Svårfångad isbjörn

Sist men inte minst (jo, han är Cponny stona var Dponny) red jag (återigen) i samma ridgrupp som Emelie med markarbete på Max.

Jag har en tendens till att jämföra stallets hästar med olika typer av björnar, tex är Bönan en Brum-Björn och Grynet en brunbjörn. Max måste ha varit en isbjörn i sitt tidigare liv för han är så fluffig! Inte ville han bli fångad på bild heller. Inga öron framåt så då prasslar jag med fickorna, öronen blir framåt men då tar han ett kliv mot kameran och ser ut som ett öga med lite päls. Inte så smickrande.

Max var dödligt oliksidig men han är så härligt mjuk att jag fortfarande kan vara glad över ridpasset.

Bäst att jag publicerar inlägget innan klockan blir Mars. God natt!


Två av tre ridpass check

(skulle ha publicerats tidigare idag)
Jag ska försöka slänga i mig min kyckling innan dagens sista ridpass står på tur.

Började morgonen med att hoppa i samma grupp som Emelie, fast på Lussan. Sedan red jag kadrilj på Daisy tillsammans med Ebba och jätte hästen Zarah.

Ikväll har vi markarbete på schemat och jag är lite kluven i valet på häst. Lyckas ofta välja rätt bra till då många av de som väljer före mig oftast inte kommer till lektionen = jag får många att välja på.

Fick även under dagen ett väldigt roligt besked på fb. Avslöjar inget ännu.


Ett till bra ridpass

Hade markarbete på Jazz som jag inte ridit sedan August. Minns att hon var jätte tanig, liten och tråkig då. Nu har hon musklat upp sig rejält och är även mycket trevligare att rida. Vi jobbade med lite bommar och sockerbitshinder. Hon gjorde det förvånansvärt bra! I slutet blev hon även riktigt trevlig i traven.
 
Nu är det sorgligt nog inte långt kvar av lovet. Imorgon ska jag se till att studera, på lördag ska jag in till stan och på söndag ska jag göra det sista studierycket innan skolan börjar igen med prov och inlämningar. Dock så är det bara fyra veckor att ta sig igenom innan ett härligt påsklov börjar.
 
Bildbrist.

Roligaste på länge

Har hoppat Bean nu på fm och det var verkligen det roligaste hopp-passet på länge! Vi hoppade en kombination på fyra hinder, en tvåkombination och lite räcken ihopsatta till olika linjer och banor. Mr Bean var tipptopp! Han är alltid mycket piggare och roligare när han inte går några lektioner innan. I hoppspecialen är han alltid helt off.
 
Ikväll är det dressyr som gäller och hoppas på Nikita. :)
 
Slänger in två gamla bilder på mig och Capitano.

Så där ja!


Nu ska jag röja!

Har precis sett första filmen från min biolista för året. Det blev ingen mindre än Röjar Ralf som jag spenderade mitt biopresentkort på.

Filmen får 4 medaljer av 5 möjliga. Tyvärr var det brist på hästar (såg bara en enda!) men utöver det innehöll filmen godis, action, retro gubbar och bilrace, allt som gör en film bra.

Har under lovet även sett Bee Movie, Grease och Ted (haha!). Alltså har jag degat första halvan av lovet och imorgon blir det två ridpass. Ett med Lussan och ett med Daisy. Spännande!


Bra ridpass på Max

Har ju hoppat Max ett par gångar nu (6 kanske?) och de enda gångerna det gått bra (fram tills idag) var för ett år sedan då han var sådär helt underbar. Minns att man styrde på hinder och att han bara tog saken i sina egna händer (hovar), hoppade riktigt runt och fint så man nästan flög ur sadeln! Hur som helst. Nu har han taggat ned lite och det har inte gått lika bra. Men idag satte jag på mig ett par sporrar och tycker faktiskt att det fungerade riktigt bra den här gången.
 
Fick fram honom mycket bättre idag och vi blev "klara" till hindrena. Med den lilla banan vi värmde upp på så stämde det mesta. Sedan red vi en liten omhoppningsbana och då blev det inte lika flotta språng + att vi fick ett stopp på sista. Berodde dock på omhoppningssvängen. Det var bara att komma igen.
 
Vi avslutade på två räcken som låg på 80-85 och det gick prima!
 
Elin och Max

Upp och hoppa

En vecka sedan jag satt på hästryggen, men behöver inte vänta längre: Ikväll är det ridning.
Kom nyss på att vi har hoppning. Vi får se vem det blir!
 
Fina Bönis efter felfri förklass runda på Sundby!
 
 
 

I got the flower

 
Som jag sagt är de tyvärr uppladdade i fel storlek. Misstaget ska inte göras om. Ljuset var verkligen bra, det ser ut som att jag använt mig utav min blixt - vilket jag inte behövde göra.

Bio

Idag åkte jag in till stan med min fina vän Mathilda. Vi drack chailatte, avundade alla fina böcker i bokhandeln, upptäckte nya delar av huvudstaden och såg på Beautiful creatures. Ganska bra film faktiskt. Better lovestory than Twilight.


Finn 5 fel

 

Findus skämten fortsätter

 
 
Senaste hästkött-nyheten: hästkött i IKEAs köttbullar
Tur att jag bara käkar deras goda korv.

Supporter kollektionen

Har ni koll på vad som finns att köpa i Ridsportsförbundets supporter kollektion? Antagligen inte.
 
Jag hittade den coola väskan och ryggsäcken som jag gillade direkt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Grejen är den att det kostar, vänta tänker nu tillbaka på priset som min nuvarande ryggsäck kostar och inser att den här är mycket billigare! Attans också, men jag är supernöjd med den jag har idag, min lila puckel på ryggen.
 
Förutom väskor har de mjukisdressar och vindjackor samt schabrak och en kavajgaderob. Själv använder jag mig utav en stor svart sopsäck för att skydda kavajen.

Godast när det är bakat

Blir ni inte sugna på att ta en tugga?
Efter alla år med olika typer av möten borde jag rent utav vara en fikaexpert. I experttiteln ingår det även att kunna baka dessa delikatesser. Ett bevis på att jag kan baka är bara att kolla hur många av mina havrebollar som fanns kvar på Årsmötet = inga!

Klick sa kameran

Blommbladen som fångade solstrålarna skrek om att få bli förevigade och jag böjde mig för deras vilja och skyndade mig för att starta kameran innan solen skulle försvinna. Klantigt nog laddade jag upp dem i 600 istället för den nuvarande bredden vi har på bloggen, vilket jag gissar ligger på 700?
Om kameran säger klick säger jag WOW för det fina arbetet Emelie gjort med designen!
Jag är inget fan av färgen rosa men min favorit blomma blev ändå denna rosa ↑
 
 
 
 

Fler bilder dyker upp senare, just nu njuter jag av både Charlie the Unicorn och Charlie Sheen´s songify (googla hans namn + winning). Candymountain...

Sydkorea

Kvällens pyssel: Klippte ihop en video med blandade klipp från Sydkorea.
 
Det var i mars/april förra året som jag åkte till Sydkorea (min mammas hemland) för första gången sedan jag var väldigt väldigt liten. Där stannade vi i 2 och en halv vecka. Hann uppleva väldigt mycket! Vi besökte städerna Seoul (huvudstaden), Busan, Deagu, Masan samt vulkanön Jeju-do. Resan bestod av turistande, vandringar, släktträffar och shopping. Fick med mig den största resväskan jag någonsin skådat fylld med endast shopping!
 
Att uppleva en helt annan kultur än den vi har i Sverige var verkligen jättespännande och jag hoppas att vi kan åka tillbaka till Sydkorea redan nu i sommar.

Kick-off

Virrpannorna klarade att orientera sig bort till Laserfortet där Fångarna på Fortet väntade.
Mitt lag bestående av Sandra och Alice lyckades vinna med våra 500 poäng som vi skramlat ihop i de olika rummen.

Just nu sitter vi i cafeterian och snackar bort tiden för att sedan somna på de obekväma uppblåsbara madrasserna vi släpat med oss, eller ja vi som inte ska dygna.


Söndag

Det ligger alltid något mörkt över söndagar. Även när det är lov.
Idag har jag endast studerat fysik och historia.

Google Science Fair

Vilken fantastisk tävling.
Så himla inspirerande och känner bara för att ge mig ut och göra något liknande.
Jag vill förändra världen!
 

Kan ni tänka er

en gång i tiden fanns det inte 1.000.000 bilder på hästar på internet. Då kom det upp ett standard gäng av bilder vid varje sökning. Jag (extrem samlare) sparade ner de finaste hästbilderna jag hittade och har nu chansen att visa dem för er.
 
Känner ni igen några av dem?
 

Filmminne

Överladdad men ack så fin Spirit för 2 år sedan!

Tisdagens ridpass

Video från hoppspecialen 5/2 då det gick mindre bra...
 
I tisdags red jag Symfonie. Vi hade markarbete och red över lite bommar samtidigt som vi övade på att få med oss yttersidan. På framridningen kändes det ganska bra. Red fram honom ordentligt för att få ett ordentligt stöd i handen. Stödet försvann dock ju längre in i lektionen vi kom.
 
I hoppspecialen hade jag ingen mindre än Bönan. Vi började med att hoppa på volter med korta och större språng och det tog verkligen musten ur både mig och ponnyn. Resten av passet hoppade vi lite dogleg och andra linjer vilket gick sådär. Var trött och orkade inte ändra något mot hindrena, även fast jag kände att vi inte låg prima. Bönan är som vanligt snäll och reder ut det hela ändå.
 
Foto: Nicole Berner

Lila design

Nu har jag pillat färdigt på designen. Åtminstone för ikväll.
Vad tycker ni? Hiss/diss?
 
Vi har även börjat med länkbyten! Är ni intresserade så är det bara att lämna en kommentar.
 
/Emelie
 

Tree power activated

Försökte mig på att filma lite utomhus när jag ändå var ledig medan solen var ute. Det var jättesvårt att hitta rätt skärpa och när jag matat in filmerna i datorn och skulle redigera ihop dem laggade datorn och ville inte samarbeta. Som ridskolans segaste ponny sniglar movie maker sig fram och jag lyckas tillslut knåpa ihop en film med den enda musiken på datorn - exempelmusik. Tragiskt, så tragiskt att ni inte får se den.
 
Om ni vill ha underhålling under kvällen sök på Youtube: asdfmovies
 
 

Duck face

Det är verkligen tråkigt att vara hemma själv. Visst det är skönt den första halvtimmen, ingen som små visslar eller tappar saker i glovet, men senare mot kvällen blir det galet tråkigt och det finns inte så mycket bättre på TVn än Melodifestivalen.
 
Tidigare idag har jag käkat lunch på Tunnelbaneväg, mer känt som Subway, där min macka blir den tunnaste i historien då jag dissar allt som finns i salladsdisken. För att kopiera min goda men något ofyllda macka behöver du:
- Honey Oat bröd 15cm
- Chicken teriaki
- Mild ost
*in i ugnen*
*ut ur ugnen*
- Sallad
- Currydressing
- Peppar
*ät med stor aptit*
 
I skrivandets stund kommer jag på att jag har kvar chipspåsen som jag tog istället för en chokadkaka. Lördagssnacks! Tyvärr är halva påsen fylld med luft...
 
Dagen till ära lyckades jag nocka min näsa mot Pontus panna och näsblodet började forsa ut. Klantigt som tusan men jag får se det positivt att det finns folk som är avundsjuka på att jag blöder näsblod ofta (tex hon med stora vackra ögon från Top Model).

Extrem samlare

Under mina år på internet samlade jag på mig bilder på ridskolans hästar. Jag hittade dem på (nostalgi) hemsidan stallet.se och på google. Ett höger klick + spara bilden som och vips så hade jag bilder på ridskolans hästar i min dator.
 
 
(Dessa bilder är alltså fotade av okänd, hoppas att jag inte trampar på någons tå pga det)
 
Jag brukar inte se Spirit som gammal, men han har stått på ridskolan sedan 2006 och kanske tidigare...

Mina skills som liten

När jag gick i femman (ungefär) var det populärt med bilder på skötarskåpen i stallet. Alla skulle ha en bild med text på sin skötponny och den skulle helst vara så cool som möjligt. Vissa skötare var så proffsiga att de tröttnade på sina skåpbilder och bytte ut dem mot nya fräscha!
 
Självklart hängde jag också på trenden och redigerade min skåpbild i paint.NET. Sedan gjorde jag en till min bästis när hon fyllde år och en till min lillasyster på hennes favoritponny, gotlands russet Frida.
 
Njut av mina vackra redigeringskunskaper: (de var bättre då än nu) (ursäkta bruset på bilderna)

Ursäkta röran

Bloggrenovering pågår!

Sportlov

 
Mitt näst sista sportlov någonsin (om jag inte blir lärare eller något) ska som vanligt spenderas i stallet. Hittills är en kick-off planerad till söndagen med övernattning i stallet och torsdagslektionen rider jag tillsammans med Daisy. Sista söndagen blir det lekar och fika. Mums för fika!
 
Bakade hallonmuffins igår med Pontus istället för att träna. Jag behöver verkligen få upp min kondition och bålstabilitet igen men jag är förbaskat lat och tycker det är riktigt tråkigt att träna min kropp. Det är roligt OM det sker i samband med idrotten i skolan eller hårt arbete i stallet. Det jag skulle behöva är en springgalen hund som kan tvinga mig ut varje dag för en joggingtur. Eller en pigg ponny på tomten som vill rasta sig med joggingturer för hand i skogen. Ja så får det bli! Jag ägnar denna lördag till att köpa mig en B-ponny som kan beta på den lilla gräsmattan vi har under snön och som vill springa med mig senare idag.
 
Här får ni en härlig bild från Järvsö 2010. Japp, Järvsöfax kommer där ifrån.
 

Visste ni att:

Fotograf: FotoAlle/Annelie Elfsö
Jag har varit utklädd till jätte bebis!

Måste säga att

Det är grymt bra att blogga från paddan. Kan till och med ladda upp bilder från arkivet utan att behöva använda mig utav blogg.se appen som fått betyget två tummar ner av två möjliga tummar av mig. Dess värre har jag inte så många hästrelaterade bilder, rättare sagt inga alls!

Special treatment for a special boy

Hoppningen på Lussan i tisdags var som förväntat utan bjudningen hon hade på tävlingen. Vi stannade på ett hinder så att jag blir tvungen att bjuda på tårta nästa gång!
Över lag var denna träning den bästa på grund av att jag kände ingen osäkerhet mot hinderna som jag tidigare har gjort. Vi fick in ett jättebra språng på en oxen där hon använde sig av ryggen ordentligt. Det kändes som att hon försvann under mig, haha. 
I början blev jag trött väldigt fort och red verkligen skitdåligt i ena övningen där vi skulle hoppa tre hinder på en volt där alla hinder kom efter varandra på en halvcirkel. Men det blev inte stopp där utan Lussan kämpade sig vidare trots att piloten klantade sig. 

Renovering

Funderar på att renovera bloggen.
Tycker ni att det behövs? Har ni några tips?
 
Bloggens första design.

Licens

Nu är licensen till årets första lokala beställd: 7:e april på Haningebyggden med Bönis. Tagga!
 
 
Sportlov nu också. Mitt lov kommer bestå av sega och härliga mornar, bio, två dressyrpass, eventuellt en hoppkurs och (tyvärr!) studier. Vad ska ni hitta på?
 
Btw. Igår skippade jag stallet och stannade hemma för att plugga eftersom min far är i Italien (vilket han kommer vara en månad nu) vilket innebär att jag inte får någon skjuts. Var lite lat igår och trodde samtidigt att det inte skulle göra något eftersom vi enligt schemat skulle ha teori, men så får jag nu reda på att vi hade dressyr ändå. Surt! Hatar att missa ridlektioner och brukar alltid se till att komma till lektionerna. Även fast jag är sjuk. Får väll ta och skylla mig själv.

Resultatet

Nu är kavajen färdig! Men jag kanske ska ta och sätta på lite nitar…?


Sportlov delux

Jag började mitt Sportlov idag med att åka in till Gallerian med Pontus och sprang runt i butikerna där. Vi avslutade dagen med att kika in på den nya Hööks butiken och köpte ett dressyrspö då mitt nuvarande ligger begravt under snön utanför lilla ridhuset. Prövade även en kavaj som satt som smör och var mega skön. Tyvärr är jag en snåljåp och tänker att jag redan har en kavaj som fungerar alldeles utmärkt (nu med blingad krage!).
 
Slöade sedan hemma med att pimpa mina naglar. Te gusta?

Lyckad tävling

Åh vad första tävlingen med Lussan gick bra! Inga stopp eller ens någon tanke på att stanna.
 
Framhoppningen gick kalas bra. Hon busade lite i igångsättningen till trav och efter något hinder men inte så att jag höll på att åka av. Det kändes verkligen att hon tyckte det var kul och det smittades av på mig och all min rädsla för att rida an på hinder med henne var som bortblåst. Jag red ut med känslan att hur det än går inne på banan skulle jag vara sjukt nöjd med dagen!
 
På banan var vi båda taggade och hoppade hinder efter hinder med bra vägar och uppsamling på alla de otroligt långa avstånden mellan hinderna. På 5an kom jag efter i språnget så den bommen föll, men vi hoppade vågplank och lådor utan att tveka. Det känndes verkligen som att hon var med mig, eller att vi var med varandra. Om jag inte kunde fixa "den rätta anridningen/känslan" mot hindret tog hon saken i egna händer (hovar) och hoppade av och jag följde med. På träningar har jag inte kunnat lite på henne men nu kunde jag göra det för hon hade suget mot varje hinder och en enorm egen bjudning. Helt underbart!
 
Lussan var guld värd i söndags och jag är så glad att jag tävlade henne. Efter tävlingen har jag blivit jättepepp på att tävla mer i hoppning och att rida just Lussa mer.
 
Här kommer ett gäng bilder från dagen.

Möte på möte, kaka på kaka

Herregud när det är BRUS möte på morgonen äter vi oss igenom det med hjälp av fika! Och inte nog med att lördagen bestod av ett möte i stallet, så var det Årsmöte för klubben på eftermiddagen.
 
Dagordningen var precis som den alltid brukar vara, utan några överraskningar. På punkten där BRUS verksamhetsberättelse skulle behandlas fick jag berätta om den inför alla "gamlingar". När mötet var avklarat skulle ett antal blombuketter delas ut. Chockerande nog fick jag en bukett! Hörde inte varför så fick fråga efteråt, tydligen för min insats som ordförande i BRUS under 2012. Vad glad jag blev, sådant uppmuntrar en när vuxna tycker att man gjort ett bra jobb. Därefter delades KM pokalerna ut och FCM för våra funktionärstimmar. Hade lyckats tjäna ihop till två checkar som snabbt brändes upp på tävlingen dagen efter.
 

Gamla godingar kan bäst

Long time no see, Mr Grey.
Önskar att han var yngre och inte lika feg som han är idag, då hade han lugnt varit min favoritponny i dressyr. För han kan! Jag hoppas han går med fler torsdagar för jag kan lära mig massor på en läromästare. Fick fram en bra trav mot slutet och det kändes verkligen bra.
 
 

Party in the USA

En liten resumé av de senaste ridpassen + tävlingen kommer inom kort! Har även en massa bilder att visa.

Dienstag

Foto: Madde
 
Har haft halvstudiedag så slutade redan vid 12-tiden, skönt!
Ikväll är det dubbelpass som gäller. Ska även ta hand om Riella och Fresca som vanligt. Inser att jag aldrig nämner något om de här på bloggen: Riella och Fresca är två fina fuxston som jag pysslar med när jag är i stallet.
 
 

LC på D-ponny - Check

 
Världens största KAOS på framhoppningen. Bean skulle givetvis krångla och stå på stället. Kändes som att jag var i vägen. Andra var i vägen. Folk ramla av. KAOS. Hur som helst fick vi bra språng i alla fall. Kom lite nära på räcket en gång och kom lite för stort på oxern men hade ändå en bra känsla.
 
Banan gick jättebra. Stolt över både mig själv och min Böna. Känner mig så himla hemma på honom. :) Tog oss över alla hinder med bravur men fick ett stopp på sista vilket var lite synd.
 
Så himla kul att äntligen komma framåt. Har hoppat LD/80 under 3 år och bara blivit kvar på den höjden. Det är ju så det är när man rider på ridskola.
 

God morgon

Foto: Maja Norin. Från en LC:1:a i höstas.
 
Drar iväg till stallet snart. Kommer dock inte starta förrän halv 4 tiden.
 

Pay and Jump

Outfit


Dagens ridpass 14/2

Valde först och fick Bönan bus. Han har varit jättekonstig de två senaste veckorna. I specialen höll han på mer än vanligt, stegrade sig te.x. Sedan har jag sett han krångla i dressyren när ryttare krävt lite av honom. Krångla var verkligen vad han gjorde i torsdags. Han ville verkligen inte. Antingen stod han i mitten eller så ryggade han åt Kina. Jobbade hela passet med att bara få honom att hålla igång. Bitvis kunde jag kräva lite av honom och då blev han fin.
 
 
Han har varit utan sin gelépadd under sadeln de här två veckorna. Har gått omkring i stallet och letat efter den men kan inte hitta den. Tror att det är den han behöver för att återgå till sitt lagom dampiga-jag. Han har ju varit öm i ryggen förut.

Brofist

Sånt här får mig att må bra, hahaha.
 

Ridpasset i tisdags

I tisdags red jag Capitano för första gången sedan i September. Gulle ponny. Saknar tiden med honom.
 
Detta var hans första hopplektion 29:e januari 2011 (Gud vad tiden går fort!) Tog givetvis bara med de bra klippen när jag klippte ihop detta för 2 år sedan. Egentligen bet han väll mest tag i bettet och sprang igenom hindrena. Har massa failklipp på mig och Capitano från när jag red honom som mest. Kanske kan klippa ihop en liten film när jag har tid. (Om det är någon som vill se, haha!)
 
Hur som helst gick det bra på honom i tisdags. Han går på pelham numera och är inte alls sådär stark som jag minns honom. Vi red lite öppnor, slutor och skänkelvikningar.
 
Ikväll är det ridning på schemat igen.
Hoppas på Bean.

Tagga söndag

Då blir det 90 debut! :)
Ska även inviga mitt nya schabrak som vi ska hämta ut idag.
 

@bussen

Hej! Sitter just nu på bussen på väg hem från skolan. Ska studera lite och sedan åka till stallet för att rida dressyr.

I torsdags red jag dressyr på Nova och det var himla skönt att dressyra på någon annan än outbildade Sillen. Idag hoppas jag på bästis hästisen Bönan. Det var länge sedan jag red ett dressyrpass på honom. Sist jag gjorde det kändes det verkligen awesome!


Rätt svar:

Peanutbutter


Bildminne

Falköga och jag från v25 2010

Sprattelgubbe

Torsdag - dressyr
Vi var totalt bara fem stycken i ridgruppen vilket är en lyx och en fördel med P5. Är aldrig full grupp så att säga.
Jag och Symfonie dansade graciöst genom dressyrpasset och gjorde vilken övning som helst med lätthet och luft i steget.
Om jag verkligen hade trott det hade jag levt i en lögn för inget dansaden för oss utan mer lite hurtigt tog vi oss fram i ridhuset med en del hopp och kick när det blev jobbigt och en del titta-vi-kan steg när vi båda samarbetade.
 
Jag red utan spö eftersom mitt är begravt i snöhögen utanför ridhuset så när jag behövde klatchsa till honom la jag handen på hans rumpa. Hans svar var "bitch slap your own as please" och stuts-kickade i luften haha.
 
Symfonie är otroligt oliksidig. Vänster sida är stark och vill inte böja igenom, medan i höger sida är han som en makaron och skjuter ut bogen. Han skulle behöva ridas igenom av ridlärarna varje vecka (om det ens räcker) för att bli av med det värsta.
 
Jag tycker han är en rolig prick då han är känslig = jag kan fila på det finstilta, som i galoppfattningarna behöver jag bara be honom snällt en gång, inte säga till två. 
 
BTW, Lisa är en riktigt bra ridlärare och hon är rolig att rida för! (y)

Katniss har varit i farten

I år bröt jag min trend med att alltid välja skridskor på friluftsdagen och prickade in Pilbåge istället. Me wanna be Robin Hood, Katniss, Legolas and Susan.
Gick upp halv sju och tog tåget mot Södertälje för att sedan kliva på bussen mot Över-en-hörna kyrka (haha läste först överenHÖNA).
 
Visste ni att Bågskytteklubben ligger precis bredvid Södertälje Ridskola? Inte jag i alla fall. Vi kom dit lite tidigare och fick då tjuvstarta. Under 3 timmar skjöt vi pil efter pil mot måltavlorna med samma båge och vi fick massor utav tips på hur vi skulle hålla bågen och kroppen av de "gamla gubbarna" som de själva kallade sig. 
 
 
Vid ett tillfälle snärtade strängen mig på underarmen och jäklar vilket blåmärke jag har nu! Det blev att sätta på skydd sedan återgå till att fortsätta leka Katniss. Det ser mycket lättare ut på film, men trots det lyckades jag träffa mitten. 
Vi började skjuta från 6m och mot slutet hade vi backat bak till 18m. Det var skitroligt och jag gör gärna om det. Pontus och jag funderar på att åka dit någon söndag (då är det prova-på tid) och tävla mot varandra igen.
 
Vid 12 åkte Pontus och jag hem till vår klasskompis Hanna och gjorde en blå pannkakstårta. Mumsfillibabba!

Sk(r)äckblandadförtjusning

Inte så oväntat att jag fick hoppa på denna partloppa. Hoppspecialen bjöd på böjda spår, stopp, ridning på halsen, tävlingsplaner och jockeyläder - allt inom loppet av 45 minuter. 
Böjda spår syftar på övningarna vi gjorde. Volt efter volt med en inte så taggad ponny som förra gången, vilket innebar endel avbrott och stopp.
Stoppen kommer alltid efter långsträckor, på oxrar eller inför kombinationer (alltså de typiska ställena). Jag rider an på hinderna med skräckblandadförtjusning med kunskapen om att hon kan hoppa bara jag vill det till 100%. Det händer ibland att den tanken fladdrar iväg och de där 100% sjunker ner till 70% på grund av tidigare stopp och då tar hon tillfället i akt och bromsar innan hindret. Vi fick nog totalt sätt bättre språng förra lektionen, MEN igår var jag modigare och vågade rida in i det sista istället för att vänta på vad hon ska välja. Nästa gång siktar jag på att ta kontroll på rodret under hela passet. Jag vet att jag kan!
Ridning på halsen innebar att vid ett stopp gled inte bara jag fram, utan även sadel! Tydligen har sadelutprovarna som nyss varit där i stallet gjort ett dåligt jobb då en sådan sak inte ska kunna hända. Alltså var sadeln för bred framtill.
Tävlingsplaner smides och jag ska anmäla mig till Pay&Jumpen imorgon (om jag kommer ihåg) och försöka komma runt en runda med Lussan. "Vågar du tävla henne i vår?" - jag kan ju alltid försöka.
Jockeyläder avslutades lektionen med då vi stoppade våra fötter i stigläderna istället för stigbyglarna. Ponnyerna fick trava av medan vi ryttare kämpade med att ha rumpan upp i vädret.

I made it!


Ser lovande ut

 
Nu har snön kommit tillbaka i Stockholm = !A mi me gusta!
Här är faktiskt en bild jag gillar som jag fotat. Den togs i början av året då snön och vädret var perfekt.

Stjärnor runt huvudet

Ser inte de här vattenpärlorna ut som stjärnhimlen? Min helg ligger i ovisshetens land just nu. Pulkarace, filmkväll, cafeterian ja det är en massa bollar i luften (utöver det är det dags att börja plugga igen) och för att göra ett av dem helhjärtat kan jag bara fokusera på två uppgifter.
 
För att förtydliga att jag inte är en smitare så har inte jag cafeterian på söndag, jag hade förra söndagen (som jag klantigt nog hade glömt bort) men min lillasyster stod istället för mig hon var som tur var i stallet just då, utan nu på söndag har min nuvarande grupp (som jag inte ska göra cafeteriatjänst för) cafeterian.
 
 

Titta vad som trillade ner i brevlådan idag

Har som sagt redan tjuvläst den på Hågelby, men jag har alltid idén i bakhuvudet om att klippa ut fina bilder och göra ett kollage på väggen som en inspirationskälla till vad jag nu kan tänkas hitta på.
 

Som på cirkus

Var på väldigt dåligt humör igår och det smittades nog av på min ridning. Red som en kratta. Hade Silus i dressyren och där gick det ok ändå. Vi red för Mikkis och hon tjatade verkligen på min innerhand, vilket är bra för den behöver verkligen förbättras! Eftersom Silus är så stark drar han lätt bort kontakten och det leder till att handen blir ostadig och hamnar vid knät. Som vanligt är det svårt att få plats med honom och var tvugen att vara ensam på en volt för att skulle bli någon galopp där han kunde rulla på några varv.
 
Sedan var det special på Bönan och usch, det var nog sämsta passet på länge. Bönan hade ryck och ställde sig rakt upp av någon anledning. Då menar jag verkligen rakt upp. Själv red jag alltså som en jävla kratta. Vi har kommit fram till att min stolsits kommit tillbaka. Har alltid haft problem med stolsitsen men vissa perioder är den värre än andra. Hur som helst leder det till att jag inte får hästen runt min ytterskänkel.
 
Nä, den här hoppningen glömmer jag helst bort.
Bara att göra om och blicka framåt.
 
Film är på väg.

Ny vecka

Gårdagen och dagen har endast ägnats åt studier. Det var länge sedan jag var så här utmattad p.g.a plugg. Har som sagt slutprov i samhällsekonomi imorgon och vill verkligen få ett A. Måste försöka jobba upp de få B:n jag har till A:n för att komma in på Södra latins gymnasium till hösten. Det är bara att bita ihop.
 
Imorgon eftermiddag ligger provet hur som helst i det förflutna och då kommer jag ägna min tid på den plats jag trivs som mest: på hästryggen. Blir dressyr på Silus (hoppas han inte är så stark som han var sist!) och hoppning på förmodligen Bönan.
 
Nu måste jag plugga vidare!
 
Why so serious?

100 snabba

1. Hur gammal är du? 17år

2. Hur gammal känner du dig? 
Beror på vem jag hänger med

3. Vad har du gjort i dag? Skolan, surfat på datorn och åkt joden runt

4. Vilken film såg du senast? Hachiko (snyft)

5. Vem ringde du senast? Pontus

6. Är du besatt av någonting? 
Räknas Twilight?

7. Är du rädd för blod? Nepp, blöder näsblod stup i kvarten

8. Beskriv platsen du befinner dig på just nu? I husets hjärta = köket

9. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Olof Palme, Göran Persson(?) haha inte ens ett godkänt försök

10. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nej, men tanken slog mig 

11. Vilken färg är dominerande i din garderob? Ingen aning, är för lat för att kolla upp det12. När vaknade du i dag? 
kl 04.54 för att sedan somna om igen

13. Vilken är din favorithögtid? Våren då allt kommer till liv igen efter den kalla vintern. Att känna den första vår solen är härligt. Det skrev den förra personen, läste den ens frågan? Mitt svar: Julafton

14. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? Landet Ingenstans

15. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Toaletten (som var ett dass) på Scouterövernattningen med Shrek tema. 

16. Hur vill du tillbringa din pension? Utomlands med vänner

17. Vad lyssnar du på just nu? Ljudet från fläkten i köket

18. Har du någon gång brutit ett ben? Nej jag håller koll på mina ben + dricker mycket mjölk

19. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl?  
Mjölk, ge mig mjölk så är jag nöjd

20. Vem är din favoritkändis?  Donald Duck

21. Vad är du på för humör just nu?  Jag-vet-att-jag-har-bättre-saker-för-mig-men-svara-på-dessa-dumma-frågor-ändå
  
22. Vilka världsdelar har du varit i? Europa och Sydamerika that´s it

23. Snarkar du? Nej men prata i sömnen är jag bra på

24. Vilka yrken har du provat på? Stallpersonal/hästskötare

25. Hur går du helst klädd? Mjukisar och t-hirt

26. Vilket stjärntecken är du född i? Vågen

27. Vilket är ditt favoritgodis? Bubblizz

28. Vad sa du senast? 
-Okej

29. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Just nu Svenska

30. Vad har du på dig just nu? Jeans, vitt linne under en skogsgrön (y) blus + en fet InterSport koffta

31. Vilken är din favoritaffär? Ullared, de har A L L T
  
32. Vad har du för storlek i kläder? 36
 
33. Vad har du i dina fickor? Skit som fastnar under naglarna

34. Vad köpte du senast? Macka och köttbullspacket

35. Hur många gånger har du flyttat? Zero

36. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Satelittelefon, en jäkligt stor fyr samt en TV för att fördriva tiden med tills räddningen kommer

37. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Morgon, jag blir trött vid 21 och somnar helst innan 22 på kvällen

38. Senaste filmen du såg på bio? Midnattspremiären av Breaking Dawn part 2 (då visades även part 1)

39. Har du blivit sydd någon gång? 
Ja, högst upp på huvudet pga att jag körde parqour (stavning?) inomhus i skolan och slog i dörrposten. Fick sy 4 stygn och läkarna skojjade om att de skulle raka av hela mitt hår. Jag var skitsur på mig själv den dagen för att jag varit så klantig så att jag inte fick hoppa i specialen den kvällen.  

40. Har du någon gång badat naken utomhus? Säkert när jag var pytteliten
 
41. Vad åt du till frukost? Yoghurt med musli samt en macka med prästost
 
42. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Var USAs president
 
43. Har du någon gång åkt dit för fortkörning? Nej, har inte körkort

44. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Pontus

45. Vart lägger du din mobiltelefon när du sover? Ska ni sno den eller?

46. Vad var det sista du åt? Hemlagad lasang

47. Vem är världens vackraste kvinna? Tyra Banks är inte så dålig, hon har humor

48. Är du blyg? Nej

49. Vilken var den sista konserten du var på? Aldrig varit på någon..

50. Vad heter du i andra namn? Elisabeth

51. Har du varit med om en bilolycka? Ja, en mycket liten en. Bilen fick inte ens någon repa

52. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Ja

53. Vilken är den roligaste träningsformen? Ridning, eller simning

54. Har du några husdjur? Dammråttan Titt-ut-under-sängen och Jag-förföljer-dig

55. Vill du gifta dig? Inte nu eller de närmsta 10 åren

56. Vad är du sugen på just nu? Paj, eller ett långt härligt sommarlov!

57. Vad är klockan? 18.43 ajabaja jag borde göra något annat

58. Vad är det konstigaste du ätit? Jag ändrar frågan till äckligaste och säger några super sockriga mini piroger/ravioli fast utan sås och med ostfyllning doppad i socker. Det låter inte gott och är framförallt inte gott.

59. Har du någon udda förmåga? Jag kan se spöken, nej inte riktigt så häftigt men jag kan vicka på tummen så den hoppar. Fråga nästa gång så kan jag visa.

60. Var växte dina föräldrar upp? I Sverige

61. Vad önskar du dig i julklapp? En häst

62. Har du någon gång uppträtt inför massa människor? Som liten utklädd till Pomperipossa och Emli i Lönneberga + alla gånger i stallet på showerna

63. Göteborg eller stockholm? Stockholm

64. Har du sett någon dö? Nej och det är jag glad för

65. Har du någon gång ringt polisen? Nej och det är jag också glad för

66. Hur många grader är det ute? +1

67. Vilken färg har ditt hus? Banan

68. Vad sjöng du senast? Oh, det här kan jag.... nej kommer inte ihåg

69. Har du insett vilka som är dina äkta vänner? Nej jag lever i en låtsasvärld där alla, till och med Madonna är mina bästa vänner

70. Har du någon gång varit ”medverkande” i en rättegång? Nej

71. Har du svenskt ursprung? Ja det har jag

72. Hur mycket väger du? 55kg

73. Har du ett turnummer? Nummer 9

74. Vem kramade du sist? Pontus

75. Har du någon gång åkt snowboard? Ja och det vill jag göra om

76. Kan du åka skateboard? Nej det är något jag suger på

77. Nämn någon du beundrar och varför? Min bästis för att hon är hon

78. Har du gröna fingrar? Fråga mina döende växter

79. Har du svimmat någon gång? Ja, på ett sjukhus

80. När lärde du dig senast någonting nytt? Idag, i skolan

81. Har du, eller har haft, något smeknamn? Madde, Paddan (av min syster), sen har jag blivit kallad för massa andra som Mamma, Mormor, Jonas osv

82. Vad skulle du göra om du fick full lön i ett år utan att behöva jobba? Ut och resa

83. Är du vidskeplig? Ja, med det var värre förr

84. Vilka är dina största svagheter? För snäll, ja man kan vara det

85. Vad händer till helgen? Pulkarace

86. Om du skulle få en miljon kronor för att hugga av den hand du inte skriver med, hade du gjort det då? Nej

87. Vad har du gjort idag för att ditt liv ska vara bättre imorgon? Ut och sprungit en slinga i 45min, ätit 50% av tallriken som grönsaker, styrkepass, skrivit mina memoarer och gjort yoga. You wish.

88. Nämn tre saker du absolut inte kan göra? Andas under vatten, rida en dinosaurie och komma naken till skolan

89. Vilken är din favoritrestaurang? Ingen, blir bara trött på resturanger. Har somnat en gång till och med.

90. Bada eller duscha? Bada i havet

91. Är du bra på att laga mat? Om någon annan diskar, ja

92. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb du har haft? Nej

93. När och varför var du på sjukhus senast? I höstas med min lillasyster för att hon åkte av en ponny :(

94. Vilket är ditt drömyrke? Pilot

95. Har du några Piercings? Ja, i öronen

96. Löskokta, hårdkokta eller stekta ägg? Inga ägg. Inte min grej

 97. Om du fick resa tillbaka i tiden och återuppleva en händelse, vilken skulle det vara? Träffa Nicko igen, fast i den ålder jag är idag.

98. Vad gjorde du 8.00 imorse? Åkte tåget till skolan

99. Har du gråtit idag? Nej och det är väl trevligt

100. Vad ska du göra när du svarat klart på alla frågor? Leta bilder och sedan publicera inlägget. Annars ta en tur med min rosa My Little Pony till IKEA för att köpa korv.


Morotstårta?

 

Bara tre veckor kvar till Sportlovet

I brist på annat, här kommer min vecka i ord:
Måndag Fixa inför Shakespear uppträdandet, skriva lite om boxarupproret, måla naglarna
Tisdag H O P P S P E C I A L, styrelse möte i stallet (i vita villan!)
Onsdag Göra skolarbeten, ev baka, fila på idéer till BRUS som lekar
Torsdag D R E S S Y R
Fredag Skriva på spanska, chilla
Lördag Pulkarace i stallet, fota
Söndag Titta tillbaka på detta schema och inse att den inte gick i uppfyllelse + öva Juliets och Tybalts repliker

Är det jag eller Hööks som failar?

Kan någon förklara för mig om Hööks har i sin nya katalog kapat av schabraken sida efter sida med flit?


Review

Torsdag
Hur gick hopplektionen efter att jag nästan blivit inlåst? Inte nog med det när jag skulle sadla Daisy var boxen helt plötsligt tom! Hade jag glömt att stänga boxdörren, for genom mina tankar, men det visade sig att en stallkompis hade släppt ut henne i hagen tillsammans med Daisys hagkompis.
 
Den här dagen var hon inte sig själv, eller så kanske det var precis vad hon var men hennes bitchiga sida trädde fram lite för mycket. Att sammarbeta stod inte på hennes att göra lista och framridningen kan beskrivas som en plankgång - inte rolig. Huvudmålet av lektionen var som tur var hoppning och då visade hon sin talang och hoppade som en klocka. Jag blev lite paff att sitta på en häst som bara hoppar och letar hinder att min ridning över hindret blev passiv i början, men sen hängde jag med över sprången. Det är alltid roligt att rida en pigg och glad ponny för då blir allt roligt oavsätt hur lektionen går. Hon blev till och med lite busig, den damen.
 
 
Daisy till höger

Mer om ponnycupen

Bönan var verkligen rolig igår. Bråkade lite under framridningen och ville bara springa - det är då han är som bäst. Eftersom han var så pigg lät jag honom gå i ett högre tempo hela rundan, något som ledde till dagens snabbaste tid på 65 s. (Idealtiden låg på 73 s., oops).
 
Stillbild ur Maja Norins film.
 
Nu är Ponnycupen i hoppning alltså över för min del och måste säga att de här 4 åren verkligen varit roliga och lärorika! Ponnycupen har definitivt varit till stor hjälp i min ridutveckling. Minns min allra första match i ponnycupen... (vänta, jag tror det finns film från den rundan).
 
Haha, ja som ni ser har det hänt mycket sedan dess!
 
Nästa "tävling" blir en Pay n Jump om några veckor.
Skulle faktiskt vara riktigt kul att debutera 90 cm på Bönan.

Plugg

I ponnycupen var Bönan pigg och glad och vi blev felfria precis som dagens alla andra ekipage = oavgjort.

Just nu sitter jag och pluggar innan Melodifestivalen är igång. Kommande vecka är verkligen ingen rolig vecka. Utöver två nationella prov i svenska så har jag ett stort slutprov i samhällsekonomi.


Fototävling med mera

Gick upp i ottan och hade BRUS möte där vi planerade alla megaroliga aktiviteter vi ska ha under terminen i stallet. På Sportlovet blir det dunkar Disco, muppig maskeradrykttävling samt en eftermiddag med oförglömliga lekar!

Senare under terminen kommer en häst vid hand kurs med uppvisning bli av. Längtar massor för att få sätta igång med att göra alla galna upptåg som tillhör BRUS.
Jag har även ansvar för en ny uppgift, inte mindre än Fototävling som pågår på hemsidan. Skicka in din bild med temat "Din Favorit" till brus@brs.nu innan den 30 februari.

Just nu gör jag och Pontus pannacotta och havrebollar till kvällens ugglande framför Melodifestivalen.


Maxi moo

Hoppade Max i torsdags och det gick mellanmjölk. Har fått den uppfattning av när andra rider honom att man verkligen måste få fram honom för att sedan möta upp med handen så att man får det där suget i handen. Kom aldrig riktigt dit i torsdags utan bara till steg 1: rida framåt. Istället för att få det där suget i handen och en jämn galopp blev det springigt vilket resulterade i ett par för stora språng. Dock har jag också fått den uppfattning av att han hellre ska kliva av än att komma nära så i mellanlägena valde jag trots allt att trycka av honom. Kände mig verkligen inte klar den hopplektionen. Skulle faktiskt kunna tänka mig att hoppa honom i specialen någon gång för att bli "klar".
 
 
Imorgon rider jag min sista pc-match på min bäste brune springare Bönan.