galoppen blev också bättre när jag piskat på yttre bakben.

Ett bra ridpass!


Dressyrspecial 27 mars

Red istället för en kompis igår och fick Nova.

Vi var fem stycken i stora ridhuset och det var jätte skönt. Det gick mycket bättre än va jag trodde det skulle gå. Galoppen kändes inte bra jag verkligen kände att bakbenen inte samarbetade. Men traven var bra!

Kanske anmäla sig till dressyren på söndag…?


Träningslogg…?

Har ridskoleryttare gått och blivit en Träningslogg nu? Det tycker jag and I like it!

När vi "bloggar" här nu så är det om våra träningspass, tävlingar och ibland bilder. Jag tycker det är jättebra att skriva upp vad man gjort och hur det gick med vilken häst. Då kan man alltid gå tillbaka och kanske hitta en övning man gjorde för några månader sen.
// Madde


Nova

Min lillasyster skulle anmäla mig idag till Påsklovsdressyren på Glenn för det gick så bra när jag red honom förra helgen. Men sedan får jag ett samtal om att jag ska ha Nova istället och vara med i uttagningen till allsvenskan i dressyr! Det var ca ett halvår sedan jag red Nova och för några år sedan gillade jag henne jättemycket, men nu har det inte gått prima med henne men hoppas att jag hittar knapparna!

Vill såklart helst vara med i hoppningen för det är ju det jag tycker är roligast och jag har bara det här och nästa år på mig sen är jag för gammal för att tävla ponny. Tråkigt nog är Grynet halt nu och blir troligtvis inte helt återställd till tävlingarna och då är det tänkt att jag ska hoppa Mr Bean istället, fast nu blir det kanske dressyr? :/
Kluven


Vann i Bluff!

Madde


Gårdagen bestod bla utav:


Ridpass v11 Madde

Torsdag
Vi var bara 7 stycken när vi red i stora ridhuset. Valde Capitano och han var lika mysig som förra gången, men väldigt stark i vänster sida och tryckte in vänster bak när man red på böjt spår. Hur som helst gick lektionen ut på att rida förvänd galopp på stora mittvolten. Han hade jättesvårt med det och jag red för mycket glappkontakt och drev överdrivet (haha) mycket. Mot sluet gick det mycket bättre när jag rätade på mig och red hela volten, supportade honom i galoppen. Han galopperade i förvänd galopp i över ett helt varv!
Helt OK lektion med superfin galopp (icke-förvänd) då han bara låg och rullade på.

Lördag - H4
Red istället för min mamma och fick Glenn. Första gången jag red honom och jag blev helt såld! Först testade han mig genom att backa i övergången mellan skritt/trav, men sen var han positiv till arbete hela lektionen. Ännu en gång vardet förvänd galopp som stod på schemat, fast på långsidorna på kvartslinjerna. Glenn spårade och fattade klockrent och var så fin i formen och bakbenen. Vill verkligen rida honom igen! Min favorit av de stora hästarna nu.

Lördag - Allsvensketräning
Ridpass nummer två på dagen. Det var en skum/dov stämmning över gruppen, vilket var konstigt då alla var från specialen förutom Linda med Donna. Iallafall hoppade jag Mr Bean och framridningen/hoppningen kändes sådär. Konstiga avsprångspunkter och realaterade avstånd där jag inte korrigerade imellan hinderna.
När vi väl hoppade bana som inkluderade trippelbarr och kombination kändes det mycket bättre. Vi fick bra flyt och sprången blev bra.
Det blir minst en lokal tävling under terminen. Antingen via Allsvenskan eller på vår lokal nere på Vallen!
image description
Foto Tim Persson www.timperssons.blogg.se

Dagensridpass 15/3

Hoppade Max i lilla rh. Himla trångt blev det med hans stora galopp och språng och hindrena som låg på 80 cm-95 cm ur svåra svängar. Han har så härlig inställning och hoppar även fast han kommer nära, men vissa språng blev riktigt fina också. Han hoppar så mycket med ryggen att man håller på att ramla av i landningarna, haha! Jätte härlig ponny, jätte rolig att rida är han!

Dagensridpass 12/3 & 13/3

Skriver lite kortfattat.

Måndags
Red Nova som jag inte ridit på lite över ett halvår. Hittade knapparna på henne direkt och hon bar sig jätte fint i traven! I vänster galoppen kunde hon gå riktigt samlat, blev själv förvånad över att hon inte bröt av. I höger galoppen orkade jag inte rida lika bra och det blev lite pannkaka, men hon var jätte duktig ändå!

Tisdags
Valde sist och fick Ivan, en ponny jag inte ridit på några år! Han är himla kort i stegen men tycker han trampade på bra ändå. Vi red förvänd galopp och han tog fattningarna som en klocka. Han var duktig han med!

Ska till stallet och hoppa snart, får se om det går lika bra!


Vill hoppa denna fina!

Hästskötare åt Lovisa

Vaknade vi tio imorse och tog tåget till Pontus för att lämna skolböcker och åkte sedan till stallet för att hejja på min kompis Lovisa som tävlade på BRS idag med sin stora häst Grammis. Det slutade med att jag svansade efter henne och var hästskötare under eftermiddagen.
Grammis är verkligen jättefin och det gick jättebra för dem!


Hallå världen

Kommer inte blogga här så mycket framöver, om jag så inte ändrar min tanke om det hela: Jag vill lägga ned min tid på annat, viktigare ting än bloggandet här. Slänger nog in något inlägg då och då om tävling och träning, men inget mer.

Ni kan hitta mig på www.sagofint.blogg.se där jag skriver med jämna mellanrum om allt som cirkulerar i mitt huvud.

Ha det fint! /Emelie


Foto: Tim Persson www.timperssons.blogg.se

PC9. Daily routine

Tänkte först ta att stå och vänta på bussen men valde istället att borsta tänderna är något jag gör varje dag gånger två, och är min dagliga rutin. Buss väntandet är mestadels bara på vardagarna.


Flygande köttbulle

Svårt att gissa vem jag hoppade?
Valde faktiskt Lucien först men bytte med en kompis till Spirit. Var väldigt länge sen sist.

Vi jobbade med samma sak som förra veckan då vi hade markarbete fast nu hoppade vi över hinderna högre. Gick helt OK, blev ett stopp i början på planket och jag flög fram på halsen men satt kvar!

På slutet var vi några stycken som hoppade en oxer på 1m och Spirit och jag klarade det utan att riva. Så duktig han är!

Känns som att jag har börjat rida Emelies favoriter nu, hehe!


Hoppning på schemat!

Ikväll blir det hoppning på lektionen och jag ska försöka ta någon jag inte brukar hoppa.
Det är bra med variation!


PC8. Your sky

Skit grå himmel idag…


Film tips: The Cove

Vi tittar på den nu på Biologin. Den handlar om delfinslakten i Japan och hur de kämpar emot den!

Om ni har sett TV serien Flipper så är han som tränade Flipper som leder The Cove filmen. Super spännande film och det är ett framtida yrke som jag kan tänka mig, alltså att bli marinbiolog och hjälpa till att stoppa all val/haj/delfin-slakt!

Kram Madde


PC7. Favorite

Harry Potter och Pokemon smakerna på Gotland är mina favoriter!


Hoppspecial 6 mars

Hoppade Mr Bean som jag gissat att jag skulle få. Grynet har blivit sprutad i båda framknäna och går inte lektioner nu.

Hade samma bra känsla som på tävlingen förra veckan. Att han har suget och bjudningen men väntar. Vi hoppade långsidor och gjorde mycket volter i mellan över ett hinder vid X.

I början av lektionen hade jag hoppat en övning och galopperade längs långsidan tillbaka medan Emelie red och plötsligt hoppade Bönan till för ingenting åt sidan mot det håll Emelie skulle svänga, det hela slutade med…


Ska DU sommarjobba?

För det ska jag (om jag hittar ett bra jobb vill säga…).

Om du ska söka sommarjobb hur bär du dig åt? Är det någon speciell hemsida du besöker eller har du kontakter som fixar jobb åt dig? Har du sommarjobbat mycket eller är 2012 din första gång? Vill du ha ett häst jobb eller någon annan typ av arbete?

Om jag skulle svara på frågorna skulle jag säga: kollar runt på bl a arbetsförmedlingen och hastnet för att hitta häst sommarjobb. I sommar blir det mitt första riktiga sommarjobb och jag har förberett mig med att uppdatera mitt CV!

Hur tänker du göra?


PC6. Makes you smile

Fina Nicko, tanken på honom får mig att le!


Första skoldagen!

Slutar vid kvart över fyra idag! Inte roligt. Sen blir det full fart mot stallet (oj, måste packa nu) ska inte ta hand om Daisy de hade hitta en annan.

Taggad till hoppningen ikväll. Undra vem det blir… Mr Bean kanske?


Vecka 10

Måndag: studiedag
Tisdag: hoppspecial, styrelsemöte, ev ta hand om Daisy
Onsdag: plugga
Torsdag: hoppning
Fredag: plugga
Lördag: plugga, ev funktionär
Söndag: chilla/plugga, ev funktionär


PC5. Something you wore

Min favorit stallkofta är den gröna som jag hade på mig när bilden fotades. Går att ha både på vintern och sommaren! Köpte den i Ullared, kommer ej ihåg priset.

 


PC4. Letterbox

En väldigt fin målad brevlåda från 2009. Undra om adressen till brevlådan står på brevet Mimmi ger Musse...?

Dagen


Bio stund: War Horse

Har helt totalt glömt bort att berätta att jag såg den fantastiska filmen War Horse förra söndagen!
Blev bjuden av Pontus och hans mamma, väldigt mysigt.
Filmen handlar om en pojke vars far köper ett fullblod på auktion en dag. När han kommer hem med hästen blir hans fru rasande och säger åt honom att lämna tillbaka hästen och kvräva pengarna tillbaka, de behövde en arbetshäst som kunde dra plogen och inte ett nervvrak. Men fadern såg någonting speciellt med hästen och pojken lovade sin mor att träna upp hästen, till och med lära den dra plogen. Hon går med på det tillslut, i hopp om att hästen kanske lyckas dra in lite pengar till familjen. De hade hyran av gården att tänka på.
Pojken och hästen som han kallar Joey skapar en underbar kontakt mellan varandra och det verkar som att de klarar allt tillsammans. En dag kommer militären till staden för världskriget har brutit ut. De säger att kyrkoklockan ringer en gång idag och sedan aldrig mer, förens kriget är över. Dock är inte det det ända militären kommer att ändra på, de behöver bra ridhästar till kavalleriet.....
En fängslande film av Steven Spielberg där vi får följa med hästen genom kriget med både glädje, gråt och lycka!
Rekomenderar verkligen filmen.
Kram Madde
Källa

Ridskoleryttare fyller snart år!

Exiting!

PC3. Something you adore

:)
Min samling av Twilight böcker avgudar jag. Det roliga är att varje gång jag läste en en böckerna så har jag lånat av kompisar. Alltså köpte jag böckerna efter jag hade läst mina kompisars twilight böcker. Krukan till höger har jag själv gjort (inte drejningen men målningen!).

PC2. Breakfast

Åt lite. Har skiit tråkigt. ska nog plugga
Fil och flingor. Standard. Men jag föredrar gröt till frukost på morgornana. Som en gammal ridlärare sa "ät gröt på morgonen och ni blir starka", det stämmer!

PC1. (Photo Challenge) You

:)
Jag från sommaren på Gotland. Typisk sommarklädsel för mig; shorts, foppa, t-shirt och uppsatt hår. Härlig bild med rörelse i sig och propotionerna som blir mindre och mindre/större och större beroende på om du är en Doris eller Ior.

Foto utmaning

Hittade den hos Sandra och tänkter försöka hänga med. Ligger redan efter 3 dagar då det är meningen att man börjar punkt 1 vid datumet 1 på en månad. Därför lägger jag ut dag 1, 2 och 3 idag. Vill du också hänga på kommentera!
Kram Madde

Svar på kommentar

elin om Mätning i januari:
haha det är samma som mäter också :) <3


elin om Mätning i januari:
hihi gud va roligt, i den boxen där grynet stod, där stod parillo när han mättes och sen stod han ju såklart där de skulle mätas också! Haha det var lite kul :D Saknar er båda sjukt mycket! Hälsa alla i stallet! <3
Svar: Haha, det finns ju ganska många boxar där så kul att de stod i samma! Saknar dig också! Du och Parillo får komma och hälsa på på BRS. Kram Madde <3

Pure Gold

Idag hoppade jag PG istället för en i mammas ridgrupp på stor häst. Det var andra gången jag red honom och han är verkligen mysig!

Vi hoppade ett räcke till en oxer med 6 galoppsprång mellan på långsidan, och sedan vända in på diagonalen och hoppa ett räcke, därefter en båge fram till räcket som stod på långsidan. Hade svårt att känna hur "fort" det skulle gå då PG är en stor häst därav att det var lite trögt i början. När vi hoppade allt tillsammans (som jag beskrev) vägrade han vid första hindret och rev det med mulen. Sedan blev han pigg som bara den och hoppade jätte fint!


Sportlovshoppet bilder

Foto Tim Persson (www.timperssons.blogg.se)


Innan du lägger ut andras bilder:

Surfade runt och hittade den här väldigt roliga bilden och publicerande av andras bilder. Läs den så kanske du får dig en tankeställare. Bilden kommer från Mammoth and Company.
Starta vid "Should I Post this image?" och gå åt höger.

Sportlovsdressyren video


Ridpass den 1 mars

Red Capitano för andra gången (i mitt liv, låte så muppat att skriva så). Förra gången var hans andra ridskolelektion och hoppade. Då gick det inte alls bra och jag tyckte han var den svåraset häst jag någonsin ridit. Sedan dess har jag inte ridit honom, tills igår.
Vi var bara 5 stycken på lektionen med fyra vita hästar och en brun. Capitano var väldigt lugn och som en helt annan häst än mot förra gången jag red. Vi hade markarbete och jobbade mycket med lydnad och kunna få tillbaka hästarna, även att de skulle jobba över bommarna. Han var jätteduktig och tar galoppfattningarna otroligt bra. Nu när jag tittar på bilderna så ser jag att min sists inte var den bästa, därav mina händer kommer lågt ner, och tyglarna var väldigt långa. Något att tänka på till nästa gång, för jag ska försöka ta honom igen!
Foto: Therese Garpås

Veterinären

Idag åkte Grynet in till veterinären. Och kom hem därifrån. Tror de sa att hon hade blivit sprutad i benet (satt på Bönan då, kmr inte ihåg).

Hoppas hon blir bra!


Vinst i tidshoppningen

Fick tiden 52 sek och noll fel. Hade en jättebra känsla genom hela banan och Mr Bean var taggad och bjöd på ordentligt mot hinderna!

Bilder och troligtvis video kommer senare.

Kram Madde


Smedjan

Sitter nu i Smedjan med Becka, Frida och Elin. Snart är det prisutdelning för rykttävlingen och toaletten ska målas om till rosa, alltså väggarna…


Sportlovshoppet

Imorgon är det sportlovshoppet som gäller, LC dvs 80cm med Spirit! Ska bli roligt att hoppa Sprutten och få revansch i LC som han var så fin i under lokalen men som jag sabbade genom att hoppa fel hinder. Han ska bara gå en runda vimorgon ilket är skönt, så han inte segnar till.

Har aldrig testat mitt röda BR-schabrak på honom men det får det lov att bli imorgon! Tror han kommer passa bra i det.

Söta lilla ponnyskrutt.


Tävlingshäst ändrad

Kommer hoppa Mr Bean imorgon istället, LD.