FÖLJ MED OSS

     0 Kommentarer    Publicerat: 2013-05-04 kl 22:18:00 | Postat i:
Vi har gjort ett portalbyte!
Följ oss på
http://www.ridskoleryttare.horseworld.se
 
/Ridskoleryttare

Goa vänner

     0 Kommentarer    Publicerat: 2013-05-03 kl 22:48:50 | Postat i: Madde

Åh, längtar till nästa helg. Reunion med fina goa vänner!
Nu ikväll fick jag försmak på vad nästa helg delvis kommer innefatta. Så himla roligt att ta kontakt med vänner igen och veta att de gillar en lika mycket fortfarande efter alla månader, eller år, som gått.

På tal om månader och år. Emelie och jag har bloggat här på blogg.se i ett par år och vi har överlag varit nöjda med portalen. Det som har varit (och fortfarande är) minuset är appen. Det började med en app som aldrig lanserades till att det inte gick att publicera något när den väl fanns att ladda ner. Förhoppningsvis kommer vår kommande app till bloggen inte krascha.

Första lokalen

     0 Kommentarer    Publicerat: 2013-05-03 kl 16:59:51 | Postat i: Madde
 
Mr Bean och jag för några år sedan på Djursholm.

Fredagsspontant

     0 Kommentarer    Publicerat: 2013-05-03 kl 15:56:28 | Postat i: Madde

Att vara spontan i sina beslut kan både vara bra och dåligt. Som ryttare måste man kunna fatta snabba beslut, tex om du ska trycka av eller hålla in hästen inför kombinationen, men det är inte samma sak som spontana beslut.
De snabba besluten som sker på ett ögonblick hinner bli överskådligt bearbetade till skillnad från de spontana där man bara kastar en uns tänkande innan svaret ges.

Detta beslut var mer spontant än snabbt ;)

Varför tvärtom?

     0 Kommentarer    Publicerat: 2013-05-03 kl 09:23:30 | Postat i: Madde

Det går alltid bättre för mig på dressyrtävlingar än hopptävlingar. Den senaste tiden har det gått bättre i dressyren är hoppningen med Lussan. Två steg fram i dressyren och tre steg bak i hoppningen. Varför?
Det är ju hoppning jag tycker är roligast och vill lyckas bäst i, men jag kan inte klaga på att det går bra i dressyren utan bara att det går sämre i hoppningen.

Med denna muntra inledning kan jag meddela att jag valde Lussan till ridningen igår. Eller som jag sa "jag fortsätter med Lussan".
Det gick mycket bättre redan från början av lektionen än förra veckan. Att få henne att acceptera skänklarna kräver ett evigt snurrande men tillslut mjuknar hon till och bjuder framåt och åt sidorna. Idag krävdes det inte heller lika många krussiduller till varav. Kunde tillslut galoppera en hel långsida och hon var kvar på tygeln. Dessvärre suger galoppfattningarna, speciellt i vänster varv.
Lussan kör in med baken, upp med huvudet, pinnar på med benen och tillslut går det så fort att hon måste galoppera. Höger varv var bättre den här gången.

Övningen var att vi delade upp ridhuset i 2 "ridhus" där medellinjen var avgränsningen. Långsidan i trav -> vända halft igenom och rida skänkelvikning mot B/E. Fortsätta i andra varvet och göra samma sak (fast från andra hållet).
Den övningen klarade vi även om formen och bjudningen försvann gjorde vi övningen.

Sedan var det nästa övning. Istället för skänkelvikning skulle vi ställa hästen mot det håll vi red åt och böja bålen åt det hållet. När vi kommit ut till väggen ska frambenen gå där och baken innanför spåret så att bålen böjs från rörelseriktningen.
Alltså det är jättesvårt att förklara för jag red halva övningen med hästen böjd åt fel håll (typiskt mig). Alltså kan min beskrivning vara felaktig!!!

Tredje övningen bestod utav galopp! Haha det var den roligaste. Samma vägar som tidigare fast utan skänkelvikning/böjd bål och i galopp. Alltså fattar man galopp på mitten av långsidan/hörnet och vänder halvt igenom. När man kom ut till spåret ska man bryta av och sedan fatta ny galopp. Det är så man lär hästarna göra galoppombyte. Högervarv hel okej, men i vänster blev det in med baken och tjoflax med resten av kroppen. Hur som helst lyckades Lussan och jag göra ett galoppombyte från vänster till höger. *fett stolt*

1:a Maj

     0 Kommentarer    Publicerat: 2013-05-01 kl 21:36:00 | Postat i: Emelie
En välbehövlig ledig dag lider nu mot sitt slut.
Idag har jag pluggat geografi, fått reda på mitt förmodliga slutbetyg i religion (Det blev B - får vara nöjd med det med åtanke på att jag inte finner religion det minsta spännande), gjort rent lite utemöbler och spelat lite Nino Kuni. Imorgon är det nationelltprov och ridning som blir dagens stora företeelser. 
 
Har faktiskt tänkt lite på det jag fick höra i tisdags. Givetvis är det bra att jag fick reda på det men att bokstavligt få höra att man gör illa hästarnas munnar och att om hon ridit som jag så skulle hon fått pisk på händerna, nä det kan man inte direkt påstå är roligt att höra.
 
(Gammal bild!) Mina favoritdjur, inte vill jag göra dem illa.
Imorgon är det mjuka händer mjuka händer som gäller.

Alla spår av vintern är borta

     0 Kommentarer    Publicerat: 2013-05-01 kl 20:45:00 | Postat i: Foto

Fit for fight

     0 Kommentarer    Publicerat: 2013-05-01 kl 17:30:52 | Postat i: Madde
...inte för att jag förespråkar våld, men man bör kunna försvara sig ;)
 
Skoluppgift: träningsplanering
Reaktion: ok, det fixar jag i helgen
Deadline: innan Julafton 2013
Reaktion: ok, det fixar jag under sommaren
Genomförande: ja ni ska genomföra det
Reaktion: ok, fixar det i slutet av sommaren innan konditionstestet
Period: 2 till 3 månader
Reaktion: äh, kidding? Om jag reagerar så här, hur kommer de som har sämre inställning till träning än mig i klassen att reagera?
 
Inte nog med att vi ska hitté påt allt och genomföra det under 8-12 veckor, vi ska också skriva en utvärdering och ha ett test i början och ett test i slutet och allt ska vara noggrant planerat och nedskrivet.
Jag har inget emot att planera, det är faktiskt roligt, utan jag har en förbannat dålig motivation till att motionera annat än att rida.
Tro mig, jag har försökt gå ut och springa men att göra det själv är tråkigt och det finns ingen som puschar mig att fortsätta springa när jag ser fördelen med att gå. En gång pratade jag till och med i telefon med en kompis för att hålla mig motiverad, men det fungerar inte varje gång.
 
Nu när det är en obligatorisk skoluppgift behöver jag ut och träna och jag uttnyttjar mitt sommarjobb som mål. Att komma i form inför Skåneveckorna. Jag kommer ihåg hur jobbigt det var första veckan på Arphus tillsammans med Elin förra sommaren. Tack vare sommarjobbet kommer jag orka gå ut genom dörren och röra på benen snabbare än vanligt.
 
Vi får se på måndag ifall jag kan hålla det jag sagt nu. Håll tummarna!

Majshow den 9 (maj)

     0 Kommentarer    Publicerat: 2013-05-01 kl 17:10:45 | Postat i: Madde
Nästa vecka är det dags för året Majshow. Jag har deltagit i den så många år att jag har tappat räkningen. Förra året var jag den "nya snygga ridläraren" från Flickorna på BRS (parodi på parodin Flickorna på Klitteholm). I år blir det något helt annat! Vad jag och BRUS ska utföra får ni se nästa vecka...
Här ser ni mig och BRUS från 2010 (mitt första år i ungdomssektionen) där vi hade pajätartävling och jag drog ett av mina katastrofdåliga skämt.
Så här lydde det:
"Om man skulle intervjua Gordon Ramsey skulle det låta så här: pip-pip-pip"
"Då frågar man: har du fått fågelinfluensan?"
*badabing-trummslag*
 
Jag syftade alltså på att Gordon svär väldigt mycket och i TV låter det pip istället, samtidigt var det fågelinfluensan som härjade då.

Nova

     0 Kommentarer    Publicerat: 2013-04-30 kl 20:04:05 | Postat i: Emelies ridpass
Red för Mickis idag vilket jag borde göra oftare. Varken Linda eller Bettan tjatar direkt på min ridning, men det gör Mickis och det behövs verkligen ifall jag vill bli bättre. Hade markarbete på Nova och vi rullade över tre galoppbommar. I slutet fick jag verkligen förklarat hur jag måste göra, eller snarare:måste låta bli att göra. Jag vill för mycket på en gång vilket inte blir så schysst för hästen. Jag måste framför allt stilla min hand. Den är för glappig, ryckig och trängande, usch usch.
 
Nästa gång ska jag försöka koncentrera mig på en sak i taget och strunta i var huvudet är i första hand.
 
Bildlöst inlägg.

Markarbete

     0 Kommentarer    Publicerat: 2013-04-30 kl 16:18:26 | Postat i:
Ikväll är det markarbete som gäller! Hoppas på Nikita eller Bean!
 

Bildminne

     0 Kommentarer    Publicerat: 2013-04-29 kl 17:58:12 | Postat i: Bildminnen
Två bilder från när Lussan var ny på Botkyrka RS. Vilken fluffig man!

Lussan och jag 25 april

     0 Kommentarer    Publicerat: 2013-04-29 kl 17:54:17 | Postat i: Maddes ridpass

Snälla pappa?

     0 Kommentarer    Publicerat: 2013-04-28 kl 22:25:51 | Postat i: Emelie
Efter en hel helg sittandes framför dator och TV med en massa hoppning i världsklass kan jag inte säga annat än - gud vad jag är sugen på en egen polle nu, en storhäst faktiskt, att hoppa högt på!
Foto: Amanda E. Haha, kom lite efter i detta språng.
 
 

Globen

     0 Kommentarer    Publicerat: 2013-04-28 kl 00:31:31 | Postat i: Madde

Istället för att besöka GHS åkte jag till Globen för att kolla på hockeymatchen som sändes live på tv4. Kalas bra spelat av alla!

Sedan blev det en sväng ner i omklädningsrummet på autografjakt!

Tidigare idag hoppade jag Bahir vilket var roligt och gick bra. Första gången jag red honom.

Vilka är vi? Vi heter Emelie och Madeleine (Kallas för Madde) och är 15 respektive 17 år gamla. I den här bloggen delger vi oss av texter och bilder som har med hästar att göra. Vi rider på ridskolan Botkyrka ridsällskap och brinner för hoppningen.

bloglovin