Nova

Red för Mickis idag vilket jag borde göra oftare. Varken Linda eller Bettan tjatar direkt på min ridning, men det gör Mickis och det behövs verkligen ifall jag vill bli bättre. Hade markarbete på Nova och vi rullade över tre galoppbommar. I slutet fick jag verkligen förklarat hur jag måste göra, eller snarare:måste låta bli att göra. Jag vill för mycket på en gång vilket inte blir så schysst för hästen. Jag måste framför allt stilla min hand. Den är för glappig, ryckig och trängande, usch usch.
 
Nästa gång ska jag försöka koncentrera mig på en sak i taget och strunta i var huvudet är i första hand.
 
Bildlöst inlägg.

Markarbete

Ikväll är det markarbete som gäller! Hoppas på Nikita eller Bean!
 

Bildminne

Två bilder från när Lussan var ny på Botkyrka RS. Vilken fluffig man!

Lussan och jag 25 april


Snälla pappa?

Efter en hel helg sittandes framför dator och TV med en massa hoppning i världsklass kan jag inte säga annat än - gud vad jag är sugen på en egen polle nu, en storhäst faktiskt, att hoppa högt på!
Foto: Amanda E. Haha, kom lite efter i detta språng.
 
 

Globen

Istället för att besöka GHS åkte jag till Globen för att kolla på hockeymatchen som sändes live på tv4. Kalas bra spelat av alla!

Sedan blev det en sväng ner i omklädningsrummet på autografjakt!

Tidigare idag hoppade jag Bahir vilket var roligt och gick bra. Första gången jag red honom.


Dagens ridpass 25/4

Foto: Madde
 
Igår började vi med att trava ut en slinga i skogen 2 och 2 för att sedan rida dressyr i paddocken - vårteckenx1000! I skogen var Arabella spänd som en båge, såg spöken och kunde inte slappna av.
 
I paddocken red vi ganska självständigt. Gick lite sisådär: hon sprang faktiskt en hel del ifrån mig och försökte jag minska så tvärstannade hon och började tjura på stället. Galoppen vill jag inte ens tänka på, haha. Galopperade endast någon gång i båda varven och båda gångerna började hon korsgaloppera efter cirka två språng.
 
Har inlett helgen med världscupen i hoppningen samt en joggings-runda ute i skogen. 
Denna helgen ska endast spendera plugg. Eventuellt så ska jag även åka till frissan för att färga och klippa håret.

VA?!

Har kommit upp ändringar för HT 13!
Tydligen ska specialen flyttas till lördagar och vi kommer inte rida för Linda längre.
 
:(

Filmstund

I det här klippet får vi lära oss att muta fungerar bäst på busiga ponnysar!

Trädgården 25 april

 

Jag vann!

Var med i Min Hästs instagram tävling om att vinna Mulleboken 2012.

Tävlingen arrangerades för att Mulleboken 2012 vann i kategori "Serier" från Bokjuryn och då lottade de ut 100 exemplar av boken. Du kan också vinna om du delar Mulleboksbilden och taggar #mulleboken2012 på instagram.

Min Häst har alltid varit min favorit hästtidning och kommer alltid vara det! :D


Ett + ett = bra underhållning

Innan jag började blogga med Emelie hade jag en egen blogg som jag uppdaterade flitigt om hästar och twilight. Jag gjorde mina designer själv och läste alla mina kompisars bloggar. En dag stod det att Emelie hade skaffat sig en ny blogg och jag klickade mig in dit. Där fanns det ett inlägg som innehöll en förfrågan om någon ville driva bloggen tillsammans med henne.

Hm, kanske var jag sugen på det? Pröva något nytt och slippa se bloggen stå tom när jag var bortrest eller inte orkade uppdatera.
Skickade iväg en kommentar och vips så ändrades designen och kategorin "Madde" lades till.

Nu 2 år senare kan jag inte vara mer än nöjd att jag "flyttade ihop" med Emelie. När den ena inte skriver något fyller den andra ut med sina egna inlägg om tävlingar och utrustning. Man vet aldrig vad som finns publicerat på bloggen, om den är uppdaterad, utan det blir hela tiden spännande att gå in och se vad den andra har skrivit. Det blir som att läsa någon annans blogg.
1 + 1 = underhållning för mer än bara er läsare.


Ett ridpass att glömma

Usch, gick inte alls bra igår. Vi red till vallen och red endast galoppövningar. Smart att välja Saga då.
Det tar ca 15 min av lektionen att rida ned och tillbaka vilket innebär att vi endast hade 30 min för arbete. Vi jobbade alltså med galoppen, främst den förvända. I galoppen släpper Saga rygg och bakben och blir jätte svår att komma åt. Emellan åt, i traven och i skritten, är det lättare att komma åt henne men det känns som att hon blev lite stissig även där igår p.g.a galoppen.
 
Skulle vilja lösgöra henne ordentligt i skritt/trav innan man går vidare till galoppen.
 
 
 
 

Favorit kändis hästar

Visst hejjar du lite extra på det ekipage som kommer in på banan där din favorit häst är med?
Då syftar jag inte bara på tävlingarna på hemmaplan utan även de på TV.
 
Det finns några hästar som jag har som favoriter från Världscupen och det är:
Casall la Silla
 
London
 
Bella Donna

Brev

Älskar att få post, och då menar jag i brevlådan utanför dörren, inte i min mejllåda.
 
Den här tiden på året får alla lyckliga ridlägerbarn sina brev om samlingstid, packlista och vägbeskrivning. I år är jag också en av de lyckostarna som får åka på ridläger och jag fick mitt brev igår.
Det känns speciellt nu för tiden att få brev adresserade i mitt namn. Annars är det mejl och facebook meddelanden som jag bombas med i veckorna, det kan vara allt ifrån ett "hej vad gör du" till något viktigare som en beställning eller ett protokoll. Med brev är innehållet alltid något viktigt, något relavant och något du blir glad över (räkningar räknas inte!).
Favorit brev:
1. Ridlägerbrev
2. Brev från kompisar som är utomands
3. Beställningar från hemsidor
 

Visste ni att:

Vår käre Rolf Göran Bengtsson låg på 8e plats 2011/2012 när det gäller att bli omnämnd i webbpublicerad och tryckt press för svenska idrottstjärnor.
Roffe nämdes 8 074 gånger under dessa tolv månader.

I topp hittar vi Zlatan med hela 36 365 omnämningar och idrottstjärnor från skidor, ishockey och fler fotbollsspelare.

Bra jobbat Roffe!

(Källa TT och Retriever för text)
(Bildkälla DN)


Dressyros

Foto: Filippa EZ
 
Ridning ikväll! Dressyr på vallen (utebanan) var planerat men tveksamt nu med tanke på allt regn...
Vill ha Nikita finisen!
 

Tårtkalas

Bild från helgens tävling. Det som skulle bli min revanch slutade i en planking!

Overjoyed

Så fruktansvärt vackert. Värt att lyssna!

Ang. gymnasievalet

I fredags kom de preliminära beskeden för gymnasievalet!
Är behörig till alla mina val, woho. Ligger över medianen på mitt första val, Södra latin, så förmodligen är det där jag kommer spendera de tre kommande åren.
 
 
Intagningsgränsen för samtliga gymnasium har förresten sjunkit kraftigt. Verkar som att nya betygssystemet funkar gällande att minska betygsinflationen.

Dagens resultat

0 fel/Utesluten
 
Ja, Bönan är ju inte bättre. Det kan man konstatera. Stannade ut sig på 70 så att hans ryttare ramlade av och med mig så stannade han alltså ut sig i omhoppningen.
 
Under framhoppningen måste jag säga att han skötte sig helt ok med tanke på att han skippade alla cirkuskonster som han brukar göra. Dock så hoppade han inte så bra. Ett stopp på oxern, två kråkhopp på oxern men två helt ok språng på räcket i alla fall.
 
På banan fick jag driva på. Han har inte längre något eget sug och gör inte längre någonting gratis. Han hoppar inte heller upp sig så bra som ni kan se på videon. Känns som att han bara lyfter lite halvt på bena. Vi kom runt grundomgången men i omhoppningen la både han och jag av = uteslutna.
 

Träningstävling imorgon

Trots Bönans svacka så startar jag min andra 90cm (LC) med honom imorgon.
Har inga förväntningar. Jag kan bara hoppas på att han är på hopphumör.
Rider nog med sporrarna för säkerhetsskull!
 
Ovisad bild från allsvenskan

Tävling på söndag

Min och Lussebullens revansch prick en vecka senare. Känns bra, längtar och hoppas hitta hennes tävlingssug.


Våren är här

Bara några veckor kvar innan terrängen börjar!


Manuskript

Har du gjort något som både är roligt och dö tråkigt? Att skriva manus känns för stunden som bortslösad tid, helt enkelt waste of my precious time, men jag vet att om OM jag lyckas krafsa ner något vettigt KOMMER det bli bra.

Självklart hänger det på mer än bara mig. Personen med filmfärdigheter måste ha just, filmfärdigheter. Den som klipper och klistrar i diverse videoprogram på datorn måste veta vad han gör. För att inte glömma skådespelarna (som alla är äkta och professionella amatörer på hög nivå) måste få till den perfekta stämningen där balansen mellan komedi och totalt fiasko är hårfin.

Om det hela lyckas kommer många få sig ett (flertal) gott skratt och förhoppningsvis kommer själva syftet med projektet att framträda och ge folk en tankeställare.
Vad säger ni om att hålla tummarna?


Hur många meter var det nu?

När vi hade foderponny vet jag själv hur svårt det var att lägga bommarna på rätt avstånd, även fast jag ridit i över 10 år på ridskolan där bommar används varje dag.

För er som behöver lite hjälp på traven med att lägga ut bommarna hittar ni här en tabell från Häst&Ryttare:
http://www3.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_30092/cf_559/Hopptabell.PDF


Häst&Ryttare

Titta vad som trillat ner i brevlådan. Har du också fått post idag?


Dagens ridpass 16/4

Vanliga ridgruppen
Första passet red jag dressyr på Grå eller "Grållan" som en del börjat kalla honom, haha. Han är okomplicerad men seg som in i norden. Vi övade på förvänd galopp och det fixade han plättlätt!
 
Hoppspecialen
Blev glad när jag fick se att jag skulle hoppa någon annan än bästis Bönisen i specialen. Även fast jag gillar honom så blir det lite låntråkigt i längden att hoppa samma ponny över ett halvår och särskilt nu när han inte är i toppform.
 
Det gick bra: hon stannade bara två gånger. Orkar inte skriva något mer utan ni får ett klipp med alla hoppmoment från gårdagen. :)
 

Från Sorunda

Jag måste först säga wow vad fina bilderna blev! Det är min lillasyster som fotat och hon kör alltid på auto.

Gårdagens höjdpunkt

Här har vi klippet alla väntat på!
 
Från igår då Tilda "ramlar av" Spirit på lektionen. Det ser mer ut som att hon hoppar bock över honom. Enjoy!


Oväntat, men ingen lussebulle för mig

Madde - Arda's Green Spot
 

Vänta lite - vadå fick hon inte hoppa Lussan? Det har hon ju gjort nästa varje hoppspecial med undantag för Max. Betyder det att deras karriär tillsammans är slut nu när den precis har börjat? Har hon gett upp på Lussan? Är Lussan halt? Skojjar hon?
Svar: nej, nej och nej.
Jag blev lika shockad som ni är nu. Jag trodde stenhårt på att Lussan skulle stå på lappen bredvid mitt namn, och om inte hennes skulle Max namn funnits där. Icke sa icke! Grynet som jag senast red i slutet av sommarlovet, strax innan vi fick hem Nemo, fick äran att hoppa med oss i specialen. Kan säga att jag blev lite lite pytte besviken för att jag har hoppat en som lyfter på hovarna i flera månader och att sedan återgå till en som springer igenom hinderna (ja Grynet har gjort det med mig) kändes inte lockande.
 
Tänk vad fel man kan ha! Med Grynet igår förstod jag verkligen hur mycket jag har utvecklats tillsammans med Lussan. Nu kunde jag sätta tryck i Grynet utan att behöva rejsa 10 varv i ridhuset, vilket är en grym förbättring då jag tidigare inte satte tryck i ponnyn. Tror vi bara rev 1 bom under hela lektionen och då ingick det även travhopp och räcken!
Banan vi hoppade på slutet var jätterolig då det hände något nytt hela tiden. Mamma filmade mig så film kanske kommer senare, men jag kan inte lova något då det inte spelades in med min mobil. Ska försöka rita den i paint.
 
Här är min paint bild:
- Svart galopp
- Lila trav
 

picasion.com


Face to face

Ibland när jag laddar upp bilder på facebook hittar tagg funktionen nya och spännande ställen där ett ansikte döljer sig.
Senaste omgången med bilduppladdning på ansiktsboken dök dessa två rekommenderande taggar upp:


Du är kanske 12?

Jg har ofta fått höra att jag ser liten ut, både till längd och ålder. Visst ibland kan det vara lite jobbigt om någon tror man inte har börjat gymnasiet än men för det mest är det galet roligt.

Här kommer ett utdrag från Havrepappas blogg som jag tycker beskriver denna fantastiska egenskap vi hästtjejer har:
"En annan fördel med hästtjejer är att de må komma i många olika former och färger, men de är i princip nästan alltid vältränade och ser minst tio år yngre ut än vad de faktiskt är. Nu kanske inte det är en fördel om man är femton år och ser ut som fem, men lite senare i livet så kommer alla hästtjejer att lära sig att uppskatta den fördelen. Jag har hört få (läs inga) killar klaga över att deras flickvänner är vältränade och ser unga ut om jag skall vara helt ärlig."

Håller ni med?

Senast i somras var det en tjej (som var 3 år yngre än mig) som sa att jag såg ut att vara 12. Haha. Hon blev nog lite chockad när vi svar var att jag fyller 17 under hösten.


Allsvenskan omg 2 14/4 Madde och Lussan

 
Efter att Lussan fått på sig transportskydden (som inte var roliga och bemöttes med sparkar) klev vi på transporten som tog oss till Sorunda. Väl framme hade Tilda och Nikita precis hoppat och jag passade på att startanmäla mig innan det blev Elin och Parillos tur. Lussan tyckte det var tråkigt i transporten och bestämde sig för att göra sig hörd med sparkar och promenader i transportens begränsade utrymme.
Efter en timme var det dags att lasta ur och sadla ponnyn som alla trodde skulle bocka och ha sig på tävlingsplatsen, alltså satt en stor röd rosett i hennes svans som varning. 
Våra förväntningar (farhagor) blev ej besannade då Lussan skötte sig hela dagen (på den punkten) utan den minsta tendens till att bocka.
Lerigt och tungt var framridningen på utebanan på grund av lördagens regn vilket ledde till att vi bara skrittade och travade där ute innan vi fick komma in på framhoppningen. I första klassen var det höger varv som gällde vilket jag höll på att glömma bort (pinsamt!). Ett plus till Sorunda för envarvsregeln då vi slapp kaoset som lätt kan uppstå. Något jag lade märke till var att vissa ryttare rider an mot hindret med sina musröster och viskar ett svagt "räcke" 7 meter innan språnget. Hallå! Om ni vill att vi andra ska hålla oss ur vägen ropa högt "hoppning räcke!" för då hör vi och kan lätt manövrera bort våra bromsklossar till ponnys från din anridning. Det ska helst ske innan du rider an på hindret, alltså på långsidan!
 
En trevlig känsla på framhoppningen men vi fick sadla om innan jag skulle in på banan. 
Lussan klev rakt in i ridhuset utan problem när det var vår tur. Vi svängde vänster innan för dörrarna och vips fick vi startsignal. Chockad som jag blev fattade jag galopp och styrde rätt på hindret, vilket var ett misstag. Borde ha slingrat mig runt hinderna som stod tätt och gasat på en långsida innan anridningen för vid andra hindret fick vi 2 stopp och vid det tredje var vi ute. Omstart på det och vi kom runt banan med en rejäl rivning och endast ett stopp. Tumme upp! Hon fick inte sitt tävlingssug som hon får på hemmaplan utan blev nervös och bromsade istället för att tagga till.
 
In i transporten och matdags. Gå banan för lagklassen och snacka med allt roligt folk som jag träffade där. Stötte på en gammal ridläger kompis, en från ULKen och en från USkursen (hon hade transporten bredvid våran).
 
Jag startade som nummer tre av oss i BRS laget som bestod utav Tilda - Nikita, Elin - Parillo och Julia - Sonella + mig och Lussan. Som lag är vi väldigt bra på att stötta och heja på varandra vilket är ett stort plus, men som resultatmessigt denna dag låg vi i botten av tabellen tråkigt nog.
 
Till lagklassen drog jag på mig sporrarna för att få mer tryck i Lussan. Nu var hon mer avslappnad än vad hon var i förklassen och bjöd lite bättre. På framhoppningen blev det inget stopp och känslan var bra inför banan. Too good to be true. Hon började med att inte vilja gå in i ridhuset och vi fick be funktionärerna om hjälp (tack!). Denna gång galopperade jag en långsida innan vi red över mållinjen och vi kom över ettan, och där tog det stopp - 2 gånger på nummer två. Hopp, trean, fyran, fem, sex, sju, ja nu har vi fått in ett flyt bara sista kvar, och stopp! Uteslutna.
 
Hur som helst är jag inte den som går och grubblar över resultatet utan från helgens tävling tar jag med mig en rolig tävling med Lussan, bra känsla i sista klassen och en hejdundrans revanschsugenhet!
Får se ifall jag har turen att hoppa henne ikväll och sedan på tävlingen på söndag.

Vi hade i alla fall tur med vädret

...den rubriken låter jag beskriva gårdagens resultat från vår fantastiska tävling tillsammans.
Många debuter bestod dagen av, och här får ni en lista på dem:
- Lussans och min första tävling tillsammans (har bara ridit en pay&jump)
- Vår första lokal tillsammans
- Vår första borta tävling tillsammans
- Lussans första borta tävling (!)
- Första lokalen/tävlingen utan att hon bockat (?)
- Lussans först gång på Sorunda
- Första gången jag red i ett tält
 
Ett vettigare inlägg kommer senare.

Fenjapenja

I torsdags hoppade jag Fenja och säger bara wow, vilken hoppponny!
Vi hoppade lite olika linjer och det blev väldigt väldigt trångt för lilla c-ponnyn eftersom hon har en galopp större än många andra. Tog lite tid innan jag hittade knapparna, hur jag skulle göra för att få ihop henne emellan. Det blev lite tokigt ibland just p.g.a avstånden men de gångerna det blev bra så blev det jättebra helt enkelt! Hon hoppar som en katt: stort och luftigt och när jag styrde upp mot hinder sög hon verkligen tag och rusade ifrån mig lite.
 
Skulle verkligen vilja hoppa henne mer. :)
 

Träningstävling nästa helg

På tisdag måste jag se till att anmäla mig till träningstävlingen som är på söndag. Det är en LC med omhoppning, kul kul!
 
På tisdag är det även hoppspecial. Blir förmodligen Bönan men är faktiskt väldigt sugen på att testa någon ny. Har haft Bönan varje special sedan sommaren!
 
"LC-debuten" (Pay an jump) Himla nöjd med rundan! Trots stoppet på sista!
 

Lussebullen är tvättad

Nu står Lussan och vilar i spiltan med fleecetäcket på sig inför Allsvenska imorgon. 
Jag själv behöver också tvättas innan allt är klart. 
Eftersom det är stopp i spolspiltans avlopp och ruskigt väder ute var det bara hennes ben som fick sig en omgång med vattenslangen. 
Längtar tills imorgon. 
 
Idag var det power yoga och core pass i ridhuset. Vi som rider i Allsvenskan fick en överraskning från stallet. Nämligen en väst med våra namnd på. Fett snygga! Imorgon blir den invigen!

Lol

 För 1 h sedan släpptes PSY´s nya låt: Gentleman.
Slår den Gangnam style? Tror jag knappast, men hur som helst: KOREAN POWER!

Liten häst

Sry, blir ingen film från gårdagens ridpass då kameran krånglar när det kommer till att ladda över klippen till iMovie. Ni får två skärmklipp från videon istället.
 
Igår red jag alltså Banjo och han blev bara tröttare och tröttare ju längre in i passet vi kom. I och med att han har ett så kort stegt känns det bara som att man sitter och driver. Men han var duktig ändå!
 
Nu måste jag pluggaaaa... så j*vla skoltrött men vill man lyckas i livet är det bara att bita ihop.

En gnutta avundsjuk

Att läsa på allas bloggar om att de ridit sina fina ponny eller ridskolans lata dj*vel får mig att längta till morgondagens ridpass. Att bara rida 1 1/2 gång i veckan gör det inte bättre då hästabstinensen är slående. Under ett års tid har mina ridtimmar växlat otroligt mycket. Från 1 1/2 till 4 gånger i veckan, sedan noll, där efter någon enstaka gång varannan vecka till att 2013 återgå till 1 1/2 gång i veckan. Då är inte sommarlovet med räknat.

Imorgon bjuds det på hoppning och jag hoppas på att få hoppa (där fick jag till det…) Lussebullen. Det blir då en sista avstämning och en liten självförtroendeökning inför söndag.

Not: Röd rosett i svansen ska fixas!


Banjo

Red denna prick igår!

Film kommer!


Bildminne

Kask och jag förra året i en dressyrtävling.


Förberedelser

Hur gör du inför en tävling? Gör du något annorlunda beroende på om det är en borta eller hemma tävling?

Själv gör jag en checklista om det är en lokal tävling. Mycket lättare att hålla koll på utrusningen och se till så att allt kommer med, både mat och häst.
Checklistorna skiljer sig beroende på om det är dressyr eller hoppning som ska tävlas.
Listan tar jag sedan med till stallet dagen innan tävlingen och checkar av allt under "att göra". På tävlingsdagen kryssas det som ska packas av från listan. Smidigt och enkelt!


"Tack snälla!"

:D
 
det var inget :)
 

Jag är fortfarande upprymd för att jag gjort en god gärning idag, alldeles nyss. Just nu kanske den personen tänker goda tankar om mig. Om att det är sällan det finns personer som ställer upp - för resten som var där försökte inte agera. 
Som tack fick jag ett hejdundrans vänligt och uppskattande leende och ett härligt "tack snälla". Det känns då som att det jag gjorde (utsätta mig själv för stor risk att skämma ut mig) var värt det. 
 
Det jag nu gjorde var att knacka på på bussrutan till chaffören som var på väg att svänga bort från hållplatsen när en man på alldeles för långt avstånd från chafförens synvinkel sprang för att hinna med bussen. En simpel grej, eller hur?
Helt klart, men det faktum att det bara var jag som reagerade, eller snarare agerade då vi alla såg mannen som kom springandes, får mig att dra slutsatsen att det inte är en självklar "uppoffring" (om ni nu vill kalla det så) att göra. Skulle inte du bli jätteglad och tacksam om någon främmande person höll bussen åt dig? Även om främmlingen själv inte skulle åka med den bussen? Jo det är klart du skulle bli
 
Våga göra en god gärning, både du och den andra kommer bli glada av det. Du slipper dessa "jag borde ha gjort något" "varför sa jag inget" "hoppas det gick bra med henne" osv. 
Våga vara modig. 

Vi börjar 8.40, och så gör vi inte det :pPPPppPpppPPPpPPpPPp

Wake up in the morning feeling like P- Diddy, grab ma glasses I'm out the door I'm gonna hit the school or not!
 

Skolans vårpremiär skjuts upp till kl11 (eller 12) på grund av sjukskriven lärare. Perfekt då har jag all tid i välden till att… lyssna på musik och tagga till söndag, eller lördag.
 
Tävlingsfix (speciellt för oss ridskoleryttare som tävlar borta 2 gånger om året) är nästan lika roligt som själva tävlingen. Du får fixa och dona helt själv för att förvandla din lerinpackade piraja-ponny till något mer attraktiv, så som en glittrande my little pony med fluffig flätad svans och glänsande hovar (för att inte glöma vackert uppsatta knoppar i manen). 
Förutom att lussebullen ska fixas måste hennes mat och utrustning vara i toppskick och packad!

Film från lagklassen

Min pappa glömde filmkameran hemma idag så istället försökte han filma med systemkameran. Gick ju sådär som ni ser. Filmen börjar vid anridning på hinder nr 2!

Allsvenskan div 3 omg. 1 Haningebygden

Haha, nu har jag rättat till det Madde påpekade i förra inlägget. ;)

Blandade resultat för dagen!
4 fel i förklassen och 0 fel i lagklassen. Tyvärr ingen placering för laget, vi hamnade på en 13:e plats av 16 lag. :(
 

Förklass
Under framridningen kändes han bra: lugn och avspänd. Men under framhoppningen gick det alltså pannkaka, precis som i specialen i torsdags. Krysset gick givetvis bra men på räcket stannade han igen och igen och tillslut så att jag ramlade av. Det var ett tag sedan jag ramlade av måste jag nämna, haha. Upp på ponnyn igen, tog ett språng och sedan vart det trava iväg till banan. Blev arg på ponnyn, för så här ska han givetvis inte hålla på. Det blev nog inte många stilpoäng för förklass-rundan men fick hur som helst runt honom med ett stopp.
 
Lagklassen
Fick mer hjälp av Linda, satte på mig ett par sporrar och övade mycket på att han skulle komma framåt: ta skänkeln och inte krypa ihop sig. Det gick super och nu stannade han inte på framhoppningen en enda gång! På banan var han sitt gamla jag igen. Lite spänd och stissig eftersom det inte var hemma men mer sitt bra-böna ändå. Vi kom runt med lite fel galopp här och var men det gjorde inget med tanke på hur han var klassen innan!
 
Fick 50,5 stilpoäng och är faktiskt nöjd med det. Fick 7,5-8:or för sits och vägval men poängen sjönk ned till 5 och 6,5 när det kom till att jag inte rättade galoppen samt Bönans rytm och balans. Bönan har inte direkt den bästa galoppen, det vet vi alla.

 

För snabb för sitt eget bästa

Haha, tror det var fler en jag som reagerade på Emelies stil att blogga i förra inlägget.
Blev den tänkta rubriken den publicerade texten?

Idag har vi teståkt sträckan till Sorunda. Tur var väl det för vi höll både på att köra fel och för långt!

Btw, har ni några fler frågor om hur Allsvenskan går till på BRS? :)


Update

Nu är förklassen över! Bönan är en gris och stannar på hinder... I framridningen ramlade jag av men på banan fick jag iaf runt honom fast med ett stopp. Startar trea i laget!


Mot Haningebygden

Med en mindre glad ponny som inte ville bli lastad!


Fråga: Allsvenskan

Fick denna fråga av Melissa (www.melissabudak.webblogg.se):
Jag har alltid undrat över ett par saker. Hur är det när man tävlar allsvenskan? Följer ridlärarna med, eller åker man själv tillsammans med föräldrarna? :)
 
När man åker iväg på allsvenskan med ridskolehäst så fixar man skjuts själv, någon som kan dra transporten och i flesta fall är det väll föräldrar ja. Det följer inte med någon ridlärare från stallet på morgon, men lagledaren för allsvenskelaget finns på plats vid tävlingsplatsen under dagen. Lagledaren är oftast en ridlärare. I hoppning div 3 för ponny så är det Linda E t.ex. :) /Emelie
 
Maja på sin ponny Myran och Tilda på rs-ponnyn Spirit från allsvenskan div 3 omg 2 på Rastaborg förra året.

Tävling

Så där ja! Blev kvar i stallet lite längre än jag trodde men nu är jag hemma igen. Bönan står knoppad i sin spilta och peppar. Imorgon blir det sovmorgon: vi behöver inte åka förrän 9-tiden.


HP hela dagen

Slår vad om att Emelie har haft en mysigare dag idag. Jag har nämligen skrivit prov i både matte (3 prov), svenska och engelska sedan 8.20 i morse till 16.15 på eftermiddagen.
Stånk och stön, nu är det i alla fall avklarat och jag hade mina vänner där också.
Lyckades börja blöda näsblod sista kvarten…

Nu får vi hålla tummarna för att Emelie och Amanda hoppar fina rundor imorgon på Blåkulla.


Fixelifix

Imorgon blir det tävlingsfix! Ällskar tävlingsfixar-dagar, de är så himla mysiga. Ska dra till stallet någon gång på eftermiddagen. Är det tillräckligt varmt så badar jag Bönisen. Ska knoppa, fixa med utrustning, foder och transport.
 

Brum brum

Har kört lite bil under lovet vilket går framåt! Önskedrömmen är att kunna köra sin egna ponny till tävlingen. Haha, hur coolt vore inte det?

Hur som helst kommer det inte ske med mig. Jag fyller år sent och har inga planer på att lära mig köra transport innan 2014.

Transport är bokad till nästa helg, btw.

Red både Lussan och ingen mindre än Fenja igår. (Hahah hon är jätteliten, ursäkta mig för min humor, lol) Mer om dessa damer får ni senare.

Onsdagen spenderades i stallet där vi gömde ägg i buskar och krubbor samt letade efter bortglömda hovkratsar. På kvällen röstades Hanna Montana fram som vinnare av alla 12 filmkamdidater. En överraskande bra film! Sedan såg vi Trassel som har den charmigaste karaktären - hästen Maximus. En av deltagarna meddelade även att charmtrollet nr1 är till salu… Han gör det inte lätt för sig.
Dagen efter var det tänkt att vi i BRUS skulle väcka alla barnen, men det blev tvärtom när klockan slog 7 på morgonen och alla barnen var uppe och sprang.
Torsdagen blev en effektiv dag där coola mössor och pannband klipptes och syddes, Lussebullen fick pröva på lastning (nemas problemas), gravyrbrickor beställdes, två ridpass, en tavla hängdes upp vid kontoret + en hel del skit under naglarna.

Idag blir det andra bullar, ja egentligen i en hel vecka då jag inte ser stallet för ens nästa torsdag då det bjuds på hoppning.


Rätt ponny

Ett hästbyte inför nästa söndag…


Arda's Green Spot

På kvällen igår red jag Grynet, en ponny jag senast red för över ett år sedan och då hoppade vi barbacka, haha.
Vi hade dressyrinriktad markarbete större delen av passet. Först kändes hon stark, tung och lite långsam men efter galoppen släppte hon, pinnade på riktigt bra utan att lämna bakbena efter sig, kom upp med ryggen och var fin i munnen. I slutet övade vi på lite byten över sockerbitar och som Bettan sade: Inga kommentarer, haha. Ponnyn hoppar inte utan snubblar över bommarna.

Foto: Madde

Draw


Ridpass nr 1 - check

Använde en gelépadd och Bönan dampa inte alls så mycket idag. Med dampa så menar jag sitta fast i marken och sparaka bakut, däremot så stannade han en hel del. :/
 
I början kändes han jättebra. Lydig, bra sug mot hindrena osv. Vi hoppade lite linjer och en mindre bana. I slutet så skulle vi hoppa en längre bana på nio språng och då fick vi ett stopp på tredje hindret. Efter det tappades flytet helt och hållet och han blev ojämn och fortsatte stanna. Känns inte alls som honom och ärligt talat känns det ju sådär tills på söndag men det är bara och tuta och köra. Tråkigt att vi ska iväg och tävla nu när han har en sådan svacka.
 
 
 
 

Ridningx2

Hoppspecial imorgon på Bean! Vi får se hur han sköter sig.
Får nog se till att sno någon annans gelépadd. 
På kvällen är det markarbete.
 
Någon som kommer vara i stallet imorgon och som kan fota med min kamera?
Vi börjar kl 12!
 
Hemma lokalen i november då vi kom 2:a!
 
 
 

Hoppning på Fenja

Fick hoppa lilla Fenja idag, vilket var jätteroligt!
Vi hoppade lite serier och det gick bra. Fenja är försiktig på ett bra sätt och backar av till skillnad från Bönan. Hon hoppar mycket mer med ryggen också. Hon var jättemysig att hoppa!
 
Bönan har förresten utöver att sitta fast i marken, sparka bakut och lägga sig ned, börjat stanna också. Vi får se hur han sköter sig i specialen på torsdag. Han får inte hålla på såhär på söndag!
 
Han har inte fått tillbaka sin gelepadd heller... snart åker jag iväg till Hööks och köper en åt honom själv.
 
Fenjapenja
 
 

Tisdag 2/4

Söting. Foto: Madde
 
Ikväll är det hoppning! Pepp!

Vad händer om inte...

Cry har nyss avslutat the Cat Lady och då börjar Pewdie med spelet! Ser verkligen fram emot att se Pewdie spela this awesome game.
 
 

Taggad!

Fortfarande ingen som vill följa med? (a)