Dan före dan före dan före dan före dan osv

Jag är iallafall ute i god tid med något ;)


Nov. 23, 2012


Fullt ös medvetslös

Inte med festande utan med uppgifter och händelser!

Fredag: Planera, passa, Pontus, p
Lördag: Möte, tacokväll(!!), övernatta
Söndag: Vakna, tävla, annexet(?)

Vill så gärna hinna med allt speciellt till Globen och förhoppningsvis träffa AW gänget :)


Sommarminne del 2


I remember one day in January


Häst vid hand

Det vore något att ha tävling i på ridskolan va? Till nästa termin kan det ingå i skötarutbildningen och så anordnar brus häst-vid-hand tävling. Som uppföljning av utbildningen.

Eller är det döööö tråkigt?
:)


Ska jag lyckas försvara titeln?

Wihoo i år är dressyr km i 2 omg. Mycket spännande!
Håller tummarna för att jag får Grynet, dels för att hon är den ända jag ridit den här terminen och dels för att jag vann på henne förra året.

Tråkigt att vi bara är 4st. Det är alltid roligare med fler startande då det blir mer spännande! Men helgens resultat kan bli hur som helst då motståndarna har ridit flera gånger i veckan hela terminen och jag de senaste månaderna ridit bara 6 gånger…


Sommarminnen del 1


Flyinge

Har spenderat helg helgen på tåg och på flyinge tillsammans med bästa vännen för att träffa Nattis. Hon jobbade där vi sommarjobbade i somras.

Vi hjälpte till att lunch fodra och leda hästar ut/in till hagen och sopa (den heliga stallsysslan). Självklart passade vi på att titta på Grand Prix hopptävlingarna som höll hus där. Mycket roligt och jag tog massor av foton (flera hundra :0). Om jag hinner läggs bilder upp här på bloggen.

:)


Midnattspremiär for the win


Kort-kort

Nu är håret kapat och doftar gott!
Nicole har fått i fjädrar i sitt hår och hon och mamma skojjade om jag ville ha glitterslingor i mitt hår ( den senaste Hollywoodtrenden 40kr/slinga).

Kom-ihåg-lista vid tävling: del 2

1. Hälsa snyggt, gärna med en egen pose ;)
2. Klä dig varmt när det är frostigt. Tänk på att hästens muskler också vill vara varma!
3. Tjurig får man vara hemma inte i transporten, framridningen eller på banan. 
4. Ha med en stor hejjarklack! Och 3 personliga paparazzier!
5. Ta inte av dig hjälmen på tävlingsplatsen om du har hårnät + hårspej i. Du ser ut som en mattant.
6. Hästen ska ha det bekvämt i transporten. Luftigt, men inte dragit. Spån, men inte en öken. Något att tugga på, men inte dina fingrar!
7. Slappna av emellanåt. Det blir så mycket roligare då, som den här bilden :D
8. Plugga programmet mellan klassera. Av egen erfarenhet är det INTE roligt att glöma bort banan när du är inne i collectingring och du inte har någon att fråga!
9. En snygg out-fit är A och O i dressyr. Svart-vitt är så mainstream så jag vågar mig på en vinröd krage :O
10. Släpp spöet på ett ställe där du kommer ihåg det. Den förlängda armen kan vara bra att ha till nästa klass :)
 
 
Foto: Maja Norin och min syster och jag.

Sagolj(h)uset

Tittar på Drömhem vi Havet där de visar miljardhus längs Silverkusten i Portugal. De är verkligen vackra och jag vill ha ett hus i den stilen. Fast såklart med hästgård. 

Kom-ihåg-lista vid tävling: del 1

1. Se till så att alla äter en stadig frukost och varm lunch.
2. Klä dig snyggt. First impression matters to the judge!
3. Se till att få ett skäl att använda de vita benlindorna, tex prisutdelning eller fotografering.
4. Se till så att alla dricker. Om hästen inte vill ha vatten kan du hälla i lite äppelsaft som gör smaken godare.
5. Ett gäng bra häststökare är bättre än en själv. Du kirrar ritten så kirrar de hästen.
6. Pyssla om hästen. Den förtjänar att känna sig extra älskad på tävling - det är ju den som måste åka långt och trångt för att sedan showa-off inne på banan och göra så att domaren tappar brallorna av lycka! (för att ha sett dagens snyggaste ritt)
6. Var inte tidsopptimist, plocka ut hästen ur transporten så att du hinner rida fram INNAN collectingring.
7. Sist men inte oviktigast, glöm inte nummarlappen!
 
 
 

Follow me, I will follow you

...and so on. Typiskt Instagram babbel.
 
Här kommer det blogger jag läser dagligen:
 
Evelina
Frida Franzon
Ponnysanning
Dressyrmupparna
Pownieskvaller
Lina Foto
Spiderchick
 
 

Ut med domaren och in med Nalle Puh

... Tiger, Nasse och alla andra djur.

Någon mer än jag som följer Spiderchick? Måste säga att hon är en inspiration till detta inlägg som just ska innehålla en lista!
*harkel* Här kommer min första lista: Det typiska BRUS mötet osv
 
1. Bullmöte

Oftast är vi få, väldigt få - fast med mycket fika! Vi tjoar och skrattar som om det vore lustgas i bullarna och springer på toa för vi druckit tre kannor med saft på alldeles för kort tid. På tal om tid, den brukar skena iväg, precis som våra idéer men vi låser alltid rummet med minst 1 aktivitet planerad och vi är alla taggade som tusan.
 
2. Gungstolsmöte

Stolarna i rummet har en fjädringsförmåga som är väldigt uppskattad på den här typen av möten. Det är då vi inte har några idéer alls och passar frågan vidare till grannen. Det ser ganska lustigt ut då plötsligt hela styrelsen sitter och guppar upp och ner på stolarna.
 
3. Fryst fiskpinne

Alla är närvarande, desvärre inte fantasin. Aktivitetstorka, speciellt inför shower och övernattningar då mycket ska planeras. Vi sitter som frysta fiskpinnar och klämmer fram något som kan räknas som aktivitet. Inte det roligaste mötet om jag får säga så...
 
4. Idéchock

Wihoo, allt planeras snabbt och effektivt. Roliga och förbättrade versioner av gamla godingar poppar upp och vi målar planscher efter mötena, uträttar våra nya uppdrag och ser till så att allt blir fixat - helst till dagen efter. That´s how we roll!
 
Kan ni gissa vilken typ som är vanligast?
Vilken typ av möte skulle du vilja vara med på?
 
Min favorit är 4an :)
 

keep calm and ride on

Snyggaste rump-stylingen
 
 
 
 

Langar posen

 
Charmtroll no1

Äggröra

 
-A W  V30  G Y M K H A N A-
Ja, det är jag på den översta bilden. Vackert.

Ta ingen skit!

Red Grynet igår kväll i dressyrspecialen. Fina tjejen har inte satt sig på bakbenen på länge (om ens någonsin) därav kändes det inte alls lika klockrent som förra gången jag red henne. Det var första dagen på hoppkursen under sommarlovet. Då satte vi alla distanser och det gick att länga/korta galoppen och hon galopperade ordentligt som hon ska göra. Bästa ridpasset tillsammans! 
Igår fick jag varkligen rida i galoppen. Nosen skulle upp och hon skulle samla (ja mer minska) och bibehålla galoppen på en och samma gång. Jobbigt sa hon och bröt av. Där måste jag bli snabbare i mina hjälper att hålla igång henne. 
Traven hade jag ett helt annat tänk än tidigare, eller rättare sagt jag använde mig utav det som jag måste göra: tempoväxlingar - aktivera hennes bakben! Skillnad på traven blev det hon fick en ärligare bjudning och tog mer stöd i handen. När jag bad henne att öka gjorde hon det, inga Captiano ökningar utan att hon reagerade direkt och ökade!
Birgitta sa att jag gärna får fortsätta rida henne mer. Såklart jag vill det, hon är ju min favorit.
Eftersom hennes kropp är så lång medan hennes ben är korta så har hon svårt att sätta sig på dem och blir därav framtung. Hon behöver träna upp det för då håller hon längre, får bättre steg/takt och hoppar bättre.
 
Här galopperar hon fint, vilket vi inte gjorde igår.
 

"Purple´s cool"

Hm, den sista bilden får mig att vilja utforska den stora blixten. Något i stil med lights and shadows? Light for dinner and shadow for desert? Follow the light like a shadow?
-antecknat!

The final countdown

-C A P I T A N O-
Allsvenskan final div2 2012

Så kan det gå när kodlåset är på

(och bakofram)


med lite mer sagoljus kan det bli vackert


Raketen

Här är Pinnen och jag hoppandes över en blå plastmatta och en del från ett jätteplockkepinn. Kanske kommer det komma upp bilder är på bloggen i fortsättningen om jag tar min fritid till det.
 
Tankar gör jag på Statoil, inget skäll och det är OK!
(St1-Statoil-Shell-OKQ8)

Oredigerat och orange


Höstlovet 2012

En hel månad har passerat utan uppdatering och ändå stannar ni läsare kvar! Sjukt! Nu är det höstlov och hade därför tänkt passa på att komma med ett litet inlägg.
 
Tänkte bäretta om höstlovet - vad som redan hänt och vad som ligger framför mig.
 
I söndags red jag min första ponnycupsmatch för säsongen borta mot Gladö. Det var verkligen iskallt den dagen, ser inte fram emot vintern, usch! Fick rida ett svart maxat D-ponny sto med namnet Afrodite. Hon var ganska trevlig, hade en luftig trav och en storgalopp. Hade lite svårt att få plats i deras relativt lilla ridhus och fick in ett par kråkhopp men annars kom vi runt banan felfritt precis som alla andra ryttare vilket innebar att matchen slutade oavgjort.
 
I tisdags hade jag markarbete på Arabella och vi övade på att landa i rätt galopp efter lite upphöjda bommar. Gick väll bra, byta galopp gjorde hon och hittade faktiskt ett bra tryck i galoppen under framridningen.
 
Igår hoppade jag Bean inför lördagen i hoppspecialen. Han var överladdad och jag hade därför svårt att hitta en jämn galopp till en början, i slutet löste det sig dock och vi kom runt en bana med en ganska bra känsla.
 
Idag är det vanlig lektion för Bettan. Hoppas att vi har dressyr och att jag får chansen att känna lite på Arabella tills på fredag då det är LC:1. Valde Arabella eftersom jag ändå ridit henne ganska mycket nu under hösten. Vi får se hur det går!
 
På fredag ska det även förberedas inför lördagen då det är hemmalokal. Kommer vara med på Mr Bean i LD+5.
 
Från ponnycupen i lördags.
Foto: Melissa Budak